Çok öfkelendiğiniz biri hakkında yapmadığı bir suçu uydurup adliyeye şikayetçi olmaya cesaret eder miydiniz?

Serap111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
62
-139
32
Diyelim ki biri size çok ciddi manevi zarar verdi. Sırf intikam almak için hakkında suç uydurup, yalancı şahitler bulup şikayetçi olur muydunuz sırf ceza aldırmak için? Başka delil yok diyelim. Ama biliyorsunuz maalesef bu ülkede sadece şahit beyanlarına dayanarak bile kararlar verilebiliyor. Karşı taraf kendisini nasıl aklayacak? Sadece merak ettim. Benim böyle bir amacım yok yanlış anlamayınbazen derler ya kader mahkumu. Demek ki böyle olunuyor..

İlahi adalete güvenirim. Ahlaklı ve erdemli davranırım. Asla yazdığınız şekilde bir hareket yapmam.

Yapmazdım. Hiçte böyle bir şeyi merak etmemiştim.

Hangi mahkeme delilsiz bunu işleme alır ? Yalancı şahit ?? Taciz tecavüz suçlaması olsa evet kadının esası beyandir da o bile bazen islemiyor !

Siz manevi zarar alan taraf misiniz, veren taraf mi ? Konunuza baktım eşinizin ailesi 3 katlı evden size düşen payı yaptirmiyormus ,kocanız herkesi boşver evimize yuvamiza bakalım diyor siz böyle sinsilikler mi düşünüyorsunuz,üstelik hamilesiniz ? İnsan korkar ya !

Anlayamadim, iftira atacaksiniz, ustune yalanci sahit de getirceksiniz onlar da mahkeme onunde yalan soyleyecek ... Boyle bir sey yapmaya Allahtan da mi korkmazsiniz arkadasim?? Mahkeme onunde yalan soylemek kadar rezilce ve toplumu asagi ceken ahlaksizca bir olay daha yok, boyle bir seyi yaparsaniz butun toplumu asagi cekersiniz. Boyle bir seyi yapin ya da yapmayin icinizden Allah Allah mahkemede yalan soylesem mi diye geciriyorsaniz zaten son derece ahlaksiz bir insan oluyorsunuz kardesim. Yazik gercekten, hangi akli basinda bir insan boyle rezillige evet yap der burda sizce?

Hangi mahkeme delilsiz bunu işleme alır ? Yalancı şahit ?? Taciz tecavüz suçlaması olsa evet kadının esası beyandir da o bile bazen islemiyor !
Şöyle düşünün. Yolda birinin sizle karşılaştığını ve size hakaret ettiğini ileri sürdünüz. Yanınızdaki şahitler de bunu duyduklarını söylediler. Karşı taraf kendini nasıl aklayacak? Veya evinize zorla girdiğini söylediniz. Yine şahitleriniz de evet dediler. İşte bu çok tehlikeli.

Böyle adice bir şey sadece adilere yakışır o yüzden ne kadar öfkelensemde birine iftira atamam. Öfke anlık tepkiye neden olur böyle planlı programlı öfke olmaz. Ayrıca adamına denk gelir yalanı ispatlarsa esas o zaman tüm yargıyı yalan ile oyalamaktan yalancı şahitlikten yanan yanar

ne iğrenç bir düşünce tarzi
ispat lazim birini suclayabilmek icin ne ile suclayacaksiniz ki?
ayrica yalanci şahitlik büyük gunah. hadi siz nefret ediyorsunuz cikariniz var. yalanci sahitin ne kâri olacak?
Şöyle düşünün. O intikam almak isteyen kişinin annesi, ablası, kuzeni. Bunlar da o kişiye gıcık oluyorlarsa yalancı şahitlik yapabilirler. Bu ülkede bunlar yaşanıyor maalesef.

Hayır bir de hamile ...

Maddi zarar verdiyse o zararla ilgili delil toplasanız da yalan beyanda bulunmasanız. Deliliniz yoksa da en azından gözü korkar belki.

Bunu eltinize yapmayı planlıyorsanız başınız çok ağrır kalkışmayın böyle yalan dolan işlere. Ben söyleyeyim de.
Yok vallahi. O bana yapabilir diye endişeleniyorum işin doğrusu. Çünkü en son kendisini bayağı bi rezil ettim. İntikam almaya çalışacak. Böyle yollara başvurabilir çünkü elinde başka bir şey yok.

Şöyle düşünün. O intikam almak isteyen kişinin annesi, ablası, kuzeni. Bunlar da o kişiye gıcık oluyorlarsa yalancı şahitlik yapabilirler. Bu ülkede bunlar yaşanıyor maalesef.
Çevreniz nasıl bu kadar kötü insanlardan oluşuyor böyle.
Ortamınızı değiştirin, yoksa siz de onlar gibi olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…