çok sinirim bozuldu ve artık öyle çok yakın arkadaşlarım olacağına da inanmıyorum..

biberiye33

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
27
0
86
Ankara
merhaba arkadaşlar nasıl anlatayım bilmiyorum..bu olaylar daha yeni aslında öyle çok byük şeyler gibide değil..neyse benim 2 tane oda arkadaşım var onları gerçekten çok seviyordum güveniyordum..ben onlara herşeylerinde yardım ettim birinin yurt sahipleriyle sorunu oldu..seninle beraber gelirim dedim başka bi yurda gideriz falan dedim ama şu anki yurdun imkanları ve ücreti diğer yurtlara göre çok iyi yani kolay kolay bırakılacak bi yurt değil bi öğrenci için..diğerinin derslerine yardım ettim..2.dönemden beri sorunları var kaç kere çıktım gezdirdim maketleri falan yapmadım onla uğraştım..maddi durumuda iyi değil pek annesigilin yanına gitmek istedi otobüs parasına kadar düşündüm..ama dün gece ben ders çalşıyodum gece saat 1.30-2 gibi kalktı beril bundan sonra ışıkları erken kapatalım dedi ama bağırır gibi bende yarıda bıraktım tamam dedim yattım uyudum..sabahtan beride biriyle konuşmuyorum..benim sinirlendiğim ben onlaarın o kadar yardımına koştum onlar 2 saat ışıkta uyumaya dayanamadılar..ben rahatsız olsam ders çalışıyo der kafamı yorganın altına gömer uyurdum ve diğeri ben ona hiç surat yapmadığm halde benimle konuşmuyo...yazıklar olsun diyorum başka diyecek bişeyimde yok..hiç bi hakkımı da helal etmiyorum..ne halleri varsa görsünler...

Doğrudur, biraz düşüncesizlik etmişler ama belki anlık bir şeydir, hemen kopmayın, kötü düşünmeyin. Arasıra hepimizin tepesinin tası atar, abartacak şey ararız, karşılıklı öyle olmuştur belki.. Öyle hemen hakkımı helâl etmiyorum falan demeyin. Bi anlayın önce, bi bakın yarın aranız nasıl olacak.. Gerekirse geceleri çalışma konusunu açın, bir karara varın.

Valla yapılan iyilikler her zaman unutulur,bunu unutma. Arkadaşın o an ışıktan rahatsız olduysa aklına bu kız bana bu kadar yardımcı oldu ses etmiyim de çalışsın demek gelmemiştir bile...

Bazı insanlara iyilik yapınca zamanla onu senin görevinmiş gibi görmeye başlıyorlar. Aynı şeyleri yaşadığım için böyle yazıyorum,olumlu bakamıyorum yani...

Ben 2 sene boyunca sorumsuz bi insanla aynı evde kaldım,ne yemek yapardı ne bulaşık yıkardı,hiç sesimi çıkarmazdım;tabii benden iyisi yoktu o zaman. Sonra benim evden çıkmam gerekti,ortak kullandığımız 1 2 eşyayı aldım diye beni samimiyetsizlikle suçladı. Oysa ki ben arkadaşlığımız bozulmasın diye sesimi çıkarmadım,2 sene onun kahrını çektim.

Her neyse,insanlar böyle... çok fazla iyilik etmeyeceksin. İnan hiç kıymetin artmıyor yani. Aksine seni tepene binilcek bi insan olarak görmeye başlıyorlar. Sen de tavrını koy ; bundan sonra da onlara iyilik falan yapma !

soyledıklerıne sonuna kadar katılıyorum..

bıde bı yerden sonra ınsanlarda menfaat duygularıda kabarıyor. buyuk dost kazıkları yıyen bırı olarak cok ıyı anlıyabılıyorum seni. yapılan iyilikleri inan herkes haketmiyor deger bılmıyor.. :1closedeyes:

ünvde tanıdıgım ilk arkadasımdı ikimizde aynı bölümde aynı sınıfta aynı odada kalıoduk ikimizin memleketleride aynıydı düşünün yurda kaydını yapamıyordu parası yetmedi die ben cıkarıp verdim daha tanısalı 2 saat fln olmustu garantisi bile yoktu alacagımın ailesi bişi gönderiodu otogara birlikte gidiodukki ünv otogar arası 1 saat gidiş 1 saat geliş 2 saat suruodu uyumayıda bilirdim ama heryere onla gittim neyse birgun annem kıslık kıyafetlerimi gnderiodu okudugm sehirde yasadıgım sehire 4 saat sürüodu annem valizin içine tatlı gibi bişiler koymus ben ki asla tatlı yemem dedimki gel birlikte gidelim bak sen tatlı seversin annem gndermiş alalım yersin dedim ben gelemem bana mı gnderdi banane dedi o an beynimden vuruldum ya sonra gelmedi tabi ben gittim akşam yurda geldim uyuyodu kızlar masayı fln hazırladı bişiler yicez sonra bu indi masaya oturdu tatlıları aldı eline bunları neyle yapmıs annen diye diye yedi gözümün önünde sonra kızlar ayıp ettin o sana cok iyilik yaptı sen neden böyle yaptın deyince ne iyilik yaptı ya bana hadi gösterin bana demiş ünvde iyilik yapmıcaksın kimseye hep sonu hayal kırıklıgı kendi kuralların olsun birazda bencil ol

biberiye mimarlık öğrencisisin galiba :) maket demişsin.. bizim meslek gece mesleğidir, başlatmasınlar ışıklarına bu bir. ikincisi sizde mimarlık öğrencileri için özel çalışma odası yok mu? bizim okulun yurdunda vardı, herkes gece yarısına kadar orda çalışıyodu..

o ana kadar beklemistir belki,senin dusunmeni istemistir. bende isikta biri ayaktayken hayatta uyuyamazdim bu yuzden ders calisirken calisma odasina giderdim diger arkadaslar da oyle.okul donemi oluyor boyle seyler.hepimizin hatalari yedigimiz kaziklar vardir mutlaka ama en gicik oldugum seyde her pisligi alttan alttan yapip sonrada hakkini helal et diyenlerdir..hani son gun olur bu da:))

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

biraz önce tartıştık zaten ben onlarla konuşmuyordum bu olay old. beri sabahta söylendiler laf falan attılar ben de bşey diyemedim zaten uyku sersemi direk ben sizin aranızda kendimi dışlanmış hissediyorum dedim madem böyle davranıcaktınız beni niye yanınıza çağırdınız falan dedim(ben 1. dönem tıpcı bi arkadaşla kalıyodum alt katta,onların arkadaşı okulu bırakınca dediler sen bizim yanımıza gel zaten ben hep bunlarla yemeğe falan gidiyodum gamzede kendi arkadaşlarıyla gidiyodu aramızda sorun yoktu ama resmiydik bende bunların yanına geldim) neyse bi sorununuz varsa söylersiniz niye bağırıyosunuz dedim meğer benim geç yatmamdan rahatsızmışlar ama söyliyim ben sadece 2 gün üst üste oda da çalıştım onun dışında etüt odasında oluyorum ki önceden de ilk geldiğimde söylemiştim ben genelde gece çalışıyorum rahatsız olurmusunuz?demiştim yok hayır falan demişlerdi..sonra onlar rahatsız olduk deyince ben bunu onlarada söyledim yoo öyle bişey demedin dediler elim ayağım boşaldı yaa..fatma arayı bulmaya çalışıyodu ama deniz sürekli bağırarak konuşuyodu ben de direk iyi ki böyle bişey olmuş mahalle kadınları gibisin dedim bu kız da rahatsız olmuş o hiç bağırmıyo dedim sonra fatma hep araya girdi falan dedi eskisi gibi olalım hepimiz birbirimiz yanlış anlamışız falan dedi ötekide tamam dedi sonra biz geç kalıyoruz dediler çıktılar..benimde dersim vardı gitmedim..ama ben eskisi gibi olamam ne bileyim fatmayla belki ama deniz bana o kadar bağırdıktan sonra.. gelsin beni odadaki normal bi kız olarak görün falan dicem bilmiyorum moralim çok bozuk siz ce ne yapayım ben iyi düşünemiyorum

Yapcan şey belli muhatab olmucan
gerektiğinde konuşcan o kadar:1closedeyes:

kendi değerinden fazlasını karşıya vermiycen acıkcası:bbo:

Canım kimseye iyilik yaramıyor işte
Ben de gerekirse kendim yemem arkadaşlarıma ısmarlarım
Çok zengin olduğumdan mı ?
Ama öyle arkadaşlarım oldu ki, bana gelince 2 liranın hesabını yapıyorlar.
ınsan ister istemez bozuluyor.
Ben de bir daha yakın arkadaşım falan olabileceğine inanmıyorum.
Düşünsene ben biri bir yere gidelim dediği zaman anında
işimi gücümü bırakır giderim, ben canım çok sıkılıyor bir yerlere gitsek dediğimde bile
ben ders çalışcam diyebiliyor insanlar.
Ve bu insanlarla aynı sınıftayız,dersleri falan olmadığını biliyorum.
Sen verirken herkes iyi..
ıyiliğin falan değeri yok.
Ha bir de onlara sorsan senden kötüsü yoktur

teşekkür ederim kızlar heralde burayada yazmasam delirirdim..moralim çok bozuk çok güvendim çok değer verdim..ama gerçekten değmezmiş bilmiyorum ne yzayım ama yani beni kötü bilmenizi de isttemem mesela anlatayım benim asker kartım var gidip askeri kantinden ne lazımsa alıyodum oranın fiyatları zaten ucz ama ben atıyorum zaten 1 liraya aldığım bişeyi gelip 50 kuruş falan diyodum ama bugün tarrtışırken ben ona;sen sanki beni uyarmışta ben sana s.ktrin gidin gibi bi cevap vermişim gibi davranıyosun dedim ben senin otobüsüne kadar düşünüyorum (23 nisanda tatil için ona otobüs bileti alacaktık benim kredi kartımdan) dedim.bana,sende benim kent kartımı kullandın içinde 6 lira vardı 3 e inmiş dedi..artık bilmiyorum diyecek hiçbir şeyim yok ne yaparlarsa yapsıınlar..bilmiyorum ben ona kentkartımı versem düşünmezdim 3 lira falan gibisinden açıkcası kullandıktan sonra bakmadım da keşke ne kadar harcadım diye baksaymışım..bunların hepsi bana ders hayat dersi

:)evet var da etüt odasında çizim masaları var öyle ayrı oda yok başkaa bölümlerdeki öğrencilerde kullanıyo .benim masalık bi işim de yoktu zaten 1-2 arası erken geldi bana keşke ineydim yani böyle olacağına..

Son düzenleme:
Hiiiiiiç takmıcaksın valla o kadar söylüyorum,üzüldüğüne,canını sıktığına değmez...
Üniversitede kimler gelir,kimler geçer... Bi bakıyorsun canım dediğin insan düşmanın,hiç anlaşamam dediğin uyuz olduğun insan arkadaşın oluveriyor...
Bunları yaşadığım için böyle rahatça söyleyebiliyorum.
Onlara bağımlı değilsin,başka insanlarla muhabbet kur. Onlar da değerlerini anlasınlar.
Gerçekten hiç taviz verme.

ahh güzelim benim hiç dert etme daha neler neler göreceksin o yüzden bu yapılanlar canını acıtsa da düşünüp iyice sinirlerini bozma.. bende okudum ve hatta ben devlet yurdunda 8 kişi bile kaldım kaydirigubbakcemile3 şimdi gülüp geçiyorum nasıl saçma tartışmalardan geçerdik en samimi olduğun kişi birden işine gelmeyip satmalar mı dersin, iyilik yaptığın biri bu senin görevin dercesine davranışları mı.. oooo.. o yüzden tek yapacağın şey onlara değer verme ne olursa olsun sana bu şekilde davranmaları ayıp.. haa hatalarını anlarlarsa oke ama zaten üzmeye devam ederlerse sende onları hiç takmaa.. öyle insanlar var ki biz yurtta iken banyo yaparken içeri girmek isteyenler oluyordu kaydirigubbakcemile3 düşün yani böyle 4 yıl geçti daha neler neler.. insanlar komik alay etmesini bilceksin aklinialirimsmile nasılsa çalışma odanız da var 1-2 çok geç deil diye düşünmüşsün bu da tecrübe oldu bitanem.. aynı odada da olsan başka çevre de edin yurttan mümkünse bide dertleri olunca pek ilgilenme umursama olur mu :hulya:

Üzülme bende hala yurtta kalıyorum, neler yaşadım anlatsan aklın durur ama su an cok rahatım zamanla insan düzenin kuruyor... Ama affına sıgınarak bişey söylemek istiorum ben belki su anki tecrübelerime dayanarak karsımdaki insanla aram nasıl olursa olsun saat gece 12den sonra odada çalışmazdım, ortak yasam alanlarında ne zmn sorun cıkacagı belli olmuyorki. ama bu ne sana bagırmasını gerektirir, ne seni bu kdr üzmesini.. en fazla daha ne kdr işin olduğunu sorabilirdi değilmi..
ne olursa olsun senin iyi niyetini haketmiyorlarmış bundan sonrada kimse için keyfini kaçırma sakın =)

iyilik ettiysen allah tarafından değerlendirilsin canım,,insanlar iyilik etti bana diye yapacağından geri kalmaz,,bide ayıp olacak ama "deveyi diken insanı ..... yaranırmış" napacaksın,,daha mesafeli olursun,küsme derim ben,ama eskisi kadarda sıkı olma,,arada devam et,,

askeriyede kalamazmisin benim zamanimda 1 lira gibiydi gunluk,sudan ucuzdu.canim boyle seyler oluyor.neler gorduk bizde..hersey geciyo o insanlari unutup gidiyorsun..

sakın küsme. konus onlarla,slm ver,neşeli neşeli konuş ama sallama!! senin başka insanlarla mutlu olduğunu görsünler ve aslında bi halt olmadıklarını anlasınlar. onlara mecbur diilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…