• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok tembelim çooook

Elya0104

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2016
30
12
3
29
Arkadaşlar benim bir derdim var lütfen ayiplamayin ben kendimi bildim bileli çok tembelim elim de çok ağır hiçbir işimi hızlı yapamiyorum ben bu iki huyumu da yenmek istiyorum ama çok denememe rağmen hiç basaramadim ve sizden özellikle de ev hanimlarindan yardım istiyorum.

Benim 2 çocuğum var biri 1 buçuk biri 3 yaşında sorun şu ki hiç yerimden kalkmak istemiyorum bulaşıklar birikiyo çamaşır birikiyo asiyorum ama katlamiyorum ütü aynı şekilde bi yemek yapıyorum herşey birikince temizliyorum topluyorum e haliyle çok zor oluyo ve dediğim gibi hiç pratik değilim öyle topliyim hemencik 3 saatte bitsin evin işi o da yok yavaş yavaş yapıyorum 2 gün suruyo ben ne yapayım bilen biri soylesin bana ben hiçbir zaman bu halimden memnun olmadım nasıl yenerim bu tembelligimi ve elimi nasil hizlandiririm çok üzülüyorum bu halime çook

O dağınıklıktan rahatsız olman lazım. yoksa ne söylesek boş.

Çocuklar da küçükmüş, muhtemelen bütün enerjini tüketiyorlardır ama iş yine sana bakıyor. fazla kirlenmeden, dağılmadan toplayıp temizlesen daha az yorulursun. diğer türlü yetiştirmek için daha fazla enerji harcaman gerekiyor.

Zaten iki çocukla evini pırıl pırıl gördüğüm insanlara çok ozeniyorum gerçekten berbat durumdayım bu tembellik usengeclik sadece ev işlerinde değil ki hayatımın her yerinde var maalesef

O dağınıklıktan rahatsız olman lazım. yoksa ne söylesek boş.

Çocuklar da küçükmüş, muhtemelen bütün enerjini tüketiyorlardır ama iş yine sana bakıyor. fazla kirlenmeden, dağılmadan toplayıp temizlesen daha az yorulursun. diğer türlü yetiştirmek için daha fazla enerji harcaman gerekiyor.

Emin ol rahatsizim ev düzenli ve toplu olunca çok mutlu oluyorum ama o kadar useniyorum ki çok nadir o halde oluyor evim

Ay da bir de olsa yardımcı alma imkanınız yok mu.
2 çocuk varsa temizliğe daha fazla önem vermeniz gerekiyor aslında .

Valla gülüm ben bir alet aldım
Kumandaya basıyorum..
Herşey oluyor
Ütü düğmesi ile ütünü
Bulaşık ile bulaşıgi hallediyorsun...
Kahve düğmesi en sonda...
İşler bitince geliyor...

Şaka şaka... İşin aslı;
Ban yiyorum...
Depresyona giriyorum
Sonra Allah ne verdiyse..
Neden ban yedigimi dusunmemek için
Kendimi işe veriyorum

Çocuklar bir etken evet ama...
İşin özünde başka nedenler var bence...

Hiç bir şey yapamazsan kadın tut
Ver parasini seyret..

Eski konulara bir bak arat
Süper fikirler vardı...
Bulursam eklerim...

Son düzenleme:
Aynı ben.
Ayıplanacak ne varmış, ev işleri konusunda tembellik her alana özgü değildir.
Adı da tembellik değil, üşengeçliktir.
Kendime şöyşe bir çözüm buldum, her gece yatmadan mutfağı ve oturduğumuz odayı toplu bıralarak, birikmelerin önüne geçtim.
Hiç değilse gözümün önünde yığıntı yok.

aaa ben! çocuk olduktan sonra ne yapacağım hiç bilmiyorum :KK61:
Valla şimdi bolca keyfini sürün, hiçbir şeyi ellemeyin, bol bol dinlenin.
Çocuk olunca mecbur harap ve bitap düşülerek yapılıyor işler ama dinlenmeye hiç zaman kalmıyor.
Bazı akşamlar eşimle konuşuyoruz 'biz eskiden ne yapıyormuşuz, boş boş ayak uzatıp yatıyor, keyif mi sürüyormuşuz, ne bohem hayatmış be' deyip iç geçiririz

1.Eşya azaltmak
Hem tembelim hem biblolarim dursun olmaz.. faydasız eşya olmasın evde.. süs ivir zivir komple temizle..
2. saklama çözümleri
Kutular al.. odanın köşesinde sepet olsun.. o odaya ait olmayan ne varsa o sepete yatmadan önce at.. Toplu ev temizlenir.. öbür türlü bekler durur..
3. yemek hazır olacak
Çocuklar uyurken hızlı pratik yemekler yapılacak buzluga atılacak
4. çok düşünme
En tembeller en güzel uzun planlamayi yaparlar. düşünme. yap.
5. çalışkan gününü seçek
mesela salı. o gün catlasan da bir sürü is yap. o gün sizlanmak yok.
6. boş işlerle kendini yormamak
Hem bulaşıği kim yikayacak diye düşünüp komsuda oturmak yok. madem tembeliz az yorulup önceliklere enerji aktaricaz.
7. çocukları ise katmak
Hem oyun hem iş.. toz alırken dans..
8. tembelim demek yok
9. mukemmeliyetci olmak yok
10. yaparsın canım merak etme yeter ki biraz alış yapmaya:)

Valla gülüm ben bir alet aldım
Kumandaya basıyorum..
Herşey oluyor
Ütü düğmesi ile ütünü
Bulaşık ile bulaşıgi hallediyorsun...
Kahve düğmesi en sonda...
İşler bitince geliyor...

Şaka şaka... İşin aslı;
Ban yiyorum...
Depresyona giriyorum
Sonra Allah ne verdiyse..
Neden ban yedigimi dusunmemek için
Kendimi işe veriyorum

Çocuklar bir etken evet ama...
İşin özünde başka nedenler var bence...

Hiç bir şey yapamazsan kadın tut
Ver parasini seyret..

Eski konulara bir bak arat
Süper fikirler vardı...
Bulursam eklerim...

1.Eşya azaltmak
Hem tembelim hem biblolarim dursun olmaz.. faydasız eşya olmasın evde.. süs ivir zivir komple temizle..
2. saklama çözümleri
Kutular al.. odanın köşesinde sepet olsun.. o odaya ait olmayan ne varsa o sepete yatmadan önce at.. Toplu ev temizlenir.. öbür türlü bekler durur..
3. yemek hazır olacak
Çocuklar uyurken hızlı pratik yemekler yapılacak buzluga atılacak
4. çok düşünme
En tembeller en güzel uzun planlamayi yaparlar. düşünme. yap.
5. çalışkan gününü seçek
mesela salı. o gün catlasan da bir sürü is yap. o gün sizlanmak yok.
6. boş işlerle kendini yormamak
Hem bulaşıği kim yikayacak diye düşünüp komsuda oturmak yok. madem tembeliz az yorulup önceliklere enerji aktaricaz.
7. çocukları ise katmak
Hem oyun hem iş.. toz alırken dans..
8. tembelim demek yok
9. mukemmeliyetci olmak yok
10. yaparsın canım merak etme yeter ki biraz alış yapmaya:)

Gerçekten haklisin özelliklede çok oturup çok dusunmek konusunda dediğin gibi kendimi alistirmam lazım tesekkur ederim çok faydalı tavsiyeler gerçekten peki ben nasıl pratik bir insan olurum elim çok yavaş ya

Gerçekten haklisin özelliklede çok oturup çok dusunmek konusunda dediğin gibi kendimi alistirmam lazım tesekkur ederim çok faydalı tavsiyeler gerçekten peki ben nasıl pratik bir insan olurum elim çok yavaş ya

Doğuştan pratik bi tip olmayabilirsin tamam ama zamanla da kazanılan bir özellik.. bence zorla kendini bi süre sonra kolaylasacak emin ol.. bol bol cocuklarinla oyna en önemli aktiviten bu zaten.. ama düzenli temiz vs bir ev de lazım ufak ufak baslarsan devamı gelir..

eger sen o ufaklıklarla hala bişeyler yapabiliyorsan buda bir başarıdır.
cocukların uyku saatleri belliyse o aralara program yapabilir iş birikmesini engellersin

Back