Çok mu basit düşünüyorum?

Sizin oğlunuz varsa empati yapabilmeniz lazım. Ne olursa olsun çocukların çekirdek ailesi anne babasıdır. Dolayısıyla çocuklar çekirdek ailesiyle birlikte görüşmeyi talep ederse görüşmelilerinde ne zarar olabilir?
Aksine güzel bir şey bu medeniyeti korumaları.
Siz eski eşinizle hiç mi bir araya gelmeyeceksiniz, arada oğlunuz ve hatırı varken

Tatil değil yav denize demiş. Günübirlik plaja gidip dönmek olarak algıladım ben. Tatil olsa tatil derdi. Adam haksız o ayrı mesele ama normal şartlarda çocuklar için günübirlik etkinlikler yapılabilir illa düğün dernek olması gerekmez.
Ben tatil algıladım. Günübirlik de olsa ben istemem şahsen ama tatil ise iyice dellenirim.

Sizin oğlunuz varsa empati yapabilmeniz lazım. Ne olursa olsun çocukların çekirdek ailesi anne babasıdır. Dolayısıyla çocuklar çekirdek ailesiyle birlikte görüşmeyi talep ederse görüşmelilerinde ne zarar olabilir?
Aksine güzel bir şey bu medeniyeti korumaları.
Siz eski eşinizle hiç mi bir araya gelmeyeceksiniz, arada oğlunuz ve hatırı varken
Konu sahibinin geçmişiyle ilgili kıskançlıkları olan adamın medeniyet algısı sadece kendine işliyor gibi duruyor.

Etrafımda boşanmış ailelerde birlikte tatil duymadım valla ne yalan söyleyeyim.
Bence bir bakın şu deniz işine zaten içinizde "acaba"lar belirmiş. Çok sık mı olacak her organizasyonda eski eş dahil mi olacak ona göre bir yol çizersiniz kendinize.

1. sütten ağzım yapmışken 2.yi üfleyerek bile yer miydim bilemiyorum doğrusu. evet boşanmış bir adam tamam ama benim çocuğum yokken boşanmış çocuklu bir adam benim için çok çok uc bir nokta. çünkü çocuk varsa eski eşle ömür boyu mecburen bağ var ötesi yok bu işin. ve ben kimsenin çocuğunu çekemem mesela bakamam o sorumluluğa giremem. bence değil bir kez bin kez daha düşünün. çok aşığım vs bırakın bu lafları. muhtemel ki ilk eşinize de çok asiktiniz. ne oldu? bakın ayrıldınız. o yüzden bence bu ilişkiyi sürdürmeyin adam tatile gitmemiş olsa bile boşanmış çocuklu bir adam kadar az tehlikelisi vardır. üyelerin eski konularını okuyun çevrenize bakın ve selametiniz acisindannnnn cokkkkkkca düşünün

Konu sahibinin geçmişiyle ilgili kıskançlıkları olan adamın medeniyet algısı sadece kendine işliyor gibi duruyor.
İki taraf da çocukluysa eski eşlerle ilgili bir kıskançlık yaşamamalı bence. Çünkü ömür boyu bir insanın çekirdek ailesi olacak iki insansın. Hayatından silemezsin. İki tarafında çocuk konusunda biraz daha anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa adamın çifte standartı yanlış tabii ama çocuk için bir araya gelmeleri “mide bulandırmamalı” bence

İki taraf da çocukluysa eski eşlerle ilgili bir kıskançlık yaşamamalı bence. Çünkü ömür boyu bir insanın çekirdek ailesi olacak iki insansın. Hayatından silemezsin. İki tarafında çocuk konusunda biraz daha anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa adamın çifte standartı yanlış tabii ama çocuk için bir araya gelmeleri “mide bulandırmamalı” bence
Mide bulantısını tiksinme değil işkillenme anlamında kullandım. Bir araya gelmek başka gezmeye gitmek başka.

Benim de oğlum var, tanışıyorlar. Çocukları sebebiyle görüşmelerini hiç sorun etmedim ve hatta hep eski eşinin lehinde konuştum.
Siz oğlunuz için eski eşle aktivite yapabiliyor musunuz? Yarın eski eşim ve oğlumla denize gidiyoruz bizde diyebilir misiniz? Cevap hayırsa siz niye kabul etmek zorundasınız?

Retroaktifi çok mu aradınız kıskançlığı tarif etmek icin?
Kendisi ilişkiye yara aldıracak kadar kıskanç birinin eski eşiyle denize gitmeyi normal görmesi iki yüzlülüktür. Böyle adamı olduğu yere bırakmak gerekir.
Ben de bilmiyordum böyle bir terimi, kavgalarımız sırasında kendisi söyledi. Hatta Youtubeda bu konuyla ilgili çokça uzman videosu var, çok yaygın bir durummuş.

Eski ilişkimle ilgili özel ayrıntıları sorup psikolojik işkence yaptı
Buna izin vermeniz daha büyük sorun.
Hiç evlenmemiş, deneyimsiz kadınların ilişkilerde böyle hatalarını anlıyorum. Ama evlilikten çıkmış bir kadın geçmişi ayrıntısıyla soran adamı çekmemeli. Bunlara tahammül edip çekmeniz çok ilginç.
Asıl sorunları görmezden gelip sorun olmayan bir şeyden patlıyorsunuz.

İki taraf da haksız.
O geçmişini bilerek seninleyse eski evliliğini kıskanma hakkına sahip değil.
Siz de çocuklu biri olduğunu bilerek onunlaysanız sizin de onun eski eşini kıskanma hakkınız yok. Bence ikiniz de, sizin tabirinizle retroaktif kıskançlık yapıyorsunuz sadece sevgiliniz değil. Belki de bu karşılıklı bir inattır.

Ben de bilmiyordum böyle bir terimi, kavgalarımız sırasında kendisi söyledi. Hatta Youtubeda bu konuyla ilgili çokça uzman videosu var, çok yaygın bir durummuş.
Çoğumuz bilmiyormuşuz demek, böyle antin kuntin kelimeler kullanmadan da derdimizi anlatabiliyoruz. Eski eşler çocuklar için illa ki görüşecekler ve zaten bunu göze alarak yürütüyorsunuz ilişkinizi ama bu birlikte plaj keyfi yapacaklar anlamına gelmiyor, hele ki bu konuda sizi kısıtlarken. Ben olsam yürütemezdim böyle bir ilişkiyi ve bu adamdan bir cacıkta olmaz. Daha fazla kişisel gelişim videosu izlesin, hiç işe yaramamış.

Dışardan yorum yapmak kolay olabilir. İşin içinde olsam nasıl davranırım bilmiyorum ama siz boşanmadan çok kısa bir süre sonra yeniden ilişkiye başlamışsınız. Yani kendinizi nasıl toparladınız, tekrar birine nasıl güvendiniz?
Üstelik adam çocuklu. Eski eşiyle çocuklar sebebiyle sürekli görüşecek. Çocuklu-çocuksuz ilişkisinin zor olduğunu bu sitede hep okuyoruz. Ayrıca adam "retroaktif" kıskançlığını daha da ilerletirse ne olacak?

X