Çok sinirliyim, bundan sonra kimseye bir şey vermeyeceğim!

benimde başıma böyle şeyler geldi.
lisedeyken arkadaşıma kıyafetlerimi veriridim. rezil bir şekilde geri gelirdi.
çok sevdiğim bir pantolunum vardı. kankama verdim. yazlıkta bisiklete binerken paçalarını yağ yapmıştı. çok üzülmüştüm. başka arkadaşıma sandaletlerimi vermiştim. ayakaları taraklı olduğu için ayakakbı genişlemişti ve giyemedim bir daha.
artık kimseye hiçbirşeyimi vermiyorum. sadece bir arkadaşım var. benim ne titiz olduğuğumu bilir arada alırız birbirimizden ve zarar vermeden geri iade ederiz.
zaten ödünç aldığın şeye zarar gelirse bunu alan kişi ödemek zorundadır.
ayrıca bunun neresi komik onu anlamadım. insanın eşyası kıymetlidir. ben bir bardağıma birşey olsa üzülürüm. niye emanet verdiğim şeye zarar gelsin. para kolay kazanılmıyor.

Bende bunun zararını cok gördüm.lise birde sevdıgım bı arkadasım benden sıfır kollu bı badı ıstemıştı,mahallenın kızları ve sevgılılerle sınemaya gıdıceklermiş,badıyıde başka bı arkadası ıcın ıstıyormuş,oda senın gıbı zayıf dedı,guvendım verdım.

Sonra bı baktım badiye,ıkı beden büyümüş,kendı gıymış,kıloludur arkadas,kolları fılan sarkmış resmen,berbat olmuş,cok kızmıştım.Kuzenlerıme verdıgım badıer etekler vs.. hiç saymıyorum bıle,hiç birini gerı alamadım.

Bigunde kız arkadasım badımı ıstedı kıştı ozaman,badımde yıkanmış daha kurumamıştı,ıslak hala dedım ver ben kuruturum dedı,bıyere fıalnda gıtmıcek,evde oturucak badıyı gıyıp,bır hafta gectı badının kolları bollaşmış artık,baktım ellerını ıcıne sokup açıyo beş parmağını,tabı bollaşır.Artık vermıyorum kımseye,ne ısterım ne verırım.Ama annem sağolsun benden habersız benım esyalarmı verır herkese,rujumdan tutun oyunacklarıma kadar :oklava:

tabikide nasil alindiysa oyle geri getirilmeli bu kendine ve karsindakine saygidir..
istemeden de basina birsey geldiyse esyanin yenisini alacak sahsen ben oyle yapardim..
sonucta emanet almisimm..

Annemle babam yeni ayrılmıştı babamın durumu çok iyiydi ama annemle dargın oldukları için anneme destek çıkmazdı dublex evde oturuyoruz ama para yok ki ısınamıyoruz annem çaydanlıkla su ısıtırdı buhar evi ısıtsın diye. Bi komşumuz vardı heralde acıdı bize elektrikli soba vermişti tabi ben biraz hoyrat davranmıştım çocuktum sonuçta yepyeni gelen şey eskimiş gitti . o insanları aslaaa unutmam tek bir söz söylemediler bu ne halde böyle diye. Rabbim izin verse cehennem kapısında kollarımı açar içeri sokulmalarına engel olmak için elimden geleni yapardım.O günler aklıma gelince çok üzülürüm ama o insanların aptığı iyilik hep hatırımda .Dünya malı dünya da kalır amaan iki üç kuruş için kalp bozmaya gerek yok.

Bir arkadaşım düğüne gidecekmiş, koluna takmak için benden saat istemişti..
Şaşırdım kaldım tamam dedim naapim...
Geldi saati almaya,yanındaki zinciride ver dedi,çıkardım kolumdan onu da verdim gitti..
Arkadaşım samimi arkadaş ama böyle takı makı şeylerde olmaz..
Takılarımın başına bişey gelmedi ama kendi takılarımı almaya ayağına ben gittim..
Yani giysi,kek kalıbı benimkinin yanında hafif kalıyor kızlar...laelaelaelaelae
:roflol::roflol::roflol:.

şu ana kadar hiç kimseden emanet birşey almadım çok korkarım bir zarar veririm diye.
benimde çalıştığım dönemde bir arkadaşım gelip ayyakıbımı ödünç istemişti şok geçirmiştim kıyafetine çok uyuyormuş giyecekmiş birşey söyleyemedim tabi al dedim yüz yüze bakıyoruz hergün herneyse 1 hafta 10 gün sonra ayakkabı geldi tabi koca ayaklarıyla ayakkabı genişledikçe genişlemiş aldığım gibi çöpe attım.
sende gidip bence birşey deme tekrar gelip isterse o zaman ne hale geirdiğini gösterirsin canım.

evet arkadaşım yaaa seni çok iyi anlıyorum. benim başımada çok geldi butür olaylar artık eşyadan geçer oldum eşimle kavga ediyoruz herseferinde çünki verdiğim hiç birşey aynen verdiğim gibi geri gelmedi ve bu insanlar herşey normalmiş gibi halaa istemeye devam ediyorlar pişkin pişkin.yaşadıklarımdan bir tanesini anlatıyım bende.birgün komşum ütümü istedi verdim ve akşamda kızıyla geri yolladı benimde eşimin formalarını ütülemem gereiyordu sabah giymesi gereken formalarıydı. bende o akşam çok yorgundum ve sabah 6 da kalkıp ütülerim diye düşünerek yattım ve sabah kalktığımda ütüyü fişe taktım ve aman allahım yaa ütü çalışmıyor.ve anladımki komşum bozmuz ütüyü oan eşimden çekindim ama çalışan bir ütüydü ve 9 yıldır kullandığım ütüydü elim ayağıma dolandı ve erken kalkan bir komşum vardı hemen onu aradım ve koşa koşa gidip ütüsünü almak zorunda kaldım çünki eşim formaları ütüsüz giyemezdi. yaa ama çok kızdım tabi ama benim yüzüm hiç tutmaz işte en sevmediğim bir huyum kibarca söyledim komşuma ve oda işte kendince bahaneler buldu.bende böyle dertler çok yaaa .bu daha neki.

çok sinir olurum böyle şeylere oyüzden kimseye bişey vermem almamda. arkadaş çevremde bilir bu tür şeylerden hoşlanmadığımı onlarda istemezler zaten.
bi laf vardır malım seni veriyimdemi kötü olayım vermeyeyimdemi kötü olayım. gerçekten çok doğru bi laf bence.

Buna benzer birsey bende yasadim ve cabucak akillandim...:kahve: Artik hickimseye emanet olarak birse vermiyorum ve kimsedende istemem zaten...Emanetin cani az olur..! :enbuyukkk:

emanet almayıda vermeyide sevmem.ne güzel söylemiş atalarımız emanetin canı az diye
benden çok şükür kolay kolay bişey isteyen olmaz ama eşimden arabamızı isteyen samimi arkadaşları oluyo:oklava:eşimde kıramıyo veriyo.bende buna kızıyorum:kızgın:
ya şu zamanda taksi var 24 saat hizmetinde herkesin acil bir işin bile olsa taksiyle gidilebilir ama yok herkes işine geleni yapıyo.:kızgın:halbuki araba emanet alınacak birşey mi ya

Back