merhaba hatunlar
öncelikle herkese yani isteyen dileyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler dilerim..(sevgilimle sürtündük hamilemiyim diyenlere değil :)
ben iki düşük bir kimyasal yaşadım ve 8 yaşında bir kızım var
birçok şey farkettim arastırdım okudum test uzmanı oldum çok şey öğrendim
söyleyeceklerim eminim işinize yarayacaktır
1-bir kadının hamile kalma ihtimali neden ayda yüzde 25
çünkü gebe kalabileceğimiz bir hafta var yalnızca
ve bu bir haftada yumurtanın döllenebileceği sadece 24 saat
ben gebeliklerimi hep 7-8 gün kala öğrendim adet tarihimi hiç beklemedim
tabi bu benim tez canlılığım o ayrı
ama ovulasyon testi kullanan bir kadında çatladığı günü biliyor ise en az 8 gün sonra gebeliğin resmen başladığı aşikar
o bir hafta içinde yumurta ne zaman döllendi bilemiyoruz
hatta ovulasyon testi pik olsa dahi inanın biz piki yakaladıktan üç beş saat sonra dahi çatlayabiliyor
çünkü biz tam o anı ölçüyoruz belki 12 saattir pik haldeydi
mesela ben sabah silik görüp akşama dogru kopkoyu iki çizgi de gördüm kopkoyu olduktan birkaç saat sonra silik halini de
testleri dogru kullanmalıyız
2-gebelik belirtilerini en derinden ve en erkenden yaşayanlardan biriyim
arastırdıgıma göre yumurta salınıyor spermle buluşmak için... 4 saat içinde ulaşır sperm oralara :)
onlar buluşup rahme yolculuga cıkıyorlar
daha gebelik oluşmadı sadece yumurta döllendi
ne zamanki rahme ulaşır o zaman kendine yer arar ve bu ortalama 6 günde olur
yani eğer döllenme oldu ise yaklaşık 5-6 gün sonra rahmi kazıyıp yerleşmeye çalışan bebişin verdiği ağrıyı hissedebilirsiniz
yerleştikten sonra hızla beta hcg yükselmeye başlıyor önce kan sonra idrara geçiyor
yani idrar testim pozitif kan negatif diyen varsa mutlaka gebelik değil başka bir sorun vardır
3-göğüsler : aradaki farkı anlatmaya calısayım
adet zamanı büyüyen gerilen göğüste sertlik ve içi doluluk hissi olur
ama gebelikte boş iki balon tasıyor hissi oluşur sanki dokunsan patlayacak içi boş gibi dolgun ama hafif
4-ovulasyon testim silikleşti iş bitti diye düşünmeyin:) çünkü yumurta çatladı ama daha yumurtalıklara inecek ona karşılasacagı spermler verin :)
5- ilişkiden sonra bacak kaldırma diye birşey yok uzanın yeter o da içiniz rahat etsin diye
sperm öyle bir hızla fışkırırki o beklediğiniz 15 dk ya giden gitti zaten :) ki ben spermi sevmediğim için acilen yataktan banyoya koşanlardanım
6-iki güne bir ilişki değil o tabir..EN AZ iki güne bir
dr lar da bu konuda çelişir
cinsel hayatınızı sekteye ugratmayın
eşiniz her gün beraber olmak isteyebilir adamları çocuk yapıcaz diye makina gibi kullanmayalım :))
herkesin gönlünce olsun
sevgiler
öncelikle herkese yani isteyen dileyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler dilerim..(sevgilimle sürtündük hamilemiyim diyenlere değil :)
ben iki düşük bir kimyasal yaşadım ve 8 yaşında bir kızım var
birçok şey farkettim arastırdım okudum test uzmanı oldum çok şey öğrendim
söyleyeceklerim eminim işinize yarayacaktır
1-bir kadının hamile kalma ihtimali neden ayda yüzde 25
çünkü gebe kalabileceğimiz bir hafta var yalnızca
ve bu bir haftada yumurtanın döllenebileceği sadece 24 saat
ben gebeliklerimi hep 7-8 gün kala öğrendim adet tarihimi hiç beklemedim
tabi bu benim tez canlılığım o ayrı
ama ovulasyon testi kullanan bir kadında çatladığı günü biliyor ise en az 8 gün sonra gebeliğin resmen başladığı aşikar
o bir hafta içinde yumurta ne zaman döllendi bilemiyoruz
hatta ovulasyon testi pik olsa dahi inanın biz piki yakaladıktan üç beş saat sonra dahi çatlayabiliyor
çünkü biz tam o anı ölçüyoruz belki 12 saattir pik haldeydi
mesela ben sabah silik görüp akşama dogru kopkoyu iki çizgi de gördüm kopkoyu olduktan birkaç saat sonra silik halini de
testleri dogru kullanmalıyız
2-gebelik belirtilerini en derinden ve en erkenden yaşayanlardan biriyim
arastırdıgıma göre yumurta salınıyor spermle buluşmak için... 4 saat içinde ulaşır sperm oralara :)
onlar buluşup rahme yolculuga cıkıyorlar
daha gebelik oluşmadı sadece yumurta döllendi
ne zamanki rahme ulaşır o zaman kendine yer arar ve bu ortalama 6 günde olur
yani eğer döllenme oldu ise yaklaşık 5-6 gün sonra rahmi kazıyıp yerleşmeye çalışan bebişin verdiği ağrıyı hissedebilirsiniz
yerleştikten sonra hızla beta hcg yükselmeye başlıyor önce kan sonra idrara geçiyor
yani idrar testim pozitif kan negatif diyen varsa mutlaka gebelik değil başka bir sorun vardır
3-göğüsler : aradaki farkı anlatmaya calısayım
adet zamanı büyüyen gerilen göğüste sertlik ve içi doluluk hissi olur
ama gebelikte boş iki balon tasıyor hissi oluşur sanki dokunsan patlayacak içi boş gibi dolgun ama hafif
4-ovulasyon testim silikleşti iş bitti diye düşünmeyin:) çünkü yumurta çatladı ama daha yumurtalıklara inecek ona karşılasacagı spermler verin :)
5- ilişkiden sonra bacak kaldırma diye birşey yok uzanın yeter o da içiniz rahat etsin diye
sperm öyle bir hızla fışkırırki o beklediğiniz 15 dk ya giden gitti zaten :) ki ben spermi sevmediğim için acilen yataktan banyoya koşanlardanım
6-iki güne bir ilişki değil o tabir..EN AZ iki güne bir
dr lar da bu konuda çelişir
cinsel hayatınızı sekteye ugratmayın
eşiniz her gün beraber olmak isteyebilir adamları çocuk yapıcaz diye makina gibi kullanmayalım :))
herkesin gönlünce olsun
sevgiler
Son düzenleme: