Bence insanın sevmediği bir bölümü okuması ve sevmediği bir işte çalışması, sevmediği bir insanla sırf iyi biri diye evlenmesine benziyor. Yapanı var şartlar nedeniyle evet ama kimisini mutlu etmiyor
Ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum iyi denebilecek bir üniversitede Notlarım da iyi ama bölümümde aradığımı bulamadım O yüzden baska bir bölüm daha okuyacağım
Akrabalarım falan geçen yıllarıma acımakla mesguller, ben de pisman olacaksın tarzı cümleler duyuyorum Ailem sizinkinden daha anlayıslı ama cevremde elestiren cok var Onca emek ver oku sonra baska uzun bi bölüm daha oku akıl işi değil vbvb.
Böyle durumlarda kulağınızı tıkamaktan başka yapılacak hiçbir şey yok
Siz şemsiyenizi açın bırakın eleştiri yağmuru üstünden süzülsün Çok zor olsa da umursamayın Pişman olacaksın mı diyorlar evet deyin geçin Olan olmus tercih yapmamıssınız, söylenmeleri de bir şeyi değiştirmez Önünüzde olana odaklanın Hem hedefinize ulasınca mutlu olursunuz hem sevincinizi görünce söylenmeyi bırakırlar. İşsizlik yaygın, ortam gergin olunca aileniz de ister istemez gerilmiş
Kimse sevdiği işi yapmıyor olayına da takılmayın, şartlar ve hayat yüzünden çoğu kişi sevdiği işi yapmıyor ama bu sevdiğiniz işi yapmak için çabalamamanız anlamına gelmez