• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok mutsuzum akıl verin :(

8 aydır nişanlıyım ve 6 aydır evlilik hazırlığı süreci içerisindeyiz nişanlımın ailesi şehirdışında bizim oturduğumuz yere 2-3 saat mesafede yani çok uzak değiller. ben ailesiyle çok iyi anlaşıyordum kendi annem babam gibi seviyordum taki bu evlilik hazırlıklarına kadar. Nişanlım benimle aynı şehirde yaşıyor ve tek çocuk biz herşeyi kendimiz yaptık 6 aylık hazırlık sürecinde bir kere bile bakmaya gelmediler hep benim ailem koşturdu her şeye ev bakarken aramadılar bile umurları olmadı. derken herşey tamamlandı ben nişanlım ve benim ailem sayesinde onların desteği olmasaydı hiçbirşey olmuş değildi. buarada ben annesine yanımızda olmadıklarını söyledim buyuzden kırgın oldugumu soyledim yapıcaz dedikleri hiçbirşeyi yapmadılar. herşey tamamlandıktan sonra merak ettikleri için evi görmeye geldiler bende hoşgeldiniz dedim ve optum elini gayet normal davrandım bukadar kırgınlıgıma ramen. ertesi gun kına alışverişine cıktık biyerden patlak verdi ve beni suçladı bana saygısız dedi ben göya onlara nasıl insansınız siz demişim daha bir suru sey nişanlım beni haklı görüyor orda tartışmaya başladık okadar emek harcayan anneme bile iftira attı nişanlım orta yolu bulmaya çalıştı ben bütün olanlara dayanamadım yazmadığım seylerde var ayrıntı yazamıyorum. yuzugu çıkarıcaktım nişanlım benim ne suçm var dedi onu seviyorum kıyamadım ama annesinin gerçek yuzunu gordum iyilik olarak soylediğim seyler bile batmış ve babasınada hep kotulemiş beni. o olaydan sonra eve dondum ve sinir krizi geçirdim resmen cok kotu oldum insan hak etmedikleri yasayınca cok kırılıyor. nişanlım aradı geliyorum yanına dedi annesini memleketine yollamış yanıma geldi teselli etmek için.ben babama anlattım olanları babasını aradı hiç birşey yapmadınız 6 aydır gelmediniz hersey maafoldu dedi benim kızım bunları hak etmiyor diyerek konuştu ve memleketlerinden hemen gelebildiler gelicez dediler sonra konuştuk ve annesi beni bir onceki gun suçladığı gibi suçladı ama sonra ozur diledi ben ozur dilemedim cunku ozur dilencek birsey yapmadım olsun ben seni affettim dedi birde buyukluk bende kalsın falan ileri geri konuştu ama nişanlım orta yolu bulmaya çalıştı bir kere demedi ki nişanlım haklı. evlenicez ama ona guvenemiyorum annesinden ailesinden nefret ediyorum bir insan bukadar iyi gorunur ama kotu dusunur benim evlilik hevesimi elimden aldı bu olaydan sonra nişanlımla aramız bozuldu ben bir hafta olanları sindiremedim ağladım ailem ayrı üzüldü nişanlımla aramız düzeldi ama bu konular ister istemez açılıyor. aramız yine kotu oluyor evlenince sorun yasarsam diye çok korkuyorum birde surekli beni oğluna şikayet edip durmuş uzakta bile olsa evlenince yeter bize annesine anne diyemiyorum bu olaylardan sonra en son bunu şikayet etmiş oğluna. napıcamı bilmiyorum cok mutsuzum :(

cnm bende senin yaşadıklarının bire birini yaşadım nişanlıyken aynen herşeye biz koştukk bir işin ucundan tutmadılarr evi temizledimiz günn zorla getirdi eşim annesini ondada olay çıkardıı bu iş burda bitti asla izin vermem evlenmelerine felan filan diee eşimde tepkisini koyduu sen kimsinki benim hayatıma karışıyosunn sizi sildim benn çık git evimden dedii geldi beni teselli etti üzüldüm ama haketti ama noldu evlendikten bi hafta sonra benim paranoyaklım yüzünden 1 aylık evliken tokatı yedim ailesi yüzüne :50: boşver üzerine gitme büyütme kendi yaptıklarıyla kalsınlar alaha havale et hiç aranızı bozmaa degmez :51:

kesinlikle nişanlının yanında olmalısın. onunda annesi sonuçta değil mi. her ne olursa olsun sen kapını kapattığında eşinle baş başa kalacaksın canım nişanlına güvenmemezlik yapma. bence herşeyi unutmuş gibi yap düğünde hı hı de he de gülümse hep ama eşinle mutlu olmana bak. herkesin düğün öncesi böyle tatsızlıkları oluyor. sonra unutuluyor. birlik beraberlik için unutmak zorundasın zaten. bu sebplerle bence nişan bozulmaz. sıkma canını evleniyorsun keyfine bak. inş herşey yoluna girer.

bu erkek tarafı niye böyle..
iş yok laf var bol bol..
nişanlın yanındaysa sabret artık ama kendinide ezdirme o kadına..

eğer kayınvaliden henüz nişanlıyken böyle fesat davranıyorsa evlendiğinizde oğluna duyu sömürüleri yaparak seni ğöze almasını sağlayabilir.
daha da kötüsü nişanlın arada kalmaktan sıkılıp (ki çok normal bi tepki olur) sana sarabilir yahut kendisini dışarıya vurabilir.
bence evlenmeden evvel bu konulara mutlaka çözümler bulun konuşarak.çünkü evlendikten sonra kayınvaliden seni üzdüğünde ve bunu eşinle paylaşmak istediğinde bunu bi şikayet olarak alğılayabilir ve sürekli tekrarlanırsa senin büyütüp dır dır ettiğini düşünebilir.
kayınvalide konusu çok bıçaksırtı bi konu evlilikte.. adımlarını kontrollü at.
allah yardımcın olsun.

pire için deve yakmazdım bu durumda. nişanlınız ortayı bulmaya çalıştığına göre anlayışlı biri.
ama hayatında bazı gerçekleri var sadece evlenmiyorsunuz aynı zamanda karşınızda ki insanla hayatınızı birleştirip tüm aileyi kabulleniyorsunuz.
benim size tavsiyem şu olur, nişanlınızın annesini, babasını karşınıza alın ve güzel bir konuşma yapın. uzakta oldukları için sizinle tam olarak tanışamadığınızı doğal olarak ta birbiriniz hakkında pek fazla bilgiye sahip olmadığınızdan bahsedin. mesafeyi koruyup saygılı davranmaya çalıştığınızı olanların gerçekten sizi ne kadar yıprattığığndan hazırlık aşamasında yanınızda olmalarını yardım beklediğinizi belirtin. anne kelimesine gelince de ağzınızla değil kalbinizle de söylemek istediğinizi yalnız bunun için zaman gerektiğini belirtin.
sonuçta sizde kendinizi ifade edin ki hiç olmazsa saygısızlık olmasın.

8 aydır nişanlıyım ve 6 aydır evlilik hazırlığı süreci içerisindeyiz nişanlımın ailesi şehirdışında bizim oturduğumuz yere 2-3 saat mesafede yani çok uzak değiller. ben ailesiyle çok iyi anlaşıyordum kendi annem babam gibi seviyordum taki bu evlilik hazırlıklarına kadar. Nişanlım benimle aynı şehirde yaşıyor ve tek çocuk biz herşeyi kendimiz yaptık 6 aylık hazırlık sürecinde bir kere bile bakmaya gelmediler hep benim ailem koşturdu her şeye ev bakarken aramadılar bile umurları olmadı. derken herşey tamamlandı ben nişanlım ve benim ailem sayesinde onların desteği olmasaydı hiçbirşey olmuş değildi. buarada ben annesine yanımızda olmadıklarını söyledim buyuzden kırgın oldugumu soyledim yapıcaz dedikleri hiçbirşeyi yapmadılar. herşey tamamlandıktan sonra merak ettikleri için evi görmeye geldiler bende hoşgeldiniz dedim ve optum elini gayet normal davrandım bukadar kırgınlıgıma ramen. ertesi gun kına alışverişine cıktık biyerden patlak verdi ve beni suçladı bana saygısız dedi ben göya onlara nasıl insansınız siz demişim daha bir suru sey nişanlım beni haklı görüyor orda tartışmaya başladık okadar emek harcayan anneme bile iftira attı nişanlım orta yolu bulmaya çalıştı ben bütün olanlara dayanamadım yazmadığım seylerde var ayrıntı yazamıyorum. yuzugu çıkarıcaktım nişanlım benim ne suçm var dedi onu seviyorum kıyamadım ama annesinin gerçek yuzunu gordum iyilik olarak soylediğim seyler bile batmış ve babasınada hep kotulemiş beni. o olaydan sonra eve dondum ve sinir krizi geçirdim resmen cok kotu oldum insan hak etmedikleri yasayınca cok kırılıyor. nişanlım aradı geliyorum yanına dedi annesini memleketine yollamış yanıma geldi teselli etmek için.ben babama anlattım olanları babasını aradı hiç birşey yapmadınız 6 aydır gelmediniz hersey maafoldu dedi benim kızım bunları hak etmiyor diyerek konuştu ve memleketlerinden hemen gelebildiler gelicez dediler sonra konuştuk ve annesi beni bir onceki gun suçladığı gibi suçladı ama sonra ozur diledi ben ozur dilemedim cunku ozur dilencek birsey yapmadım olsun ben seni affettim dedi birde buyukluk bende kalsın falan ileri geri konuştu ama nişanlım orta yolu bulmaya çalıştı bir kere demedi ki nişanlım haklı. evlenicez ama ona guvenemiyorum annesinden ailesinden nefret ediyorum bir insan bukadar iyi gorunur ama kotu dusunur benim evlilik hevesimi elimden aldı bu olaydan sonra nişanlımla aramız bozuldu ben bir hafta olanları sindiremedim ağladım ailem ayrı üzüldü nişanlımla aramız düzeldi ama bu konular ister istemez açılıyor. aramız yine kotu oluyor evlenince sorun yasarsam diye çok korkuyorum birde surekli beni oğluna şikayet edip durmuş uzakta bile olsa evlenince yeter bize annesine anne diyemiyorum bu olaylardan sonra en son bunu şikayet etmiş oğluna. napıcamı bilmiyorum cok mutsuzum :(

çok yüz göz olmak, onlarla çok konuşmak iyi değil... bence sessiz kalmalıydın kalmalısın sen nişanlını seviyorsan sadece onu mutlu et ona yönel gerisi boş, sonuçta başbaşa kalacaksınız.

canım benim bende senin gibi,benzeri şeler yaşıorum,hatta paylaştım,,ama nişanlınla aranı bozma desemde ister istemez oluor,ama sanırım ewlendikten sonra herşey değişir sonucta kocan için sen birinci planda olaccaksın,ewlilik nişanlılıktan daha çok farklıdır diye umuorum..gelibe ewlennce birazda biz bayanların elinde eşi yönetmek ,kendimizin daha önemli olduğunu kendi wimizin önemini çekirdek aile olduğumuzu,bizimde bi hayatımız olduğunu anlatmak bizim elimizde sanırım,biraz zaman alı ama baska çare yokk..

erkekler genelde zamana bırakalım düzelir hatta ne şiş yansın ne kebap modunda oluyorlar. Durumu tamamen nişanlınızın davranışı belirleyecek ama mesafeyi asla aşmalarına izin vermeyin, asla sinmeyin tam cazgır kaynana modeliyle karşı karşıyasınız.

evlendikten sonra sınırı koyun. Çok fazla gidiş geliş yapmayın. Sadece bayramda seyranda gidin. kadınla çok ağız dalaşına girmeyin. mesafeli durun ama arayıda bozmayın. O dengeyi sağlıyabilirsen inan herşey yoluna girer. Ama şu konuda hazırlıklı ol.İnan erkekler asla annelerini atmıyolar. Suçlu hep eşleri oluyo. O yüzden tek yapacağın sınırı korumak Ve çok samimi olmamak. Tabi kötüde olmamak. Allah mesut etsin. Mutluluklar dilerim.

Back