Cok üzgumum aşisizdi ve kizamik 😥

Tesadufen konuyu okuyunca ıcım acıdı bılıyomusun:KK43: o kadar cevremızde cocugu hastalanan varkı.demek nedenı buymus bende dusunuyordum bu cocuklara nerden bulasıyo bu hastalıklar dıye..tum anneler toplanıp cımere yazsın aşısız multecı alınmasın o zaman,çok çok üzücü bir durum.. :KK43: biz neden böyle olduk ki :KK43:
Bütün mülteciler kayıtlı girmiyor maalesef kaçak yollarla giren kayıtlı gelenlerin belki iki üç katıdır 😕 keşke takibi yapılabilecek bir sistem olsa çünkü gerçekten bir zamanlar sadece eski Türk filmlerinde duyduğumuz hastalıkların adını ben de yeniden duymaya başladım
Bir de son yıllarda alevlenen bir aşı karşıtlığı mevzusu da var 🤷🏻‍♀️ Allah sonumuzu hayır etsin

İki gece kaldik birseyi yok deyip yolladilar tam sonuçta söylemediler
Doğru sağlık ocağına ben bin pişmanım diye gittin çocuğuza aşı takvimi oluşturun benim o ay param yoktu ecazeneye rota aşısını ve menejit aşısını borç alarak yaptırdım evlatima birşey olmasın diye siz nasıl bu kadar rahatsinizki

Evet karşitiydim. Buda tamamen cahillikten şuan çok pişmanım

Asi karşıtı olmanız aşı sayesinde idi
Fakat hem sizin gibi insanlar yuzunden hemde mülteci gruplar nedeniyle aşırı kızamık vakası gözükmeye basladi hastalik hortladi Birsey diyemiyorum bu sitede defalarca anlattık. Doktorlar onaylarsa kalan aşılarını yaptırin artik etkisi olur mu nasil duzenlenir onlar bilir çocuk hastahanelerine goturun özellikle Ankara çok iyi
Çok geçmiş olsun olana çare yok Allah yardımcınız olsun bu yük ztn sizinle ömür boyu beraber.

Arkadaşlar kızım aşksız di ve cok agir atlatti. Doktorlar tam birsey diyemediler. O kadar korkuyorum ki ilerde yavruma birsey olacak diye uykum kaçtı. Kizamik atlatan var mi aranizda.
Döküntüler kaşıntı li mi oluyor lütfen çaresizim.
Valla sizin yüzünüzden bizim cocuklarimizda hasta olacak ya bu asi karşıtlarını bi yere toplatip orda yasatmak lazim bence

Hayatımda tek bir asiya karşı çıktım o da c.vid asisiydi
Çocuklarımın hiçbir asisini yaptirmamazlik yapmadim
Bakin ben hepatit b tasiyicisiyim ve kızım doğar doğmaz bunun için farklı bir asi oldu ben asi karisiti olsam çocuklarım da hepatit tasiyicisi olurdu lütfen her duydugunuza inanmayin asi karsitligini bırakın aşılar çok önemli
Mesela bu disardan alınan goclerden dolayı menenjit artmis o asi parayla ama onu da yaptırmak lazım çocuklar için ağır bir hastalik

Birşey olmadı cok şükür bir türlü atlattık. Cok okudum bu aksam asi olduğu halde agir gecirenleri. Bn biraz evhamliyim. Ondan araştırıyorum. Aşi iyi oldugu kadar kötülüğü de cok. Benim suan ki üzüntüm ilerde ya birşey olursa diye
Hala iyi oldugu kadar kötülüğü de çok diyorsunuz şans eseri bi zararı etkisi olmadan atlatırsa benim çocuğun aşısızdı bişey olmadı atlattı diye anlatacaksınız ve belki de başka ailelerin çocuklarını da etkileyecek bu tavrınız. Siz devam edin aşı karşıtlığına !!

Birşey olmadı cok şükür bir türlü atlattık. Cok okudum bu aksam asi olduğu halde agir gecirenleri. Bn biraz evhamliyim. Ondan araştırıyorum. Aşi iyi oldugu kadar kötülüğü de cok. Benim suan ki üzüntüm ilerde ya birşey olursa diye
Diğer aşıları yaptırmayı düşünüyor musunuz? Böyle devam mı?

Kalbime oyle aci oturdu ki anne olarak uyuyamıyorum. Agir bir enfeksiyon gecirdi ama tani konmadi. Benim merak ettigim kizamik geciren her çocuk 7 8 yaşından sonra vefat mi ediyor arastirdim cok beyinde bir hastalık olustugunu okudum cok üzgünüm
Ben kızamık aşısı olmadan daha 6 aylıkken gecirmisim. Ölmedim 🤭 içini ferah tut canım insternette her şey yazar. Üstelik ben evde atlatmışım. Fotoğraflarım var kırmızı kırmızı benek benek. Çok ateşim varmış huzursuzmusum haliyle ama ilac falan içmeden atlatmışım

X