- 3 Ekim 2022
- 37
- 10
- 1
- 36
Hemen bir psikiyatriste başvurun.Ne yapacağım ben yapamıyorum hiç birşey yiyemiyorum uyuyamıyorum üstelik çocuğum da var ona da yetemiyorum akrabam arkadaşım yok çok çaresizim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hemen bir psikiyatriste başvurun.Ne yapacağım ben yapamıyorum hiç birşey yiyemiyorum uyuyamıyorum üstelik çocuğum da var ona da yetemiyorum akrabam arkadaşım yok çok çaresizim
Dışarıya çıkamıyorum tek başıma çok korkuyorumHemen bir psikiyatriste başvurun.
Bir yakınınızla çıkabilirsinizDışarıya çıkamıyorum tek başıma çok korkuyorum
Ailem memlekette burda sadece kaynanamlar var onlarada asla söylemem böyle ruhsal bir sorun var diye cahil insanlar çünkü beni daha da üzüp kıracaklarBir yakınınızla çıkabilirsiniz
Başka yapabileceğiniz bişey yok malesef eğer eczaneler reçetesiz ilaç verseydi birkaç önerim olabilirdiAilem memlekette burda sadece kaynanamlar var onlarada asla söylemem böyle ruhsal bir sorun var diye cahil insanlar çünkü beni daha da üzüp kıracaklar
Şuan ilaç kullanmıyorsunuz peki yoğun kaygı yaşadığınız anlar oluyor mu yine bu durumu yaşıyor musunuzLütfen hemen psikiyatride randevu alıp gidin ve ilaç tedavisine başlayın. 15 gün sonra ufak ufak düzelmeler hissediyorsunuz. Ben de sizin gibi hatta çok daha kötüydüm. Sürekli kalp çarpıntısı baş dönmesi, aşırı endişe, korku vardı. Göğsümün içinde koca bir yumru vardı sanki hiç gitmiyordu. Sürekli boğuluyorum gibi hissedip derin derin nefes almaya çalışıyordum. Aşırı stres mideme ve bağırsaklarıma vurduğu için sürekli banyo ve yatak arasında mekik dokuyordum. İntihar planları yapmaya başlamıştım artık. Çünkü değil çocuklar kendime bakacak gücüm yoktu. Psikiyatri doktoruma ilk gittiğimizde delirmeye başladığımı düşündüğüm için beni hastaneye yatırırlar diyordum. Ama o 15 gün sonra hafif hafif rahatlamayabaşlarsın. 3 ay sonra hiçbirşeyin kalmaz dedi ve gercekten 3 ay sonra bende anksiyeteden eser kalmadı. İlaç tedavimi bıraksamda ilaçları evimden eksik etmiyorum. Yine gelirse diye tetikteyim Lütfen sizde hemen tedavinizi olun çünkü çekilecek dert değil.
Bende oyleyim canim ama insan duzeliyo ben younunu yasayan biri olarak istedini sor 100 belirti varsa ben 1000 yasamisimdir panik atak anksiyete depresyon hepsi var Allaha yonel dua et bende oyleydim 1 ay uyuyamayim surekli.kusuyodum ama zor da olsa 1 kapi silip 1 bulasik yikiyodum zor da olsa yatmamaya calisiyodum gecen sene aynisini yasadim o sekilde ise gitim rabime dua etim halime sukretimNeden böyle oluyor ya niye normal bir şekilde uyanmıyorum niye hep korkuyorum bu içimde ki korkuyu nasıl atacağım boğuluyorum resmen kalp atışlarım zaten benden bağımsız şekilde hızlanmış tepki gösteriyor sanki kalmaya çalışsamda çok zor.bu nasıl bir his sürekli tehdit altında gibi çok korkuyorum böyle hayat mı olur.yataktan çıkmak dahi istemiyorum küçük bir çocuk gibi annemi istiyorum yanımda olsun.hem çok yalnızım kimseye bunları anlatamıyorum sizlerden başka anlayan yok.sizde anksiyete yaşarken sorumluslarınızı yapabiliyor musunuz.evi pislik götürüyor ama yapamıyorum birde bunların ağırlığı altında eziliyorum yemek yapmak hepsi işkence geliyor yataktan çıkmak istemiyorum canım çok yanıyor normal olmak istiyorum
Gerçekten çok güçlüsün çabanı takdir ettim Allah beterinden korusun dermansız dert vermesinBende oyleyim canim ama insan duzeliyo ben younunu yasayan biri olarak istedini sor 100 belirti varsa ben 1000 yasamisimdir panik atak anksiyete depresyon hepsi var Allaha yonel dua et bende oyleydim 1 ay uyuyamayim surekli.kusuyodum ama zor da olsa 1 kapi silip 1 bulasik yikiyodum zor da olsa yatmamaya calisiyodum gecen sene aynisini yasadim o sekilde ise gitim rabime dua etim halime sukretim
Evet bizim gibi cok var ve ben hala bunlari yasiyorum malesefGerçekten çok güçlüsün çabanı takdir ettim Allah beterinden korusun dermansız dert vermesin
Bu bizimle yaşayacak biliyorum belki dönem dönem terapi gerek ise ilaç ile kontrol altına alsak bile yaşadığımız sürece her zorluklarda kendini yeniden gösterebilecek.Her karşılaştığımızda tecrübe edinmiş olacağız nasıl daha iyi olmuştuk öncesinden yine onun olacağız diye düşünüp daha rahat atlatacağız bu süreci Allah yardımcımız olsun her daimEvet bizim gibi cok var ve ben hala bunlari yasiyorum malesef
Amin herzaman dua iyi geliyor insanaBu bizimle yaşayacak biliyorum belki dönem dönem terapi gerek ise ilaç ile kontrol altına alsak bile yaşadığımız sürece her zorluklarda kendini yeniden gösterebilecek.Her karşılaştığımızda tecrübe edinmiş olacağız nasıl daha iyi olmuştuk öncesinden yine onun olacağız diye düşünüp daha rahat atlatacağız bu süreci Allah yardımcımız olsun her daim
Siz neye kaygilaniyordunuz ilaç kullanıyor musunuzKaygılarımızın hiçbirinin gerçekle alakası yok.Bende de çok yoğun kaygı bozukluğu var.Bu günlerde çok şükür daha iyiyim.Çünkü artık şöyle diyorum kendime:Kaygılandığın şeylerin kaçı gerçekleşti?hiçbiri.Şu anda da beyninde döndürdüğün düşünceler onlardan biri”.Bazen bi fark ediyorum beynim resmen kaygılanacak bir olay arıyor.Gün içinde yaşadıklarımı tarıyor resmen birşey bulmak için.O noktada silkelenmek çok önemli.Söz geçmiyor düşüncelere ve gerçek olduğuna çok eminiz ama değiller işte.
Ben kafamda çok uçta,gerçeklikle ilgisi olmayan senaryolar kurup kaygılanıyorum.Araba kullandıktan sonra eve gelince acaba kaza yaptım mı diye düşünüp kaygılanıyorum.İnanın arabadan inince sağını solunu kontrol ediyordum.Atıyorum oğluma doğum günü yaptım.Fındık alerjisi olan bir arkadaşı var,ya ona da fındıklı kekten verdiysem diye kaygılanıp bütün gece bunu düşünüyorum.Halbuki kontrol etmiş oluyorum.Bunun gibi,temelinde,yapacağım bir hatadan kaynaklı birine zarar verme kaygım var.İlaç önceki yıllarda kullandım ama müthiş bir unutkanlık bıraktı bende.Şu an kullanmıyorum.Siz neye kaygilaniyordunuz ilaç kullanıyor musunuz
Merhaba, ben bu durumu çok yaşadım. İlk olarak enseden başa doğru damarlarım çekiliyor gibi bir his oluyordu. Onun için EEG çektirdim bir şey çıkmadı. Sonra kafamda basınç olmaya başladı benim de sanki biri başımı alıyor presliyor gibi hissediyordum. Bazen de sanki enseden vuruyorlar gibi çok değişik bir durum oluyordu. Benzo türü dediğimiz sakinleştiriciden içtiğim zaman rahatlıyordum. Bu durum tamamen kaslarla alakalı anksiyete ve panik atak bütün vücudumuzu geriyor maalesef. O gerilme de böyle şeylere sebebiyet veriyor.Herkese merhaba yaşadığım şeyleri başka yaşayanlar var mı merak ediyorum bu belkide içimi rahatlatacak.. bundan yaklaşık iki ay önce çarpıntılarım ve resmen beynimin uyuşması şikayetiyle kardiyolojiye gittim 1 saat incelemelerde bulunda bakmadığı şey kalmadı ama hiç birşey çıkmadı ve anksiyete olduğunu söyledi.. çok düşük doz bir ritim düzenleyici yazdı ve onu kullanıyorum. Çok şükür çarpıntılar bitti ama şimdide ara ara resmen biri beynimi sıkıyor gibi hissediyorum bir hafta oluyor 2 hafta olmuyor bu ama garip bişey kulaklarımda anlımda gözlerimde bazen ensemde basınç hissediyorum ve bu beni daha çok endişelendiriyor bayılacak gibi hissediyorum ama hiç bayılmadım bu güne kadar. Bunları yaşayan var mı aranızda ?