çok mutsuzum akıl verin :(

dertlidert

Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2012
4
0
16
Antalya
8 aydır nişanlıyım ve 6 aydır evlilik hazırlığı süreci içerisindeyiz nişanlımın ailesi şehirdışında bizim oturduğumuz yere 2-3 saat mesafede yani çok uzak değiller. ben ailesiyle çok iyi anlaşıyordum kendi annem babam gibi seviyordum taki bu evlilik hazırlıklarına kadar. Nişanlım benimle aynı şehirde yaşıyor ve tek çocuk biz herşeyi kendimiz yaptık 6 aylık hazırlık sürecinde bir kere bile bakmaya gelmediler hep benim ailem koşturdu her şeye ev bakarken aramadılar bile umurları olmadı. derken herşey tamamlandı ben nişanlım ve benim ailem sayesinde onların desteği olmasaydı hiçbirşey olmuş değildi. buarada ben annesine yanımızda olmadıklarını söyledim buyuzden kırgın oldugumu soyledim yapıcaz dedikleri hiçbirşeyi yapmadılar. herşey tamamlandıktan sonra merak ettikleri için evi görmeye geldiler bende hoşgeldiniz dedim ve optum elini gayet normal davrandım bukadar kırgınlıgıma ramen. ertesi gun kına alışverişine cıktık biyerden patlak verdi ve beni suçladı bana saygısız dedi ben göya onlara nasıl insansınız siz demişim daha bir suru sey nişanlım beni haklı görüyor orda tartışmaya başladık okadar emek harcayan anneme bile iftira attı nişanlım orta yolu bulmaya çalıştı ben bütün olanlara dayanamadım yazmadığım seylerde var ayrıntı yazamıyorum. yuzugu çıkarıcaktım nişanlım benim ne suçm var dedi onu seviyorum kıyamadım ama annesinin gerçek yuzunu gordum iyilik olarak soylediğim seyler bile batmış ve babasınada hep kotulemiş beni. o olaydan sonra eve dondum ve sinir krizi geçirdim resmen cok kotu oldum insan hak etmedikleri yasayınca cok kırılıyor. nişanlım aradı geliyorum yanına dedi annesini memleketine yollamış yanıma geldi teselli etmek için.ben babama anlattım olanları babasını aradı hiç birşey yapmadınız 6 aydır gelmediniz hersey maafoldu dedi benim kızım bunları hak etmiyor diyerek konuştu ve memleketlerinden hemen gelebildiler gelicez dediler sonra konuştuk ve annesi beni bir onceki gun suçladığı gibi suçladı ama sonra ozur diledi ben ozur dilemedim cunku ozur dilencek birsey yapmadım olsun ben seni affettim dedi birde buyukluk bende kalsın falan ileri geri konuştu ama nişanlım orta yolu bulmaya çalıştı bir kere demedi ki nişanlım haklı. evlenicez ama ona guvenemiyorum annesinden ailesinden nefret ediyorum bir insan bukadar iyi gorunur ama kotu dusunur benim evlilik hevesimi elimden aldı bu olaydan sonra nişanlımla aramız bozuldu ben bir hafta olanları sindiremedim ağladım ailem ayrı üzüldü nişanlımla aramız düzeldi ama bu konular ister istemez açılıyor. aramız yine kotu oluyor evlenince sorun yasarsam diye çok korkuyorum birde surekli beni oğluna şikayet edip durmuş uzakta bile olsa evlenince yeter bize annesine anne diyemiyorum bu olaylardan sonra en son bunu şikayet etmiş oğluna. napıcamı bilmiyorum cok mutsuzum

Uzaktalarmış zaten bence de nişanlının suçu yok. Zaten oda senden yana bence. Evlenince arana mesafe koyarsın . Ne kadar çok umursarsan o kadar cok uzulursun bunu unutma

insanlar karakterlerını ömür boyu saklayamazlarr sızınde kayınvalıdenız saklayamamıs ve açık vermişş..

şimdiden böyleyse evlenınce neler olur dıye sızın moralınızı bozmayı hiç istemem ama gerçek buu

evlenınce daha kötü olacak bence..

ha yanlış anlamayın ayrılın demıyorum haddımede degıl ama böylede yaşanmaz yanii...

hakkınızda hayırlısı olsun canımm

Uzaktalar ama uzaktan bile yetiyor oğlunu bebeği gibi goruyor asırı derecede kıskanıyor oyle guzel oyunlar oynuyor ki ileride nişanlımla aramı acmasından korkuyorum. arama mesafe koydum o bile suç oldu şimdi yaptıklarını görmuyor

hep öyle olur zaten bir tanem yaparlar yaparlar "ben ne yaptım ki "diye zırlamaya başlarlarr yağ gibi üste cıkarlarr

ne kadar haklı olursanız olun eşinizin nazarında annesi haklıdır ....size sen haklısın dese bıle ben inanmıyorum bu lafa ortamı yumusatmak adına söylenen beyaz yalanlarr.. gerçekten samımı bır sekılde sana hak verseydı annesının yaptıklarına göz yummazdı diye düşünüyorum..

acı konusucam canım nolur bana kırılma ama nişanlın evlenene kadar "ayıya dayı "diyor resmen evlenınce degısecegınden kork bence...tabıkı istisnalar kaideyi bozmaz ama tecrübe konusuyorr

Nişanlım hayat ikimizin hayatı diyor ama guvenemiyorum şimdiden aramızı bozmayı başarıyor ve alttan alttan yapıyor bunu nasıl davranıcamı bilmiyorum 15 gun sonra dugunum var ama bir damla hevesim yok

mesafe koymakla iyi yapmışsın canım.
ama çok yüz göz olunmuş.
annesiyle arada sırada normal şekilde konuşursun.
gitme görüşme fazla.
burda nişanlının tavrıda çok önemli.

Nişanlım hayat ikimizin hayatı diyor ama guvenemiyorum şimdiden aramızı bozmayı başarıyor ve alttan alttan yapıyor bunu nasıl davranıcamı bilmiyorum 15 gun sonra dugunum var ama bir damla hevesim yok

oyy kurban olurum yaaa 15 gün mü kaldı evlenmene ..harbıden üzüldüm yaa içimden bişe koptu sankii

ALLAH MESUT eder inşallah tek dileğim bu ..umarım doğru eşi ve dogru ailyi seçmişsindir ..biliyorsun insanlar evlenınce eşinin ailesıylede evlenıyor bır nevii

yaa kayınvalıdenı görmezden gelıp eşinin dedıgı gıbı hayat bızım hayatımız dıyıp yasayacaksın yada çekeceksin kaynanaın her türlü oyunlarını

annesini babasini atmicak ya evlenince bayramda seyranda pat pat cikar gelir o kadin sirf huzursuzluk yaratmak icin. benzer seyler benim annemin basina gelmis annem cok cekti su an onlardan bayagi uzagiz ama sagolsunlar bir telefonla huzur kacirmayi becerebiliyorlar. ama aile yuzunden insna sevdiginden vazgecmeli mi orasini bende bilmiyorum ya cok zor bisey. belki kadin icinden hep sana kotu seyler besledi de ancak sen kirildim diyince patlak verebildi kotu kadin konumuna dusmemek icin. noluyor bu erkek annelerine yahu

senin adına üzüldüm benzer şeyleri bende yaşadım ama nişanlına kızmaya veya annesinin konusunu açmaya hakkın yok bence o ne yapsın sana destek olmuş evi birlikte yapmışınız düğün telaşı aynı sıkıntıları aynen oda yaşıyor birde annesi sen sus anne nişanlım haklı diyemezki sonuçta anne si senin annnen aynı şeyi yapsa anne sen sus dermiydin canım sende tam düğün arifesinde gerilmişssin ben eminimki sen haklısın az çok tahmin ediyorum kaynananın yaptıklarını ama nişanlınla kötü olacak şeyler yapma hem sen ona annen şöyle böyle dersen aranız bozulur ve kaynanan kazanmış olur sen iyi niyetli göster kendini nişanlında görecektir annesinin yaptıgını sana destek olacaktır zamanlada annesine kötü konuşmasada araya mesafe koyarak bu gibi olayların yaşanamasına izin vermeyecektir benim görüşüm tabi

15 gun sonra dugunun mu var ay canim benim yaa hic aklina getirmemeye calis zehir etmelerine izin verme cok guzel bi gelin olcaksin gor bakk

bence de nisanlina artik konuyu acma onun icinde zor bi durum zaten. sen konuyu kapat bence kendi icinde de unut o konuyu ama o kadindan da iyi bisey bekleme bundan sonra beklentilerin az olursa kirilma ihtimalin de az olur

annesinin yaptıklarını hazmedemediğim için konu ister istemez açılıyor dediğiniz gibi açmamak en guzeli nişanlım o olaydan sonra soyle dedi annem sonuçta ama bu olayda gerçekleri gordum dedi. sen istersen gideriz en fazla bir gece kalırız dedi. zamanla duzelir diye umut ediyor hazırlıklar bu olaylar derken yıprandık ilşkimizde yıprandı o olaydan sonra bana çiçek aldı bir daha senin uzulmene fırsat vermicem dedi normalde ozel gunlerde falan alır. beni çok seviyor herkes gozunun içine bakıyor diyor. çeyiz almaya gelicekler ama heves meves kalmadı bende evlencem için heyecanlıyım tabii ama annesini gorucek olmak beni urkutuyor yine bişey yapar diye korkuyorum suana kadar bana sadece uzuntu verdi başka birşey değil.. teşekkür ederim buarada yorumlarınız için yazdıklarınız için

nazar degmesin canim!! annesinin tek oglu ya ondan kaynanalik yapasi gelmistir onun bide oglunu senle boluscek icine dert olmustur uzulme bence ne yaparsa yapsin cevap verme aman seni kotu konuma getirmeye calisicaktir sen duydugunu duymazliktan gel icine de dert etme zor olsa da en mantiklisi bu su an icin.

annesinin tek evladı tabiiki başka biriyle paylaşmak ağır gelmiş kadıncagıza, ahh ahh niye böyle yapar bu kayınvalideler anlamam evlensin mutlu olsun demiyolar bir türlü, benim kayınvalidemde 8 yıl sonra gösterdi gerçek yüzünü uzakta oldugumuz için hiç gelmemişti evime 1 kere geldi herşeyi mafetti gitti, diyecegim şuki yeni evlenecek olsanda, nişanlı olsanda, evlenip yıllar geçmiş olsada kayınvalide bir şekilde kıskançlık yaratıp ortalığı mafetmeden geri kalmıyor canım, ama dua etki senin nişanlın yanında sana kıyamıyor çok güzel bir şey bence evlendikten sonrada seni annesine ezdirmeyecektir emin oll.. şimdi bunları düşünme nişanlınla 15 gün sonraki düğününü düşün bence inş. herşey gönlünüzce olurrr

ilk önce şu kayınvalide ve kayınpederi kendi annem babam gibi sevdim olayından çıkalım kimse anneniz babanız değil konuda da açıkça görülüyor en küçük hata da hatta hata bile değil sen başka bişey diyorsun o başka yöne çekiyor işine öyle geliyor çünkü ,seni suçlar sana sırttını döner. canım nasıl başlarsa öyle devam ediyor hiç duymadım aman şöyle sorun yaşadık ama şimdi çok seviyorum diyeni sadecee yapman gerekeni artık biliyorsun ona göre onlarla konuşurken bile kelimelirin tek tek seç ve nişanlına onlarla herzaman mesafeli olacağını empoze et sonra senden onlara karşı yakınlık beklemesin bunu açk açık konuş bence sonra inan çok üzülürsün.hayırlı olsun siz ikinizi mutlu olmaya bakın 3.kişilere başka bişey düşer siz mutlu olduktan sonra :)))

evlilik önü gerginlik,strest,sıkıntı,mutluluk,aileden ayrılık acısı,sevdiğine kavuşma sevinci vb tüm duygular biranda insana yüklenir,yapılmaması gerekenler yapılır,söylenmemesi gerekenler söylenir..herşey harika muhteşem olacak diye bekleme olmaz..sana göre güzel olmayan başkasına göre harika olur,sana göre mükemmel olan başkasına göre çok kötüydü olur.önemli olan anları kötü değil güzel olarakgörüp yaşamak.ayrıca hiçkimse birşey yapmak zorunda değil,imkanıda olmayabilir..insanları suçlamak yerine iyi geçinmeye çalışırsan herşey yolunda gider..bu demek değilki kendini ezdir,herşeye eyvallah de..asla kendini ezdirme de,üstünde görme..sürekli şikayet edersen şikayet edilirsin,sürekli ezdirirsen ezilirsin..ortasını bul,nişanlınla mutlu ol..tefarruatı bırak bugünlerini güzel yaşa..ileride düğünümü mahvettiler diye düşünmemek için görmezden gel, eğlene bildiğin kadar eğlen..bir ömür boyu mutluluklar.

Canım benim,
Bu konuyu sürekli deşip ortaya çıkarma. Sakın elimde değil deme, senin elinde.
Kendi huzurunu kendin kaçırırsın. Nişanlının annesi o. Kalkıp sen şöylesin, sen
böylesin diyemez. Senden yana olur ama öyle çıkış da yapamaz. Bu beklenti
içine girme.

Sen onunla aranı iyi tutmaya bak. Kayınvalidenle de saygı sınırları içinde
kal yeter, samimi olman gerekmez. Onun dediği affediciliği sen yap ama
bunu büyüklük olsun diye değil ,kendi ruh sağlığın için yap. Senin
huzurun herşeyden önemli. Ailen durumunu görüp üzülür ki eminim
bunu istemezsin. Maalesef insanlar yaşça büyüse de her zaman
olgunluğa erişmiş olmuyorlar. Kişileri tanıyıp ona göre hareket edeceksin.
Nabza göre şerbet ver demiyorum ama, bunu ben de yapamam hiç.
baktın hal ve hareketleri sana uzak, sen de mesafeli dur. Zarar görmemiş
olursun...

Üzme tatlı canını hiç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…