Çok sinirliyim, bundan sonra kimseye bir şey vermeyeceğim!

eşya kıyafet konusunda bende çok titizimdir birisinin benim kıyafetmi giymesinden hiç hoşlanmam..başkasınınkinide asla istememede giymemde..bu mutfak gereçleri içinde geçerlidir..ama yiycek konusunda olabilir bitmiştir ister insanlık hali bunu hoş karşılayabilirim..ama bir kek kalıbı acil aman aman ihtiyaç duyulacak bişi değil ki herhangi bir tepsidede olabilirdi..hadi istedin bari aldığın gibi düzgün bi şekilde iade etsen ya..neyse olan olmuş canım arkadaşlarında dediği gibi sen onu al o komşuna hediye et... senin yok canım al bu senin olsun de ve birdahada bu gibi durumlarda daha dikkatli ol ki olursunda heralde...:teselli:

bnde bi arkadaşıma okulda kitap lazımdı boşuna para vermesin diye vermiştim
aradan 2 hafta geçti kitabı aldım verdiğimde yepisyeniydi zaten öle hor kullanmam bi baktm sayfaları kırış kırış kalem izleri yırtıklar :D cok sinir olmuştum bişey de diyemıyosun (=

dikkat edilmesi lazım cok haklısın :)

bir laf vardır,malım güzel malım seni vereyim de mi kötü oliym yoksa vermiym de mi kötü oliym....
bu durumda malınıza zarar gelmemesi için vermemek ......
bir komşumuz vardı.halı yıkama makinesi bozuldu benim kini istedi.ama ondan önce halılarını da yıkatmıştı.tamam titiz oloduğunu bildiğim için verdim.sonra aradan 3-5 gün geçti elleri ile kendi yıkadı halısını tekrardan.yanbi kısa aralıklarla 3 defa yıkandı.
çok gereksiz..
bu arada kendi halı yıkama makinesini de tamir ettir miyor.ne gerek var ama dimi .ne de olsa komşunun var.
inanmassınız benden çok kullandı makineyi.onun evinde dursa daha iyiydi..

vala sen geri almşısın en azınan ve sennki en azından bi kek kalıbı geçen sene komşum doğum yaptı...
oğlumun beşiğinle anakucağını istedi bende verdim ustunden bi sene geçti çocuk onlara binemicek hale geldi ikiside 6 7 aylık çocuklara göre ve ben en az 10 kere istedim abartmıorum en az 10 kere hala
ne ses var ne seda bu sabah yine istedim msn den tamm dio bana kızdıda sanırım ama ben böle bişi görmedim..

ayrıca şunu da söleyim aynı kişide kelepçeli kek kalıbımda var ama ben artık ondan umudumu kestim beşikle anakucağını yollasa bana yeter..

ayrıca 2 tane elbezim ve 1 adet su bardağımda var onların ustune soğuk su içtim bile ama su beşikle anakucağını verse başka bişe istemıom ben ... sağsalim tabiiki bu kadar istemeye rağmen vermedi ya ben başına bişe geldi herhelde diorumm :((

demekki şekerim böyle msn den falan istemekle olmuyormuş..git ve..ben geldim..beşikle anakucağını almaya geldim de,topla götür...ne diyecek hayır almamı diyecek,sana engel mi olacak...

ben gıdıpte bırsey ıstedıgımızı hatırlama hıc ama gece yarısı yumurta bıle ıstenmıstır bızden halı yıkarlar komsular balkonları yok dıye bızde kuruturlar annem de boyası kalmıyo balkonun eve halılar sıpır sıpır sıkulurmu dıye almadı kaynanasıne-a cıkarsın ust kata dedı sonra ne ters laflar kusmeler komsuluk kalmadı kı artık sen ıylık yaparsın ama bulamasssın

bnde bi arkadaşıma okulda kitap lazımdı boşuna para vermesin diye vermiştim
aradan 2 hafta geçti kitabı aldım verdiğimde yepisyeniydi zaten öle hor kullanmam bi baktm sayfaları kırış kırış kalem izleri yırtıklar :D cok sinir olmuştum bişey de diyemıyosun (=

dikkat edilmesi lazım cok haklısın :)

haklısın canım bende annemın ıstegı uzerıne lıse yılarındayyken okul kıtaplarımı komsu kızına verdım sonra benım kıtap hıc atmadıgımı sakladıgımı bıldıgı halde butun kıtaplarım yırtılmıs karalanmıs sıırler kufurler mı yazmamıs gerı getırdı kıtaplara dahıl hıc bır esyamam kıyamam lıse kıtaplarım gıttı anlıycagın hatırası vardı bende ama artık vermem kıtap mıtap kımseye

kadin sizden birsey istemis ve malınıza zarar vermis tamam, belki istemeden zarar vermistir veya cocugu kek alicam derken cizmistir, kadin da farketmemistir, farkettiyse de yenisini almasi gerekirdi

fakat kadin incelik gosterip size pisirdigi kekten getirmis, ama siz o keki de kotuluyorsunuz, buna anlam veremedim, keki cok iyi yapamiyordur olabilir ama ben olsam sirf pisirdigi kekten getirdigi icin kek kalibinin cizilmesini onemsemezdim...

benim icin dusunulmek cok onemlidir cunku

kendi adima konusursam aldim diyelim komsudan kek kalibini bisey olucak diye aklim cikarki o yuzden bisey istemem ama tuz seker makarna yag gibi seyin lafi bile olmaz tabi gidip alinammiycak zamansa hani gec olur gidecek kimse yoktur magzaya amenna buyursun bugun sana yarin bana nede olsa komsu...

Yiyecek konusunda size bazılarınıza katılmıyorum..

ınsanlık hali siz hiç mi komşunuzdan, kahve, tuz ya da ona benzer acil şeyler istemiyorsunuz.? belki gerçekten o an acil pişirmesi lazımdı istedi makarna?

Ben birgün işten eve gittim yemek yapıcam, soğanı doğradım aa salça yok bitmiş, alt komşumdan istedim 2 kaşık..Yani asla sanmam ama ''işten gelirken alsa ya salçasını'' diye düşündüyse çok üzülürdüm gerçekten..Bunlar bence olabilir.

Ama eşya, cihaz olaylarında dikkat etmek lazım..
Seneler önce annemin de başına gelmişti..Eski ama çalışır vaziyette 1 tane, yeni ve daha kuvvetli üst model 1 tane daha elektirikli süpürgesi vardı annemin..

Komşu evdeki tadilat bitince annemin süpürgesini istemiş, annem de doğal olarak eskisini vermek isteyince ''yok yok yenisini ver sen o daha iyi çekiyor '' demiş, annem de vermiş.
Ertesi gün geldiğinde makine çalışmıyordu..ıçinden kumlar, tuğla parçaları, taşlar, camlar çıktı..Tıkanmış mı?, biryeri hasar mı görmüş net hatırlamıyorum şimdi..
Makine bozuldu açıkcası..Servise gitti geldi, gitti geldi..
Kürekle temizlenmesi gereken tadilat atıklarını, yepyeni makineye çekmişler yaa.

Söylemişti ama annem komşuya ''keşke eskisini kabul etseydiniz, bozulsaydı da sorun etmezdim ama bunu alalı daha 1 ay olmadı biliyorsun'' gibilerinden, komşumuz ''biz öyle birşey çekmedik ki'' demiş..

ınsanlar tuhaf..

Son düzenleme:
kadin sizden birsey istemis ve malınıza zarar vermis tamam, belki istemeden zarar vermistir veya cocugu kek alicam derken cizmistir, kadin da farketmemistir, farkettiyse de yenisini almasi gerekirdi

fakat kadin incelik gosterip size pisirdigi kekten getirmis, ama siz o keki de kotuluyorsunuz, buna anlam veremedim, keki cok iyi yapamiyordur olabilir ama ben olsam sirf pisirdigi kekten getirdigi icin kek kalibinin cizilmesini onemsemezdim...

benim icin dusunulmek cok onemlidir cunku

haklısın ama kimse parayı kolay kazanmıyor..belki kalıp dediğin ucuz bişi ama yine de varken neden bir daha gidip ben kek kalıbına para vereyim ki..onun yerine başka bişi alırım..madem böyle bir olay oldu istemeden ,o zaman gidip aynısından alacaktı..hiç birşey olmamış gibi davrnılmaz ki
eltime telefon şarj aletini verdik.2 tane vardı..1 ay geri gelmedi.sonra kızı geldi 1 ay sonra..annem şarj aletini istiyor öteki bozuldu demez mi.neyse verdik ama o günde geri aldık..sonra bayağı bir zaman geçti yine istedi.yine aynı gün geri aldık..korktum o da bozulacak diye..gidip 10-15 tl para veremem..şimdişde istemiyor..ya madem bozuldu ki, eminim kendisi bişi yapmamıştır ,kendiliğinden bozulmuştur ama yine de insan mhçup olur ve gider alır..
valla ben böyle öğrendim yoksa benim içim içimi yer ...

Yiyecek konusunda size bazılarınıza katılmıyorum..

İnsanlık hali siz hiç mi komşunuzdan, kahve, tuz ya da ona benzer acil şeyler istemiyorsunuz.? belki gerçekten o an acil pişirmesi lazımdı istedi makarna?

Ben birgün işten eve gittim yemek yapıcam, soğanı doğradım aa salça yok bitmiş, alt komşumdan istedim 2 kaşık..Yani asla sanmam ama ''işten gelirken alsa ya salçasını'' diye düşündüyse çok üzülürdüm gerçekten..Bunlar bence olabilir.

Ama eşya, cihaz olaylarında dikkat etmek lazım..
Seneler önce annemin de başına gelmişti..Eski ama çalışır vaziyette 1 tane, yeni ve daha kuvvetli üst model 1 tane daha elektirikli süpürgesi vardı annemin..

Komşu evdeki tadilat bitince annemin süpürgesini istemiş, annem de doğal olarak eskisini vermek isteyince ''yok yok yenisini ver sen o daha iyi çekiyor '' demiş, annem de vermiş.
Ertesi gün geldiğinde makine çalışmıyordu..İçinden kumlar, tuğla parçaları, taşlar, camlar çıktı..Tıkanmış mı?, biryeri hasar mı görmüş net hatırlamıyorum şimdi..
Makine bozuldu açıkcası..Servise gitti geldi, gitti geldi..
Kürekle temizlenmesi gereken tadilat atıklarını, yepyeni makineye çekmişler yaa.

Söylemişti ama annem komşuya ''keşke eskisini kabul etseydiniz, bozulsaydı da sorun etmezdim ama bunu alalı daha 1 ay olmadı biliyorsun'' gibilerinden, komşumuz ''biz öyle birşey çekmedik ki'' demiş..

İnsanlar tuhaf..

Yiyecek konusunda işin adabı şudur; Komşunuz birşey ister verirsiniz evinizde varsa..
Sonra o komşu bir gün sonra ya da bir ay sonra farketmez, alır o sizden aldığı şeyi iade eder.Ben böyle yaparım, birinden birşey alsam kesinlikle altında kalmam, olması gereken de budur.Dikkatinizi çekerim ben yok yoksul bir insandan bahsetmiyorum, Allah daha çok versin teyzem 3. evini alıyor.
Bir gelir komşunuz çay ister, bir gelir sigara yok bi dal ister, ertesi gün bir dal daha ister, ee karşılığında birşey görmezseniz kendinizi enayi gibi hissedersiniz.

komşuluk hali işi abartmadığın sürece birbirinden bişeyler istenmesi normal bence
hoş benim pek öyle bir alışkanlığımm yok ama komşum bi şey istesin hiç tereddütsüz veriirim
ayrıca hoşuma bile gidiyor zamanla bu komşuluk kavramları azalıyor insanlar komşularını tanımıyorlar
ama ne varki karşı tarafında olayı abartmaması lazım elektronik eşya ve benzeri şeylerde istenmez bence
makarna konusuna gelince bana çok komik geldi
salça biter istersin soğan biter istersin ne bileyim tuz falan
ama yemeğin ana maddeside istenirmi canım
akşama yeşil fasülye yapacam sizde varmıı gibi
sonuçta 1 -2 milyonluk bişey hoş daha pahalıda olsada farketmez benim için önem vermem böyle şeylere ne bileyim komik geldi sadece:delphin:

haklısın ama kimse parayı kolay kazanmıyor..belki kalıp dediğin ucuz bişi ama yine de varken neden bir daha gidip ben kek kalıbına para vereyim ki..onun yerine başka bişi alırım..madem böyle bir olay oldu istemeden ,o zaman gidip aynısından alacaktı..hiç birşey olmamış gibi davrnılmaz ki
eltime telefon şarj aletini verdik.2 tane vardı..1 ay geri gelmedi.sonra kızı geldi 1 ay sonra..annem şarj aletini istiyor öteki bozuldu demez mi.neyse verdik ama o günde geri aldık..sonra bayağı bir zaman geçti yine istedi.yine aynı gün geri aldık..korktum o da bozulacak diye..gidip 10-15 tl para veremem..şimdişde istemiyor..ya madem bozuldu ki, eminim kendisi bişi yapmamıştır ,kendiliğinden bozulmuştur ama yine de insan mhçup olur ve gider alır..
valla ben böyle öğrendim yoksa benim içim içimi yer ...

iyi de ben zaten yazdim yenisini almaliydi diye
ama kekine neden laf ettiniz onu anlamadım, kotu kek yapmis diye, bunun konuyla ne alakası var ki? kadın incelik etmis kek getirmis

iyi de ben zaten yazdim yenisini almaliydi diye
ama kekine neden laf ettiniz onu anlamadım, kotu kek yapmis diye, bunun konuyla ne alakası var ki? kadın incelik etmis kek getirmis

bak burda çok haklısın aynı şeyi ben yazacaktım
kızcağız becermiş becerememiş size ikram etmiş buna laf söylemeniz hiç olmamış:1no2:
getirmese bu seferde kalıbımı kullandı bir dilim getirmedi olurdu
kusura bakmayın ilk konuyu okuyunca bunu gözüme çarptı

bende aynı duruma çok karşılaştım,ben mümkün olduğunca kimseden bişey istemem,sadece çok mecbur kalırsam isterim onuda işim bitince hemen iade edirim,ama bir üst kat komşum var,herşey istiyor yaa,yok saç ütünü verirmisim,yok rondom bozuldu veririmisin,yok jöle bitmiş sende varmı?....rondomu yeni almıştım istedi çocuğa mama yapıcam benimki bozuldu diye,huyunu bildiğim için canım işin bitince hemen gönder banada lazım dedim,akşam oldu hala rondo yok ortalıkta,akşam aradım telle,ya akşam mamasınıda yapayım öyle göndereyim dedi,bende ok dedim,ertesi gün oldu yine yok yine aradım,yojk sabah mamasını hazırlayacakmış,sonra öğlen aramadan kendim gittim aldım,alır bir dahada ben evine gidip kendim alana kadar getirmez,en sinir olduğum şey,ya nasıl rahat edebiliyorlar anlamıyorum,komsular yicek bişey getirdiğinde bile ben tabağı boşaltır hemen veririm.benimde oğlum küçükken rondom bozulmuştu ama kimseden bişey istemedim,rendede ezerek yapıyordum herşeyini,

yine bir kere kek kalıbımı istemişti üsteki ertesi gün ben gittim yine almaya,getirme huyu yok yaa,çizik içindeydi hertarafı,atmak zorunda kaldım birde çok pahalı almıştım,içim acıdı resmen yenisini alak zorunda kaldım bende söylemiştim nasıl kullanacağını,sonra bir ay sonra falan onda otururken kek yapmıştı,aynı benim kek kalıbımdan almış kendi kek kalıbını ne kadar özenli kullanıyordu,bulaşık makinasına bile sokmadı kek kalıbını içi çizilmesin diye,

sonra bir arkadaşımada oğlumun küçük sallanan beşiğini vermiştim,1 ay kullanıp geri getirecekti,aradan 3 ay geçti getirmedi,ben sordum sonra dayanamayıp,benim işim bitti onunla ama dayımın kızı da doğum yaptı ona gönderdim dedi,nasıl sinirlenmiştim anlatamam.bana sormadan ona emanet verdiğim beşği başkasına gönderiyor,gitti beşik dönmedi bana geri,dediğine göre kırılmış beşik sonunda,

Son düzenleme:
ben kolay kolay kimseden bişey istemem bana ihtiyacı olan kapıma ğelen hiç kimseyide ğeri çevirmem eğer varsa eli boş ğönderemem,eğer başkasının malı bendeyse ona kendi malımdan daha çok özen ğösteririm çünkü olması ğereken b u
bi keresindi bi arkadaşıma kendie tabağımla bi yemek vermiştim uzunca bi süre ğetirmedi artık arkadaş taşınacaktı sordum tabağı demezmi aaaaa unuttum ben onu kağıda sarp koliye kaldırdımm ,düşünebiliyormusunuz ya başkasının tabağını bile bile nasıl koliye koyuyorsunnn düpe düz unutturmak ,bir keresindede bi bayram için krem renği bi ceket vee puanlı bi blüz almıştım halamın kızı daha ben giyinmeden aldı ceketimi ve bluzümü giymiş giymiş başka renkler soldurup ğetirdi hiç utanmadan ve ben bir daha onu koluma dahi sokmadım daha hevesimi dahi alamamıştım böyle öküzlere vermemek en iyisi aslında

bi laf vardır malım seni veriyimdemi rezil olayım vermeyim demi en iyi vermemek ama işte insan kapıya ya ğelenide boş çevirmek isteliyor ,.beni demiş ğelmiş deyip veriyoruz malesef

Annemin bir komşusu var, annemin mutfağını ortak kullanıyorlar nane,maydanoz,tuz,limon,patates,soğan,salça en son da çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı istemiş, şaştım kaldım resmen enayi yerine koymak derim ben böylesine, her semtte pazar kurulur marketler 10'a11'e kadar açıktır.... komşudan acil ihtiyaç için istenir yerine de verilir yerine vermekden geçtim annem ondan hiç birşey istemez o bunu alışkanlık haline getirmiş gün aşırı kapıda...Böylelerinden Allah korusun..

yaa var böle tipler..
benim okuldan bi arkadaşım vardı..aynı zamada komsumuzdu..
geldi benden kuruboyalarımı istedi cokta kaliteliler yeni almışım azcık kullandım
sonra kız geldii ne dese beenirsniz
ablasınn 1 yaşına fl kızı vard o kaybetmiş..evin içinde nası kaybluosa..
snra gtti banaq kurboya aldı..ama en kötüleri en adileri var ya onlardan..
anaam ertsei gün okula bi baktım kullanıo..neymiş bulmuş..benim boalarım ver dedim sana aldım ya dedi..bende fırltıp attım ayy gıcık oldum yaa

Back