Çok mu basit düşünüyorum?

Ayysennn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
13
3
53
Merhabalar, bir buçuk yıl önce boşandım. Ekimden bu yana yeni bir ilişkim var. O da benimle aynı dönemde boşanmış, hikâyelerimiz çok benziyor. Güzel başlayan ilişkimiz ikinci ayında onun retroaktif kıskançlığıyla çok yara aldı, buna rağmen sabrettim çünkü âşık bir kadınım. Çocukları dolayısıyla sürekli eski eşiyle görüşme halinde, ben de sürekli fedakârlık halindeyim. Bu hafta çocuklarını denize götürdü, sadece kızı annemsiz gitmem demiş, önümüzdeki hafta eski eşi ve kızını götürecek. Ben de onaylamadığımı, uygunsuz bulduğumu yazdım. İnatla götürecekmiş. Mide bulantısıyla kendisinden soğuma arasında gidip geliyorum. Eski eşi benim varlığımdan haberdar ve sanki gıcıklığına yapıyor. En zor anlarında ben yanındaydım ama ikinci plana atılmış, hiçe sayılmış hissediyorum, çok mu basit düşünüyorum? Yani kimin mezhebi bu kadar geniş olabilir?

Bunu düşünmeniz lazımdı
Yanı cocuklu bırıyle evlenıyorsanız bunu göze almalısınız
Bence bır mahsuru olmazdı
Sonucta bıtmıs gıtmıs bırsey ama o size kıskanclık yapıyorsa ,sizde onu kıskanabılırsınız
Bunu normal karsılamalı yanı
Ama yok beyfendımız kendı yapsın karsıdakı yapmasın ıster

Merhabalar, bir buçuk yıl önce boşandım. Ekimden bu yana yeni bir ilişkim var. O da benimle aynı dönemde boşanmış, hikâyelerimiz çok benziyor. Güzel başlayan ilişkimiz ikinci ayında onun retroaktif kıskançlığıyla çok yara aldı, buna rağmen sabrettim çünkü âşık bir kadınım. Çocukları dolayısıyla sürekli eski eşiyle görüşme halinde, ben de sürekli fedakârlık halindeyim. Bu hafta çocuklarını denize götürdü, sadece kızı annemsiz gitmem demiş, önümüzdeki hafta eski eşi ve kızını götürecek. Ben de onaylamadığımı, uygunsuz bulduğumu yazdım. İnatla götürecekmiş. Mide bulantısıyla kendisinden soğuma arasında gidip geliyorum. Eski eşi benim varlığımdan haberdar ve sanki gıcıklığına yapıyor. En zor anlarında ben yanındaydım ama ikinci plana atılmış, hiçe sayılmış hissediyorum, çok mu basit düşünüyorum? Yani kimin mezhebi bu kadar geniş olabilir?

Çocuklu biriyle beraber olurken ne bekliyorsunuz?
Retroaktif geriye dönüş/geçmiş anlamında kullanılan bir terim; kiskançlıkla ne alaka? Eski eşinizdenmi kıskanmaya başladı yenilerde

Her zaman birlikte aktivite yapacaklar. Bence olmaz daha fazla fedekarlik yapma ayrıl.2. evlilik bence bin kez düşünülmeli. Kıskanç adamla olmaz.

Kendi otu b.ku kıskanıyor mağara adamı
Ama sana gelince eski karısıyla cıbıl cıbıl yüzmeyi normal karşılamanı bekliyor modern çağ adamı.
Benim için hiç sorun olmazdı, çocuklarının hafızasında güzel bir gün gibi kalacaksa beraber gidebilirler. Ama bu iki yüzlülüğü yasatip bana gelince kiskanc ona gelince modern olsa ben de tiksinirdim

Retroaktif kıskançlık ne demek? Ne kadar çok absürt terim türedi.

Plajda sevişmeyeceklerse iki eski eşin çocukları için mekandan ve aktiviteden bağımsız bir araya gelmesinde mide bulandıracak bir durum göremedim ben.
Partnerin geçmişine yönelik kıskançlık demekmiş, google sağolsun açıkladı.
Normalde olabilir diyecektim, ama kadının geçmiş evliliği yüzünden kıskançlık krizlerine giren bir adamın kızları yanında olacak olsa bile eski eşiyle plaja gitmesine en basit tabiriyle ikiyüzlülük denir.
Bir de şu erkeklerin kadınların geçmişini pişirip pişirip öne sürme cüreti yok mu, beni benden alıyor yani.
Bence plaja gitme olayı değil de olayların arkasındaki mentalite büyük red flag.

Retroakrif kıskançlık ne demek?
Çocuklu biriyle beraber olurken bunları göze alamıyorsan şimdiden bırak. Onlar ömür boyu bir şekilde bağlılar birbirlerine. Bu duygusal bir bağlılık değil evlat bağı.
Senin çocuğun var mı peki?
Evlat bağı diye de eski eşi tatile götürmezsin yani o kadar da değil

Retroakrif kıskançlık ne demek?
Çocuklu biriyle beraber olurken bunları göze alamıyorsan şimdiden bırak. Onlar ömür boyu bir şekilde bağlılar birbirlerine. Bu duygusal bir bağlılık değil evlat bağı.
Senin çocuğun var mı peki?
Benim de oğlum var, tanışıyorlar. Çocukları sebebiyle görüşmelerini hiç sorun etmedim ve hatta hep eski eşinin lehinde konuştum.

Sevgilinin ya da eşin eski ilişkilerini kıskanmaktır.
Bunu bu şekilde ifade etmek daha kolay ve anlaşılır olmaz mıydı? Türkçe ifade edilebilen bir şeyi yabancı bir terimle üstelik kullanımı yaygın olmayan bir terimle anlatmaya çalışmak sadece sizin konunuzun anlaşılmamasına ve dağılmasına sebep olur.

Kaç erkek bunu kabul eder mesela?
Eski esle çocuğun özel bir gününde biraraya gelinir ama keyfi gezme, tozma, vakit geçirme , hayatında biri olana kadar neyse de onun sonrasında olur denip kabul edilecek bir şey değil.
Aynen öyle. Doğum günü düğün vs bir araya gelinir ama tatil nedir yani. Adam kendi ister mi kadının eski eşle tatile gitmesini asla. Niye kadınlar her şeye tamam desin.
Boşanmadaydı adam çocuklarının psikolojisini çok düşünüyorsa. İlk eşi ile geçinmeye baksaydı

Aynen öyle. Doğum günü düğün vs bir araya gelinir ama tatil nedir yani. Adam kendi ister mi kadının eski eşle tatile gitmesini asla. Niye kadınlar her şeye tamam desin.
Boşanmadaydı adam çocuklarının psikolojisini çok düşünüyorsa. İlk eşi ile geçinmeye baksaydı
Tatil değil yav denize demiş. Günübirlik plaja gidip dönmek olarak algıladım ben. Tatil olsa tatil derdi. Adam haksız o ayrı mesele ama normal şartlarda çocuklar için günübirlik etkinlikler yapılabilir illa düğün dernek olması gerekmez.

Çocuklar için mutlaka bir araya gelinir. Mideniz almıyorsa ayrılın

X