• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok sinirliyim:((( lütfen fikir verin

aysesat

YiĞit 31/07/2008
Kayıtlı Üye
31 Mart 2009
542
2
96
Antalya
kızlar oğlum 11,5 aylık ,çok hareketli ve dişleri yüzünden de 4 aydır bana kök söktürüyor
sezeryan oldum ve 10 günlükkenden beri yanlız bakıyorum
eşim yardımcı olamıyor gece gündüz çalıştığı için
ve ben çok sinir oluyorum oğluma
sürekli ağlıyor ve ben çileden çıktığım anlarda ona çok bağırıyorum
eskiden korkuyordu
şimdi ise kırılmış gibi yanımdan gidip usulca ağlıyor
çok üzülüyorum bu duruma,her seferinde söz veriyorum kendime ama
TUTAMIYORUM, 5 dk biri alsa elimden ne güzel olacak diyorum ama
mümkün olmadığına göre......
benim kendimi tutmam gerekecek
fikriniz varmı bu konuda
nasıl yapacağım konusunda

kendime inanılmaz kızgınım:oklava::oklava:

bende canım bende yalnızım kimsemiz yok burda benim eşim de vardiyalı çalışıyor çıldırıyorum bazen ne yapacağımı bilemez oldum benim oğlum 26 aylık ama inanılmaz hareketli bir kere olsun oturupta çizgi film bişiler izlediğini ya da kendi kendine oynadığını görmedim hep hareket hep fenalık uyumamak için şimdi bile beni çıldırttı vurmamak bağırmamak için kendime söz veriyorum dayanamıyorum allahım sabır ver diye yalvarıyorum her daim yoruldum yoruldum artık arkadaşlar bi akıl ver psikolog tan yardım almayı bile düşünüyorum kendimi kaybediyorum artık.....

kızlar oğlum 11,5 aylık ,çok hareketli ve dişleri yüzünden de 4 aydır bana kök söktürüyor
sezeryan oldum ve 10 günlükkenden beri yanlız bakıyorum
eşim yardımcı olamıyor gece gündüz çalıştığı için
ve ben çok sinir oluyorum oğluma
sürekli ağlıyor ve ben çileden çıktığım anlarda ona çok bağırıyorum
eskiden korkuyordu
şimdi ise kırılmış gibi yanımdan gidip usulca ağlıyor
çok üzülüyorum bu duruma,her seferinde söz veriyorum kendime ama
TUTAMIYORUM, 5 dk biri alsa elimden ne güzel olacak diyorum ama
mümkün olmadığına göre......
benim kendimi tutmam gerekecek
fikriniz varmı bu konuda
nasıl yapacağım konusunda

kendime inanılmaz kızgınım:oklava::oklava:

bende canım bende yalnızım kimsemiz yok burda benim eşim de vardiyalı çalışıyor çıldırıyorum bazen ne yapacağımı bilemez oldum benim oğlum 26 aylık ama inanılmaz hareketli bir kere olsun oturupta çizgi film bişiler izlediğini ya da kendi kendine oynadığını görmedim hep hareket hep fenalık uyumamak için şimdi bile beni çıldırttı vurmamak bağırmamak için kendime söz veriyorum dayanamıyorum allahım sabır ver diye yalvarıyorum her daim yoruldum yoruldum artık arkadaşlar bi akıl ver psikolog tan yardım almayı bile düşünüyorum kendimi kaybediyorum artık.....

Arkadaşlar yapılabilecek tek şey inanın bir psikologtan yardım almak. Bende aynı şeyleri yaşadım ve migren için gittiğim nörolog bana Lustral isimli antidepresanı yazmasıyla hayatım değişti hiç vakit kaybetmeden gidin ve çözüme ulaşın. İyi şanslar.

ahh tam benim hayatım o 5 dakikanın ne kadar değerli olduğunu ancak siz anlarsınız..ben oturup ağlıorum kızım kucağımda bi kaç kere bağırır gibi oldum ama suratıma bile bakmadı uzun süre..ağlayınca acıo heralde suratımı sevio..
geçen hafta psikoloğa gittim ama psikiyatriste sevk etti,tabi eşinizi de alın yanınıza die ekledi..
ben uyuduğu zaman hemen ya duşa atıorum kendimi ya da bi kahve alıp kk ya geliorum..ev işi falan yok ,kızım uyurken zaman benim..
bi de kötü bi kısırdöngü bu o mızmız ben sinirli olunca hiç düzelemioruz..
ha bi de hergün bikaç saatimi dışarda geçiriorum ,ii gelio..

kendine kızma,o anda hemen yüzünü yıka..
Allah hepimize sabır versin,meleklerimize de sağlık:)

bı evlat buyutmek ne zordur..
ve asıl cocgunuz ergenlık donemlerıne geldg zaman napıcaksınız..
evlat ısteyıpde anne olamayan okadar ınsan var ıken sız bebegınız durmuyo dıye bagırıyosunuz..
tamam bende bakdım cocuga tahammul sınırlarını zorluyo ama bu cocuga bagırmak degıl kı..allah yardımcınız olsun..

Selam benımde oglum 6.5 yasında bu sene ılkokula baslıyacak allah okuldakı Ögretmenlere sabır versın valla suan okullar tatıl ben basedemıyorum onlar ne yapıcak sasıyorum 1 dakıka yerınde durmayan cocuk bıde cok ıstıyor dıye kedı aldık eve sormayın hayvanın cektıklerını yanında olmayım ya kuyrugunu cekıyo ya kulagını kurcalamadıgı yerı yok anlıyacagınız allah hepımıze sabır versın arkadaslar

bir dönem bende çok sıkılmıştım sizi çok iyi anlıyorum. ama bağırmak çzöüm değil hem geri dönüşünde gene üzülen siz oluyorsunuz hem bağırarak bebeği daha da gerip duygulanımlarını bozuyorsunuz.onlar ne görüyorlarsa onu yapıyorlar.herşeyide anlıyorlar.
eğer maddi durumunuz yeterse yarım gün yada gün aşırı yada haftada bir iki bir yardımcı alın.
yada en azından evinizi kullanışlı hale getirip onun ilgisini çekecek her köşesinden bir oyun çıkacak şekilde düzenleyin.ağlamaya başladığı anda (dikkat eçkme ağlamaları) tutup onu oyuna yönlendirin.sizde onunla oynayın zamanla oyun oynamayı öğreniyorlar.
ilaç kullanmanızı tavsiye etmem her ilacın bir yan etkisi var.
bu durumun geçici olduğunu ilerde onunla oynamak istediğinizde arkadaşlarını size tercih edeceği zamanların çabuk geleceğini aklınıza getirin.
ben çok kızdığım zamanlarda aklıma sevdiğim komedi filmlerinden kareler getirirm.daha da işin içinden çıkacamzsam sıcağa bile aldırmam alıp bebeği çıkarım dışarı. asansorle inip çıkmak bile eğlence oluyor ona bazen.
aklıma gelirse yazarım daha şimdilik bu kadar.

cok zorluyorlar insani gercekten ben bu sabah bagirdim , anladi ag;amaya basladi
2 saattir uyutmaya calisiyorum yani 1o0 da basladim 12 ydi uyudu. bende
neden uyumuyorsun diye bagirdim. ay dayanamadim artik bacaklarim agridi.
bebegimi cok seviyrum ama bazen beni cildirtiyor. keske daha sabirli olabilsem.
ama zaten normalde ben asiri sinirli biriyim yani kendimi kat kat astim o da bir gercek yani

hele son 3-4 gundur cok mizmiz
afedersiniz wc ye gidemez oldum saniye yanindan ayrilmiyim istiyor
sesi geliyor yine uyandi -tatlicadiarzu- :delphin: :delphin:

anne olmak o kadar zor ki, dünyanın en zor işi, bi de çalışıyorsanız, yemek, temizlik, ütü, iş, eş, bebek derken 24 saat yetmiyor bana,benim oğlumda doğduğundan beri uyumaz, 2 saatlik uykularla ayaktayım... çok iyi anlıyorum çok zor ama, aman arkadaşlar kendimize hakim olalım, bağırmayalım, ne güzel hareketli olmaları işte sağlıklılar, akıllılar,şükredecek çok şeyimiz var, eşim akşam eve gelir biraz meriçe bakarmısın derim, gel oğlum biz yatalım der, kenddi uyur bebek kalır:)))) sözde bebeğe baktı:))) ben 48 saat uyumadığımı hatırlıyorum... allah yavrularımızı bize bizi onlara bağışlasın...biraz hasta olsalar, süzülüp kalırlar, kalksada yaramazlık yapsa deriz... iyleşince de kök söktürürler... bu dönemlerin hepsi geçicek Allahın izniyle...

aynı dertten muzdarip ben :P
ama siz yine iyisiniz ben çocuğuma bakamıyorum
çalışıyorum ve çocuğuma k.validem bakıyor
günde 2 saat anca görüyorum kuzumu
ve o gördüğüm zaman zarfındada çileden çıkarıyor beni bağırıyorum
sonrada kendi kendimi yiyorum neden böyle bir anneyim diye
olmuyor o an insanın gözü görmeyiveriyor.
kollarından tutup ne istiyorsun diye sarsıyorum birde
engel olamıyorum elimde değil
şimdi ise hangi dr a gideceğimi bilmiyorum
bi bilsem psikolog mu psikiyatrist mi gitcem kesin ilaç kullanmamgerek
yoksa hakim olamıyorum kendime
kızımın bende değil kayınvalidemde uyuması
bana değil anne dediği zaman ona gitmesi
ben yanındayken en ufak birşeyde biryerine birşey olmuş gibi ağlaması beni delirtiyor
tabi ayrıyeten ailevi problemlerle birklikte kuzuma kötü davranıyorum
ama en kısa zamanda çözüm bulacağım bu işe
benden nefret etmesini istemiyorum

benim çocuğum yok ama 4 çocuk büyüttüm diyebilirim. gözlemlediğim kadarıyla çocuklarınızı kendiniz hırçın yapıyorsunuz. o bebek anlamaz diyorsunuz ama onlar o kadar güzel anlıyorlarki. birşeyi istiyor ve yapmıyorsanız farklı şekillerde dediğini yaptırmaya çalışacaktır. sinirlenmek yerine ilgisini başka yere çekmeyi denemelisiniz. mesela benim yeğenim çok uslu bir bebekti fakat kucakta olunca dizlerimizde uyurdu ne kadar denediysek yatağında hiç uyumadı. biz onun isteğine göre hareket ettik. şimdi 4 yaşında bişey isterken bağırıyor ama sadece annesine bana ve anneme gelince hiç bağırmadan ister. nedenmi olacak bişeyse hemen yaparız olmayacak bişeyse güzelce anlatırız masallar söyleriz şöyle olmuş felan. şimdi kendi farkına vardı kola içilmez dimi halacım karnından kurt çıkar diyo ve buna benzer şeyler. çocuğunuzla ne kadar ilgilenmirseniz o kadar iydiir. unutmayın onun hareketleri davranışları tamamen sizin eseriniz.

Back