• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok umutluydum, bu ay da olmadı...

Her şeyin başı strestir bu çocuk düşüncesinden biraz uzaklaşmasın. Ben polikistik over hastasıyım aylarca adet görmem bu bekarkende böyleydi. Çocuk düşündüğümüzde kafama hiç getirmeden yaşadım ne yaşıyosam ve hatta işe girdim ben onu bekleyemezdim o gelecek ise bana gelir dedim. İşe girdiğim ay hamile kaldım. Korunmasız 3. Ayımda. Allah sanada nasip etsin. Şuanda dogum sonrası tiroit bozukluğu var ama ilaç kullanmıyorum 2. Yi düşünüyorum Allah nasip ederse olur ne diyelim. Başka şeylerle meşgul et kendini. İnşallah sanada nasip edecektir rabbim sağlıkla

Eminim birazdan anlatacağıma benzer şeyler duymuşsundur ama ben yine de anlatayım. Eşimin akrabasının da sizinkine benzer bir başlangıç hikayesiyle çocuğu olmuyormuş ve bu durumu kafasına çok takıyormuş. Birçok doktora gidip türlü sebepler aranmış ve tedaviler görmüşler, üreme sistemleriyle ilgili bi problemleri de yokmuş bu arada. Birkaç yıl sonra kadın yıprandığı için artık kabullenmiş ve kafaya takmamaya başlamış ve bingo, hamile kalmış! Yani stres bu işleri gerçekten çok etkiliyor, tedavilerini elbette aksatma ama bu bekleyişin seni strese sokmasına izin verme, miniğinin sadece geleceği vakte bi türlü karar veremediğini düşün:) en koşa zamanda hayırlı haberler alırsın inşallah😊
Evet herkes aynı şeyi söylüyor maalesef, kafana takma olur stres büyük etken... ben yapım gereği zaten çok stresli, takıntılı herşeyi takan bir insanım. Antidepresan kullanıyordum bebek düşündüğüm için bir seneden fazladır kullanmıyorum bıraktım. Bu beni daha da endişeli daha da takıntılı yaptı aslına bakarsanız. Üstüne bir de neden olmadığına dair belirsizlik olunca canım iki katı sıkılıyor. Perşembe rahim filmi çektireceğim o da hallolsun sonuçları bir göreyim tüplerin durumunu artık bu kadar kafama takmayacağım söz ☺
Teşekkürler güzel dilekleriniz için 🙏🏻

Rahim filmi sonrası gebelik çok çabuk olabiliyor ilaç verdikleri için hayırlısı olsun

Ben haşimatoyum gebeligimde tsh hic yukselmedi bile. Ilac dozum yukselmedi. Su an ikinciye hamileyim yine tsh normal. Hasimato gebelige engel degil. Sizin esinizde bir sorun olabilir veya stresten olmuyordur

Ben haşimatoyum gebeligimde tsh hic yukselmedi bile. Ilac dozum yukselmedi. Su an ikinciye hamileyim yine tsh normal. Hasimato gebelige engel degil. Sizin esinizde bir sorun olabilir veya stresten olmuyordur
Yok eşim de bütün gerekli testleri yaptırdı, hamilelik için yeterli dendi hepsine. Sayısı, hareketi vs...

Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.

Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.

1.5 - 2 seneye yakındır da bebek düşünüyoruz.

Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.

Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.

Birkaç ay sonra da baktık hala birşey yok eşim baktırdı, o da testler yaptırdı.

Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.

Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...

Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)

Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.

Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.

Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Evlenirsin, “çocuk ne zaman?”

Söylememiyorsun da daha olmuyor diye, daha zamanı var diyorum geçiştiriyorum.

Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.

Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.

Bende pko vardi adetlerim duzensizdi evlendigimizde hemen cocuk istedik iki sene sonra kendilignden hamile kaldim daha sonra hasimato oldugumu ogrendim 25 mg le baslamistim simdi 75 100 kullaniyorm.. Kizim 4 yasinda ikinciyide olmazda diye kizim 8 aylik olunca istemeye basladik hala olmadi bu ay ilk defa klomen ve catlatma ignesi kullandim sonucu bekliyorum. Ama hasimato cook etkiliyor ihmal etme ilacini kullan

Bende pko vardi adetlerim duzensizdi evlendigimizde hemen cocuk istedik iki sene sonra kendilignden hamile kaldim daha sonra hasimato oldugumu ogrendim 25 mg le baslamistim simdi 75 100 kullaniyorm.. Kizim 4 yasinda ikinciyide olmazda diye kizim 8 aylik olunca istemeye basladik hala olmadi bu ay ilk defa klomen ve catlatma ignesi kullandim sonucu bekliyorum. Ama hasimato cook etkiliyor ihmal etme ilacini kullan
Haşimatonun ciddi anlamda etkileyip etkilememesi konusunda kafam karışık açıkçası, benim haşimato çok ileri seviyede değil, az miktarda az çalışıyor. İlacımı daha geçen ay öğrendiğim için bir aydır kullanıyorum. Rahim filminden sonra yumurtlama takibi olacak muhtemelen, o da olmuyorsa çatlatma, birkaç ay daha olmazsa artık tüp düşünüyorum.

Benim de düşük düzeyde haşimato ve polikistik overim var. Adetlerim düzenlidir 3-5 gün dışında oynama olmadı şimdiye kadar. Yaşım 22, 1 buçuk yıllık evliyim ama gençken de olsa bir sorun olunca insan geçmesi için sabırsızlanıyor hiç olmayacakmış gibi geliyor. 1 aydır tiroid hapı kullanıyorum yeni öğrendim bu sorunları, yarın da klomene başlıycam inşallah derdimize çare olur bu ilaçlar hamile kalırız 🤲🏻 bence sizin yaşınız da genç henüz bu kadar stres yapmayın ben inanıyorum biz de kavuşacağız inşallah yakın zamanda Carmen_ Carmen_

Benim de düşük düzeyde haşimato ve polikistik overim var. Adetlerim düzenlidir 3-5 gün dışında oynama olmadı şimdiye kadar. Yaşım 22, 1 buçuk yıllık evliyim ama gençken de olsa bir sorun olunca insan geçmesi için sabırsızlanıyor hiç olmayacakmış gibi geliyor. 1 aydır tiroid hapı kullanıyorum yeni öğrendim bu sorunları, yarın da klomene başlıycam inşallah derdimize çare olur bu ilaçlar hamile kalırız 🤲🏻 bence sizin yaşınız da genç henüz bu kadar stres yapmayın ben inanıyorum biz de kavuşacağız inşallah yakın zamanda Carmen_ Carmen_
Ben de 1 aydır kullanıyorum tiroid ilacımı; İnşallah, güzel dilekleriniz için teşekkürler 😊

Ben de 1 aydır kullanıyorum tiroid ilacımı; İnşallah, güzel dilekleriniz için teşekkürler 😊

Rica ederim :) ben bir de hacamat yaptırmayı düşünüyorum iyi geldiğini söylüyor bir çok kişi belki şifasına vesile olur siz de düşünürseniz tavsiye ederim hacamatı 🙃

Ben de Haşimato hastasıyım ve Suan hamileyim üstelik ben de polikistik over da var. Hamile kalmak konusunda bir sıkıntı yaşamadım . Haşimatonun çocuk dogurmaya engel olabileceğini hiç duymadım 17 yıldır filan haşimato var bende ve hep de düzenli kontrollerimi oldum bu güne dek . Sadece ilaç kullanımı ve dozu çok önemli o da hamile kalmak için değil kaldıktan sonra çocukta beyin gelişimi için önemli bir rol oynuyor

Rica ederim :) ben bir de hacamat yaptırmayı düşünüyorum iyi geldiğini söylüyor bir çok kişi belki şifasına vesile olur siz de düşünürseniz tavsiye ederim hacamatı 🙃
Öyle mi İyi mi geliyormuş hiç duymamıştım.

Ben de Haşimato hastasıyım ve Suan hamileyim üstelik ben de polikistik over da var. Hamile kalmak konusunda bir sıkıntı yaşamadım . Haşimatonun çocuk dogurmaya engel olabileceğini hiç duymadım 17 yıldır filan haşimato var bende ve hep de düzenli kontrollerimi oldum bu güne dek . Sadece ilaç kullanımı ve dozu çok önemli o da hamile kalmak için değil kaldıktan sonra çocukta beyin gelişimi için önemli bir rol oynuyor
Kimileri haşimatoda gebelik çok zor elde edilir diyor, kimileri engel değil diyor açıkçası bu konuda kafam çook karışık :) en iyisi ayrıntılı olarak doktoruma sorayım yani benim 1.5 - 2 senedir Kalamama sebebim bu mu diye ama önce rahim filmini bekliyorum. Ondan sonra ne yapmamız gerektiği belli olur sanırım.

Öyle mi İyi mi geliyormuş hiç duymamıştım.

Hacamat birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyor, işin ehli olması ve rahatsızlığa göre doğru bölgeye yapılması önemli yalnızca. Hormonları da dengelediği için çocuk sahibi olmada da etkisinin büyük olduğuna inanıyorum

Biliyorum normal değil diyeceksiniz ama bu sabah regl olduğumdan beri tepkisizim; her zaman neşeli olan ben gülemiyorum, konuşup sohbet edemiyorum, acıkmıyorum, herşeye üşeniyorum... 31 yaşıma kadar 1 gün bile aksamayan reglimin bu ay 5 gün kadar gecikmesi beni ve eşimi umutlandırdı, sonrası da böyle bir hüsrana uğrattı herhalde.

Biliyorum normal değil diyeceksiniz ama bu sabah regl olduğumdan beri tepkisizim; her zaman neşeli olan ben gülemiyorum, konuşup sohbet edemiyorum, acıkmıyorum, herşeye üşeniyorum... 31 yaşıma kadar 1 gün bile aksamayan reglimin bu ay 5 gün kadar gecikmesi beni ve eşimi umutlandırdı, sonrası da böyle bir hüsrana uğrattı herhalde.
Bende gayet normal bu durumu başına gelmeyen anlayamaz malesef :( 5 yıl bitti çocuk isteyeli 4. Tedavimi olacağım haşimatom var doktor da hafif pko dedi ama adet ve hormonları düzenli ama olmuyor haşimatonun etkisi kesinlikle var bunu öyle çok araştırdım doktor doktor gezdim ki... Ben de ilk zamanlar yaşıyordum bu ruh halini ama artık alıştı bünyem üzülmüyorum adet olunca :(

Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Baş başa geçireceğinz güzel günler var daha demek ki. İnanın çocuk olduktan sonra eve ayrı neşe gelse de karı koca ilişkisi başkalaşıyor, siz değişip başka bir insana; anneye evriliyorsunuz. Hayatınız ciddi değişime uğruyor. Şu anki hayatınızı doya doya yaşamazsanız ileride üzülürsünüz. 2 senemi boş yere üzülerek geçirdim dersiniz.

Seni çok iyi anlıyorum canım bu hastalığı bilmiyorum ama her ay bir umut diye diye aylar geçiyor benim bir akrabamda hiç bir sorunu olmadığı halde 3 yıl olmadı ve şuan hamile her gün çocuk hasreti ile yananlara dua ediyorum umarım rabbim sabrımız tükenmeden bize de nasip eder ama rahim filmi çekildikten sonra çok hamile kalan varmış bende düşünüyorum çektirmeyi

Canım daha rahim filmi cekilmemişsin belki tüplerde tıkanıklık vardır. Hasimato ilacla kontrol altına alınabiliyor diye biliyorum o yuzden normal yolla hamile kalabilirsin ins
Şu hsg yi biran once cektir cnm, bende yarın cektircem 3.kez.
6 yıldır bekliyorum bende bebegimi 3.tüp denemem olacak herkesten dua bekliyorum. Tüm anneler hamileler bizler için dua etsin

Bir gün bizlerde anne olacagız inşallah umudunu hiçbir zaman kaybetme
Rabb'im şafi isminin yüzü suyu hürmetine sana nasip eder inşallah bu sefer canım dua edicem sana

Back