• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu zor?

gerekli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
237
2
116
42
İstanbul
Kızlar düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Matematik mezunuyum. Üniversitede asistanım şuan...
Yeni sınav sistemiyle Hukuk Fakültesi için şansımı denemek istiyorum. Sayısalcıydım. Yeni sistemde Hukuk Fakültesi EA-2 ymiş. Yanlış anlamadıysam sayısalcı olarak ea-2 den bölüm seçebiliyorum. Bu arada evliyim. Bir çocuğum var. Evde dergilerle çalışarak hazırlanabilir miyim acaba? Kendime güveniyorum aslında. Sizce çok mu ütopik?... Hayatımda bir hayalimi olsun gerçekleştirmek istiyorum....
Bunun yolu ne sizce?

yeni sınav sistemini tam anlamıyla bilmiyorum ama bu düşünceniz bence ütopik falan değil istedikten sonra neden olmasın ki? Denemekte yarar var diye düşünüyorum olmazsada canınız saolsun. Sonuçta sizin zaten bir mesleğiniz var.

matematik bölümü mezunuymuşsunuz daha ne olsun:)biraz edebiyat coğrafya çalışırsınız olur biter.yeni sistemde yanlış hatırlamıyorsam hukuk tm2 olarak adlandırdıkları matematikle türkçenin katkısı eşit.bu da sizin için avantaj:)

sayısaldan ea2 seçince katsayı düşmüyor mu? yani eski puan sisteminde çok farklıydı 0.8 yerine 0.3le çarpılıyordu yeni sınav sisteminde bu fark kalkmış mı ortadan?

Kızlar düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Matematik mezunuyum. Üniversitede asistanım şuan...
Yeni sınav sistemiyle Hukuk Fakültesi için şansımı denemek istiyorum. Sayısalcıydım. Yeni sistemde Hukuk Fakültesi EA-2 ymiş. Yanlış anlamadıysam sayısalcı olarak ea-2 den bölüm seçebiliyorum. Bu arada evliyim. Bir çocuğum var. Evde dergilerle çalışarak hazırlanabilir miyim acaba? Kendime güveniyorum aslında. Sizce çok mu ütopik?... Hayatımda bir hayalimi olsun gerçekleştirmek istiyorum....
Bunun yolu ne sizce?
arkadaşlar girmeniz yönünde destek olmuş.
kazanabilirsin pekala, çalıştıktan sonra, üstelik matematik mezunu olduğunuz için iyi bir sayısal puanınız da oluşacaktır. ama ben evli ve çocuklu bir bayanın "hukuk" okuma konusunda sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum.

hukuk fakültesine girdikten sonra bol stres ve ciddi bir çalışma temposu içerisine gireceksiniz. bence akademik kariyerinize devam edin. gereksiz bir stresin içine atmayın kendinizi derim ben.

Yeni sınav sistemiyle mümkün. Eğer idealistseniz, durumunuz da varsa hiç durmayın çalışmaya başlayın. Eğer kafanıza koymuşsanız hukuk okumayı her şeyiyle düşünün. En hafifinden en ağırına kadar sıkıntı çekebilirsiniz bu olağandır. Ama okumak isteyeni kimse tutamaz. Enine boyuna düşünün bence sonra eğer imkanınız varsa çalışırsanız elbette ki mümkündür.

Back