''Çok Siliksin, Hiç Dikkat Çekmiyorsun''

Yakın bir arkadaşıma hoşlandığım birinden bahsediyordum, sonra ''beni tanımıyor ki, muhtemelen varlığımdan haberi bile yoktur'' dedim güldüm. O da bana sen hiç dikkat çekmiyorsun ki çok siliksin dedi. Biraz kırıldım açıkçası. Haklı mıyım sizce kırılmakta?

Ailem her şeyime çok karışır, rimel sürsem olay olur. Giyimime de çok müdahele ederler artık hevesim kalmadı alıveriş yapmaya. Tenim çok soluk, sürekli kızarıyor bişey çıksa hemen belli oluyor. Saçlarım dalgalı ve kabarık sürekli kabarıyor, salık saçtan başka model yakıştıramıyorum kendime zaten alnım açık, ama kabardığı için de kötü duruyor salık saç. Giyimim kuşamım da uyumsuz değildir ama çok özenli de değil. O yüzden insanların bakımlı diye tabir etttiği kızlardan değilim evet. Ben de kendimi değiştirmek istiyorum zaten bu ortamda çok da mümkün değil.

Derdim aman dikkat çekeyim tüm erkekler bana baksın değil, ama 20 yaşına gelmişim pis pasaklı bir insan değilim, bu kadar silik olmayı da kendime yediremiyorum. Sonuçta herkes full makyaj abiyeyle dolaşmıyor ki etrafta.

Merhaba Jamiryo, arkadaşın 'silik' diye karakterine mi yoksa fiziğine atıfta bulundu?

Görünüşünde beğenmediğin noktalar var ise bunları değiştirebilirsin. Deneme-yanılma yoluyla deneye deneye kendine yakışanı zamanla bulacaksındır. Teninin sağlıklı görünmesi için bol bol su, yeşil çay gibi bitki çayları içebilirsin. İmkanın varsa çok sıcak olmayan saatlerde, yüzmesen bile, güneşlenebilirsin. Saçlarının kabarmaması için tahta tarakla tarayabilirsin. Havlu yerine pamuklu bir t-shirt ile kurulayabilirsin. Bir de 1,5 - 2 kaşık elma sirkesini bir bardak suyla seyreltip (bunun için yarım litrelik pet şişesini, kapağına bir delik açarak bir kullanabilirsin) saçlarına (daha çok saçının boyuna diplerine çok dökme yağlı gözükür) uygulayıp sonra soğuk suyla durularsan saçın hem elektriklenmez hem de saçına fark edilebilir derecede parlaklık verir. Bunlar kolay ve işine yarayacak olan yöntemler. Aklına yatanları uygulamanı tavsiye ederim. Özellikle elma sirkesini. Saçların kuruduktan sonra kokusu kalmıyor, korkma. Ama yine de için rahat etsin istiyorsan içine birkaç damla kokusunu sevdiğin yağlardan damlatabilirsin.

Bunların dışında, silik diye anılmak daha çok karakterle alakalı bir şey bence, kendimden biliyorum. Bu devirde biraz girişken, çirkef olmak gerekiyor sanırım :) Ben son derece sakin, konuşmaktan çok dinlemeyi seven, kuru kalabalıktansa yakın dostlarımla birarada bulunabileceğim etkinlikleri tercih ederim. Ben de çok duymuşumdur 'silik', 'mülayim', 'pasif' gibi gibi. Önemli olan, ya kendini olduğun gibi kabullen, sev yada olmak istediğin kişiye dönüş, öyle sev. Kendine saygı duy ve güven. Önce düşüncelerin, psikolojin değişir sonra bu değişim fizyolojine de yansır. Duruşun, konuşma tarzın, hal ve hareketlerin, düşüncelerine göre şekil alır. Ve kadına yakışan en güzel şey özgüvendir. Sevgilerle.

Olay makyaj ve kiyafet degil, kendine guven, saldigin enerji, havandir.

Ama cancaazim, birazcik hafif bi makyaj, hafif duzene sokulmus sac ve uyumlu birkac parca kiyafet sadece kendine olan guvenini dahada yukseltir. Dost aci soyler denmis daha once. Bencede bu boyledir. Yavas yavas cakirmadan ailene, goruntunde biseyleri degistir. Bi duzlestirici al, rimelle baslangici yap, ara ara saclarini duzlestir, uc bes parca yeni kiyafet al, derken adim adim biraz degisirsin?

Dost acı söyler örneği.
Alınacak bir şey yok. Sen kendin de saymışsın kusurunu. Onu kastetmiş. Bu kadar yorum yapamayacaksa yakın arkadaş olmanın da anlamı yok bence.

Yaşınız küçük olduğu için, arkadaşın uzun zamandır içinde tuttuğu şeyi sen "farketmiyordur bile" diyince patavatsızca söyleyivermiş bence. Yani çok kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Saydiklarina ve yazdiklarina bakilirsa, sen de bunun farkındasın zaten..

Ben çok uzun süredir sokaklarda ciddi anlamda çirkin ve bakimsiz kadin görmüyorum. Çünkü artık her keseye uygun o kadar fazla seçenek var ki! Bu kadar imkanın içinde bakımsız olmak, gerçekten kendinle hiç ilgilenmezsen olur.

Bakım=Makyaj değil. 14-15 yaşında ergenler için bile makyaj yapmadan bakimli olmanin yollarini yaziyorlar her yerde. Tamam insan karakteriyle dikkat çekmeli. Ama dış görüntüsü özgüvenini etkiliyorsa, zaten kendisi gibi olamaz. Yani bakimli olmak insanin önce kendisi içindir. Sen de bunu gercekten istersen, internette, dergilerde uçsuz bucaksız yollari var. Daha gençsin, kendine gel hemen:)

Canim Merhaba.

Anlattigin saç seklin icin birkac onerim olacak. banyodan sonra saçına havlu sar. havlu suyunu emince baska havlu dola saçına. Saçın havlu ile kurusun. Sonra eline minnacik jole al. onu suya tut ve saclarinla dağıt. Tekrar minicik bi jole ve tekrar elini islatip dagit. muhtesem olur inanki. su anki yaşında açık bir alın ve boyle bir sac belki seni mutlu etmez ama birkac sene sonra sac konusunda sansli oldugunu hissedersin..sonra bu dediğimi animsarsin umarim.20 yasindaymissin. senden 9 yas büyüğüm ben de 4 sene boyunca üniversitede sadece rimel allik ve ruj ile geçirdim yillarimi. fondoten ve pudra halen kullanmam. Bebek cildi gibidir. senin simdi makyaj yapmaman gelecegine yatirim aslinda. :KK66:

Keske rimel sürmek sorun olmasa idi sende. Çünkü rimel cok cok cok fazla guzellestiriyor ifadeyi. ama hicbir sey kullanmıyorsan şeftali tonda allik ve nemlendirici balm kullan dudaklarina. bu bile farkeder.

bunlarin disinda bir kadini güzel yapan yürüyüşü, bakışı ve gulumsemesidir. Bunlar tabiki değişmez diyeceksin ama emin ol bunu bu yaşta değiştirebilirsin. yürüyüşün minik adimlarla ve kibar olsun. Gülümsemen mahçup gorunsun. Bakisin gozleri kısık. ...

Bunlar benim sana nacizane onerimdir. kendini daha iyi hissedeceksin. Şimdilerde biraz zor gelir degismek ama degistikce alisacaksin. Kendini hep sev. Aynada ne kadar guzel oldugunu kendi kendine söyleyip sukret. icinde kendini nasil ifade ediyorsan beynin de seni ona sekillendirecektir.

(Konu sahibi arkadasim; "siz değil de sen dili" ile konustugum icin kusura bakma, zira konundaki anlatimi cok icten buldugum icin yakin hissettim )

sevgiyle kal canim..

Yakın bir arkadaşıma hoşlandığım birinden bahsediyordum, sonra ''beni tanımıyor ki, muhtemelen varlığımdan haberi bile yoktur'' dedim güldüm. O da bana sen hiç dikkat çekmiyorsun ki çok siliksin dedi. Biraz kırıldım açıkçası. Haklı mıyım sizce kırılmakta?

Ailem her şeyime çok karışır, rimel sürsem olay olur. Giyimime de çok müdahele ederler artık hevesim kalmadı alıveriş yapmaya. Tenim çok soluk, sürekli kızarıyor bişey çıksa hemen belli oluyor. Saçlarım dalgalı ve kabarık sürekli kabarıyor, salık saçtan başka model yakıştıramıyorum kendime zaten alnım açık, ama kabardığı için de kötü duruyor salık saç. Giyimim kuşamım da uyumsuz değildir ama çok özenli de değil. O yüzden insanların bakımlı diye tabir etttiği kızlardan değilim evet. Ben de kendimi değiştirmek istiyorum zaten bu ortamda çok da mümkün değil.

Derdim aman dikkat çekeyim tüm erkekler bana baksın değil, ama 20 yaşına gelmişim pis pasaklı bir insan değilim, bu kadar silik olmayı da kendime yediremiyorum. Sonuçta herkes full makyaj abiyeyle dolaşmıyor ki etrafta.

dikkat çekmek var dikkat çekmek var. birileri yok konuşma falan demişler de boş konuşan insan da dikkat çeker mesela ama iyi anlamda değil. tuhaf giyinen, farklı olan farklı davranan dikkat çeker ama her zaman iyi midir bilinmez.

ama dikkat çekici değilsinden kastettiği şey görüntünle alakalıysa bunun için illa çok makyaj yapman gerekmez. kendi tarzına göre giyinip hafif bir makyaj yaparsın saçını da hafif şekillendirirsen tamamsın. ne olursa olsun kendin ol. zaten sadece dikkat çekmek için olmadığın biri gibi davranır, giyinirsen falan komik olursun sadece.

Ben arkadaşının samimiyetine güvenmiyorum ben hiçbir dostuma sen siliksin o çocuk senin değil benden hoslanmistir gibi şeyler söylemem.o arkadaşından uzak dur seni mutsuz eder.bir arkadaşımın da saçları cok kabarikti deneye deneye ogrendi başetmesini.artik cok guzel uzun kivir kivir saclari var.saclarinn guzel ve bakimli olmasi cildine sürdüğün bir krem gözüne sürdüğün rimel seni mutlu eder ve iyi hissettirirse özguvenin gelir.boylece hem silik olmazsın (arkadaşının deyimiyle) hemde başkalarının ne dediğini takmazsin.şunu da söyleyeyim erkekler makyajlı kızlardan çok kendini dinleyen kızlardan hoşlanır. Hep yok çevrede. Bir de rimeli bir gün sürüp birgün surmezsn cok fark edilir.bir hafta 2 fırça darbesi 2. Hafta bikac fazla. Düzgün bir kızsın belli inşallah gönlünce olur

E anlattıklarınıza göre silik duruyorsunuz doğru demîş açıkçası ben saçları güzel olmayan bi kadının nr yaparsa yapsın güzel olmıycağını ve kirli duracağını düşünüyorum yüzünüz kızarıyosa bb krem deneyîn kaşlarınızı tarayın şekilli bi şekilde bi de rimel tamamdır silik olmak bence bunlara da bağlı ama en önemlisi biraz kendinize güvenin az egınun kimseye zararı yok

E anlattıklarınıza göre silik duruyorsunuz doğru demîş açıkçası ben saçları güzel olmayan bi kadının nr yaparsa yapsın güzel olmıycağını ve kirli duracağını düşünüyorum yüzünüz kızarıyosa bb krem deneyîn kaşlarınızı tarayın şekilli bi şekilde bi de rimel tamamdır silik olmak bence bunlara da bağlı ama en önemlisi biraz kendinize güvenin az egınun kimseye zararı yok
saçları kokmuyormuş ya da pis değilmiş sadece kabarık ve kuruymuş burdan kirli duracağı sonucunu nasıl çıkardınız acaba

Normalde de açık sözlü bir insansa kötü niyetle söylememiştir, alınmanıza gerek yok.
Ama kendinizden memnunsanız, bi erkeğin dikkatini çekmek için kendiniz olmayan bir kimliğe bürünmenize gerek yok.
Bırakın sizi fark edecek kişi olduğunuz gibi fark etsin.

Orhan Gencebay'ın Bir Teselli Ver şarkısı geldi aklıma. Yahu siz plastik cerrah mısınız da kadının her uzvunu inceleyip sahte olduğuna hüküm getirdiniz acaba? Her doğal olan güzel olmadığı gibi, her estetikli olan da çirkin değildir.
size ne ki benim bakis acimdan size ne benim yorumumdan.

Silik olmayı niye illa dış görünüşle bağdaştırdınız ki? Silik olmak yapı meselesidir. Dünya güzeli olun, bir topluluğa girdiğinizde sus pus oturup köşede kayboluyorsanız siliksinizdir.

Benim en büyük makyajım kalem ve rujdur ki çoğu zaman onu da yapmam. Boyum uzun ama kilom da var, bildiğin göbekli falan bir hatunum. Çoğu zaman kot, altında spor ayakkabı veya babetle gezen insanım. Ama girdiğim her ortamda gayet ön planda olurum çünkü her şeyin başı kendine güven.

Siz görünüşünüze, giyiminize, saçınıza başınıza güvenmediğiniz için kendinize de güvenmeyip köşenizde kalıyorsunuz diye düşünüyorum. Silik demesi de bundandır. Yoksa hiçbirimiz her daim 10 cm topuklu ayakkabı, pür makyaj, Ebru Gündeş topuzuyla gezmiyoruz : )

Siz kendinizden emin olarak girin bir ortama, bakın bakalım siliklik kalıyor mu : )

Arkadaşının bunu söylemesi iyi bi şey bence kaldı ki kötü bir şey söylememis
Bana da en yakın arkadaşım der bugün saçın güzel olmamış veya bunu niye giydin sana olmamış falan
Aynı şekilde bende derim ve hiç kırılmadik. .
Dostun dediğin insanın sana böyle aciksozlulukle konuşması iyi bir sey

Merhaba cnm ( yaismiz yalin oldugu icin samimi konusucam) sana sacin icin deyil ama yuzun cok guzel dogal ve az bir makyaj onerisinde bulunucam bence insan bakim yapmali ama baskasi icin deyil kendin icin yapmalsin neyse onerilere gelirsek

1 eyer yuzun hassassa dikkatli ve markasi iyi olan seyler kullan hassas ciltlere ozel seyler
2 cildin cok kuruysa iyi nemlendiriciler kullan mesela la roche posay hydreane riche veya yves rovher hassas ve kuru cilt serisi
3 kizariklar icin yine bu marklarin bb kremleri super benimde yuzumde var hem nemlendiriyor hemde dogal parlaklik veriyor kirmizilarida kapatiyor
4 ve mutlaka yuzunu gunluk sabah aksam temizle ve nemlendir bunlari bile duzenli yapsan kizariklarin azalir
dogal maske olarakta yumurta beyazi veya maya maskesi yada ayva maskesi super oluyorcilt lekeri icn hepsini denedim onayladim ve faydasini gordum cnm
Buarada arkadasina da kizma bence oda sana belki yardim etmek istedi ama biraz patavatsizlik yapmis ama ben isterdim arkadasimin bende gordugu yanlis seyleri soylemsini

çok yakınsanız söyleyebilir bence. benimde kankim kıyafetime birşey söylerdi kendisi kokoştu ben sportif bir gezmeye gitsek ben converse bol paça kotlar tişörtler o topuklu ayakkabılar bluzler falan giderdik ama birbirimize cani gönülden bağlıyızdır. şimdi gelelim sorununa saçların tam benim istediğim gibi dalgalı kabarık saçlar çok güzel şekil alır ıslakken sür jöleyi topuz yap yat sabaha kıvır kıvır olur. sonra sür rimeli ailen birşey derse öyle sevdiğini söyle.

Öncelikle " silik" kelimesini kendine yakıştırma ve kimsenin seni öyle kelimelerle etiketlemesine izin verme bence. Kime göre ya da neye göre sana " silik" kelimesini yakıştırmış arkadaşın bilmiyorum ama sen öyle düşünme başkasının ne düşündüğünü de aklına takma. Dış görünüşten önce davranışlarla ilgili bir kaç kelime söylemek istiyorum. Sanılanın aksine erkekler ilk görüşte kişinin ambalajına kansada zamanla farklı şeyler ararlar karşıda ki insanda. İstediğin kadar güzel ya da bakımlı ol 2-3 kelimeyi bir araya getiremediğin ya da onunla herhangi bir konuda hiçbir şey konuşamadığın zaman belli bir süre sonra senden sıkılır ve bırakırlar. Evet bu devirlerde dış görünüş çok önemli aksini asla iddia etmiyorum ama kendimden örnek verirsem benim hiçbir arkadaşım dış görünüşüm yüzümden benimle samimi olmadı. Ben kendimi bildim bile iri bir çocuktum orta okuldayda böyleydi lisede de. Sınıf arkadaşlarım 36-38 bedendi ben 40 bedendim. Herkes yüzün çok güzel derdi bende yüzümü beğenirim bu arada ama buna rağmen kimse yüzümün güzelliği için benimle konuşmadı. Ben her zaman insanlarla konuşabilecek birşey buldum. Hiçbir insanı farklı etiketler altında nitelendirmemeye çalıştım. İster bir müdür olsun ister sıradan bir memur ya da satış elemanı herkese hak ettiği gibi davranmaya çalıştım. Örnek olarak vermem gerekirse karşımda ki kişinin reyonlarda satış görevlisi benim de müşteri olmam bana onları aşağılama hakkı vermez. Bunu yapan pek çok insan görüyorum ve ben rahatsız olduğum için onları uyarıyorum. İnsanlara düzgün bir biçimde güler yüzle hoş sohbetle yaklaştığın zaman ya da onlarla ister günlük konular olsun ister ülke gündemi istersende ortak ilgi alanlarınızdan birşey olsun konuştuğun sürece onların kafasında " silik " tarzı etiketlerin olmaz. Ve ne kilona ne boyuna posuna ne giyimine ne de makyajına bakarlar. Ben 30 kilo kadar aldım. Aynı insanlar hala benimle mutlu bir biçimde konuşuyor. Hala fikrimi sorabiliyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam bu sözü Batman in filmlerinden birinde duymuştum. " Kim olduğun değil, yaptığın şeyler seni diğerlerinden ayırır. " Sanırım bugüne kadar duyduğum en güzel sözlerden biriydi. Sınıf birincisi olmuş olabilir ama ezberleyip geçtikten ve bunu pratiğe dökemedikten sonra birinci olmanın ne anlamı var. Boş dereceler bunlar. Bu tarz şeylere takılma ve kendini ezik görmemeye çalış lütfen...

Makyaj konusuna gelince öğrenci olduğun için sana pahalı markalar önermemeye çalışacağım. Tenin çok çok kuruysa en güzeli ne biliyor musun? Kesinlikle bebek yağı. Evet bir şişesi - büyük boyları - 15 tl falan ama bir damla bebek yağı bile cildini yumuşacık yapar. Haftada 3 kere mümkünse duştan sonra vücuduna bebek yağı sürmeyi dene aradaki farkı gerçekten anlayacağını düşünüyorum. Yüzüne yanaklarına falan a sürebilirsin ben hiçbir sakıncasına ve ya alerjik reaksiyona denk gelmedim. Benim de çok hassas bir cildim var çünkü. Onun haricinde önemli olan bir makyaj ürününe ne kadar para verdiğin değil senin cildinde nasıl sonuçlar doğurduğudur. BB krem olarak Watsons un bb kremini deneyebilirsin beğenen çok fazla insan var. Fondöten olarak Loreal Lumi Magic kuru ciltler için uygundur. Ve benim tavsiyem fondöten ya da bb krem i fırça yerine beauty blender tarzı makyaj süngerleriyle sürmen. Bence uygun fiyatlı olarak gratiste ekilips in makyaj süngeri var. Onu suyun altında ıslatıyorsun iyice sıkıyorsun sonra kullanıyorsun ve makyaj fırçalarından çok çok daha doğal bir görüntü elde ediyorsun. Ekilips in haricinde real techniques markasının - gratis ve watsonslarda satılıyor - makyaj süngerini de edinebilirsin turuncu bir sünger o da doğal kapatıcılık verir. Ya da ikisini de istemiyorsan ve birazcık bile göz altı morlukların varsa yine hafif bir biçimde sadece göz altlarını kapatıp sonra gözlerini belirginleştirerekte tenine canlılık verebilirsin. Hafif kapatıcılığı ve aynı zamanda verdiği aydınlık görünümü ile ben Watsonslarda satılan Rimmel London markasının wake me up kapatıcısını öneririm. Ben 2. tüp bitirdim 3. ye geçtim. Sonra kirpiklerim sarı olduğu için rimelle sıkıntı yaşıyorsan sende şeffaf rimel sür ? Önemli olan kirpiklerinin daha belirgin ve daha kalkık görünmesi değil mi ?? Bir de belki kahverengi bir de göz kalemi sürersin hafif de bir parlatıcı. Al sana gayet doğal bir makyaj.

Benim hiç sorunlu bir cildim olmadı. Annemin falanda cildinde sorunları yoktu o bakımdan ben öyle annemin makyaj eşyalarıyla oynayarak büyümedim. Ama üniversiteye yeni başladığımda - bu arada 23 yaşındayım bende - ilgimi çekmeye başladı ve bende ufak ufak deneye yanıla makyaj yapmaya başladım. Belki kullandığım ürünlerin çoğunu evde tüketmişimdir ama istediğim sonucu alana kadar denedim ve bana yakışanı öğrendim ben.

Ailen karışıyor mu ?? Onlara artık 20 yaşında olduğunu ve kendinde bazı ufak tefek değişiklikler yapmak istediğini söyle. Bunun kendini daha iyi hissettireceğini, daha mutlu olacağını anlatmaa çalışırsan eninde sonunda anlayacağını düşünüyorum. Ve ne olursa olsun asla bir başkası için değişmeye çalışma bu seni mutsuz etmekten başka birşeye yaramaz. Aynaya baktığında kendine gülümse ve kendi istediğin şeyleri yap. Bunu zaten gözlerin parladığında da anlayacaksın inan. Kendine iyi bak :)

- Çok konuşmuşum kusura bakma lütfen fikirlerimi paylaşmak istedim :) -

X