Cok kücük gösteriyorum.

bodur tavuk hep piliç kalırmış. şimdi dezavantaj gördüğün şey nasip olursa bundan 20 sene sonra çok hoşuna gidecek :KK36:

konuyu yanlış anlamışsınız galiba. en azından benimkini.ortada doktor falan yok. annemin bir arkadaşının arkadaşı. adam gayet te utandı.ayrıca ben kendimi istismar ettirecek biri değilim. saniyelik bir hareket.öyle bir tepki de vermedim. annem yaşımı söyledi. ben de " çalışıyorum" dedim,geçtim

iki benzer yorumu gorunce alıntılamıstım, haklısınız, sizinki doktor degildi.
sizi istismar ediyorlar demiyorum veya adam taciz niyetiyle dokunmus demedim.
toplumumuzda cocuk gorunce hemen elleyerek operek sevmenin yanlıs oldugunu söylüyorum.
yani siz kucuk de gosteriyor olsanız buyuk de, farketmez, her koşulda bu yaklasımın rahatsız edici oldugunu, karsınızdaki kisinin düsüncesizligine vurgu yapmaya çalışmıştım.

anlık şaşkınlıklarımızı erken atlatıp yanlıs buldugumuzu seyi paylasırsak bu durum zamanla hem onların hem de bizim lehimize degisebilir diyorum.
ilkinde boş bulunmussunuz fakat ikinciye hazırlıklı olabilirsiniz, ya da birinin sacma bir davranısı karsısında anında 1-2 adım geri cekilebilirsiniz. sonucta sizin de rahatsız oldugunuz birsey bu.

boyumuz kilomuz hemen hemen aynı:)
bazen adam yerine konmuyormuş gibi hissediyorum ben de kendimi :KK48: canımlı konuşuyo bazısı, küçük aslında biliyorum benden, ama bana kardeş muamelesi yapıyolar kıl oluyorum:) bak ne geldi benim de başıma:)
evimizi 2 sene evvel aldık. çalıştığım için komşularımla doğru düzgün tanışamadım, hani onlar da beni tanımıyo pek kapıda karşılaşırsak merhaba merhaba. geçen sene izinli olduğum dönemde komşularımı misafirliğe çağırdım. alt komşum var ona da gittim dedim ki "yarın müsaitseniz öğleden sonra oturmaya bekleriM". neyse kadın böyle anlamsız anlamsız baktı suratıma. tamam tabi dedi kapattı kapıyı. neyse ertesi gün oldu, geldi kadın bana. oturdu böyle bakınıyo falan saf saf etrafa :KK48: muhabbete başladık kadın taa ne zaman sonra ay ben seni evin kızı sandım annen yok mu diye bakıyorum dedi:KK70:oturmaya beklerim deyince ondan garipsedi sanırım:) yok dedim evin hanımı benim:KK33: öyle gülmüştük baya:))
30 yaşındayım bak düşün evin kızı muamelesi:))
bazen sinir olsam da genel olarak hoşuma gidiyor, bence gayet güzel bi durum.
bodur tavuk her dem piliç demişler hem hehhe:))

ha bu arada bu komşum işe giderken falan görüyo ara sıra beni; makyaj, saç, giyim falan... tip de ufak gösteriyosa yapcak bişey yok maalesef:)

Ben de yaşıma göre ufak gösteriyorum, çok dert ettiğim bir şey değil ama bazı yerlerde ufak muamelesi görmek hoş olmuyor. Öğrenci misin, okuyor musun diye sorduklarında, hayır öğretmenim diyorum, yüzlerindeki ifadeyi görmeniz lazım :p

bence siz gayet güzel ve genc gösteren birisiniz.
belli ki yüzünüzden de iyi biri izlenimi veriyorsunuz. yoksa kimse tanımadıgı birine kaç yaşındasın, aferin kücügüm, masallah vs cumleleriyle samimiyet icinde konusmaz diye düşünüyorum.

nerede nasıl davranacagınızı bilirsiniz zaten ancak birileri size yaşla ilgili birsey dediginde ispatlamaya calısmak yerine o şaşkınlık anını erken atlatıp cevap verir ve onların kendi davranıslarından ötürü utanmasını saglarsanız zamanla kendinize daha bir güveniniz gelir.
resmi islemlerde de kimlik sorulmasından ziyade konustugunuz kisilerce dikkate alınmadıgınızı düsünüyorsanız ve moraliniz bozuluyorsa o gunku giyiminize biraz daha dikkat etseniz yeterli.

klasik giyinmeyi sevmiyorsunuz anladıgım kadarıyla, veya etek bluz kombinlerini vs.
mesela benim koyu renk keten pantolonlarım vazgecilmezimdir. yerine göre hem klasik hem de rahat bir gorunum elde edebiliyorum. tshortlerim de baskılı degil düzdür, üstüne aldıgım cekete göre tarzımı her ortama göre degistirebiliyorum.
ancak saygı duysunlar diye degil, diger desenli seyleri begenmedigim, giydigimde rahat edemedigim icin durum böyle.

size olur olmaz her yerde yaş sormalarına da izin vermeyin, kimlik de göstermeyin.
eşlerinizle ilgili haddini bilmez konusacak olan varsa da sorarken alacagı yanıtı da göze almış demektir.
kimseye birseyler kanıtlamak zorunda degilsiniz.
karşınızdaki insanlar önce saygılı olduklarını kanıtlasınlar sonra siz kendinize dair acıklama yapar, belki samimi bir yaklasımla konusmaya baslarsınız...

Zaten yüzümden dolayi yabanci sandiklari oluyor aslinda görüntümden memnunum ama insanlarin seviyeli olmasini beni de onlardan biri olarak görmesini istiyorum.
Ya gercekten canim skildi söyle ki, bir gün acele ciktim ama boyum kisa diye dolgu topuk giydim bir de gömlek kot. Simdi konusmadigim o aralar eslerimizle beraber gezdigim bir kiz vardi bana sifir makyaj ve normal arkadan toplu sacim dahi varken süslü dedi dalga gecerek esine bakara. Kan beynime sicradi, kendi boya badana ne varsa yapar yorum yapmam beni ilgilendirmez birsey söylemek haddim degildir. Bu sekilde densiz olmasi daha da sinirlendirdi. Bir cabam yok ama saldiriya geciyorlar az birsey yapsam. Ne yapiyorum görüsmüyorum yalniz takiliyorum. Ne yapsam bir kup bulan kizlar var saolsunlar. Giyinop süslenmiyordum onlarla bulusurken. Tabi onlar assolist ama onlarin seviyesine düsüp laf yetistiremiyorum aa sen de söylesin diye.. icimi döktüm bi an:110:

Ancak samimi olduklarima anlatabilirim avantajlari kendimi tatmin icin ama cevrem buz gibi, yasimi sorup herhangibir sey demezler. Alakasiz bir sekilde, kac yasindasin derler 25 derim. sonra bakis ve hic olmamis gibi devam etmekli davranmalar, ayh
Kıskanıyorlar seni bu kadar basit bence :KK70:
Herkes ilerde imrenerek bakacak sana, aaa ne kadar genç gösteriyorsun diyecek...

Bu yaş ya da giyimle ilgili olduğu gibi insanların ezberleri ile de ilgili

Ayağında topuklu yoksa makyaj yapmamışsam kendi iş yerinde sekreter muamelesi yapıyorlar benim aradığınız kişi deyince bile inanmıyorlar bazen

Ya da eskiden bu anneler tombik olurmuş zayıf anne kabul etmiyorlar hemen daha küçük olabileceğimizi düşünüyorlar

35 yaşındayım ama 10 yıl daha küçük olduğumu iddia eden de var oysa gözüm vs gayet kırışık

Bir de 5 yaşında çocuğum var çevrede 18 inde evlenip 20 olmadan ane olanlar beni kendileri ile akran sanıyor sadece görüntü değil bu tarz değerlendirmeler de olabiliyor

ben de 22yim, 18 altı diyorlar, bizim genler böyle ama, herkes küçük gösterir bu iyi bir şey aslında :)
tabii tapuklu ayakkabı, makyaj insanı çok değiştiriyor ama genelde yapmadıgım için.. bir çok insan ortaokula ya da liseye gittiğimi düşünüyor :) ahahah :)

Okurken bir an fazla kilonuz oldugunu düsündüm ama 54 fazla bir kilo degil ki, yani 51 ile arasinda ucurum yok. Kendinize haksizlik etmeyin size de bravo =) Ben kilo alsam komik görünebilirim tam basma cüce gibi diye düsünüyorum. Tabi yaradan bunu uygun görmüs cok sükür. Isyan etmiyorum kesinlikle bu duruma. Insanlarin cocuk tepkisine bir care istedim sadece =)
yoook kendime kiloluyum demedim dermiyim hiç:)) yaşımdan olgun duruyorum biraz basen omuzlar var yapiliyim sadece bide makyaj kesinliklr yaparım yapmasam bende çocuk gibi duruyorum:)

huhahaha :) eşimle nişanlıyken kardeşinmi diye sordular :KK70: ufak bi göz ameliyatı oluyodum doktor kaça gidiyosun dedi bana :)) 28 yaşındayım ulen ben :))

Ben de 28' im ama hala 19-20 sanıyorlar.
Bence bu çok güzel bir duygu. Hiç de büyük gösteresim yok.
İster kimlik sorsun ister inanmasın, daha çok hoşuma gidiyor :emir_bebek:

Ben de ufak gösterenlerdenim. Eskiden dert ederdim şimdi hiç sallamıyorum bile. Bazı insanlar kalp kırmak için olumsuz yorum yapıyorlar yüzüme karşı hiç önemsemeyip veriyorum cevaplarını. :KK11:

ben 29 yasindayim ve bana herkes 23-24 gösterdigimi söylüyor cok güzel bi duygu, beni cok mutlu ediyor.

Bende küçük gösteriyrm 25 yaşndaym 2 yaşını geçti kızm bizi her gören kardeş sanıyor annecim die peşinde dolanmam bile fayda etmiyor.. Bence şanslısnz ben öyle görüyrm.. Birde tersinden bakın büyük göstermek daha kötü..

X