Çok oruç tutmayan biriyle ilerde sorun yaşar mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SaviorAngel1

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2024
204
194
18
Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/

Ya ben hep konu bu tür şeylere gelene kadar bin tane şey var derdim ama hayatımdaki insan basit sebeplerle bazen oruç tutmuyor. Ben ise cok kötü halde bile olsam mutlaka tutan biriyim. Ama ibadet zaten Allaha yapılır, bize insanlık lazım bunun bilincindeyim. Ama ben ilerde mesela tek sahur yapmak istemiyorum ya da cocugum da bu hassasiyetle yetişsin istiyorum. Sevgilim hic tutmayan birisi değil ama benim kadar da önem vermiyor. Bu konuda içime sinmiyor hiç. Mesela 5 vakit namazlı olmak isterim ilerde diyorum. Çok zor gözüyle bakıyor. Çok fazla hassas değil yani. Sorun yaşar mıyım ya ama her zaman da böyle gönlüme hitap eden birisi de çıkmıyor :/
Sorun yasarsiniz. Yol yakinken vazgecin

Neden peki kendim de ama daha namaz kılan biri değilim
Ama karsinizdaki insandan beklentiniz bu yonde. Tek basina sahur yapmak istemiyorsunuz ya da cocugunuzu da oyle yetistirmek istiyorsunuz. Dolayisiyla ilerde ya esinize baski yapacaksiniz ve o mutsuz olacak ya da sizin beklentilerinizi karsilamadigi icin siz mutsuz olacaksiniz.

Engellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/
Hiç tutmuyo deseniz kaygınızı anlardım. Ama tutuyomuş çocuğu yetiştirirken olumsuz etkilemez bence. Tek sahur konusu da şu an mesela eşim gece çalışıyor ben de tek yapıyorum. Ya da ben yiyip yatıyorum bazen o kendisi kalkıyo. Yani şartlara göre şekilleniyor bu kadar takmayın.

Teyzem bu yüzden 2 çocuk olduğu halde boşandı artık tek başına iftar sahur yapmaktan canına tak etti ne namaz ne niyaz düşünceler farklı olunca sürekli kavga oluyodu sadece bu konu değildi ama buda vardı işin içinde

Babası oruç tutmayan, annesi de düzenli olarak oruç tutmayan bir arkadaşım vardı. Benim oruç tuttuğumu biliyordu, ben de kendisini oruç tutmaya teşvik etmiştim. Oruç tutmaya başladı, o iki üç gündür sahur yaptıkça annesi de yanına gidip gelip maşallah falan diyormuş. Sonra annesi de düzenli olarak oruç tutmaya başladı. Yani çocuk aileyi oruç tutmaya teşvik etti. Bu içten gelen bir şey, öyle baba oruç tutmazsa çocuk da tutmaz gibi kaygılara girmeyin. Ve bu ibadet konuları da hassastır öyle ısrarlı olmayın. İçinden gelirse kendi tutar zaten

Bunun dışında ilişkiniz nasıl? Kaç yıldır tanışıyorsunuz? Sevgisini, ilgisini gösteriyor mu, saygılı davranıyor mu merhametli düzgün birisi mi ? Geleceğe, evlilikten beklentilere dair konuştunuz mu? Sizin de konuda yazdığınız gibi herkesin ibadeti kendisine ve Allah ile kendi arasında. Siz de sanırım yorumda gördüğüme göre, namaz kılan birisi değilsiniz ama ileriki zamanda 5 vakit namazı kılmak isterim, eşim de kılsın diyip duzenli olarak orucunu tutsun istiyorsunuz. Bu durum sizi çok rahatsız edecekse şimdiden konuşun. Kimse kimseyi değiştiremez, olduğu gibi kabul etmek lazım. Ben de başörtülü birisiyim mesela namaz kılmıyorum , Allah'a inancım var orucumu tutarım fakat öyle çok dindar birisi değilim. Hayatıma girecek olan kişiden de namaz kılmasına dair beklentim yok. Kendinizi bu ilişkide bir ölçün tartın bakalım, "ben ne istiyorum, beni nasıl bir ilişki mutlu eder, uyumlu muyuz, bu adamla bir ömür boyu aynı yatakta yaşlanmak ister miyim? gibi sorular sorun kendinize.

Engellemese bile cocuk yonunden ve tek sahur yapma yönünden üzücü değil mi :/
Eşim orucunu bi gün bile bırakmayan biri, ben de bi gün bile tutmuyorum. Sahur açısından da iftar açısından da çocuk açısından da üzülen kimse yok bizde. Ama tabi kocamın beklentisi de yok bu yönde. Kaldı ki birinin ibadeti üzerine beklenti içinde de olamazsınız. Ayrıca her oruç tutan da sahur yapmıyo ki. Bazen tutmayan da yanında eşlik edebiliyo konuşmadan bilemezsiniz. İftarda da gerekirse kalktığında sahurda da eşlik ediyorum ben mesela. Konuşmadan netleşemeyeceğiniz gibi yüzde yüz katılım da beklememelisiniz.
Kriteriniz kesinlikle buysa sorun yaşayacağınıza eminim ama.

Eşim orucunu bi gün bile bırakmayan biri, ben de bi gün bile tutmuyorum. Sahur açısından da iftar açısından da çocuk açısından da üzülen kimse yok bizde. Ama tabi kocamın beklentisi de yok bu yönde. Kaldı ki birinin ibadeti üzerine beklenti içinde de olamazsınız. Ayrıca her oruç tutan da sahur yapmıyo ki. Bazen tutmayan da yanında eşlik edebiliyo konuşmadan bilemezsiniz. İftarda da gerekirse kalktığında sahurda da eşlik ediyorum ben mesela. Konuşmadan netleşemeyeceğiniz gibi yüzde yüz katılım da beklememelisiniz.
Kriteriniz kesinlikle buysa sorun yaşayacağınıza eminim ama.
Peki cocugunuzu yetistirirken bir catisma olmayacak mı

Neden olsun ki? Çocuğumuzu bi dini seçmeye mecbur bırakarak yetiştirmiyoruz. İkimizin de dini yaşayışını görecek. Kendisi oruç tutmayı denemek istediğinde ben yargılamayacağım, oruç tutmamayı seçtiğinde de babası yargılamayacak. Sorduğu sorular yaşına göre cevaplanacak. Bilmediğimiz kısımları bilene danışıp öğrendikten sonra çocuğa uygun dille anlatılacak. Sonuçta yaşı uygun oldukça uygun seviyede dinleri öğrenecek ve kendi yaşayışına kendi karar verecek.

Bence burda yazan kişiler ile kendi hayatınıza dair kıyaslama yapmamalısınız. Siz ne istiyorsunuz evlilikte? Önemli olan bu. Çocuğum babasıyla namaz kılsın, birlikte oruç tutalım sahura beraber kalkalım, her Cuma günü, Kurban ve Ramazan Bayramı'nda camide olsun, çocuğu yetiştirirken dini konuda hassasiyet göstersin mi istiyorsunuz? Bu konu namaz ve oruçtan ibaret değil. Ona göre bunları iyice düşünüp öyle karar verin derim. Ama düşünceniz bu yönde olduğu için ilerde sorun yaşama ihtimaliniz yüzde 99.

Yani benim çok umrumda olmaz ama siz hassasanız ayrılın bu tür şeyler ileride yaparım demekle söz vermekle olmaz olmayacağı kesin gibi böyle bir söz verirse inanmayın ama siz de kendinize dini ibadetlerde eşlikli arkadaş mı arıyorsunuz hayat arkadaşı mı ona karar verin bence

Konu sahibi öyle kim nasil secerse yaşasın kafasinda degil açıkçası. Bizde de esim tutar ben tutmam bunu düşünmedik bile. Cunku karşılıklı böyle kriterlerimiz yok. Ben tutmuyorum diye o zaman esime sen tutma mi diyeyim dediğinizle ayni şey. Ama sizin için örnekler geçerli değil çünkü sizin yaşamak istediğiniz belli. Öyle herkes neye inanırsa, ne yaparsa degil sizinki. O yüzden kriterinize uygun ibadetini ,bakis acısı olarak ayni muhafazakarlikta sizin gibi yaşayan biriyle olmalısınız.

Ne cüretle kul kulun yaradana görevlerini sorguluyor, ona göre kulu değerlendirip ölçüp biçiyor?
Yaptığınızın kabulünden çok mu eminsiniz de onun eksik olması mesele oluyor?

Saygı arkadaşım saygı.
Siz kendinizden bir kopya istiyorsunuz çok doğruymuş gibi.
Şu mübarek kadir gecesinde insan utanır, vallahi billahi utanır.
Orucu namazı olmayan ben utandım bir başkasının gerekliliklerini konuşmaya, siz de utanın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X