- Konu Sahibi WomanAndProud
Yakın bir arkadaşıma hoşlandığım birinden bahsediyordum, sonra ''beni tanımıyor ki, muhtemelen varlığımdan haberi bile yoktur'' dedim güldüm. O da bana sen hiç dikkat çekmiyorsun ki çok siliksin dedi. Biraz kırıldım açıkçası. Haklı mıyım sizce kırılmakta?
Ailem her şeyime çok karışır, rimel sürsem olay olur. Giyimime de çok müdahele ederler artık hevesim kalmadı alıveriş yapmaya. Tenim çok soluk, sürekli kızarıyor bişey çıksa hemen belli oluyor. Saçlarım dalgalı ve kabarık sürekli kabarıyor, salık saçtan başka model yakıştıramıyorum kendime zaten alnım açık, ama kabardığı için de kötü duruyor salık saç. Giyimim kuşamım da uyumsuz değildir ama çok özenli de değil. O yüzden insanların bakımlı diye tabir etttiği kızlardan değilim evet. Ben de kendimi değiştirmek istiyorum zaten bu ortamda çok da mümkün değil.
Derdim aman dikkat çekeyim tüm erkekler bana baksın değil, ama 20 yaşına gelmişim pis pasaklı bir insan değilim, bu kadar silik olmayı da kendime yediremiyorum. Sonuçta herkes full makyaj abiyeyle dolaşmıyor ki etrafta.
Merhaba Jamiryo, arkadaşın 'silik' diye karakterine mi yoksa fiziğine atıfta bulundu?
Görünüşünde beğenmediğin noktalar var ise bunları değiştirebilirsin. Deneme-yanılma yoluyla deneye deneye kendine yakışanı zamanla bulacaksındır. Teninin sağlıklı görünmesi için bol bol su, yeşil çay gibi bitki çayları içebilirsin. İmkanın varsa çok sıcak olmayan saatlerde, yüzmesen bile, güneşlenebilirsin. Saçlarının kabarmaması için tahta tarakla tarayabilirsin. Havlu yerine pamuklu bir t-shirt ile kurulayabilirsin. Bir de 1,5 - 2 kaşık elma sirkesini bir bardak suyla seyreltip (bunun için yarım litrelik pet şişesini, kapağına bir delik açarak bir kullanabilirsin) saçlarına (daha çok saçının boyuna diplerine çok dökme yağlı gözükür) uygulayıp sonra soğuk suyla durularsan saçın hem elektriklenmez hem de saçına fark edilebilir derecede parlaklık verir. Bunlar kolay ve işine yarayacak olan yöntemler. Aklına yatanları uygulamanı tavsiye ederim. Özellikle elma sirkesini. Saçların kuruduktan sonra kokusu kalmıyor, korkma. Ama yine de için rahat etsin istiyorsan içine birkaç damla kokusunu sevdiğin yağlardan damlatabilirsin.
Bunların dışında, silik diye anılmak daha çok karakterle alakalı bir şey bence, kendimden biliyorum. Bu devirde biraz girişken, çirkef olmak gerekiyor sanırım :) Ben son derece sakin, konuşmaktan çok dinlemeyi seven, kuru kalabalıktansa yakın dostlarımla birarada bulunabileceğim etkinlikleri tercih ederim. Ben de çok duymuşumdur 'silik', 'mülayim', 'pasif' gibi gibi. Önemli olan, ya kendini olduğun gibi kabullen, sev yada olmak istediğin kişiye dönüş, öyle sev. Kendine saygı duy ve güven. Önce düşüncelerin, psikolojin değişir sonra bu değişim fizyolojine de yansır. Duruşun, konuşma tarzın, hal ve hareketlerin, düşüncelerine göre şekil alır. Ve kadına yakışan en güzel şey özgüvendir. Sevgilerle.