• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim! Nasıl öğrenci bunlar..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Kızlar sinirlerim nasıl bozuldu bugün anlatamam.
16 yaşında kız kuzenim var,lise2 sayısal öğrencisi. Biraz içine kapanık,kendi halinde sakin birisi. Şöyle söyleyeyim kimseyle muhattap olmadan dersini dinler çıkar evine gelir. 8 yaşından bu yana kick boksla ilgileniyor, ama çıtı pıtı bir kız. Her neyse asıl olaya gelince; kuzenim sayısal sınıfına geç başladı çünkü ilk eşit ağırlıktan yana kullandı tercihini ama sayısalda daha iyi olabileceğini düşündüğü için sayısal sınıfına geçiş yaptı ama bin pişman. Sınıftaki kızlar rahat vermiyormuş. Geç geldiği için istenmiyor dışlanıyormuş. Sınıfındakiler kuzenime bakıp bakıp gülüyorlarmış.Evlenme arifesinde olduğum için ilgilenememiştim asıl sinirlerimi bozan sabrımı taşıran olay ise şu! Bugun çıkışta 4 kız kuzenime saldırmışlar. Bunları bana kuzenim 1 saat önce ağlayarak anlattı telefonda. Hala ellerim titriyor sinirden! Kuzenimin kolları tırnak içindeymiş kan içinde kalmış kolları. Abla dayanamadım damarıma bastılar bende o kızın parmağını kırdım diğerleri de o kızı öyle görünce vurmayı bıraktılar dedi. Çok üzgünüm kıza çok üzüldüm canını acıttım abla ama dayanamıyorum artık. Her şeyimle dalga geçiyorlar,derslerim bile düştü bu yüzden diyor zor sakinleştirdim telefonda.
Bu nasıl bir devirdir yahu! Bir de bu 4 kız sigara parası topluyorlarmış herkesten 50 krş-1 tl alarak. Kuzenimi arabamla okuldan almaya gittiğimde bu kızları göstermişti,etek boylarını görseniz zaten ne demek istediğimi anlarsınız,büyümüşte küçülmüş gibiler makyaj o biçim. Kuzenim aksine ne sigara içer, ne de küfür eder. Şuana kadar ağzından en ufak bir argo kelimesi bile duymadım..
Anlamadığım hep kuzenim gibilerine mi sataşır bunlar? Her masumu mu ezerler böyle? Okumak için gelmiyorlar okula sanki,aile terbiyesi gerçekten.. Dersini dinleyip,direk eve gelen ve yatasıya kadar ders çalışan birisi.. Böyle insanı bile çıldırtmışlar, hala içim içimi yiyor.
Evlendiğim için izmirdeyim şuan burada yaşıyorum. Ama geri Bursaya dönüyorum yarın günübirlik. Hem yarım kalan sonuçlanmamış boşanma davamla ilgileneceğim, hemde kuzenimin okuluna gideceğim.

Bir akıl verin ne olur.. Öğretmenine mi gideyim,kızlarla ben mi konuşayım? Kuzenimde annesinin gelmesini istemiyormuş, bak annesine güveniyor derler diye düşünürler diyormuş. Ama ben mutlaka gideceğim ne yapmam gerek bilmiyorum.
Kuzenim çok dolmuş durumda, artik aynaya bile bakmak istemiyorum abla saçlarım gözlerim bütün vücudumla dalga geçiyorlar,rezil ediyorlar beni sırf olay çıkmasın diye karışmıyorum, ama biraz daha devam ederlerse elimde kalırlar sessiz durduğuma aldanıyorlar dedi.

Çok çok sinirliyim! Ne yapmalıyım sizce? Siz olsanız ne yapardınız?:44:

okul idaresine söylemenizde fayda var zaten öğretmenlerin de böylelikle haberi olur
başka sayısal sınıf varsa oraya da geçirebilirler

kalan parmaklarınıda kırmak lazım onların bu yasta ellerde sigara sanki gormus gecirmis gibi haller tavırlar ulen daha 16 yasındasın sen cocuksun ya sakin birini gordulermi tepelerine cıkarlar ama parmagını kırdıysa sizin kuzen bundan sonra pek yaklasacaklarını sanmam ama bellide olmaz siz bir gorunun ogretmenlere soyleseniz bu seferde parmak kırma mevzusu yuzunden haksız duruma dusebilir

Son düzenleme:
okul idaresine söylemenizde fayda var zaten öğretmenlerin de böylelikle haberi olur
başka sayısal sınıf varsa oraya da geçirebilirler

Ailesi okul idaresiyle görüştüler,fakat hiçbir şey yaptıkları yok. Sınıf değiştirmeyi asla yapamayız diyorlarmış. Başka okula nakil aldırmayı düşündük ama semt tutmuyor diye almıyorlar. Çıkmazda kaldık..

Ailesi okul idaresiyle görüştüler,fakat hiçbir şey yaptıkları yok. Sınıf değiştirmeyi asla yapamayız diyorlarmış. Başka okula nakil aldırmayı düşündük ama semt tutmuyor diye almıyorlar. Çıkmazda kaldık..

kuzeninizin yakın bulduğu bir öğretmenle konuşun o zaman rehber öğretmenine durumu anlatabilir
aslında en iyisi kuzeninizin bir kaç kişiye haddini bildirmesi bak ozaman yanaşabiliyorlar mı ama ona da teşvik etmek olmaz çocuğu

Benim öğretmen arkadaşlarım var onlar bile bıkmış durumdalar gençlerden ki bazı öğretmenler aman bana ne düşüncesideler. Ailelerinin umrunda değiller zaten ve kendi kızlarını pırlanta görüyorlar zira o etek boyu ile evden çıkıp girmiyorlar.

Birinin parmağını kırdı ise korkabilirler ama temkinli olmakta yarar var. Şuan ergenlik döneminde yazık kıza çok üzüldüm hiç bir tanecik bile arkadaşı yokmu onun ile takılsın kafası dağılsın.

Yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum. Aynı sıkıntıyı kardeşimde de yaşadım. Bu sene liseye başladı. Bu sorunlar ilkokulun son yıllarında okul değiştirince başladı. Lisede de ne yazık ki aynı problemli kızlarla aynı okulda karşılaştı. Akıl sır ermiyor. İnanılmaz derecede terbiyesiz, saygısız, kaba daha 13-14 yaşında cinsellik alkol sigara vs aşırı özeniyorlar. Benim kardeşim de çok sessiz, kimseye zararı olmaz. Çok çekti yavrum, gitmemizden de çok utanıyordu ve korkuyordu. İLKOKUL 8. sınıfta kızları yere yatırıp tekme tokat dövmeler sigara atmalar filan. Ailem birkaç kez gitti ama bu kızlar ne utanıyor ne çekiniyor. Kardeşim de diğer kızlara yapılanlardan gözü korkmuştu, gitmeye kalkıştığımızda daha çok psikolojisi bozuluyordu. Okul da iflah edemiyor ya da umursamıyorlar bilemiyorum. Başka çocukların da psikolojisi bozulmaması için bu ilkokul ve liselerdeki çeteleşmelere ve ahlaksız durumlara karşı birşeyler yapılması lazım. Çok kızgın ve sinirliyim ben de bu duruma. Neyse ki ilkokulda birkaç laf dalaşıyla kurtulduk. Lisede de aynı kızlar birkaç kez laf atmışlar sonra özür dileyip barışmışlar. Kafalarına taş mı düştü anlamadım. Bu kızlardan nefret etsem de bir yandan sevindim çocuğun başı rahat edecek diye. Bulaşma diyorum uzak dur diyorum ama o da napsın kötü bir şey denince cevap veriyor kızları da kinlendiriyor. Doğru düzgün bir çözüm bulunana kadar en iyisi uzak durmak.

benim de erkek kardeşim liseye giderken böyle sorunlar yaşamıştı
efendidir sakin bi çocuktur
ama sınıfın efeleri olur ya hani sürekli uğraşıyorlarmış
çok canı sıkılıyordu
bana anlattı ben de senin elin armut mu topluyor karşılık vermediğin sürece hep uğraşırlar böyle dedim
en son hareketinde sınıfın ortasında ağzını burnunu dağıtmış çocuğun bir daha yanından geçerken kafasını kaldırıp bakmamış bile
evet yanlış ama bazen böyle yapmak gerekiyor:41:

Okul idaresiyle görüşün. Ve bu duruma bir son vermeleri gerektiğini "net" şekilde ifade edin.
Gereken ceza neyse alsınlar.
Gördüğüm kadarıyla artık öğretmenler bile korkar olmuş bu çeteleşmelerden.
Dışarda başlarına bir şey gelir diye korkuyorlar
internette adını yazıp iki video koydular mı çık işin içinden..Yaparlar mı yaparlar.
Bir kez tesadüfen youtube da gördüm kadın öğretmenlerinin resimlerini koyup bir video paylaşmış ve neler yazmışlar neler...

Bir de eskiden yani benim zamanımda, öğretmenlerden korkardık..bu çocuklarda korku da yok, merhamet duygusu hiç yok...yok yok yok...
Nasıl bi nesil bu... bilemiyorum...

Neyse inşallah bir çözüm bulursunuz... Ama kuzeninizi yalnız zannetmesinler. Mutlaka bu yaptıklarının cezalarını görsünler...

Yazdıklarına kelimesi kelimesine katılıyorum. Aynı sıkıntıyı kardeşimde de yaşadım. Bu sene liseye başladı. Bu sorunlar ilkokulun son yıllarında okul değiştirince başladı. Lisede de ne yazık ki aynı problemli kızlarla aynı okulda karşılaştı. Akıl sır ermiyor. İnanılmaz derecede terbiyesiz, saygısız, kaba daha 13-14 yaşında cinsellik alkol sigara vs aşırı özeniyorlar. Benim kardeşim de çok sessiz, kimseye zararı olmaz. Çok çekti yavrum, gitmemizden de çok utanıyordu ve korkuyordu. İLKOKUL 8. sınıfta kızları yere yatırıp tekme tokat dövmeler sigara atmalar filan. Ailem birkaç kez gitti ama bu kızlar ne utanıyor ne çekiniyor. Kardeşim de diğer kızlara yapılanlardan gözü korkmuştu, gitmeye kalkıştığımızda daha çok psikolojisi bozuluyordu. Okul da iflah edemiyor ya da umursamıyorlar bilemiyorum. Başka çocukların da psikolojisi bozulmaması için bu ilkokul ve liselerdeki çeteleşmelere ve ahlaksız durumlara karşı birşeyler yapılması lazım. Çok kızgın ve sinirliyim ben de bu duruma. Neyse ki ilkokulda birkaç laf dalaşıyla kurtulduk. Lisede de aynı kızlar birkaç kez laf atmışlar sonra özür dileyip barışmışlar. Kafalarına taş mı düştü anlamadım. Bu kızlardan nefret etsem de bir yandan sevindim çocuğun başı rahat edecek diye. Bulaşma diyorum uzak dur diyorum ama o da napsın kötü bir şey denince cevap veriyor kızları da kinlendiriyor. Doğru düzgün bir çözüm bulunana kadar en iyisi uzak durmak.
Tıpa tıp aynı olay. Sessiz gördüklerini öyle bir eziyorlar ki.. Yazık gerçekten,nasıl bir nesil bu anlam veremiyorum. Benim zamanımda bırak sigarayı süslü toka takmaktan çekiniyordum öğretmenim kızar diye. 26 yaşına geldim,ben dahi sigara içmezken bu kızların elinde oyuncak olmuş. Sanırsın tüm dertler onlarda. Ergenlik mi demeliyim bilmiyorum ama bari başkalarına zarar vermesinler. Çok sinirliyim gerçekten, ne yapmalı da bu sorun kalkmalı bilemiyorum. Idarenin umrunda dahi değil. Tam da dediğin gibi gitmek istediğimizde kuzenimde ne olur gelmeyin ya diye ağlıyor. Ama böyle de sahipsiz sanıyorlar,kızıyorum. Bakalım,yarın ben bir konuşayım ogretmeniyle. Umarım hallolur,sanmıyorum ama..

benim de erkek kardeşim liseye giderken böyle sorunlar yaşamıştı
efendidir sakin bi çocuktur
ama sınıfın efeleri olur ya hani sürekli uğraşıyorlarmış
çok canı sıkılıyordu
bana anlattı ben de senin elin armut mu topluyor karşılık vermediğin sürece hep uğraşırlar böyle dedim
en son hareketinde sınıfın ortasında ağzını burnunu dağıtmış çocuğun bir daha yanından geçerken kafasını kaldırıp bakmamış bile
evet yanlış ama bazen böyle yapmak gerekiyor:41:

Sende çok haklısın. Bazıları böyle anlıyor.. Açıkçası ben kuzenim kadar sabırlı olamazdım, duvardan duvara yapıştırırdım o kızları. Tabi yanlış ama insan kendine hakim olamazdı yahu. Akılları sigaraya,makyaja çalışıyor nasıl olsa acımamak lazım bu tiplere. Ama malum ergenlik.. Ne yapsak bilemedim. Bu devirde okumak çok zor.

Okul idaresiyle görüşün. Ve bu duruma bir son vermeleri gerektiğini "net" şekilde ifade edin.
internette adını yazıp iki video koydular mı çık işin içinden..Yaparlar mı yaparlar.
Bir kez tesadüfen youtube da gördüm kadın öğretmenlerinin resimlerini koyup bir video paylaşmış ve neler yazmışlar neler...

Bir de eskiden yani benim zamanımda, öğretmenlerden korkardık..bu çocuklarda korku da yok, merhamet duygusu hiç yok...yok yok yok...

Neyse inşallah bir çözüm bulursunuz... Ama kuzeninizi yalnız zannetmesinler. Mutlaka bu yaptıklarının cezalarını görsünler...

Gerçekten tam da anlattığınız gibi. Idareyle annesi ve babası konuştular kaç kere, tamam bize bırakın halledeceğiz diyorlar fakat sadece "lafta". Aynen öyle,öğretmenler daha çok korkuyorlar. Öğretmene bıçak çekenler bile var, nasıl saygısızlıktır bu.. Tiksiniyorum böylelerinden. Öğretmenlerde karışmak istemiyor ama buna bir son verilmeli.
Yarın halledeceğim inşallah.

Gerçekten tam da anlattığınız gibi. Idareyle annesi ve babası konuştular kaç kere, tamam bize bırakın halledeceğiz diyorlar fakat sadece "lafta". Aynen öyle,öğretmenler daha çok korkuyorlar. Öğretmene bıçak çekenler bile var, nasıl saygısızlıktır bu.. Tiksiniyorum böylelerinden. Öğretmenlerde karışmak istemiyor ama buna bir son verilmeli.
Yarın halledeceğim inşallah.

öğretmenle olacak iş değil, kızların yaptığı disiplin suçu resmen. idarenin ilgilenmesi lazım... aile peşini bırakmasın...

bir programda denk gelmiştim. liseli kızlar, abuk subuk bir sebepten okuldan bir kıza takıyorlar kafayı, mezarlığa götürüp kıza bayağı bir şiddet uyguluyorlar. bir de kameraya çekip internete yüklemişler, okulda videoyu paylaşmışlar...
o kızlar hakkında dava açtı dayak yiyen kızın ailesi, ciddi şekilde suçlandılar. dayak yiyen kızdan defalarca özür dilemişler, biz ettik sen etme, gibilerinden... kızın başını yerlere falan vurmuşlardı, adam öldürmeye teşebbüs vs suçlamaları vardı... sevim atasoy un programında denk gelmiştim bu olaya... (suç ve delil)

bence en kısa zamanda karakola da bildirin durumu, gerekirse rapor falan alsın kuzeniniz. belgelendirin durumu. şahitler de vardır, okul idaresi de kızların ne olduğunu biliyordur. gereken cezayı alsınlar.

Son düzenleme:
bence okul idaresine bir söyle bu işe bir dur demek lazım
kuzeninin psikolojisi açısından yeni bir okula geçmesini tavsiye edebilirim

Okul idaresini uyarın tekrar , kendileri sorunu çözmeyeceklerse MEB e şikayet edeceğinizi , başka yolun kalmadığını uygun bir dille anlatın . Sizi anlıyorum ama siz de beni anlayın çocuğun psikolojisi bozulacak vb. deyin. Tehdit eder havada değil de çaresiz kaldığınızı vb. hissettirin.

benim abimde küçükken çok sessizdi herkes bulaşmaya çalışırdı bir kaç çocuk baya kafayı takmıştı haraç toplamaya çalışıyorlardı.hem de 10 sene önce.hatta gözlüklerini kırmışlardı.annemler bu durumu duyduklarında drek idareye müdüre gidip konuştular hatta gerekeni yapmazlarsa okula basını toplayacağını ve öğrencilerine sahip çıkılmadığını söyleyeceğini söylemişlerdi. müdür de basının geleceğinden korkup herkesi hizaya getirmişti sonra da hiç sorun yaşanmamştı. bu devirde öğrenciler öğretmenlerini bile öldürüyorlar yazık. aileler artık çocuklarını yetiştirmekte hiç özenmiyorlar bence çok başıboşlar.:20:

cok uzuldum cnm .kesınlıkle gıdın okul idaresiyle görüşün .

ne yazık kı boyle ogrencıler her okulda mevcut .

bi'de bu ogrencıler ergenlık donemınde oluyorlar ,

boyle alay konusu olduklarında okula gıtmek ıstemıyorlar

okuldan soguyorlar .

Son düzenleme:
Ben öğretmenim aynı zamanda da disiplin kurulu üyesiyim. O işler sizin tahmin ettiğiniz gibi yürümüyor malesef. Bu tarz suçların cezası genelde kısa ya da uzun süreli okuldan uzaklaştırma. 5 gün ceza alsa devamsızlığına işlenmeden bir hafta tatile çıkıyor-onların deyimiyle-. Bu sefer diğer öğrenciler soruyor hocam ne yapsak bize de uzaklaştırma verseniz diye. Ayrıca da senenin sonunda cezaların neredeyse tamamı sicile işlenmeden siliniyor. Öğrencilerin geleceğinde sorun olmasın diye.

Emin olun her gün öğrenci tacizine uğramaktan ve yaptığımız öğretmenliğin veliler tarafından sorgulanmasından bizde bıktık. Ama terbiye aileden gelmedikten sonra ne yapsan boş. Çünkü aile ona vermediği zamanı parayla telafi etmekten memnun, sonra öğrenci senin maaşın kadar benim cep telefonum var sen kimsin diyecek hale geliyor. Temel çözüm Milli Eğitim Kanununun değiştirilmesi ile olur.:kkk:

Back