• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok umutluydum, bu ay da olmadı...

Ben maalesef geçen ay itibariyle öğrendim haşimato olduğumu... biraz geç kaldım aslına bakarsanız, yani benim şanssızlığıma oldu yanlış doktorlar, yanlış teşhisler (polikistik demeleri vs...) son bir aydır tiroid için ilacımı kullanıyorum. Belki çok önceden başlasaydım daha farklı olurdu ya da bundan sonra daha iyi olacak düzelince zaman gösterecek.
Herşeyin hayırlısı canınızı sıkmayın, şükür ki başka bir probleminiz yokmuş o yüzden kafanıza takmayın oldu mu olmadı mı stresi yaşamazsanız çok daha kolay gebe kalırsınız. Allah yardımcınız olsun, inşallah tez zamanda dilediğiniz gibi olur.

Benim demek istedigim sizde bir sorun yok illaki bebek istediginiz anda hamile kalacaksiniz diye bisey yok kendinizi bizde sorun var bu yuzden hamile kalamiyorum diye sartlamissiniz bu doktor size ne tedavi uygulayacak? Rahim filmi ceker hasimato da ihtiyac varsa tiroit hapi verir bu yani. Bu dediklerimi yapmasa bile hamile kalabilirsiniz hersyei bir zamani vardir sukredin buyuk bir sorununuz yok
Anlıyorum zaten rahim filmi eksik şuan, onu bilmiyorum onu da çektirdikten sonra içim rahatlayacak en azından tamamen bir sorun olmadığını bileceğim. Tüplerimin durumunu bilmiyorum çünkü.. ondan sonra tabiki beklemekten başka yapacak birşey yok artık.

Arkadasim 5 yil hicbir sorunlari olmadigi halde hamile kalamadi. 5 yil her regl oldugunda agladi. 5 yilin sonunda tüp bebek yaptilar kizi 1 yasina gelmeden surpriz sekilde ogluna hamile kaldi dogal yoldan😄 her sey nasip takilmayin

Arkadasim 5 yil hicbir sorunlari olmadigi halde hamile kalamadi. 5 yil her regl oldugunda agladi. 5 yilin sonunda tüp bebek yaptilar kizi 1 yasina gelmeden surpriz sekilde ogluna hamile kaldi dogal yoldan😄 her sey nasip takilmayin
Aynen bir tanıdığımın da aynı durumda yıllarca olmamış, sonra tüp yaptırmışlar. Tüp olan doğunca sonra doğal yoldan hamile kalmış.
Bu evrenin çok da üstüne gitme deme şekli galiba ☺️ Takılmamak lazım haklısınız.

Çocuk istemeyi bırakın yalnızca sevişmek istediğinizde birlikte olun. Benim öyle olmuştu. İki yıl istedik biz de sorun yoktu ama olmuyordu. Bir gece ben uykumdan uyandım sanırım yumurtam çatlıyormuş ondan libido tavan yapmış. Eşimi uyandırmıştım. Hiç beklemiyorduk. regl gecikti hatta ben zaten olmuyor diye 10 gün test yapmadım. Meğer hamileymişim.

Aynen bir tanıdığımın da aynı durumda yıllarca olmamış, sonra tüp yaptırmışlar. Tüp olan doğunca sonra doğal yoldan hamile kalmış.
Bu evrenin çok da üstüne gitme deme şekli galiba ☺ Takılmamak lazım haklısınız.
Aynen öyle. Ben bazi durumlara Allahin ben varım deme sekli gibi bakiyorum. Bence arada bizi dürtüyor ve diyor ki her sey senin elinde degil dostum sakin ol😉

Çocuk istemeyi bırakın yalnızca sevişmek istediğinizde birlikte olun. Benim öyle olmuştu. İki yıl istedik biz de sorun yoktu ama olmuyordu. Bir gece ben uykumdan uyandım sanırım yumurtam çatlıyormuş ondan libido tavan yapmış. Eşimi uyandırmıştım. Hiç beklemiyorduk. regl gecikti hatta ben zaten olmuyor diye 10 gün test yapmadım. Meğer hamileymişim.
Mesela ben hiç ovulasyon testi vs de denemedim, yumurtlama dönemini de telefondan bir uygulama var onunla takip ediyorum( ne kadar doğru gösteriyor bilinmez ama ) belki yumurtlama dönemlerimi tam denk getiremiyorum, hesaplamayı bilmiyorum çünkü hiç. Anneme göre mesela bence yanlış tarihlerde deniyorsunuz diyor :) onun yorumu da bu.

bem haşimatolu insulin direncli ve pko luyum
hasimato hastaligi cok sinsi ilerler pko bile bazen buna bagli gelir
tedavi ile igneli asilamayla gebe kaldim
rahim filminizi cektirin korkuyorsaniz anestezili cektirin ben oyle yaptim
hasimato ilk teshis edildiginde 6 ay gebe kalmam yasaklandi ama ben hasimatoyu ogrendigimde cocugum dogmustu yani hasimato gebelikten sonra patlak verdi
asilama falan denediniz mi hic?
genetik arastirmaniz yapildimi?

bem haşimatolu insulin direncli ve pko luyum
hasimato hastaligi cok sinsi ilerler pko bile bazen buna bagli gelir
tedavi ile igneli asilamayla gebe kaldim
rahim filminizi cektirin korkuyorsaniz anestezili cektirin ben oyle yaptim
hasimato ilk teshis edildiginde 6 ay gebe kalmam yasaklandi ama ben hasimatoyu ogrendigimde cocugum dogmustu yani hasimato gebelikten sonra patlak verdi
asilama falan denediniz mi hic?
genetik arastirmaniz yapildimi?
Hayır aşılama denemedim çünkü doktorum rahim filmi çekilmeden ezbere hiçbirşey yapamayacağını söyledi, onun için de perşembe günü çektireceğim artık. Genetik araştırmam yapılmadı, ama ailemizde doğurgan insan sayısı çok fazla diyebilirim. Hatta ikiz dolu ailede baya.

Hayır aşılama denemedim çünkü doktorum rahim filmi çekilmeden ezbere hiçbirşey yapamayacağını söyledi, onun için de perşembe günü çektireceğim artık. Genetik araştırmam yapılmadı, ama ailemizde doğurgan insan sayısı çok fazla diyebilirim. Hatta ikiz dolu ailede baya.
evet rahim filmi cekilmeden islem yapilmaz dr unuzu takdir ettim piyasa para almak icin her islemi yapip sonra bide rahim filmi cekeyim diyen dr larla dolu
benim ailemde isteyipte hamile kalamayan yok hatta okadar dogurganlarki annem haric hepsi en az 4 cocuk yapmis hic zorlanmadan baba tarafimda oyle ama genetik arastirma sebebi ailedeki dogurganliga bakmak degil kan pihtilasmasi falan varmi diye bakarlar

Arkadaşım haşimato olduktan sonra evlendi hamile kaldı doğurdu büyüttü.

Yumurtlama için ovulasyon testi denediniz mi

Arkadaşım haşimato olduktan sonra evlendi hamile kaldı doğurdu büyüttü.

Yumurtlama için ovulasyon testi denediniz mi
Yok hiç denemedim onu, ama düşünüyorum denemeyi. Çünkü bilmiyorum bazen yumurtlama döneminde olup olmadığımı.

evet rahim filmi cekilmeden islem yapilmaz dr unuzu takdir ettim piyasa para almak icin her islemi yapip sonra bide rahim filmi cekeyim diyen dr larla dolu
benim ailemde isteyipte hamile kalamayan yok hatta okadar dogurganlarki annem haric hepsi en az 4 cocuk yapmis hic zorlanmadan baba tarafimda oyle ama genetik arastirma sebebi ailedeki dogurganliga bakmak degil kan pihtilasmasi falan varmi diye bakarlar
Evet doktoruma çok güveniyorum zaten, rahim filmi de çektirelim sonra ne gerekiyorsa yapar zaten.
Genetiğe bakmaktan hiç bahsetmedi doktorum ama gerek olan birşey olsa yapardı diye düşünüyorum.

Rahim filmini mutlaka yaptırın ardından genetik tahlillerinize baktırın kan pıhtılaşma bozukluğu olabilir benim anne baba tarafımda dogurgandir üçer beşer doğuran hanımlar var çocuk sahibi olmayan yok ben 4 yıl uğraştım kalabilmek için genetik tahlilde pıhtılaşma bozukluğu çıktı gebelik oluşumuna oluşan gebeliğin en başından sonlanmasina sebep olabiliyor bazen senin haberin olmaz adet oldum sanırsın . Oğluma hamile kaldığım ay Ovulasyon dan sonra coraspirin kullanmaya başlamıştım gebelik kesinleşince iğneye başladık . Geçen Ağustos ta ovulasyon sonrası aspirin içmedim bebek planliyorduk günüm geçti kanda çok çok düşük değer gebelik görüldü sonra adet başladı düştü gitti.. benim sorunum bu sekilde. Kanım sulanmadigi sürece gebeliklerim devam etmiyor. Bütün ihtimalleri degerlendirmenizde fayda var ailenin doğurganlığı sizi yanıltmasın.

Rahim filmini mutlaka yaptırın ardından genetik tahlillerinize baktırın kan pıhtılaşma bozukluğu olabilir benim anne baba tarafımda dogurgandir üçer beşer doğuran hanımlar var çocuk sahibi olmayan yok ben 4 yıl uğraştım kalabilmek için genetik tahlilde pıhtılaşma bozukluğu çıktı gebelik oluşumuna oluşan gebeliğin en başından sonlanmasina sebep olabiliyor bazen senin haberin olmaz adet oldum sanırsın . Oğluma hamile kaldığım ay Ovulasyon dan sonra coraspirin kullanmaya başlamıştım gebelik kesinleşince iğneye başladık . Geçen Ağustos ta ovulasyon sonrası aspirin içmedim bebek planliyorduk günüm geçti kanda çok çok düşük değer gebelik görüldü sonra adet başladı düştü gitti.. benim sorunum bu sekilde. Kanım sulanmadigi sürece gebeliklerim devam etmiyor. Bütün ihtimalleri degerlendirmenizde fayda var ailenin doğurganlığı sizi yanıltmasın.
Açıkçası daha önce hiç böyle bir sorun duymamıştım, şimdi bu konum itibariyle genetik- kan pıhtılaşma vs duyuyorum. Bunları da soracağım doktoruma.

Evet doktoruma çok güveniyorum zaten, rahim filmi de çektirelim sonra ne gerekiyorsa yapar zaten.
Genetiğe bakmaktan hiç bahsetmedi doktorum ama gerek olan birşey olsa yapardı diye düşünüyorum.
Dr lar genetik tahlili düşuk yaşarsan istiyorlar öncesinde gerekli görmüyor lar bana Dr un biri 3 düşük yaparsan tahlili isterim demişti ben dinlemedim onu kürtaj sonrası gittim kendim üniv Hastanesi'nde yaptırdım iyikide yaptirmisim diğer Dr a kalsa düşük kontenjanim dolmamisti

[l
genetik arastirmayi tup bebege gerek kalirsa isterler zaten insallah okadar ugrasmazsiniz
ben bu surecte tedavi gordugunuzu dusunup sormustum genetik arastirmayi
rahim filminde korkulacak bir sey yok merak etmeyin insallah hersey gonlunuze gore olur

[l
genetik arastirmayi tup bebege gerek kalirsa isterler zaten insallah okadar ugrasmazsiniz
ben bu surecte tedavi gordugunuzu dusunup sormustum genetik arastirmayi
rahim filminde korkulacak bir sey yok merak etmeyin insallah hersey gonlunuze gore olur
Çok teşekkürler 🙏🏻☺️

Hashimoto tiroidim var. İnsülin direncim var. Kilom vardı. İstediğimde hamile kalamadım. Klasik süreç, ovülasyon testleri ile kafayı yedim falan. Doktora gittim, 8 cm kist çıktı yumurtalığımda. Doktor kesinlikle hamile kalamazsın dedi. Kisti alalım tüp bebek yapalım dedi, korktum erteledim. Düzenli seks hayatım bitti, telefonuma ovülasyon bildirimi geldi sallamadım.

Diğer ay regl olmadım, regl olduğumda doktora gidecektim hatta. Gittim, hamileymişim. Stres yapma diyenlere kafa atmak istiyordum hep, cidden kafandan atınca oluyormuş.

Gebeliğimde falan da bir sıkıntı yaşamadım, gebelik şekeri hariç. Tiroid hormonlarım hiç olmadığı kadar düzgün çalışıyordu hamilelik döneminde.

Nur topu gibi sağlıkla doğdu.

3 yaşında neredeyse.

Back