çok utanıyorum ama saçıma öyle bir bela musallat oldu ki :/

ArvenAnnJezebel

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
648
24
18
İstanbul
kızlar 3 gündür depresyonda geziniyorum ortalıkta
yaklaşık 3 ay önce saçımda kaşıntı pul pul dökülme vardı tresan şampuana başladım herşey normale döndü kaşıntılarım geçti saç dökülmem bile maşallah durdu
yaklaşık 3 günden beri saçım kaşınıyordu bende strestendir dedim yada saç derim yine dökülüyordur dedim üstünde durmadım
ama bugun ayna karşısında gördüğüm şey beni şok etti saçımda gezinen bir haşere elime aldım ve anladım ne olduğunu bit o an başımdan aşağı kaynar sular boşaldı hemen onu attım elimi dezenfekte ettim saçlarımın önlerini karıştırmaya başladımki küçük sirkeler gördüm başım fena halde dertte dedim ama nerden geçtiğinibiliyorum kardeşim yaklaşık 2 yıldır bu sorunu yaşıyor ben onun yanına bile yaklaşmıyor odama bile sokmuyordum ama nasıl olduysa banada bulaştı işte birde pis pis gülüp bitli diye benimle dalga gecıyor
onu o an elime verseler evir çevir dövebilirdim ben düğün arifesindeyim allahın izniyle saçla başla uğraşıcak durumum yokki üstelik saçlarım 69cm uzunluğunda
ne yaparım nasıl temizlerim bu saçı zaten sürekli kaşınıyorum bugun paranit aldım denedim kaşıntı biraz durdu ama tedirginim ya geçmezse zaten ilacın etkisindenmidir anlamadım saçım yağlı yağlı...
kısacası hayat benim için çok zor bu sıralar sizlerle paylaşmak istedim
odamı hep dezenfekte ettim carsaflarımı odamının kenarlarına yatak cevreme sinek ılacı sıktım umarım bu illetten kurtulurum bayanlar ::/

son nokta; bayanlar yorumlar cok birikmiş aralarda canımı sıkanlarda oldu lütfen biraz daha anlayış
insanlara ne olmuş böyle anlayamadım nekadar eleştirmeyi seviyorlar kimsenin nedenlerini sebeblerini sormadan ne yaşadığını bilmeden buraya derdi sorunu olan çözüm için yazıyor yerilmek için değil
ben bana yardımcı olan bütün herkese cok tesekkur ederim...iyiki varsınız çözümleriniz önerileriniz için minnettarım ama böyle hassas bir konuda ki depresyonda oldugumu yazmıstım inanın farklı yerlere çekilecek eleştirilecek bir durumu kaldıramayacağım.
ayrıca mecazi anlamda kurdugum ''kafası bit üretiyor ''cümlesi çok ciddiye alındı kafanın bit üretmeyeceğini bilecek kadar yaşadım ben yapmayın arkadaşlar....
cevap veremedıgım bayanlar bana kızmasın lütfen konuyu aktif etmek ıstemıyorum
hepınızın onerısını dıkkate aldım... tekrar teşekkürler sevgiler....

Son düzenleme:
Kardeşiniz 2 yıldır saçında bitle mi dolanıyor? Üzüldüm gerçekten

arıtamıyorlar tatlım üretiyor başı resmen...

Çok kötü ya küçükken benim de başıma gelmişti. Bütün yaz evden çıkamamıştım utançtan ilgilenen de pek olmamıştı

Kesin çözüm saçı boyamak ya da kestirmek. Boyamak daha mantıklı bence. Bit şampuanları falan gür saçlarda etki etmiyor. Kendimden biliyorum

benimde en son 6.sınıfta başıma gelmişti
pskolojim bozuldu sürekli üzerimi sirkelıyorum her giydiğimi incelıyorum ya :/
bakalım paranite guvenıyorum işe yaramazsa birde nyda alıcam oda olmadı boyatacağım yeni boyattıgım ıcın yaklaşık2 hafta once şimdi birdaha saçımı boyatıp yıpratmak istemıyorum saol canımm

kusura bakma güldüm istemeden. ama zamansız çıktı diye üzülme. benim öss ye 2-3 ay kala olmuştu lise zamanında. ağır depresyona girmiştim öss zamanı çıktı diye ama bi şekilde kurtulduk yani çok canını sıkma.

sinek ilacını saçınıza sıkın tülbentle sarın biraz bekleyip tarayın yada saçınızı yıkayın.

orta okuldayken banada gelmisti bu yontemi yapmistim bende sinek ilaci sıkmıstim.ogun bu gundur hic gelmedi daha sukurler olsun...Allah uzak tutsun zor gercekten saciniz bide gur ve uzunsa daha zor olur temizlemesi kolay gelsin canim insallah halledersin

gülmenin nedeni sanırım kendın aklına geldin benzer olaylar o yüzden dalga amaçlı oldugunu sanmıyorum....sanırım hep böyle zamanlarda insanın başına geliyor üzerinde durmamaya calısıyorum ama saçımda gezinen birşeyleri düşündükçe offf tesekkurler buarada

bende kendimi hep muhafaza ettim ama sonunda oldu işte istenmedik ot başında biter ya :/
çok gür sayılmaz düz ve uzun saclarım o yuzden zor bakalım umarım işe yarar kimsenin başına gelmesinnn teşekkürler yorumun için canım

evet gerçekten işe yarar bir yöntem bende bu sayede kurtulmuştum kesin çözüm

niye dalga geçeyim canım :) başıma geldi ama gelmese de dalga geçmem. :)) senin stresin bana benim stresimi hatırlattı. yani o kadar moral bozucu bir şey değilmiş demek istiyorum. düğüne bile engel değil yani o derece. boyamak falan kesin çözüm diyorlar. ama biz şampuanıyla ve annemin sürekli saçımı temizlemesiyle geçirmiştik. büyüteçle ayıklıyordu ben de önünde test çözüyordum.

benim annem ilk okul öğretmeni her 5 yılda bir önlemini alır böyle bit şampuanıyla yıkar saçını
kurtulması o kadar zor bir şey değil sanıyorum ya benim taaa 1. sınıfta arkadaşımdan geçmişti ama iki yıkamada kurtulmuştum
2 aya hayli hayli kurtulursunuz şampuana devam
ama merak ettim kardeşinizde neden sürekli var:26:

ilkokul 1. sınıfta şapşal arkadaşım saçımı kum atmıştı bende korkumdan anneme diyememiştim. tabi hemen sirke attı saçımda
annem sinek ilacı sıktı o gün bugündür çok şükür olmadı daha
herkesin başına gelebilir depresyona girmene gerek yok
2 yıl bu eziyeti çeken kardeşine çözüm getirin önce bence

Antibit sanırım adı. Ondan aldınız mı? Şampuan..

Bizim komşular okula giden yavrularını onunla yıkıyorlar, memnunlar.. 1 tanesini de bitten kurtardı..

sıcak su ıle falan yıkamayın alakası yokk ılık su le eczaneden ıyı bır bıt sampuanı ıle yıkayınen onemlısıde sıkk dıslı bır tarakyıkayın kurutun sık dıslı tarak ıle bır tulbent uzerıne tarayıngun gectıkce azalır buyutmeyın

Bu ne biçlm akıl verme sakın ha,kızı kanser mi yapacaksın! bunu yapma git saç boyası al saçını boyu bu daha iyi
sinek ilacını saçınıza sıkın tülbentle sarın biraz bekleyip tarayın yada saçınızı yıkayın.

Annem limon kolonyasını döküyor iyice ıslanıyor saçlar sonra bu hani erkek tarakları olur sık ince olan cepte taşıdıkları onun gibi bi tarakla tarardı önümüze bez koyup. Bitler filan öle dökülüyordu. Bir de bit ilacı kullan o şekilde sonuç alabilirsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…