''Çok Siliksin, Hiç Dikkat Çekmiyorsun''

Bende lisedeyken saçlarımla bi türlü baş edemezdim çok kuruydu kabarırdı bi de benimkiler kıvırcık. Sonra saçıma duştan önce yağ maskesi yapmaya başladım 2 haftada bir onu yapmadığım günlerde krem maskeler var onlardan yapıyorum. Artık hem kabarmıyor hemde buklelerim daha güzel görünüyor. Bide bende eskiden köpük kullanıyodum ama sprey ürünler daha kullanışlı.
Ve saçlarının kabarıklığına çözüm bulmadan kısa kestirme bence daha kötü olabilir.

açıksözlü olmakla patavatsızlık, fesatlık, kıskançlık, çekememezlik gibi şeyler arasında çok fark var cınımm. senin bu arkadaşın açıksözlü değil onu söyleyim

Bakımlı olmak erkek etkilemek değildir ki. Kendine bakmaktır. Vücuduna bakmaktır. Sağlıklı beslenmek, spor yapmakta kendine bakımdır.. Makyaj ile uğraşacağına spora git, sağlıklı beslen.. Cildin düzgünleşecektir. Hem de kendine güvenin yerine gelecektir. Bence dene.

Olduğun gibi doğal halinle ol ,en güzeli de doğallık değil midir.Zaten ortalıkta dikkat çekeceğim diye palyanço gibi makyaj yapanlarla dolu çarşılar emin ol komik görünüyorlar güzel değil..Kendine yakışanı giy yaşının gerektiği gibi bir makyaj tamamdır .

O silik dedi diye sen neden silik oluyorsun arkadaşım? Kendini her halinle güzel bulmalısın, güzel bulmasan bile kabullenmelisin. Yani silik nedir yahu? Güzellik, dikkat çekici bir makyaj ya da saç değil ki. Güzellik kendine her halinle güvenebilmendir. Mesela ben saçlarım açıkken yani toplanmamışken daha güzelimdir aslında ama o saç olayını sevmiyorum, yakışacağını bilsem gidip sıfıra vurduracağım; o derece. :) At kuyruğu yapıp o şekilde toplamak daha çok işime geliyor, özellikle bu sıcaklarda yani. Makyaj yaptığımda da maymuna dönüyorum mesela, o kılıkla hayatta dışarı adımımı atmam ben. Yaparsam çook hafif yaparım, hani öyle biraz yüzde renk olsun diye ama o da bu sıcakta hiç çekilmez. Ben de gencim, ben de üniversite öğrencisiyim ama çevrem boya küpü kızla dolu. İyi görünmek pahasına kendilerine eziyet ediyorlar bence. Neyse, böyle bir konuda çevre, millet benim hiç umrumda değildir. Biri bana silik dese de umursamam. Ama çevremde beğendiğim bir erkek de yok. Herkes kendine baksın. Olur da birinden hoşlanırsam falan o zaman işler değişebilir tabi, burada görselliği kastetmiyorum.

Sana tavsiyem, kendine yakıştırmadığım birşeyi kendine yapma ama biraz da pozitif ol. Sonra da git o çocukla tanış, konuş falan bişey yap, sohbet et falan. Kibar ol mesela. Kaliteli espri yapamayan biriysen sakın espri yapma mesela. Temiz ol, güzel kok. Ağız ve diş bakımı çok önemli mesela. Fazla kilon varsa vermeye çalış.

Biraz kendinle barış. Sen siliksen o neymiş acaba?

Dikkat çekmek istediğini sanıyorlar galiba topu dengesiz işte bakımlı olmak çok güzel bir şey biz çoğu zaman kendimize olan saygımızdan yapıyoruz ama erkek milleti işte her şeyi üzerine alınıyor

arkadaşınız saçmalamış bence.. ne yani hergün bi ton makyajla topuklu ile gezseniz sizi fark eder miymiş o bunu mu düşünüyor.. tamam bunlar insana baktırır ama gönül meselelerinde bu olmaz ki.. hem bence bi erkek kıyafete makyaja da bakmamalı tavırlara konuşmaya felan bakmalı ben böyle düşünüyorum

Guzelim ya ne makyajı. Makyajla hic ugrasma. Bana da bir arkadaşım zamaninda ne yani senin gibi olayim da sevgilim olmasin mi felan demisti. Bu ex arkadas derslerden cok erkek pesinde kosan, her hafta bir erkegi koluna takan, hergun ayna karsisinda tonla makyaj yapan bir arkadasti. Ben o aralar okulum derslerim ile mesguldum. Ben universiteye başladığım da o hala lise bitirmekle ugrasiyordu. Salla bosver. Senin arkadasin oyle demiyorum yanlis anlama, arkadasin da beteri var yani.

Onemli olan senin kendine olan guvenin, dobraligin..Dik tutacaksin kafayi. Benim erkek arkadaslarim guzellikten cok karizma sahibisin derler. Insanin belirli bir durusu olmali. Ben hep ayniydim, makyaj yapmazdim (hala yapmam) ama cildimin temizligine saçlarıma dikkat ederdim. Kiyafetlerim de hala cok sadedir.

Cildine biraz parlaklik katmak istersen kaliteli bir primer kullanabilirsin ya da krem. Nete 'glowing skin products' yazsan bircok marka cikiyor. Ha her bir seyi de kullanma cildine..Cildin cok genc. Seckin bir guzellik merkezine gidip pekala bilgi alabilirsin. orda cildinde deniyorlar sana tavsiye de bulunuyorlar. Buralarda douglas, ici paris var Türkiye'de eminim vardır.

Bazi kadinlar vardir, makyaj yapmasa bile o kadar alimlidir ki, her yerde her sekilde dikkat ceker. Makyaj bazen guzel bi kadini cirkinlestirir bile. O yuzden makyaj olayina takilma.
Sen bakimli ol sadece. Kendine onem ver.

Tatlim ten rengin cok soluksa sana cok dogal duran gunluk kullanabilecegin su alligi tavsiye ederim;
maybelline master glaze blush stick coral sheen
Bu seftali tonu gercekten cok dogal ve yuze cok guzel bir aydinlik katiyor. Eger cildin kuruysa bir nemlendiri sur, ondan sonra alligi kullan.
Ben de acik tenliyim, cok cok cok memnunum bu alliktan. Hic makyaj yapmiyorsan bunu kullanabilirsin.

siliksin mi
terbiyesiz kız...
arkadaşından kaynaklı bence tamamen

konu sahibi arkadaşım
dışın ne söylerse söylesin önemli olan içinin enerjisidir, o enerjinin dışa yansımasıdır
aynen katılıyorum

Bir de arkadaslarin her soyledigine takilmayacaksin. Belki kotu niyetli soylememis de olabilir, arkadasinin niyetini soyleme tazindan sana olan diger davranislarindan da anlayabilirsin.
Benim de basima soyle bisey gelmisti. Ozamanlar yakin arkadasim olan ev arkadasim "giyim tarzindan dolayi dikkat cekiyorsun" demisti. O ara biri bana olan hislerini acmisti sadece. Dikkat cektigim falan da yoktu yani. Ben cevap olarak "neden, beni gercekten sevilmeye layik bulmuyor musun? " demistim. Baya mahcup olmustu yok oyle demek istemedim falan dedi.
Yani hayatinda kimse olmaz, silik derler ya da biri tanismak ister kiyafetinden dolayi derler. Boyle seyler olabilir takilmamak lazim. Bilmiyorum arkadasin iyi niyetli bir uyari mi yapmak istedi, onu en iyi sen bilirsin...

Kırlımakta sonuna kadar haklısın canım ! ben de olsam bende kırılırım .. birde yüzüne demiş yani. hoş, arkandan konuşması daha kötü olurdu ama.. boşver tatlım takma kafana .. eğer sen kendini beğeniyorsan sorun yok :)

Kuruluk değil. Çok yağlı saçlar da nemsiz olabilir. Ve senin saçların kesinlikle nemsiz. Dalgalı ve kıvırcık saçlar moleküler yapısından dolayı nemini çok çabuk kaybeder. Bende de var ve büyük dert olduğunu çok iyi biliyorum. Nemini kazandırırsan hem parlak görünür hem kabarmaz. 2-3 sene kadar önce baktım ki düzeltemiyorum kısacık kestirdim saçlarımı. Sonra şampuan kullanmayı bıraktım, kaynar suyla yıkanırdım artık ılık suya döndüm, kurutmayı tamamen bırakamadım ama artık en soğuk ve en düşük ayarda kurutuyorum. Jöle, köpük kullanmıyorum yağlarla şekillendiriyorum. Ve her hafta aksatmadan bakım yapıyorum. Baya uzadılar ve gayet sağlıklılar. Çok inatçı dediğim saçlarım gayet uysal oldular. Tavsiye ederim.

Jel allık kullanımı çok kolay olan ve doğal görünen bir ürün. Krem gibi bir ambalajda. Parmağının ucuna mercimek kadar alıp yanağına dağıtıyorsun sadece. Gayet canlı gösteriyor. Becerirsin korkma. Şöyle bişicik...

Ego sahibî insanlarda. Nefret ederim kendini beğenmiş

Benim saçlarım da özellikle önleri çok kabarırdı, tel teş dururdu. Son yıllarda biraz düzeldi ama hala saçını kurutup dışarı çıkabilen insanlara çok özeniyorum. Ben hafif nemliyken örüp yatmak zorundayım hep normale yakın bir saç elde etmek için. Spreyler de çok sertleştiriyor ya

açıksözlü olmakla patavatsızlık, fesatlık, kıskançlık, çekememezlik gibi şeyler arasında çok fark var cınımm. senin bu arkadaşın açıksözlü değil onu söyleyim
Ben kötü niyetli düşünmemeye çalışıyorum :/

Ben de doğallıktan yanayım zaten :)

Kesinlikle katılıyorum, okuldaki kızların yüzüne parmak atsak renkleri değişir. Hele o eyelineri kapkalın sürmeleri yok mu. Kirpikler böcek ayağı gibi

Makyaj yapana kezban yapmayana bakımsız, nefes alsak suç
Bence de

yok artık nasıl söyledi böyle bir şeyi ya
Ben şu makyaj olayını çözemedim ki, makyaj yapmıyorum erkekler dahil gelip bakım yapsana biraz diyor, yapıyorum (ki çok hafif yaparım rimel ve parlatıcı) o zaman da ooo hayırdır bir şey mi var diyorlar.

Fazla makyajı ben de sevmem benim tek yapmak istediğim yüzümdeki kızarıklıkları gizlemek cilt tonumu eşitlemek, onun için de bir ürün bulamadım. Bir de kirpiklerim sarı olduğu için rimel kullanıyordum ama o da kötü duruyor her şey sarı kirpik siyah olunca. Pudra kullanıyordum bir ara ama yüzüm çok kuru pul pul duruyor.

Bazi kadinlar vardir, makyaj yapmasa bile o kadar alimlidir ki, her yerde her sekilde dikkat ceker. Makyaj bazen guzel bi kadini cirkinlestirir bile. O yuzden makyaj olayina takilma.
Sen bakimli ol sadece. Kendine onem ver.

Teşekkürlerr

siliksin mi
terbiyesiz kız...
arkadaşından kaynaklı bence tamamen

konu sahibi arkadaşım
dışın ne söylerse söylesin önemli olan içinin enerjisidir, o enerjinin dışa yansımasıdır
aynen katılıyorum

Ben çevremi çok takan bir insanım, en en nefret ettiğim huyumdur çok takıntılıyım

Bu arkadaşım biraz çocuk gibi ya, mesela bir örnek vereyim. Bir arkadaşımız var ebru diye. Geçen yıl sürekli sınıftaki güzel kızları listeliyorlardı ilkokul gibi. Sürekli ebru 1.sırada ben ikinci sırada, benden güzel diye kıskançlık yapıyorum sanmayın sakın ama üniversite öğrencisi olmuşuz hala güzellik sıralaması yapmak ve de insanların kırılacağını düşünmeden bunu sıralamak nedir yani? İki yıldır sürekli bu kızın ne kadar güzel olduğundan bahsediyorlar bana gelince siliksin bilmem nesin. Zaten takıntılı bir insanım iyice takıyorum. Sürekli onun benden güzel olduğunu vurguluyorlardı yani. Şimdi kıskandığım için söylemiyorum ama kız ortalama güzellikte bir kız, o kadar abartılcak bir tarafı yok yani sadece çok güzel giyiniyor. Ben bu arkadaşlarım yüzünden kendimi uzunca bir süre çirkin hissettim, artık hissetmek istemiyorum. Şu yazdıklarımı bi kere daha okudum gerçekten üniversite demesem ilkokula giden bir kızın yazdıkları gibi.

Kısaca demek istediğim, ben dikkat çekmek değil kendimi iyi hissetmek istiyorum. Birini beğendiğimde kendimi ezik hissetmek istemiyorum. Bu arada boy kilo oranım normal ama 4 kilo daha vermeyi düşünüyorum. Derslerim de bitince spora başlayacağım zaten. :)

Saçlarım yağlı değil kuru. Hatta yüzüm tüm cildim de kuru. Yağlarla bakım yapıyorum bazen, argan yağı kullanıyorum tatlı badem yağı zeytin yağı vs. Ben de kısaltıyorum şu an, göğsüme kadar kısaltıcam.

Şampuan kullanmayı mı bıraktınız?Sabun mu kullanıyorsunuz? Benim saçlarım da çok inatçı
Teşekkürler ürüne göz atıcam :)

Yok sana çok tuhaf gelecek ama sabun da kullanmıyorum. Temizleyici saç kremleri var onlarla yıkıyorum. Türkiyede de bir kaç firmada var ama ben yurt dışından alıyorum. Köpüren ürünler kullanmayı tamamen bıraktım, hepsi çok zararlı.

Ama sabun eğer doğal sabunlardan kullanırsan en iyi tercih diğerlerine göre. Zeytinyağı ya da bıtım sabunu ile yıkayabilirsin saçlarını. Her duşta sadece bir kez kullanmak şartıyla tabi.

Orhan Gencebay'ın Bir Teselli Ver şarkısı geldi aklıma. Yahu siz plastik cerrah mısınız da kadının her uzvunu inceleyip sahte olduğuna hüküm getirdiniz acaba? Her doğal olan güzel olmadığı gibi, her estetikli olan da çirkin değildir.

Boşver kimin ne söylediğini ama kendini iyi hissetmek istyorsan makyaj değildir seni güzel yapan erkekler masum kızları daha cok begenir.rımel süremiyorasan şeffaf rımel sür belli olmaz ama güzel olur ayrıca sacların dalgalıysa köpük al dusdan sonra sür sacına doğal bir sekilde cok havalı durur.temiz düzenli ol gerisi boş.dogalda bakımlı ve güzel olabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…