Çok kötü bir anneyim

medinem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
20
0
Merhabalar ben 26 yaşındayım 3 yaşında kızım var ben kendimi bildim bileli içime kapanık sessiz kimseyle iletişim kuramayan biriyim sonradan öğrendim ki bunun adı sosyal fobiymiş
kimse beni istemiyor gibi geliyor kimseyle arkadaşlık kuramıyorum evden çıkamıyorum akrabalarımla görüşmüyorum tek bir tane bile komşum yok
evimizin önü park bayanlar çıkıp sohbet ediyorlar çocuklarda ne güzel kendi aralarında oynuyorlar kızım ve ben ise camdan bakmakla yetiniyoruz o cıvıl cıvıl insanlara
kendimi aşmaya çok çalıştım kızım için parka götürmeye çalıştım önce bir iki defa gittik olacak dedim aşacağım bu sorunu ama yapamadım sanıyorum ki gitsem yanlarına otursam beni istmeyecekler o kadar kötü bir duygu ki bu bırakın eşime aileme anlatmayı kendime bile itiraf edemiyorum kimi zaman yok diyorum iyiyim zamanla düzelirim ama olmuyor olmuyor sadece kendimi kandırıyorum sadece ağlayabiliyorum etrafımda kimse yokken ağlamanında ne kızıma ne bana hiç bir faydası olmuyor ben artık kendimi hiç düşünmüyorum kızım benim gibi olmasın istiyorum ara sıra kendimi zorlayıp onu biryerlere götürünce aynı benim gibi bir kenardan oyun oynayanları izliyor gülüp oynamıyor koşup zıplamıyor kızımıda kendim gibi yaptım keşke evlenip çocuk sahibi olmasaydım kızımın en büyük şanssızlığı benim gibi bir anneye sahip olmak benim yaşadığım sıkıntıları yaşayacak benim gibi olacak günleri ağlamakla geçecek
nasıl aşacağım bilmiyorum kızım için çırpınıyorum çabalıyorum olmuyor

canım bu zaman kadar hiç arkadsın olmadı mı olmustur elbet.ailen le kız kardesın gorumcen hiç mi yok.sana sıcak gelıcek bır komsun varsa biraz acabılır sın durumunu yanı kusura bakmayın ben içime kapanığım falan diye biraz gayret etsen cunku kızın var senın gıbı olmasında korkuyosun onun için biraz gayret.kendinle barışık ol kımse sendn ustun değil.yaradanım herkesı aynı bunyede yaratmıs.farklı olan sadece nefislerimiz.güven kendine cocugun ıcın eşinden yardım al.bence kocalarımızdan baska bızı tanıyan olmaz anlat ona herşeyi yardım edecktır.hadi gülümse:)

aşılamayacak bir sorun değil..

kesinlikle profesyonel yardım alın..

Allah allah.

Neden insanların sizi istemeyeceğini, sizi sevmeyeceğini düşünüyorsunuz ki?
Bilinçaltında bunun mutlaka bir sebebi vardır, belki siz de biliyorsunuzdur sebebini ama kendinize itiraf edemiyorsunuzdur.

Ama bunu mutlaka halletmeniz lazım.
Daha 26 yaşındasınız.
Bu şekilde hayat yaşanır mı?

Kendi başınıza halledemiyorsanız, kızınız için bir doktora gidin mutlaka..
Bunu yapmak zorundasınız..

Merhaba, öncelikle kendini bukadar güzel cümlelerle ifade edebilen bir insanın yalnız kalmış olmasına çok şaşırdım.

Arkadaşlarında ifade ettiği gibi, özgüvenini geliştirmen lazım. Annelik insana kendisi için yapamayacağı şeyleri bile yaptırır, bak çok kötü bi anneyim diye kendini acımasızca eleştirmeye başladıysan, bunun akabinde onun için teoriden öteye ,bu yanlışlığı pratiğe dökebilmende yakındır. Allah kadını bu hal üzere üstün kılmışsa, demekki yapılamayacak bişey değil. Etrafına bakındığında, özürlü çocuğu olup, onun birkez koşabilmesini, yürüyebilmesini, akledebilmesini vs vs. hayal eden ama yinede yılmayan nekadar güzel savaşçı anneler var. sen ise gayet sağlıklı bir çocuğu asosyal olmaya değil, onun kanatlarını desteklemekle yükümlüsün. sorumluluk bilincin var ,ihtiyacın olan biraz cesaret canım. GÖZÜNÜN ÖNÜNE BıR TABLO GETıR ŞıMDı, FELÇLı VE YÜRÜYEMEYEN BıR ÇOCUĞUN OLSA NAPARDIN HıÇ DÜŞÜNDÜN MÜ?

Hadi bi gayret silkin , yaşamak çok güzel, insanlarda öyle." insanlara karıl, onlarla bir ol "demiş ya mevlana. :) sevgiyle

Son düzenleme:
kendimi fazlasıyla aşmaya çalışıyorum mesela üst komşuma gidip sizinle tanışmak istiyorum çocuklarımız kaynaşırlar dedim ben hep adım atıyorum ama gerisi gelmeyince beni istemiyorlar herhalde deyip bir daha görüşemiyorum
annemin babamın sen ne becerirsin ne bilirsin sözleri, sürekli koruyucu tavırları aman oraya gitme bunu yapma düşünün beni orta okula gidene kadar hep annem giydirdi sen beceremezsin diye hala ara sıra ayakkabılarımı bile bağlamak ister sen eğilme belin ağrır der önceleri insan anlayamıyor hatta çok üstüne düşülmesi hoşuna gidiyor ama anne olunca annemin babamın bana ne kadar yanlış yaptığını daha iyi anladım
eşimin ailesinin beni oğullarına başörtülüyüm diye yakıştıramamaları da cabası bu değersizlik duygusundan kurtulamıyorum
hepinize çok teşekkür ediyorum en azından içimi döktüm rahatladım kimseye söyleyemediklerimi hep içime attıklarımı paylaşmak rahatlattı biraz
hergün bir karar veriyorum yarın başaracağım diye bu kez daha bir kararlıyım yazdıklarınızdan sonra inşaallah yarın daha güzel bir gün olur

canım bu basedebılecegın ve asabılecegın bır sorun
madem ınsanlarla gorusmek ıstıyorsun git gir aralarına
en azından bır adımm at
basarabılırsın bence tatlım bak dusuncelerını cok guzel ıfade etmıssın

bencede aşılamayacak bir sorun değil öncelikle herkesle anlaşacaksın diye birşey yok anlaşabileceğin bir arkadaşın olsun yeter çocuğun için bu asosyalliği aşmalısın sende anne ve babanın düştüğü hataya düşme çocuğunun yaşına göre sorumluluklar ver ve kötü bile yapsa sen daha iyisini yapabilirsin diye motive et evde çocuğunla sürekli konuş eşinle dışarı çıkın alışveriş merkezlerine gidin hanımlar lokaline gidin bu tür yerlerde insanın sosyalleşmesini sağlar çevre edinirsiniz hiçkimsenin kimseden üstünlüğü yok canım

yaa canım ya senı cook ıyı anlıyorum senı;
bende öleyım ya aslnda benımkısı bıras farklı,
ınsanların ıkıyuzlulugunu gördukce uzaklastım uzaklastrca ıcıme kapandım lıse hayatımda. ılk okul hayatımda arkdslarım baska bı rgurpla tartstı ben tarafsız kalınca kötu ben oldum,ortaokuldada onlarla aynı snftaydım huzursuzdum.bı cevre kuramadım bırazda kendıme guven eksıklıgım var aslında.. bı sorunum var dıs görunusumle ılgılı sankı o benı butun ınsanalrdan uzaklastırıor sankı onu herkes anlıor göruor farknda ve benden sankı bu nedenle uzaklasıorlar.. neyse unv de hayatım deısck cok ııarkdslarım olcak dedım, unv ye gelmeden 20gun önce ablam kaybettım..
e halıyle unv ye depresıf basladım ıstanbulda okucaktım ıst herkesın korkulu ruyası ,ıst u kazandgımı duyan herkes bana ıst u ÖCU dıe tanıttı ıster ıstemez onuda etkısı oldu. kımseye guvenme cok gezme bak basına ıs gelır ögutlerı+ablamı kaybetmenın verdgı sıkıntı benı asık suratlı bırı yaptı kmseye karısmadım sohbet etmedım kaldımbı basıma böle koca ıstanbulda 4.senem. canım sıkılsa HADI gel dolasalım dıebılceım 1 arkdsı ble yok, sdce snf arkdslıgı o kdr.. o bıle 1 kac tanecık.
cok sıkılıorum bu durumdan kı ben cılgın delı dolu kafasın esenı yapan bırı,smdı bu halde (

kısısel gelısım kıtapları aldm onları okucam ıns...
canım benım sende komsularınla gun felan yapabılırsın aslında hanı nasıl ınsanlar bılmıorm ama ne bılım bı yerden baslamak lazım. ne bılım bı mezıyetınle gözlerıne gırebılırsın,
aslnda benım annemde benım gbı :)
20sene calıstı komsu gun olaylarına grmedı babam rahatszdı hep hastane su bu ugrastı durdu,emeklı oldu babam agırlastı onla ılgılendo,babam vefaat ettı kendını cocuklarına ev ıslerıne adadı,komsu su bu yıne olmadı,bde benım annem benım gbı dogrucu davuttur hakszlıga yalana övunmelere gelemez,sogur o ınsandan hemen..
smdı gelınımız var abımın nısanlısı kız aslnda bıcır bıcır konuskan bsı kendı aılesınde bıze gelınce sus pus :) onu da kendımıze benzettık ((

sanırım büyük şehirlerdeki en büyük sorun bu hemen kaynaşamıyorlar insanlar güven yok kimsede bende iki yıl ankarada kaldım son altı aya kadar komşularım selam vermiyorlardı ben de kendimi ders çalışmaya verdim ve en sonunda memurluğu kazandım aslında lise terktim dışarıdan liseyi bitirdim kpss'ye girdim ve klavye çalıştım yalnızlık insana herşeyi yaptırıyor kendimi sıkmamaya çalıştım yani depresyona girmemek için kendimi bu uğraşlara verdim şimdi ise antalya kaşı kazandım artık memurum bence kendini başka şeylere ver zaten zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun inan bana arkadaşım onlar ile görüşmek için olmasa bile kızını parka indir mutlaka yanına bir iki kişi gelir ve seninle sohbet etmeye çalışır mutlaka olur yani kendini sıkma insan biraz da kendi doktoru olmalı bence takı yap ne bilim kızın ile birlikte faaliyetlerde bulun mesela orada aile yaşam merkezleri var oralarda da çok rahat arkadaş olunur heralde kendini üzme mutlu olmaya çalış sen en iyisi en zekisi en güzelisin bunu hergün kendine aynaya bakarak söyle umarım mutlu olursun arkadaşım öpüldünüz zemuszemuszemuszemus

Küçük bir şehirde büyümüş ve şimdi büyük bir şehirde yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki büyük şehrin insanlar arasında iletişimi kopardığı kesin. Büyük şehirde hayatın koşuşturması içerisinde kimse kimseye vakit ayırmıyor.Komşuluk ilişkileri sıfır herkes kendi derdinde. Küçük şehirde çok sorun olmadığından heralde komşuluk ilişkileri çok iyidir. bir de büyük şehirde insanlarda birbirlerine karşı güvensizlik oluşmuş. Komşunuzun size özel bir husumeti olmadığına eminim bu durum sizi geri çekmesin iletişim kurmaya devam edin. Tek siz yaşamıyorsunuz ev hanımı iseniz bunun dezavantajını yaşıyorsunuz.

Tek başınıza değil de eşinizle beraber eşinizin iş çevresindeki arkadaşlarıyla görüşebilir bir sosyal çevre yaratabilirsiniz kendinize.Benim arkadaşım çok rahat çok sosyal bir insandı evlendi. Evlenip gittiği yerde kafasına uyan komşusu olmadığı için aynı sorunu yaşıyor.
Kafanızda büyütüp karamsarlığa kapılmayın derim.

arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler inanın öyle bir cesaret geliyor ki bu yazdıklarınızı okuyunca iyiki de yazmışım buraya sıkıntımı, rahatladım biraz bir iki adım atmaya başladım inşaallah gerisi gelecek
günesce kızım uyuyunca uzun uzun yazacağım o kadar çok ihtiyacım var ki buna çok teşekkür ederim ilgine sağol

yaaa takma kafana kır kabuklarını dışarıya çık yeni arkadaslar edin sohbet et gez gönlüne kızın içinde senin içinde çok iyi olacaktır ben bazen eklemlerim ağrıdığı için dışarıya çıkamıyorum ve bu çok moralimi bozuyor bak sen ne güzel sağlıklısın da çok şükür bunun kıymetini bil bence sağlıcakla....

Son düzenleme:
bence bugunden sonra kır kabuklarını komşularınla görüş,dışarıya çık yeni arkadaşlar edin sohbet et gez gönlünce kızın içinde senin içinde çok iyi olacaktır ,ben bazen eklemlerim ağrıdığı için dışarıya çıkamıyorum ve bu çok moralimi bozuyor bak sen ne güzel sağlıklısın da çok şükür bunun kıymetini bil..sevgilerimle..

Olumlu düşünmeye başla önce. Bir kere çok kötü bir anneyim cümlesini sil at kafandan.

su yasadigin herseyi nerdeyse birebir yasadim insanlara guvensizlik kotu birsey arkadassizda olmuyor insanlar ikiyuzlu ama ikitane var idare ediyom bunada sukur yalniz yakin degiliz telefon daha sIK oluyor

Arkadaşının olmamasını,komşularınla samimi ilişkiler kurmamanı,akrabalarla görüşmemeni anlayabilirim ama kızını parka götürmemen,onunla dışarıda vakit geçirmemen onun karakter oluşumu ve geleceği için hiç iyi değil.Kendinde yazmışsın zaten diğer çocuklarla oynamıyor,eğlenmiyor diye.3 yaş çocukların psikolojik gelişimi için çok önemli bence.Anne baba ve çevresini gözlemleyip davranışlarında onları taklit ediyorlar çünkü.
Benim de kızım doğmadan önce çok sosyal hayatım yoktu.Misafirden ve gezmeğe gitmekten hoşlanmıyordum.Bizim mahallede çocuklar hergün oyun oynarlar,annelerde uygun biryerde oturur hem muhabbet ederler,hem çocuklarına gözkulak olurlar.Annem "sende git yanlarına,nadire de oynasın" derdi.Olmaz derdim.Kızım 4 yaşında.Ben kızım için fedakarlık yaptım.Ama karşılığında da 2 yıldır komşularımla kaynaştım.
Hem insanların sizi istemeyeceğini nereden çıkarıyorsunuz ki?Demekki sizde öyle düşünüyorsunuz.Kimseyi beğenmiyorsunuz belkide.Bunun bir sebebi olmalı bence.Ben kötü anneyim diye diye oturmaktansa,en kısa zamanda bir psikologdan yardım alın bence....

psikologlarinda problemleri var bazan yarari olabilir ama insanin elinde psikologluk nesi varki kardesimizin herkesin yasadigi seyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…