• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok umutluydum, bu ay da olmadı...

Yok ben hiç başlamadım kullamıyorum ama eşim içiyor maalesef, doktor da söylemişti eşime bırakmasını. Ama alışkanlık işte ha diyince bırakılmıyor, azaltmaya çalışıyor ama zor. Hem pko hem haşimato zorlaştırırdı aslında ama siz şanslı olanlardanmışsınız ☺ Bir de biz evlendiğim ilk yıl korunduk, bu kadar zor olduğunu bilseydim asla korunmazdım belki şimdiye ben de çocuk sahibiydim.
Korunmanın ilgisi yok hamile kalamamakla. Ben 3 yıl boyunca saati saatine alırken hapları hamile kaldım. Bence alınacak bir nefes varsa bu dünyada hiç bir güç ona engel olamaz 💕

Rahim filminin tüplerde tıkanıklık varsa da açtığını, çektirdiği 3 ay içerisinde hamile kalanları çok duyuyorum. İnşallah benim için de hayırlı olur çektirmem. Bu perşembe çektireceğim. Çektirmeden önce çocuk için ne kadar beklemiştiniz peki?
Olmaması için hiç bir sebep yok. Merak etmeyin. Allah'ın izniyle çocuğunuz olur. Streste çocuğun olmasına bir engel ama bunu unutmayın. Size önerim kafanızı dağıtacak bir mesguliyet bulmanız. Kafanızı başka bir uğrasa odaklayin.
Haşimato da ciddi bir sorun değil. Düzenli ilacınızı kullandıktan sonra zamanla troid hormonlariniz ile ilgili bir sıkıntınız kalmayacağından bebek için sorun olmaktan çıkar.
Ben ikinci çocuğumu 35 yaşından sonra istedim. İki buçuk yıl tedavi gördüm. Ama bu süreçte hiç hamile kalamamistim. En son doktorum bir rahim filmi cektirelim, rahim filmini tedavi amaçlı çekeceğiz dedi. Tuplerde ki basit tikanikliklari açiyormus rahim filmi. Rahim filminden üç ay sonra hamile kaldım. Düşük oldu. Üç ay sonra tekrar hamile kaldım. O da düştü. Üç ay sonra tekrar hamile kaldım.Cok şükür şimdi iki yaşında bir iglum daha var. Üstelik 40 yaşında doğum yaptım

Muhtemelen stresten , ama uzaklaşma fikrine de sıcak bakamıyorum, yaşım çok genç 20’lerimde olsam hiç sorun değil ama ben 31 eşim 41 yaşlarındayız. O yuzden biraz da bi an önce olsun diye bakıyorum. Ama bu öyle birşey değil tabiki satın alınabileceğin, şu zaman olsun diyebileceğin birşey değil. Bizim ailede de uzun süre olmayan sonra ikiz tutan çok ☺ Oluyor öyle. Kısmet diyorum beklemekten başka yapacak birşey yok.
Klişe ama gerçekten zaman her şeyin ilacı.
Hobi edinin o kadar iyi gelecek ki sizde stresten uzaklaşmış olacaksınız eminim.
Bende Martta 5 yıllık evli olacağım. Bu zamana kadar hep erteledim. Şimdi 2020 de hamile kalmak istiyorum ama zamana bana ne süpriz yapacak bilemiyorum. 30 a dayandık artık.
Kimse çocuğuyla ve çocuksuzluğuyla sınanmasın. Hak eden herkesin olsun umarım :)
Hayatı biraz akışına bırakın, başka çare yok.

Klişe ama gerçekten zaman her şeyin ilacı.
Hobi edinin o kadar iyi gelecek ki sizde stresten uzaklaşmış olacaksınız eminim.
Bende Martta 5 yıllık evli olacağım. Bu zamana kadar hep erteledim. Şimdi 2020 de hamile kalmak istiyorum ama zamana bana ne süpriz yapacak bilemiyorum. 30 a dayandık artık.
Kimse çocuğuyla ve çocuksuzluğuyla sınanmasın. Hak eden herkesin olsun umarım :)
Hayatı biraz akışına bırakın, başka çare yok.
Haklısınız zaman herşeyin ilacı ama iki sene geçince insan sabırsız oluyor artık, ben 31 yaşına nasıl geldim anlamadım valla. Allah size de nasip eder inşallah annelik duygusunu, inşallah 2020’de hepimiz güzel haberler alırız. ☺

Biz birkaç ay daha olmazsa artık tüp denemeyi düşünüyoruz bu arada, gittiğim merkez tüp bebek merkezi zaten. Doktorum orada çok güvendiğim bir profesör. En azından denemedim, uğraşmadım demem. O da olmazsa pes ederim zaten.

Ben haşimatoydum ama benimki hiperdi, çok çalışıyordu. İlaçlarla düzene girdi derken gravese çevirdi ve ben önce atom aldım sonra da ameliyat oldum.
Adetlerim desen hiç bir zaman düzenli değildi.
Buna rağmen 1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım.
Sonrasında denemeye başladık. İlk üç ay olmadı. Sonradan şunu fark ettim ilişkide sürekli bebek düşünüyordum. Ayağımı dikiyordum fln günaşırı ilişki diyordum. Bildiğin ruhsuzdum yani.
Üçüncü ay artık düşünmemeye karar verdim. Olmazsa hayır vardır dedim. Ve cidden takmadım. Bazen bi hafta sevişmedik bazen her gün iki kere seviştik. Canımız nasıl isterse yani.
Birinci ayın sonunda hanileydim.
Bence gidebiliyorsanız bir kaçamak tatil olabilir. Biz çocuğu kış günü ağva tatilinde yaptık. Şömine, jakuzi şarap fln aklımın kenarında yoktu

Stres= kalitesiz yumurtlama veya hiç yumurtlamama=gebe kalamama.

Bemce bir müddet çocuk fikrini unutmaya çalışın. Yumurta takibi yapmayın sadece canınız isteyince birlikte olun haftada 3 4 kez

Söylemesi ya da kabullenmesi zor olsa da her şeyin doğru bir zamanı var,inanın vakti gelince hiç ummadığınız bir anda bile olabilir çok denemeye gerek kalmadan..İnşallh hayırlısıyla alırsınız kucağınıza

Stres= kalitesiz yumurtlama veya hiç yumurtlamama=gebe kalamama.

Bemce bir müddet çocuk fikrini unutmaya çalışın. Yumurta takibi yapmayın sadece canınız isteyince birlikte olun haftada 3 4 kez
Pek bekleyecek halimiz kalmadı gibi, bu gidişle 6 yıl da beklesek olmayacak çünkü. Yaşlarımız 20’lerde olsa hiç sorun değil ama ben 31 eşim 41 yaşlarındayız.. 35 den sonra da yumurtalıkların kalitesinin azaldığını düşünürsek birkaç ay daha olmazsa tüp düşüneceğiz... doktorumdan yumurtalık takibi istedim fakat rahim filmi çekelim önce dedi, çekmeden ezbere hiçbirşey yapamam dedi şuan ona göre hareket edeceğim.

Pek bekleyecek halimiz kalmadı gibi, bu gidişle 6 yıl da beklesek olmayacak çünkü. Yaşlarımız 20’lerde olsa hiç sorun değil ama ben 31 eşim 41 yaşlarındayız.. 35 den sonra da yumurtalıkların kalitesinin azaldığını düşünürsek birkaç ay daha olmazsa tüp düşüneceğiz... doktorumdan yumurtalık takibi istedim fakat rahim filmi çekelim önce dedi, çekmeden ezbere hiçbirşey yapamam dedi şuan ona göre hareket edeceğim.

Gereksiz paniğe hiç gerek yok. Ben 31de hamile kaldım.

Ben haşimatoydum ama benimki hiperdi, çok çalışıyordu. İlaçlarla düzene girdi derken gravese çevirdi ve ben önce atom aldım sonra da ameliyat oldum.
Adetlerim desen hiç bir zaman düzenli değildi.
Buna rağmen 1,5 yıl doğum kontrol hapı kullandım.
Sonrasında denemeye başladık. İlk üç ay olmadı. Sonradan şunu fark ettim ilişkide sürekli bebek düşünüyordum. Ayağımı dikiyordum fln günaşırı ilişki diyordum. Bildiğin ruhsuzdum yani.
Üçüncü ay artık düşünmemeye karar verdim. Olmazsa hayır vardır dedim. Ve cidden takmadım. Bazen bi hafta sevişmedik bazen her gün iki kere seviştik. Canımız nasıl isterse yani.
Birinci ayın sonunda hanileydim.
Bence gidebiliyorsanız bir kaçamak tatil olabilir. Biz çocuğu kış günü ağva tatilinde yaptık. Şömine, jakuzi şarap fln aklımın kenarında yoktu
Anladım geçmiş olsun, benimki çok değil de az çalışıyor ama çok az da değil, ileri derecede önemli bir haşimatom olmadığını söyledi doktorum zaten. İlişkilerden sonra ayağımı ben de sürekli diktim yukarı, altına yastıklar vs... 1.5 senedir her yumurtlama dönemlerimde gün aşırı ilişki... inanırmısınız geçen sene Aralık’ta yeni yıl dileklerim listesine 2019 için bebek yazmıştım; bu sene de nasip değilmiş demek ki. Az önce aklıma geldi de ondan yazdım bunu tamamen konuyla alakasız :) ama ben kendimi üzdükçe olmuyor gibi, olmadığı için de üzülüyorum böyle bir kısır döngü içerisindeyim keşke kafaya takmayan rahat bir insan olsam ama eskiden beri en ufak şeylere kafayı takan takıntılı biri olarak bu durumu hayli hayli takıyorum...

Ben 5 yildr hasimatoyum hem de yuksek dozda ilac kullaniyorum, bebek dusundukten sonra 6 . Ayimda hamile kaldim tek yapmaniz gereken ilaci cok ama cok duzenli kullanip kontrollerinizi aksatmamaniz, hamileliginzde de surekli takip ettirin cok onemli...Allah size de saglikli hayirli evlatlar nasip etsin..korkmayin hasimato gebelige engel degil ilacin dozunu ayarlayabilmek onemli sadece

Ben 5 yildr hasimatoyum hem de yuksek dozda ilac kullaniyorum, bebek dusundukten sonra 6 . Ayimda hamile kaldim tek yapmaniz gereken ilaci cok ama cok duzenli kullanip kontrollerinizi aksatmamaniz, hamileliginzde de surekli takip ettirin cok onemli...Allah size de saglikli hayirli evlatlar nasip etsin..korkmayin hasimato gebelige engel degil ilacin dozunu ayarlayabilmek onemli sadece
Öncelikle teşekkürler güzel dilekleriniz için, açıkçası benim talihsizliğim haşimato olduğumu daha geçen ay itibariyle öğrenmiş olmam. Yani zaman kaybı olanlarla değil de doğru doktoru bulduğumda asıl sebebi öğrenmiş oldum aslında. Geçen ay test sonucu öğrendiğim için daha son bir aydır tiroid için ilacımı düzenli olarak içiyorum, hatta enteresan şekilde hiç gecikmeyen reglim bu ay ilk defa beş gün gecikti; biraz o da umutlandırdı beni ama ben gene de ilaca yordum. Hormonları düzenlemiştir ondan gecikmiştir belki diye. Perşembe rahim filmi çektireceğim geriye bir o kaldı çünkü. Ondan sonra duruma bakacağız ne yapmamız gerektiğine.

Daha gencsiniz aslında.
Siz niye tedavi olun elbette ama stres arsa tüpün de tut a ihtimali düşer.
Zor Ama sakin kalmak önemli.
Yumurta takibi yapmak bile yurmutlamayı baskılıyor.

Daha gencsiniz aslında.
Siz niye tedavi olun elbette ama stres arsa tüpün de tut a ihtimali düşer.
Zor Ama sakin kalmak önemli.
Yumurta takibi yapmak bile yurmutlamayı baskılıyor.
Bakalım rahim filminden sonra doktorum ne derse o, çektirip göreyim en azından bir belirsizlik daha ortadan çıksın. Tüplerin durumunu hiç bilmiyorum çünkü, tıkalı olduğunu da sanmıyorum ama içim rahat etsin eksik kalmasın.

Birçok kadın kendini psikolojisini rahatlattıktan sonra hamile kalıyor.
Kafanıza takarak maalesef olmuyor.

Canım daha rahim filmi cekilmemişsin belki tüplerde tıkanıklık vardır. Hasimato ilacla kontrol altına alınabiliyor diye biliyorum o yuzden normal yolla hamile kalabilirsin ins
Şu hsg yi biran once cektir cnm, bende yarın cektircem 3.kez.
6 yıldır bekliyorum bende bebegimi 3.tüp denemem olacak herkesten dua bekliyorum. Tüm anneler hamileler bizler için dua etsin

Bir gün bizlerde anne olacagız inşallah umudunu hiçbir zaman kaybetme
Tüplerde tıkanıklık olduğunu sanmıyorum demişti doktor ama tabiki emin olmak için çektireceğiz. İlacımı son bir aydır düzenli kullanıyorum, çok ileri seviyede değil zaten haşimatom.
İnşallah Allah size de nasip eder herşey Gönlünüzce olsun 🙏🏻

Birçok kadın kendini psikolojisini rahatlattıktan sonra hamile kalıyor.
Kafanıza takarak maalesef olmuyor.
Evet bunu çok duyuyorum maalesef. Stres en büyük etken, kafana takma olur vs... gerçekten takmayıp artık peşini bıraksam mı ? Birçok insan bu şekilde rahatça hamile kalmış çünkü.

Merhabalar, yazım uzun olacak şimdiden özür diliyorum, ama sıkılmadan okuyabilirseniz sevineceğim.

Bu ay itibariyle evliliğimizde 3 seneyi doldurmuş bulunmaktayız; çok şükür mutlu iyi giden bir evliliğimiz var.

1.5 - 2 seneye yakındır da bebek düşünüyoruz.

Aslına bakarsanız ilk 1 sene de istemedik korunduk; evliliğe alışalım dedik, birlikte daha fazla zaman geçirelim dedik, nasıl olsa korunmayı bırakınca olur diye düşündük... Ama hayatta herşeyin planlayınca hemen olmadığı gibi bu da ‘planladığımız’ gibi olmadı tabiki.

Korunmayı bırakalı 6. Ay da dolduktan sonra bir sorun olduğunu farkettik, doktora gittik haliyle. Öncelikle bende hiçbir sorun olmadığını söylediler, kan tahlilim- hormonlar yumurtalıklar vs herşeyim normaldi.

Birkaç ay sonra da baktık hala birşey yok eşim baktırdı, o da testler yaptırdı.

Onun da herşeyi yeterli ve normal çıktı. Sonra tekrar bana yoğunlaştık, başka doktora gittik bu sefer bana polikistik over olduğumu söyledi( halbuki polikistik ile alakam yokmuş) tamamen yanlış teşhisti yani ultrason görüntüsünün yanıltmasıyla öyle zannetmişti herhalde.

Neyse, onda da gene kan tahlili vs yaptırdım herşey normal çıktı. Birkaç kere yumurtalık takibi de istedim, yalnız onda da çatlamamıştı...

Fakat bende ergenlik çağımdan beri insülin direnci vardır; onu gördü onun için de bir ilaç verdi. Neyse ben onu da yaz boyunca kullandım ve yürüyüş ve o ilaç sayesinde 6 -7 kilo verdim. (İlaç kilo vermek için değil bu arada, yan etki olarak mide bulantısı,iştahsızlık yapıyordu.)

Şimdi Eylül ayından beri İzmir’de özel bir merkezde aile tanıdığımız da olan benim de çok güvendiğim profesör bir jinekoloğa gidiyorum; yeniden bir sürü test yaptık ve gene herşeyin normal çıkmasıyla beraber az miktarda Haşimato (yani tiroid bezimin daha az salgı yapması hastalığı) çıktı. Polikistiği sorduğumda ise onunla hiç alakamın olmadığını söyledi, yumurtalık rezervim de çok iyi durumdaymış, zaten günü gününe düzenli regl de olurum. Bilen bilir Polikistiğin en önemli belirtisi düzensiz regl çünkü.

Şimdi doktorun verdiği tiroid için de ilaç kullanıyorum, zaten eşimin ve benim bütün testlerimiz yapıldı herşey tamam ama Doktorum geriye bir tek Rahim filmi kaldı dedi, ben ondan biraz da korktuğum için geçtiğimiz ay süre istemiştim bir ay daha deneyelim demiştim, ki gerçekten bu ay için çok umutluydum çünkü çok fazla denemiştik. 5 gün kadar da gecikmiştim, hiç Gecikmeyen reglim bile gecikmişti umutlanmıştık.

Eşimin de ben de artık pek sabrımız kalmadı gibi, malum 2 sene olacak nerdeyse.Tabiki Allahın takdiridir ama çok üzülüyoruz, bu aşamada yıprandık. Benden sonra evlenenlerin çocukları büyüdü 2-3 yaşlarına geldi. Görünce üzülüyorum insanın içi cız ediyor. İnsanların sürekli sorması durumu var bide, “daha yok mu?” “ee hadi artık yapın bi çocuk da sevelim” vs gibi... biliyorsunuz bizim milleti, sorarlar sürekli. Nişanlanırsın, “ne zaman evleneceksin? “
Evlenirsin, “çocuk ne zaman?”

Söylememiyorsun da daha olmuyor diye, daha zamanı var diyorum geçiştiriyorum.

Bu aşamada iş de artık strese giriyor, cinsellik bazı zamanlarda zevkten çıkıyor sadece bebek denemek için olmaya başlıyor, ben her reglim geldiğinde ağlıyorum. Bu durumdayım.

Peki bu Haşimato tiroid hastalığı olup da hamile kalabilen varmı aranızda? birçok yerde genç bayanlarda hamile kalmada zorluk yazıyor çünkü... çok kafaya takıyorum, herkes stres yaparak olmaz diyor ama elimde değil... çok fazla morale ihtiyacım var bu ay çok umutluydum.
Eminim birazdan anlatacağıma benzer şeyler duymuşsundur ama ben yine de anlatayım. Eşimin akrabasının da sizinkine benzer bir başlangıç hikayesiyle çocuğu olmuyormuş ve bu durumu kafasına çok takıyormuş. Birçok doktora gidip türlü sebepler aranmış ve tedaviler görmüşler, üreme sistemleriyle ilgili bi problemleri de yokmuş bu arada. Birkaç yıl sonra kadın yıprandığı için artık kabullenmiş ve kafaya takmamaya başlamış ve bingo, hamile kalmış! Yani stres bu işleri gerçekten çok etkiliyor, tedavilerini elbette aksatma ama bu bekleyişin seni strese sokmasına izin verme, miniğinin sadece geleceği vakte bi türlü karar veremediğini düşün:) en koşa zamanda hayırlı haberler alırsın inşallah😊

Back