Çok sinirliyim, bundan sonra kimseye bir şey vermeyeceğim!

lale77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
393
5
96
Diğer
merhaba arkadaşlar çok sinirli aynı zamanda üzgünüm.bundan sonra hiç kimseye hiç bişey vermicem:kızgın:dün akşam üst komşum aynı zamanda ev sahibinin kızı kek kalıbımı istedi bende nasıl kullanacağını anlattım ilk kez kalıp kullanacakmış neyse 1,2 saat sonra kalıpla birlikte tutturamadığı kektende getirmiş!:1shok:(ben öyle keki kimseye göstermem bile)akşam önemsemedim kızımla ilgileniyordum.sabah kalkınca kalıbı inceledim hep cizik heralde kalıba yapışmış bıçakla çıkarmış belli hertarafı çizik.bide verirken anlattımi.hem koca kadın bilmiyomu teflon nasıl kulanılacak:oklava:nasıl sinirlendim kan beynime sıçradı ya insan birinden bişey alınca kendi malı değil diye böyle mi yapar ya allah aşkına yazık ben o kalıbı daa yeni aldım ve bikaç kez kullandım şimdi çöpe mi atıcam:mymeka:bundan sonra kim ne isterse istesin yok dicem iyi niyetimi hep suistimal ediyolar.buna benzer daha önce yaşadığım çok olay oldu.size de oluyormu yoksa bende mi bi tuhaflık var insanlar bişey isteyince işi görülsün diye yardımcı oluyorum diye böylemi olması gerekiyor.lütfen arkadaşlar sizde bu tür şeyler yaşıyomusunuz ve nasıl davranıyorsunuz fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

kek kalıbım yoksa komsuşudan
istiyeceğime kek yapmam daha iyidir benim huyum böyle
kimseden bişey istemem heleki böle acil olmayan durumlarda
birdaha sende vermezsin canım ne olmuş

maalesef bazı insanlar emanet aldıkları
şeylere titizlik göstermiyorlar...
belli ki,ya bilememişler ya da önemsememişler...
uygun bir dille kıza söyleyebilirsiniz ve bundan sonra da
o kişiye birşeyinizi vermezsiniz...
ben yaşamadım böyle bir olay ama yaşasaydım ne yapardım,
herhalde birşey diyemezdim ama bundan sonrada
vereceğim malzemelerde daha dikkatli davranırdım...
sevgiler...

sağolun arkadaşlar aslında kendime kızıyorum bu kadar iyi niyetliyim diye.kek kalıbı da önemli değil bu şekilde davranılması daha çok zoruma giden bu da bana ders olsun.akşam kadın işten gelince gösterip yaptığı şeyin ne kadar ayıp olduğunu uygun bi dille söyleyeceğim.

bence sizde bir kek kalıbı için "yaptığı şeyin ayıplığını" hissettirmek yerine teflonda metal kullanılmaz kendi teflonlarında buna dikkat et demen daha insanca ve etkili olacaktır.

Vallaha ben sevmem böyle alisverisleri...ablamdan haric hic kimsenin suyunu buyunu istememisimdir....ve ablamdan haric kimseye vermemde...:delphin:

Emanet malin cani burnunda derler...

Bir daha yine gelip isterse, kusura bakma birkac olaydan sonra artik hicbirseyimi ödünc vermeme karari aldim dersin....anlar belki o zaman...:kahve:

"El elin malını hoyratça kullanır" malesef.
Yani kek kalıbından değil ama tavrı ne kadar üzücü..
İnsan çizildiğini belirtir, bişey söyler. Ben olsam kesinlikle yenisini alırdım.
Bizim de başımıza geldi canım.Artık kibarca reddetmeyi öğrendim.
Anneannemim eskiden kalma köfte yapma makinesini istemişti komşu.
Biz de verdik tabi... Bunlar 2-3 saat sonra getirdi. Ama ne halde..... vidalar sökülmüş bi şekilde....-tatlicadiarzu-
Beceremediği için kaba kuvvet göstermiş sivri akıllı. Ama esas sinirlendiğim söylediğimizde o şekilde aldıklarını söylediler....
:1shok:

Artık çok seçiciyim, reddediyorum ben....

bende bi arkadaşıma yazlık elbiselerimi vermiştim 2 tane.
geri vermedi bile:1shok:
versede giyemezdim zaten bi daha.
öyle bi huyum var başkasının giydiği bişeyi giyemiyorum tekrar:sm_confused:
artık kimseye bişey vermiorum.alkisalkisalkis

Nedense birde bazi insanlar cok meraklidir sürekli birseyler ödünc almaya...hadi tüz yag süt olsa neyse bunlarin lafi bile olmaz komsu veya arkadas arasinda...lakin böyle özel esyalari oldugu vakit insan biraz düsünür....hadi aldin ama dikkatli kullan...benneyaptımki

Birde geri vermeyenler vardirki aman allahim....Bir kere akrabalardan biri bir etegimle badimi dügün icin ödünc almisti...7 sene oldu hala geri vericek..artik bir bacagim bile girmez o etege gerci:roflol:

insan insana herzaman muhtaç olur ya insanlık hali
acil bir durum olur,olaylar farklı gelişir,anında birşey lazım olur
komşu komşudan ister alır verir..bizim örfümüzde adetimizde de vardır bu..
lakin abartmamak lazım,aldığın gibi vermek gerek emanete hıyanet olmaz

Ya ne gıcık bir durum...
Bizde de garip komşular var.Hani şeker tuz isterler ya, İşte bizim ayşe teyze var üst katta geldi birgün 1 paket çubuk makarna istedi :1shok:

Ya ne gıcık bir durum...
Bizde de garip komşular var.Hani şeker tuz isterler ya, İşte bizim ayşe teyze var üst katta geldi birgün 1 paket çubuk makarna istedi :1shok:

Böyle seylerin lafini bile etmem ben...insanlik hali olabilir...komsu komusunun külüne muhtactir derler...yiyecek icecek oldugu vakit hic sorun degil...:delphin:

Belki ayse teyzenin parasi yoktu..belki suyu koymus ocaga bir bakmiski makarna yok...bunlar cok normal azelyacim, fakat öyle özel esyalarin istenilmesine karsiyim

Ben olsam ablacım mı diyosun komşucum mu diyosun, al bu kek kalıbını sen kullan kek kalıbın yokmuş ben kendime yenisini alıcam derim.

Hiç hoşlanmam bu tür şeylerden ödünç istemek veya vermek benim kitabımda yazmaz...

Kek kalıbını komşunuza hediye edin o kullansın, bir daha birşey istediği zaman yok diyin bir daha gelmez

ya bu kız kaç yaşındaki hiç mi kek yapmamış..yada kek yapmak için kalıba mı gerek var..hiç mi yuvarlak tepsisi yok..yada borcam yok...illa kalıpla yapacaksa 5-10 liralık bişi..alıversin..yada bir yanlışlık olmuş..size hiç demeden gidip yenisini alsa idi..

vala sen geri almşısın en azınan ve sennki en azından bi kek kalıbı geçen sene komşum doğum yaptı...
oğlumun beşiğinle anakucağını istedi bende verdim ustunden bi sene geçti çocuk onlara binemicek hale geldi ikiside 6 7 aylık çocuklara göre ve ben en az 10 kere istedim abartmıorum en az 10 kere hala
ne ses var ne seda bu sabah yine istedim msn den tamm dio bana kızdıda sanırım ama ben böle bişi görmedim..

ayrıca şunu da söleyim aynı kişide kelepçeli kek kalıbımda var ama ben artık ondan umudumu kestim beşikle anakucağını yollasa bana yeter..

ayrıca 2 tane elbezim ve 1 adet su bardağımda var onların ustune soğuk su içtim bile ama su beşikle anakucağını verse başka bişe istemıom ben ... sağsalim tabiiki bu kadar istemeye rağmen vermedi ya ben başına bişe geldi herhelde diorumm :((

ayy walla sınır oldum
ben de bı defa bı badı aldım ama nası para bırıktırdım cok marka kalıte bıseydı ve aldım bı hafta sonra gıyıcektım özendım koydum dolabıma kız arkadasım geldı aaa cok guzel ıste bılmemnereye gıdıcem verır mısın bı kere gıyeyım dedı ya dedım ben daha gıymedım ama olsun hemen getırcem dedı ıyı demeyeydım gıttı yıkamıs ustunde baskıları solmuss akmış rengı dönmus badının gerı getırdı bu ne yaa dedım hem de bılerek sakın yıkama getır ben yıkarım demıstım.
hem de kalıte bısydı o hale nası döner nası yıkadı artık klorakta mı beklettı nedır o gun bugun vermemeye dıkkat ederım,

amasenın kek kalıbı hakkaten cok berbat olmus evım olunca ne yapcam bılemem galba kenarda dandık bı kalıp bulundukmak lazım al ben bunu kullanıyhorum deyıp dandıgı vermek lazım galba

ay ne fena yaa bısey de denmez kı sımdı :delphin: sadakan olsun artık

Böyle seylerin lafini bile etmem ben...insanlik hali olabilir...komsu komusunun külüne muhtactir derler...yiyecek icecek oldugu vakit hic sorun degil...:delphin:

Belki ayse teyzenin parasi yoktu..belki suyu koymus ocaga bir bakmiski makarna yok...bunlar cok normal azelyacim, fakat öyle özel esyalarin istenilmesine karsiyim

Katılmıyorum.Burda sözkonusu insanın maddi durumu ortakarar bile olsa inan ben de lafını etmem.Bana normal gelmedi paket makarna istemek, sonra da geri alıp vermemek.

şu paket makarna olayı da garıp, hadı aldın gerı getır ver demı
1 lıra 1 lıradır sıkısınca ıstemeyı bılmıs ama,

bız de mesela denızden gelıyoduk ev tam takır bılıyoruz gelırken bı seyler aldık hemen pısırıp yedık
alt komsularımız tum yaz yazlıktalar yazlık dönusu gelmısler evde yemek yok bıze geldıler bıseyınız var mı ekmek falan , annem de verdı bı tabak yemek sonra galba makarna verdı o da öle bısey,
ama ne alakası var madem eve gelıon evde bısey olmadıını bılıyosun neden almıyosun gelırken

böle dşüncesız boyle pıntı ınsanlar işte. cımrı ötesı karnın ac ya doyurcan cıkıp alıver yani gelırken alıver ne ayıp, hadı alt kattakıler fakır dedık, ama ne fakırı kac tane emeklı maası gırıo ev kıra paraları alıyolar e bıde yazlıktan dönmusler bızde bunlar yok ama işte kafa lazım ınsana kafa . olmayınca böle rezıl durumlara düşürüyuolar kendılerını.

Back