Çok mu iyimserim?

Akışına birakmakla alakası yok
5 senem bitecek
Hiç korunmazdım ama hamile de kalmadım
Hatta işime geliyordu
O kadar rahatım ki
Ciddi ciddi çocuğumuzun olmayacağıni anladığımızda 3 senelik evli idik
Ve çocuk sahibi olmamız için 2 sene uğraştık

Akışına bırakmakla hamile kalınsa benim sürekli hamile kalmam gerekirdi
Sorun varsa nasıl kalacak hamile ?
Kocasının spermi yoksa , hareketi yoksa , yapısı bozuksa ya da kadının yumurtlaması yoksa senelerce akışına Bıraksın kalamaz hamile
Tedavi olunması gereken bir durum varsa elbette tedavi olmalı. Ama bu şekilde düşünmesi kendini paralaması doğru mu? Henüz 1,5 senedir olmuyormuş.ama şuanda öyle bir noktaya gelmiş ki insan bebeğin b sini kullansa psikolojisi alt üst oluyor. Kendini toparlaması , pozitif düşünmesi + tedavi olup tevekkül edip allaha inanması lazım.benimde başımdan geçti 6 yıl kendimi heba ettim, doğru mu yapmışım? Hayır herşeyi bıraktığım vazgeçtiğim anda hamile kaldım.zor bir süreç allah yardımcısı olsun

Tedavi olunması gereken bir durum varsa elbette tedavi olmalı. Ama bu şekilde düşünmesi kendini paralaması doğru mu? Henüz 1,5 senedir olmuyormuş.ama şuanda öyle bir noktaya gelmiş ki insan bebeğin b sini kullansa psikolojisi alt üst oluyor. Kendini toparlaması , pozitif düşünmesi + tedavi olup tevekkül edip allaha inanması lazım.benimde başımdan geçti 6 yıl kendimi heba ettim, doğru mu yapmışım? Hayır herşeyi bıraktığım vazgeçtiğim anda hamile kaldım.zor bir süreç allah yardımcısı olsun
Bebeğin b si geçtiğinde psikolojim alt üst olmuyo yanlış anlamışsınız bence beni, tabiki tedavimi oluyorum. Derdim onun bebeği oluyo benim olmuyo değil ki. Siz de çok beklemişsiniz hayırlısıyla sağlığıyla büyütün inşallah

Lafa ayiptir soylemesi diye girmiş zaten bunda nasil art niyet aranmaz. Baya baya nispet yapmiş haspam

Hipofiz adenomum var, prolaktinimi yükseltiyo. Onu çözmeden tüp bebek önermediler bu sorun çözüldüğünde olur gözüyle bakıyolar. Bu aydan itibaren nisana kadar korun dediler. Mr çekilcek martta ona göre bi yol çizicez

Yakınım için bende söyledim ama değerleri çok güzelmiş öyle söyledi
Konu bi kaç önce açılmış ama bende de yıllardır hipofiz adenomu var. Evlendim 1 yıl dolunca herkes başladı çocuk çocuk diye olmuyorsa tedavi olun diyenler gırla. Ben ve eşim biliyoruz hamilelik çok zor bi ihtimal hatta düzensiz adetimden dolayı kadın doğuma gittim ve doktor senin çocuğun olmaz dedi bana hipofiz adenomumun çapına bakarak. O kadar üzüldüm ki henüz bebek düşünmüyodum ama hiç olmayacağı düşüncesi de yıktı. O sırada endokrine de devam ediyodum. Forumu da takip ediyodum herkes stresten uzak durun diyor ama nasıl durulacak stresten bilemiyorum. O sırada memleketimde formasyona başladım ve eşimle karar aldık ocakta bitiyodu formasyon temmuzda da kpss vardı. Biz çocuk için tedavi sürecini ocaktan sonraya bıraktık. Formasyon bitsin hele nasıl bi yöntem olacak karar veririz dedik. Bu şekilde formasyona başladım. Nasılsa çocuğumuz olmuyo diye korunmayı da bıraktık. Soran herkese de okuyorum ben diyodum. Bu doktora gittikten tam 2 ay sonraydı hep düzensiz olan adetim dostinex kullandığım için düzendeydi doktorun gebelik oluşursa dostinexi hemen kes demişti ama ben 1 aydır kullanmıyodum içimden bi his kullanma diyodu. 4 gün geçmişti adetim işte dostinexi bıraktım diye yine bozuldu sandım evde gebelik testi vardı. Aman dedim ne olacak boşa durmasın çıkmayacak ama biz çocuk düşünene kadar da beklemesin yenisini alırım. Sonra çift çizgiyi gördüm inanamadım. Hemen kan testi yaptırdım hamileymişim. İlk aylar düşük riskim vardı. Serum iğneler falan onu da atlattım. Herkes sezaryen olur dedi ama doktorum normal yap adenomun doğuma etkisi yok dedi. Normal doğumla aldım oğlumu kucağıma. Allah ömür versin yakında 2 yaşı dolacak. Çok uzun yazdım belki ama kimseyi dinlemeyin stres en büyük düşmanınız. Stresten uzak durmak için kendinize bi meşgale bulun bi kursa yazılmak olabilir. Kafanızı başka bi şeye yönlendirirseniz oluyor. Allah nasip etmişse doktor senin çocuğun olmaz dese bile oluyor canlı kanıtıyım

10 aydır istiyorum olmuyo yakınlarımdan hamile haberleri alıyorum seviniyorum ama bi yanım buruk kafayı yiyecek gibi oluyorum. Iyice psikolojiyi bozdum okb hastasiyim artık adet oldukça oturup sinirimden ağlıyorum takıntı oldu bu bende Rabbimin gücüne gitmesin. Bence sizde artık yılmışsnz herşeye aliniyosunuz

Konu bi kaç önce açılmış ama bende de yıllardır hipofiz adenomu var. Evlendim 1 yıl dolunca herkes başladı çocuk çocuk diye olmuyorsa tedavi olun diyenler gırla. Ben ve eşim biliyoruz hamilelik çok zor bi ihtimal hatta düzensiz adetimden dolayı kadın doğuma gittim ve doktor senin çocuğun olmaz dedi bana hipofiz adenomumun çapına bakarak. O kadar üzüldüm ki henüz bebek düşünmüyodum ama hiç olmayacağı düşüncesi de yıktı. O sırada endokrine de devam ediyodum. Forumu da takip ediyodum herkes stresten uzak durun diyor ama nasıl durulacak stresten bilemiyorum. O sırada memleketimde formasyona başladım ve eşimle karar aldık ocakta bitiyodu formasyon temmuzda da kpss vardı. Biz çocuk için tedavi sürecini ocaktan sonraya bıraktık. Formasyon bitsin hele nasıl bi yöntem olacak karar veririz dedik. Bu şekilde formasyona başladım. Nasılsa çocuğumuz olmuyo diye korunmayı da bıraktık. Soran herkese de okuyorum ben diyodum. Bu doktora gittikten tam 2 ay sonraydı hep düzensiz olan adetim dostinex kullandığım için düzendeydi doktorun gebelik oluşursa dostinexi hemen kes demişti ama ben 1 aydır kullanmıyodum içimden bi his kullanma diyodu. 4 gün geçmişti adetim işte dostinexi bıraktım diye yine bozuldu sandım evde gebelik testi vardı. Aman dedim ne olacak boşa durmasın çıkmayacak ama biz çocuk düşünene kadar da beklemesin yenisini alırım. Sonra çift çizgiyi gördüm inanamadım. Hemen kan testi yaptırdım hamileymişim. İlk aylar düşük riskim vardı. Serum iğneler falan onu da atlattım. Herkes sezaryen olur dedi ama doktorum normal yap adenomun doğuma etkisi yok dedi. Normal doğumla aldım oğlumu kucağıma. Allah ömür versin yakında 2 yaşı dolacak. Çok uzun yazdım belki ama kimseyi dinlemeyin stres en büyük düşmanınız. Stresten uzak durmak için kendinize bi meşgale bulun bi kursa yazılmak olabilir. Kafanızı başka bi şeye yönlendirirseniz oluyor. Allah nasip etmişse doktor senin çocuğun olmaz dese bile oluyor canlı kanıtıyım
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Artık ümidim kalmadı benim pek eylülde nasipse tüp bebek düşünüyoruz. Aslında boşta değilim yoğun bi şekilde çalışıyorum ama benim asıl sıkıntım bence ilaçla prolaktinin çok düşmesi şuan 0 olmuş 🙇🏻‍♀️ Yani bi dengede tutamadık malesef 😔

10 aydır istiyorum olmuyo yakınlarımdan hamile haberleri alıyorum seviniyorum ama bi yanım buruk kafayı yiyecek gibi oluyorum. Iyice psikolojiyi bozdum okb hastasiyim artık adet oldukça oturup sinirimden ağlıyorum takıntı oldu bu bende Rabbimin gücüne gitmesin. Bence sizde artık yılmışsnz herşeye aliniyosunuz
Başlarda bende öyleydim gözümün yaşı hiç kurumuyodu ama artık öyle değilim takip bile etmiyorum yılmaktan çok çabalamayı bıraktım diyelim

selamlar,

Bdv’ye konu açıcağımı hiç düşünmezdim, çokta büyük bi dert değil ama buruğum biraz. 18 aydır bebek istiyorum ama nasip olmadı. Konu olmaması da değil aslında elbet üzülüyorum ama hayırlı vakitte sağlığıyla gelsin inşallah. Bi yakınımız var geçen yıl kimyasal gebelik geçirdiğimde o da düşük yapmıştı. İlk denememde tuttu ama düştü ilk bebeğime de korunurken hamile kalmıştım falan dedi.

O zamanlar çok dokunmamıştı lafı ama dün yine beraberdik, düşük yapmış yine. ayıptır söylemesi geçen yıldan beri ilk kez bu ay denedim yine tuttu ama düştü falan yine bebek konusuna girdi. Şöyle bi düşündüm de biz yan yana geldiğimizde hep bunu dinlemişim korunurken hamile kaldım, ilk kez denedim tuttu vb bi yıldır aynı cümleleri milyonlarca kez işitmişim. Bu kişi benim bu kadar süredir istediğimi ve çok üzüldüğümü biliyo şahsen ben olsam düşük yaptıktan sonra üzütüsünü bildiğim bi kişiye bu konuyu bu şekilde açmazdım. Sizce ben hassas olduğum için mi içimdeki bu burukluk, yoksa gerçekten hep art niyetliydi ben yeni mi anlıyorum?

Kusura bakmayın uzun yazmışım, bugün iki hamilelik haberi üzerine bunları düşününce hassaslaştım iyice. Ben mi kuruntu yapıyorum, yanlış bendeyse nasıl düzeltebilirim?
Bu hassas bir konu ve ben de cok rahatsiz olurum bilerek yapiliyodir emin ol yani kmse bunu bile.bile bu kdr konusmaz terbiesiz kadin sinirlendim bence uzak dur daha fazla caninin yanmasini bekleme bence mesafenj koy

Bu hassas bir konu ve ben de cok rahatsiz olurum bilerek yapiliyodir emin ol yani kmse bunu bile.bile bu kdr konusmaz terbiesiz kadin sinirlendim bence uzak dur daha fazla caninin yanmasini bekleme bence mesafenj koy
Öyle yaptım zaruri durumlar dışında görüşmüyoruz artık az insan çok huzur 🤗

Benimde 8 sene olmadi hic hamile kalamadim denemedigim tedavi sekli kalmadi en son artik dusunmeyi kestim ve olmuyacagini kabullendigim ayda hamile kaldim bu kadar cok uzulmeyin insanlay sizi uzmek icinde surekli bebek konusunu acmiyo buna emin olun bende hep kizardin benim olmuyo neden aciliyo diye ama hamile kaldigimda anladimki ondan baska konu konusamiyosun yani eger bu kadar hassas olacak ve sizi uzecekse gorusmeyin bi sure ve kafaniza takmamaya ozen gosterin

Canim baskalarina göre yasamaktan vazgec bilemezsin belki de o kadinda zor hamile kaliyor savunma mekanizmasi olarak ilkte kaldim vs diyor oncelikle insanin kendine yonelmesi sart toplum hep bir seyleri dayatir kizin olur keske oglan olsa der oglun vardir Aaa kizi olmadi der vs vs bunlar bitmez

selamlar,

Bdv’ye konu açıcağımı hiç düşünmezdim, çokta büyük bi dert değil ama buruğum biraz. 18 aydır bebek istiyorum ama nasip olmadı. Konu olmaması da değil aslında elbet üzülüyorum ama hayırlı vakitte sağlığıyla gelsin inşallah. Bi yakınımız var geçen yıl kimyasal gebelik geçirdiğimde o da düşük yapmıştı. İlk denememde tuttu ama düştü ilk bebeğime de korunurken hamile kalmıştım falan dedi.

O zamanlar çok dokunmamıştı lafı ama dün yine beraberdik, düşük yapmış yine. ayıptır söylemesi geçen yıldan beri ilk kez bu ay denedim yine tuttu ama düştü falan yine bebek konusuna girdi. Şöyle bi düşündüm de biz yan yana geldiğimizde hep bunu dinlemişim korunurken hamile kaldım, ilk kez denedim tuttu vb bi yıldır aynı cümleleri milyonlarca kez işitmişim. Bu kişi benim bu kadar süredir istediğimi ve çok üzüldüğümü biliyo şahsen ben olsam düşük yaptıktan sonra üzütüsünü bildiğim bi kişiye bu konuyu bu şekilde açmazdım. Sizce ben hassas olduğum için mi içimdeki bu burukluk, yoksa gerçekten hep art niyetliydi ben yeni mi anlıyorum?

Kusura bakmayın uzun yazmışım, bugün iki hamilelik haberi üzerine bunları düşününce hassaslaştım iyice. Ben mi kuruntu yapıyorum, yanlış bendeyse nasıl düzeltebilirim?
belki o da seninle derdini paylaşıyor bir sizin derdiniz yok ki, o da kaç kere düşük yapmış Allah korusun.. bence biraz bencilce düşünüyorsunuz

Kadının da üzüntüsü var ne alaka nasıl anlam çıkardınız siz öyle. Düştü ama ilk denemede tuttu diye hava atacak hali yok. Yani bu kadar hassas olmayin

selamlar,

Biraz kuruntu birazda arkadaşınız saçmalamış. Zaten hemcinslerimi anlamıyorum ben. Hamile kaldılar mı saçma sapan bir moda giriyorlar. İstiyorlar ki çevresindeki herkes kendisine karşı duyarlı ve düşünceli davranışlarda bulunsun. Ben de hamile kalmıştım 3.ayda düşürdüm. O üç ay boyunca arkadaşlarımla görüşürken bu konuya değinmezdim bile. Ne dillendirdim ne de mevzunun uzamasını sağladım.insanların bana hassas davranmasına da gıcık olmuştum.kendimi taşıyabiliyorum,yok hormonların...hastalıklıymışım gibi davranmaları beni rahatsız ediyordu.yani şimdi iki üç kadın bir araya geliyoruz mevzu sadece çocuk, koca, ev işi,insanlar... yani herkesin hayatının merkezinde bu gibi şeyler var.Şimdi ortamımı değiştirdim, bekar ve bu gibi konulardan kaçınan arkadaşlarımla görüşüyorum.kafam rahat 😄

Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Artık ümidim kalmadı benim pek eylülde nasipse tüp bebek düşünüyoruz. Aslında boşta değilim yoğun bi şekilde çalışıyorum ama benim asıl sıkıntım bence ilaçla prolaktinin çok düşmesi şuan 0 olmuş 🙇🏻‍♀️ Yani bi dengede tutamadık malesef 😔
ben istanbulda yaşıyorum kanuni eğitim araştırmada gidiyodum endokrine daha önce farklı bi şehirde gittiğim endokrinden farklı bi tedavi uyguladı. Normalde dostineks alımını farklı yapıyodum benim de sizin gibi sıfırı görmese de 5in altına düşüyodu ama bu hastanedeki doktorum şu an dozunu hatırlamıyorum tedavi şekliyle 12 olarak sabitlenmişti ilacı bırakmıştım zaten 1 aydır hamile kaldım hamile kalabildiysem prolaktinin normal seviyede
Bi tanıdığımla aynı zamanlarda evlendik. Zaten toplumu biliyorsunuz evlen evlen hadi çocuk yok mu o olunca 2. Falan filan istekleri bitmez. İşte bu benimle aynı zamanda evlenen tanıdığım ben daha hamile değilken biz çocuk düşünüyoruz dedi. Ben de o sıra doktorlarla boğuşuyorum. O yüzden biz düşünmüyoruz diyorum. Gerçi doktor senin çocuğun olmaz diyene kadar hakikaten hazır hissetmiyodum kendimi. Düşünmüyodum da daha evleneli 1 sene bile olmamıştı. Bu dediğim kişiler gayet sağlıklı çocuğa engel bir şeyleri olmayan insanlardı. Ama işte nasip mi ne ben hamile kaldım. Adenomuma rağmen ben hamile kalabildim. Kız benim başımda kist olduğunu hamileliğimin düşük ihtimal olduğunu biliyordu. Bu sefer kendi strese girdi. Ben 7 aylık hamileydim o anca o zaman hamile kalabildi. Her hafta doktordaydı olmuyo diye tüp bebek bile düşündü psikolojisi bozuldu. Ben sakin olmasını söylüyodum. Bi kadın doğum uzmanı bana demişti ki senin hamile kalman zor ama doğumdan sonra süt açısından bebeğin hiç sıkıntı çekmeyecek çünkü prolaktinin yüksek olacak. Kadınlar her gün hamile kalınabilir zannediyorlar demişti ama ayda toplamda 3 gün hatta yüksek ihtimalli tek gün var demişti. O da yumurtlama zamanı. Hiçbir problem olmamasına rağmen yıllarca çocuk için uğraşanlar var demişti. Tabiki yanlış yönlendirmek istemem doktorunuz tüp bebeğe yönlendirdiyse deneyebilirsiniz çevremde tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar sürecin hem madden hem manen zor bi süreç olduğunu anlatıyor. Rabbim sizin yardımcınız olsun. İnşallah yakında güzel haberleri alırsınız

X