- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
oldukça çok arkadaşı olan bir insanım, herkesle samimi bir şekilde durmayı da severim, içten devranmaya çalışırım.
ama son birkaç ay içinde insanlar bana çok garip şeyler yapar oldular, benim içtenliğime rağmen bana saçma sapan şekilde davrandılar.
anladım ki kimseye sinir olmamak için kimseyle alakanızın bulunmaması gerek. artık dost kavramı benim için bitmiştir. daha fazla insanların benim sinirimi bozmasına izin vermicem!
size tavsiyem hiç bir sırrınızı bir arkadaşınıza anlatmayın, hiç kimseyi özel sanmayın ve dostunuz sanmayın, aslında hiç biri gerçek sizi umursamıyor!
Yeni mi Öğrendin..
Neyseki Bilmemek Değil, Öğrenmemek Ayıptır..
bazen niye benim samimi bir dostum yok diye hayıflandığım oluyor ama böyle şeyler duydukça gördükçe hiç gerek yok demeye başladım artık
sende bundan sonra herkese ederi kadar değer ver kimseye gözü kapalı güvenme canım
Benim bir sürü arkadaşım var.Ne zaman yalnızhissetsem kendimi,onlarla konuşuyorum.O kadar özel ki konuşmalarımız onlardan başka kimseyle bu tarz sohbetler yapamıyorum.Siz de tanırsınız belki onları:
Monteigne,Schopenhauer,Tolstoy,Dostoyevski,Peyami Safa,Reşat Nuri Güntekin,Necip Fazıl Kısakürek....
Say say bitmiyor.
Diğerleri mi?
Bu devirde ne kadar sığsanız o kadar çok oluyor arkadaşınız.Önyargı mı? Kimbilir...
çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :)) umarım dediğin gibi biri çıkar
ancak bu başlığı açmama sebep olan olaylar katlanarak büyüdüğü için fikrim değişmek yerine kanıksadım resmen:))
Rica ederim :) Ben bunu söylemiyorum buna inanıyorum ve seninde inanmanı bütün yüreğimle istiyorum .
Alışma , katlanma .Bütün insanları unut bütün suretleri yapmacık cümleleri her şeyi kendini soyutla buna inan
insanlığın yok olduğuna onların sadece etten bir kalıp olduğuna inan ne değişir hiç bir şey çünkü bunlar hiç bir işe yaramaz
Alışırsan beynini yorar kalbini yorar . Sen en temiz düşüncelerinle yaklaş insanlara ama kendinden asla taviz verme bir hata mı
gördün rahatsız mı oldun çizgiyi çek bitsin öbür türlü şimdi olduğu gibi verdiğin zamana da değere de acırsın Unutma hiç bir şey
senin kadar değerli değil ve inanır mısın bir süre sonra ben ne yapıyorum diyeceksin silkelen ve kendine gel 3 günlük dünya dün geçti
yarının garantisi yok bugünü de geçmişine yanarak gelecek için sızlanarak mı geçireceksin yapma dediğim gibi hiç kimse senden
daha değerli değil :)
___SELAM.Bende sevgili arkadaşların yazdılarına katılıyorum.öyle güzel ifade etmişler ki.yüreğimde arkadaş dost sandığım varlıkların yüzünden açılan yaralara merhem oldular.hepsine kendi adıma tşkrediyorum.
SIRRINI SÖYLEME DOSTUNA GÜN GELİR DÜŞMANIN OLUR.DÜŞMANINA KÖTÜ SÖYLEME GÜN GELİR DOSTUN OLUR.bunu nerde okudum kim söylemiş bilmiyorum ama ne zaman dostluktan yana laf açılsa bu söz aklıma gelir.
Benim bir sürü arkadaşım var.Ne zaman yalnızhissetsem kendimi,onlarla konuşuyorum.O kadar özel ki konuşmalarımız onlardan başka kimseyle bu tarz sohbetler yapamıyorum.Siz de tanırsınız belki onları:
Monteigne,Schopenhauer,Tolstoy,Dostoyevski,Peyami Safa,Reşat Nuri Güntekin,Necip Fazıl Kısakürek....
Say say bitmiyor.
Diğerleri mi?
Bu devirde ne kadar sığsanız o kadar çok oluyor arkadaşınız.Önyargı mı? Kimbilir...
cok guzel bir tahlil olmus..dogrusu bu mu yoksa biz yukaridaki sahsiyetlerile dostluk kurdugumuz icin mi digerleri siglasiyor iste bunu ne zamandir dusunmekteyim...
bir dostumla 10 yillik arkadasligimi bitirdigimde farkettimki her bulusmamizda sadece magazin konusyormusuz bildigin gulben seda demet
simdi bende inanamiyorum kendime nasil surdu bu dostluk boyle diye ama zaman geciyor ve bizler olgunlasiyoruz sanirim
Bir söz var çok da severim. 'İyilik yapma ki kötü olmayasın'.
Paylaşmak istedim
teknolojiyi arkadaşlarımla haberleşmek için çok kullanırdım (sevgilimse zıttımdır ben ve ailesi hariç hiç kimsenin mesajına cevap vermez arayanı açmaz ama ona rağmen bütün gün de telefonu susmaz bazen de hak veriyorum) bense aa bi arkadaşım ne güzel aklına ben gelmişim bana ulaşmış diye 4 koldan cevap veririm, ama artık karar verdim ben de çok yakınlarım olmadığı sürece cevap vermeyeceğim kimseye, çünkü burda anlatmadığım bazı olayları aynen böyle kafasına esen merabamızın bile olmadığı dengesiz sınıf arkadaşlarım bana bulaşarak başlattılar. dün gece zaten gereksiz bulduğum facebookumu kapattım, daha fazla kendimi, düşüncelerimi insanların önüne atıp da kendimi insanlara göstermeyeceğim, ne kadar ortalıkta olursan o kadar zayıf oluyorsun o kadar insanlar üstüne gelmeye çalışıyor, hava atmak için söylemiyorum asla ama istemesem de takip edilen bir insanım aynı sınıfta olduğumuzun farkında olmadığım insanlar bile benim adımı vs herşeyimi biliyor oluyorlar hep ordan burdan. bildiğim bişey de var ki hakikaten insanlar kıskanç herhalde, son zamanlara bakıyorum hayatımda değişen hiçbirşey yok ne tavrımda ne bakış açımda hatta daha pozitifim, sene başında bazı haksızlıklar yaşadım bi hocamdan, onun sıkıntısını bile attım, yani insanların özellikle son aylarda bana bu kadar hırçın kuyu kazar arkamdan konuşur tarzda olmasını gerektircek hiçbirşey yok. değişen tek şey herkesin bi halt olmaz diye baktığı sevgilimin (aslında onlar bilmiyordu ama benim sevgilim kadar çalışkan bir insan nadir gördüm ben kimse dış görünüşünden anlaşılamaz) çok iyi bir işe sahip olması oldu. herkes şok oldu yüzüme bile kel alaka insanlar söylediler aa hiç beklemezdik vs sanane ya ben sana fikrini mi soruyorum sanki. insan ister istemez bir acaba oluyor. çünkü o kadar bariz ki başıma gelen kötü şeylerde üzülür gibi yapıp herkesin içten içe göbek atmasını gözümle gördüm, sevgilimin çalışmaya başlamasında geçici bir yavşaklık dalgası oluştu etrafımda, işte o zaman bayanların bekarken kimse yüzüne bakmayıp da kısmetli bir talibiyle evlenince birden insanların değişmesinden şikayet etmelerinin sebebini anladım ve tiksindim insanlardan, çünkü ben aynı bendim keza sevgilim de öyle. hatta şu son olayları yaşadığım arkadaşım o kadar ezik büzük takılan bir kız ki normalde ben yaklaşmıştım ona "iyi gibi görünüyordu" ama kimsenin göründüğü gibi olmadığını unutmamam lazımdı, hatta bir keresinde çok çok zor durumdaydı, normalde yapmaz ama ben rica ettim sevgilimden resmen onu kayırdı ve onun sayesinde stajını verdi, çoook sonra söyledim laf arasında gözünü boyamak istemedim, ama ben böyleyim sevdiğim insanları elim yettiğince kollamaya çalışırım. "aaa ehe ehe saaol yea" derken çok mutluydu, 2 gün sonra da bana ve sevgilime bu güzel iyiliği yaptı. çok imanlı biri değilim ancak gerçekten allah bu olanları görüyor ve çok büyük, elbet o kafasını taşlara vurup, benim gibi gözlerinin sinirden dolacağı günler gelicek. ama çok yazık ki artık hiiiç umrum değil, bunlar olduğunda ne üzülücem, ne sevinicem, fark etmeden güzel hayatıma devam ediyor olacağım dimdik.
buraya uzun uzun yazıyorum alıntıladığım arkadaşlara cevaben değil, cevap vermek zorunda hissetmesin kimse kendini. yalnızca bu aralar kendimi yalnız hissediyorum evet, ablamla bazı şeyleri paylaşamıyorum beni sevdiğini bilsem de asla benim şu yukarıda yazdıklarımı oturup dinlemez en fazla "boşver yeaa, amaaan salla" der bana dinlemeden oysaki ben en yoğun zamanlarımda bile hep onun abuk subuk beynime kazınmış şuan bahsettiğimde hatırlamadığı dahi sorunlarını canla başla dinleyip deli gibi yardımcı olmaya çalıştım, sevgilimle görüşemiyorum çok çok yoğun çalışıyor, sadece özlüyorum, annemlerle uzağız, arkadaşlardan yana da şanssızım kimseye derdimi anlatmak istemiyorum sonra koz olarak kullanılacağını biliyorum çünkü. ahh yazık kıza diye acımayın lütfen sakın, en katlanamayacağım şey acıma duygusudur,
bu uzuuun yazılarımı ister okuyun ister okumayın ama kendi ayakları üzerinde durmayı, insanların maskelerinin ardındaki yüzlerle savaşmayı öğrenen genç bir kızın hayatı öğrenme süreci olarak görün lütfen.
Paylaşmak istedim
adamına göre muamele yaptığımı sanıyordum ben de. ama adam olanlar asıl darbeyi koyuyor. o yüzden gerçekten iyi olmama kısmına katılıyorum bu sene içinde bi dönem kafam atmıştı herkese kastım kendimi falan bi kıymetli oldum bi kıymetli anlatamam ama esas halim bu değil aslında o yüzden normal halime döndüm yine aynı şeyler. ama dediğiniz gibi kasıcaksın kendini kötü olucaksın kıymetli olcaksın.buı zaman da iyi olmıcaksın kardesim iyi oldun mu yemediğin darbe kalmıyo insan sonra bunlrı duyunca cok üzüluo bi de burdan darbe adamına göre muamele ypcaksın .
çok güzel anlatmışsınız =) yaşadıklarınızın aynını bende yaşıyorum. ben de sizin gibi bana bir yaklaşan insana iyi niyetle dört koldan yaklaşıyorum. herşeye rağmen iyi niyetle düşünüp çoğunlukla ben arıyorum, onlar aramasa da ''işleri yoğundur'' diye üstelemeyip, görmezden geliyordum... yalnız maalesef bu yaptıklarımın %90 ı ne takdir edildi, ne görüldü ne de başka birşey.... vefa duygusu deseniz o çoktan bitmiş. hep iyi niyetle yanında olduğum arkadaşlarımın umursamazlıkları ve sırf kendi hayatlarına dalışları ise artık beni onlardan tamamen kopmaya itti.. bu şekilde biten çok uzun süreli arkadaşlıklarım var... eskiden üzülürdüm artık umursamıyorum...
ve ben de iletişim yollarının çoğunu kapattım. sizin gibi bende facemi kapattım. msne girmiyorum zaten. herkesin ulaşmasına gerek yok. ulaşmak isteyen kişi bir şekilde yapar bunu. ötesi de boş... benim kötülüğümü isteyip kıskanacak adamlara ben niye koz vereyim ki. ortalıkta dolaşıp onların benle muhatap olmasına izin vereyim ki...
fakat sizin gibi bende kendimi yalnız hissediyorum bu bir gerçek. nişanlım yoğun çalışıyor, duygularımı anlatmak istediğimde pek dinlemiyor. açıkçası duygusal bir partner de olamaz ondan zaten =) arkadaşlarım desem çok az kaldı, onlar da kendi hayatlarında. aileme de hem anlatmaya alışkın değilim hem kendi sıkıntılarımla onları üzmek istemem...kala kala bir başıma kalıyorum işte =) napalım... Rabbimiz var, O bize yeter =)
peki esas soru size yanlış yapanları bir kalemde silmeli miyiz? yani ben bana yanlış yapanı istesem de sevemiyorum artık o yüzden arkadaşlarıma hep yanlış yapmamaya çalışırm onlar bana ters bişi yapmadığı sürece hep kollarım onları, ama bir hata yaptıklarında ki bu genelde büyük bir hata olur çok sert çıkışıyorum ve genelde karşımdaki de özür dilemiyor ve o kişiyi ömrümce görmek istemiyorum bir daha tüm sevgim bitiyor, silip atasım geliyor bu yanlış mı? ama benim gönlümü almıyorlar ki doğru düzgün özür bile dilemiyorlar, bir de haklı gibi üste çıkmaya çalışıyorlar
bence tamamen silmek doğru değil, her insan hata yapar, sende yaparsın bende yaparım
senin yaptığın sana göre tartışmasız doğru ama arkadaşına göre tamamen yanlış olabilir, ya da tam tersi
sonuçta arkadasan emekte vermişsindir, neden emekleri kaldırıp atasın, belki daha ılımlı olabilirsin, kestirip atmak yerine, samimiyeti düşürebilirsin
sonuçta kimseye güvenmemeliyiz düşüncesi yanlış bence, kimseye güvenmesek paranoyak oluruz, güvenmiyoruz desekte güveniyoruzdur kesin
ama sır konusu başka, insan sır paylamaşmadan da yaşayabilir diye düşünüyorum
ama sosyal olmadan ölmesede sağlıklı bi psikolojiye sahip olamaz insan
bence sende sosyal bi insansın, öyle olmasan böyle bi konu açmazdın, sanırım sinirlenmişsin birilerine, sadece ilk mesajı okudum sonradan yazdın mı bilmiyorum kime nden sinirlendiğini.
ama tabii çok büyük bi hataysa senin için, tamamen silmelisin
evet çok büyük bir hataydı benim için, sonradan bahsettim galiba ama hangi mesajımda bilmiyorum:) ama şöyle özet geçiyim birinden neden hoşlanmadığımı söylemiştim ona o da gidip o kişiye benim mesajımı olduğu gibi göstermiş durduk yere, kız bana facebooktan falan saçma sapan mesajlar attı, o kişi de sevgilimin arkadaşının sevgilisinin kardeşi aynı zamanda, sonrasında kızın ablası sevgilime benim yazdığım mesajı bile attı kız arkadaşın bunu yazmış fln diye ilkokul çocuğu gibi kaç kere aradı, sevgilim kavga etmemek için uzamasın diye açmıyor cevap vermiyor ama açsa eminim kız tüm cadalozluğuyla beni yerle bir edicek, sevgilim de beni savuncak iş iyice uzıcak, ben böyle yapmazdım onların yerinde olsam benim hakkımda kim ne düiünürse düşünsün hıı öyle mi der o kişiden uzaklaşırım,, burda en büyük suç arkadaşımda ama, durduk yere böyle bişey yaptı hem de sevgilimden ve benden o kadar iyilik görmesine rağmen, okulunun 1 sene kadar uzıcaktı sevgilim yerine başka biri olsaydı, neyse iyilik yaptık kötülük gördük onun ayıbı. bugün rüyamda gördüm zaten bi güzel söylemek istediklerimi söyledim, gördüğüm zaman bi köşeye çekip "sana yapılan iyiliklere böyle cevap veriyorsun demek, bundan sonra benim bulunduğum ortamda bulunmıcaksın, ben geldim mi gidiceksin ben senin yüzünü görmek istemiyorum" demeyi düşünüyordum aynen böyle rüyamda dedim kız sonra küfretmeye başladı, biliyorum ki gerçek hayatta da desem aynısı olucak o yüzden konuşmaktan da vazgeçtim. ama dediğin noktayı düşündüm sanırım o konuda haklısın evet ben de sosyal bir insanım sıfır arkadaşla yaşanabileceğini sanmıyorum, en iyisi kötü yanlarını sırlarnı paylaşmadan laylaylom arkadaşlıklar edinmek sanırım,
Paylaşmak istedim
o zaman tamamen haklısın silmekte, aynen bunu demek istedim bende laylayom arkadaşlık, çünkü insan ona bile çok ihtiyaç duyuyo, illaki sobet etçek briilerini arıyosun, yüzeysel sohbetlerde olsa...:13:
başka bir söz eklemek istiyorum buna.
"Derenin sığ yerini gören, üzerinden geçermiş "
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?