• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok tüylüyüm erkek olmak gerekirmiş

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
0
İstanbul
Çok üzgünüm çoookkızlar ya göğüs uçlarımdaaaaa gogus aramdaaaaa sonracımaaa gobegımdeeee hanı erkeklerın olur ya ınce bı cızgı halınde asagı kadar tüy olur ondan var senağlama

heryerım kıl tüy yaaa sırtımdaaa bel kısmındaaaa yuzumde tüylüÇok üzgünüm çoook

tüy yumağı gıbıyım yaaa nıye boyleyım gogus ucunda tüy olan varmı baska gobegınde falan bı ton

Çok üzgünüm çoookkızlar ya göğüs uçlarımdaaaaa gogus aramdaaaaa sonracımaaa gobegımdeeee hanı erkeklerın olur ya ınce bı cızgı halınde asagı kadar tüy olur ondan var senağlama

heryerım kıl tüy yaaa sırtımdaaa bel kısmındaaaa yuzumde tüylüÇok üzgünüm çoook

tüy yumağı gıbıyım yaaa nıye boyleyım gogus ucunda tüy olan varmı baska gobegınde falan bı ton

peki hiç jinekoloji ve endokrinoloji bölümünde muayenelerden geçtinizmi?
çünki kıllanma şikayetleriniz hirsutizmi andırıyor
öncelikle muayene olmalısınz,sonrasındada eğer hormonlarla alakalı durum söz konusu ise tedavi gerekli,sonrasındada lazer,kıl azaltıcı vb kullanarak rahatsızlık veren estetik görüntüden kurtulmanın yollarını arayacaksınız.

peki hiç jinekoloji ve endokrinoloji bölümünde muayenelerden geçtinizmi?
çünki kıllanma şikayetleriniz hirsutizmi andırıyor
öncelikle muayene olmalısınz,sonrasındada eğer hormonlarla alakalı durum söz konusu ise tedavi gerekli,sonrasındada lazer,kıl azaltıcı vb kullanarak rahatsızlık veren estetik görüntüden kurtulmanın yollarını arayacaksınız.

yok cnm ya hiç muayene olmadım esmerım ondandır dıye düşündüm hep ama bı doktora gorunmekte vayda var eger hormonalse hemen tedavıde azalırmı tuylerımeyvahedigeldismile

canım bende bu tüylerle kafayı sıyırıcam bi hamileliğimde göğüs uçlarımdaki kıllar azaldı bende diyodum bebiş nası emcek diye :)) valla doğumdan sonra emzirdiğim sürece hiç çıkmadı bu arada belim ve karnımdakilerde gitti. peki sonra mı ne oldu şuan oğlum 5 ayı bitti ve ben eski halimdeyim öfff çocuklu oluncada uğraştırıcı...ben bu aralar evde lazer aletlerinin peşine düştüm daha hesaplı ve ekonomik forumlardan yorum topluyorum böyle gitmez yahuuu :))))

Bendede bu sorun var canim benim yaaa hormon bozuklugu ola bilir bende adet düzensizligi odlugu icin kadin doktoruna gitdim kan aldirdim falan bende cok erkek hormonu varmis isde sordum tüylü olmam bu sebebten ola bilir mi diye evet ola bilir dedi ve bende esmerim =) en iyisi sen bi doktora görün canim benim...

hormonal bozuklukta ilaç tedavisi biraz uzun sürüyor,en az 1 yıl ,son yllarda tavsiye edilen tedavi süreside 2 yıl civarı diye okuyorum hep.(tabi hastanın şikayet durumuna göre değişebilir bu süre)
sıklıklada diana 35+aldactone kombinasyonlu tedavi öngörülüyor.
bazı k.d. hapları steroid yapıda olduğundan kilo alımına dolaylıda olsa sebep olabiliyor ne yazıkki,
örnek/ diana 35 'in etken maddeleri:siproteron asetat +etinilestradiol
Siproteron asetat; testesteron blokeridir.
steroid yapıda olduğundan kilo alımına sebep olabiliyor.
etinilestradiol da çok güçlü bir östrojen ajanıdır..
yasmindeki progesteron türevi ödem oluşturmuyor,bu sebeple yan etkisi düşü olan bir k.d. hapıdır,diana 35 ile aynı mekanizmada çalışır,tek fark progesteron türevinin dianadan farklı oluşu ,mekanizma aynı mekanizma ama...
k.d haplarının başka yan etkilerinden biride vasodilatör etkili olması sebebiyle damar genişletici nitelikte oluşudurki ,çoğu kadın bu ilaçları kullandığında vücudundaki çatlakların belirginleştiğini ifade eder.
bir başka yan etkide libidodaki azalıştır (ne yazıkki bu yan etki özelliklede cinsel yaşamı başlamış olan kadınlar için hiçte hoş bir durum değildir :))
sonra depresif durumlara sebebiyet vermesi vs vs..
not ediyorum ,bu yan etkiler her hastada görülmez,olası yan etkileri yazdım ki zaten görmüş olabileceğiniz gibi prospektüslerdede yazar bu bilgiler..
fakat herkeste böyle bir yan etki olacak diye birşey yok,her insanın metabolizması farklı çalışıyor.
yanlız bazı progesteron türevleri vücutta ödem oluşturuyor diana 35 gibi...

arkadaşlar sanıyorum daha öncede yazdım biyerlerde;
bizlerin beslenme alışkanlığı ,bazı coğrafi özellikler (örneğin g.doğu ve doğu bölgelerimizdeki insanlar diğer bölgelere göre daha kıllı oluyormuş ,biyerlerde okudum )
latin Amerikadaki kadınlarda soya tüketimi alışkanlığı olduğundan ,bu ülke kadınalrında adın hastalıkları şikayeti çok nadir görülüyor.
soyadaki bazı etken maddeler kadınlardaki bu hormon dengesizliğine mani oluyor.
bizlerin beslenme alışkanlığı biraz ağır,ağır besinler tüketiyoruz,lipit mekanizmalı besinler tüketiyoruz.
kesinlikle beslenmenin önemi çok büyük,bazı iklimsel faktörlerinde etkili olduğu bir gerçek ama en çokta beslenme odaklı bir yaşayış tarzı benimsemek gerekiyor diye düşünüyorum.
organik soya tüketebiliriz (GDO suz olmak kaydıyla :))
yeşil yapraklı sebzelerin çoğu hem antilipid etkilidir,hem metabolizmayı hızlandırır,hem östrojen içeririr çoğu;maydanoz,nane gibi...

Genellikle koyu tenli insanlarda oluyor.
Benim teyze kızları var acaip derecede kıllılar.
Göbeklerinde bile erkek gibi kıllar var birsürü.Sakalları falan
Onların babaları öyle.Senin de hormonlarındandır canım.

kızlar peki bu duruma aranızda çözüm bulan var mı epilasyon anlamında... karın bölgesindeki tüyleri yada arkadasın bahsettiği gibi göğüs ucundaki tüyleri aldırıyormusunuz? yada neyle aldırıyorsunuzz??

beany cim yaa bu yasmin hapı kesinlikle çok masum dinaneye göre. bende yarın yasmine başlıyorum. d.kontrol için. acaba bu yasminde tüyleri azaltırmı. benimde göbeğimde belimde felan var sinir oluyorum yaa alamıyorumda tekrar tekrar uğraşamam diye.. benim anlamadığım diane yan etkisi çok olmakla beraber tüyleri azlttığı kesin ama yasmindede bu söz konusu mu canım ??? vereceğin cevabı çok önemsiyorum çünkü senin bilgilerine güveniyorum..

ilaçların hiçbiri kılları azaltmaz,kıllar eski hızına oranla geç çıktığı için size öyle gelir
androjenlere bağlı gelişen hormonal bozuklukları düzenlerler
kılların hızlı uzamasının önüne geçerler,çünki bildiğiniz gibi androjenlerin uyarımıyla kıllar çok çabuk uzar.
olması gereken profile ulaştırmaya yardımcı olur.
eğer hormonlar dengeye ulaşmazsa zaten yapılacak olan hiç bir estetik tedavi(lazer,kıl azaltıcı ürünler vs.) istenilen neticeye ulaşmaz.
artık o yada bu sebeple kıl bir kez çıkmaya dursun vücutta,var olan kılları içsel tedaviyle yok etmemiz mümkün değil,sadece hastalığı önlemiş oluruz.
yasmin ile ilgili soruna gelince ,evet bana görede diana ya göre daha masum,ama yine bana göre hiçbir ilaç tamamiyle masum değildir:)

benim tavsiyem ;hormonal düzensizliği olanlar,mutlak suretle tedavi olmalı ,sonrasındada topikal olarak uygulanan lazer yada kıl azaltıcı bi ürün kullanmalı.
arkadan sizi destekleyen bir hormon profili varsa ,dışardan uygulananlar çok etkili olmayabilir.

bide unuttum söylemeyi,sadece bu iki ilaç kombinasyonundan ibaret değildir kıllanma tedavisinde kullanılacak ilaçlar..
prolaktin yüksekliği,insülin direnci ,böbrek üstü tümörleri vs vs...tedavisi farfklı ilaçlarla tedavi edilir.
mutlaka muayene olunmalı,kıllanmanın sebebi bir hekim tarafından tespit edilmeli
diana,yasmin,aldactone değil sadece ,ben genelleme yaptım bu ilaçlar daha çok veriliyor diye,sizdeki sebep ne ise ona göre tedavi uygulanmalı...
aman ha sakın,burdaki ilaç isimlerine bakıp kimse kafasına göre ilaç kullanmaya kalkmasın
aslında ben ilaç ismi yazmayacaktım ama kk da farklı kategorilerde paylaşılmayan ilaç ismi kalmamış:) bunun için rahatlıkla yazdım.

olumunekankayizsmile sağol canım bilgilendirdiğin için. yok ben burda yazdığı için değil 1,5 aya kadar evleniyorum o yüzden aldım bu hapı :1rolleyes: için rahat olsun. yani ben zaten bu hapı kullanıcam hani böyle bi yan etkisi olsa hiç fena olmaz demiştim :roflol: seninde bu konularda bilgili olduğunu biliyorum yasmininde diane kadar tüy azalmasında etkisini merak etmiştim. çok teşekkür ederim canım. hemen yazmışsın a.s.

olumunekankayizsmile sağol canım bilgilendirdiğin için. yok ben burda yazdığı için değil 1,5 aya kadar evleniyorum o yüzden aldım bu hapı :1rolleyes: için rahat olsun. yani ben zaten bu hapı kullanıcam hani böyle bi yan etkisi olsa hiç fena olmaz demiştim :roflol: seninde bu konularda bilgili olduğunu biliyorum yasmininde diane kadar tüy azalmasında etkisini merak etmiştim. çok teşekkür ederim canım. hemen yazmışsın a.s.

canım lütfen yanlış anlama,ben seni kastederek yazmamıştım
burayı okuyan herkes için genelleme yaptım,bildiğiniz gibi duyduğu okuduğu bazı şeyleri hemen uygulamaya kalkışanlar olabiliyor,aman sakın kimse böyle birşey yapmasın .
hormonlarımız çok hassastır ve onlarla bilinçsizce oynanması çok tehlikeli olabilir.
birde bana sadece kıl azaltıcı ,kıl yok edici bilgilerde güvenin:)
diğer konulara az çok vakıf olsamda bana değil,doktorunuza güvenmelisiniz kesinlikle :))
yine sizi tenzih ederek yazdım ,yanlış anlaşılmasın canımcım...

Back