çok korkuyorum :( Kızım kızlık zarını bozmuş olabilirmi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Muyap
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
allahım allahım benimki de 11 yaşında nerelere gideyim
bence de doktora götürün ama zar?? kontrolü için değil
konuşamadığınız şeyleri doğruları kızınıza anlatması için

Kanama olmadıysa bir şey olmamıştır. Emin olabilirsiniz..

Herkes çok ahlaklıymış
Ben terbiyesizdim kardeşim
Her şeyi biliyodum çatır çatır
Ben de böyle yazıcam konulara bundan sonra
Al benden de o kadar.
7. sınıftayken ilk öpüşmemi bile yaşamıştım ben be.
Beceriksizceydi ama...
Bu artık ilk gençlik yıllarını yaşayan bir genç kız.
Evlendiğinde vajinasını bulamayanlardan olmayacak neyse ki.

sus kıskanıyom ben 16ydım
15ime kadar teklif bile almamıştım
sonra kuğu gibi oldum.. : p

O bilmemek iyi ki büyük sağlık sorunlarına yol açmamış. Ucuz kurtulmuşsunuz. Bilmemek rahatsızlık mı bilmem ama rahatsızlığa yol açabileceği kesin.

Kızınızın kızlık zarının bozulup bozulmadığından önce önem derecenize girmesi gereken başka şeyler var. Hemen hemen her mesajınızda bunu vurgulamışsınız da...

Ya 12 yasindaki cocuk ne anlar mastrbsyndan ya. Bu konuda ne ustune gidin ne de sert tavir alin. Daha bisey bilmeden yuzune yapistirirsaniz ohoooo.

Cnm.idrar yerine yapmadik.orayi saniyorduk.bir iki kere denedik,sonra arkadasimla konusurken ogrendim.
İnanamıyorum şuan şoklardayım Bu kadar da bilgisiz olarak evlenmemek gerek kesinlikle. İlla bişeyler yaşamak değil , insan kendi bedenini bari araştırmalı , tanımalı . İdrar deliğini o delik sanmak şok edici bi durum . Neyse allahtan öğrenmişsiniz kötü şeyler olmadan
Konuya gelince kız tam cinselliği yeni yeni keşfettiği , merak etmeye başladığı yaşlarda aslında. Hepimiz merak ediyoduk o dönemlerde de bunu inkar etmeye gerek yok . Önemli olan kızlığı değil psikolojik durumunun nasıl etkilendiği . Asla tepki vermeyin sakince konuşun ve doktora falan götürmeye kalkmayın bu durum daha kötü etkiler kesinlikle.

Kan yoksa korkmayin. Yasi cok kucuk. Nerden ogrendi acaba..

ben tam da o yaslarda o koltuga oturmus biri olarak yazayim o zaman,
korkmustum ama benim icin travmatik olmadi fakat bir fark vardi...
idrarimdan kan geliyordu her yere bulasmis, o konuda zaten doktora gitmistim, ilk reglimin de olma ihtimalini elemek icin kadin doguma yonlendirmislerdi, cunku neyin nerden geldigni hic yasamadigim icin ayirt edemiyordum, biraz gec gelistim : ))
Zaten sonrasinda tum kontrollerden de gectim ya neyse.

Konu sahibi eger kizinizin tahris sonucu yanmasi gecmezse cekinmeyin doktora goturun,
Fakat surekli yaniyor mu diye ona sormayin, gecmezse size soylemesini isteyin yeterli,

Ancak sirf zar endisesiyle goturcekseniz kiziniz kendisini tanimaya calisirken cok buyuk bir kusur islemis gibi onun omuzlarina yuk olacak seyler yuklemeyin, o zaman travmatik olabilir iste.

Fakat gecmeyen tahris yanma acima kasinti bakteri vb nedenleri de es gecmeyin,
Saglik nedenleri ile toplumsal kaygilar bir degil, kiziniz hangi nedenle gittigni de ayirt edip anlayabilecek yasta.

allahım allahım benimki de 11 yaşında nerelere gideyim
bence de doktora götürün ama zar?? kontrolü için değil
konuşamadığınız şeyleri doğruları kızınıza anlatması için

Hiç bir yere gitmenize gerek yok. Sadece kiziniz ile açik ve dostça bir iliski kurmaniz gerek. Cinsellik evde tabu degil, tam aksine, kiziniz size herseyi sorabilen bir ortam yaratmaniz yeterli. Ayrica vücüdünü kesf etmeye çalisan, anlamaya çalisan bir ergen adayi dünyanin sonu degildir.

Ve doktorda ebevyn degildir ve ebeveynin yapmasi gereken seyleri doktor söylemesi gerekmiyor. Niyese Türklerde ben bunu çok sik rastliyorum. Sorumluluk hep baskalarina veriliyor. Cocuk yaramaz olunca "babana söyliyecem" birsey oldugunda "doktora söyleyip sana igne vursun", yada bizat doktora gidip doktorun konusmasini istemek,...

Hayir, bu tür hasas konularda bir doktor, bir nevi tanimadigi bir insan, bu kiza bilgi vermek zorunda degil. Hayatin en travmatik olayi olur kiz için. Simdi doktor "cinsellik tüh, kaka" desin, 15 yil sonrada "aah cinsellik çok harika, kocani tatmin etmen gerek" mi desin?

Bu tür hasas konular anneler tarafindan konusulmasi lazim. Yadirgayici degil, bilgi vermek en önemli gaye aslinda. Eger o kiz aglaya aglaya anlatiyorsa yasadiklarini, korkuyorsa, pisman ise, bu yaptiklarinin kötü oldugundan dolayi degil, bilgisiz oldugundan. Bilgisiz oluncada yaptigi seyin çok kötü oldugunu saniyor yada hatta anne çok yadirgarsa o kiz cinsel dürtüleri ile ne yapacagini bilemez ve mastürbasyondan daha ileriye gidebilir. Dedigim gibi, herseyin basi bilgidir.

doktora goturmenin nasıl bir travma yaratacağının farkında değil misiniz Allah aşkına ellerim titriyor yazarken ilerde vajinusmmus adayı mı yaratmaya çalışıyorsunuz oturup adamakıllı konuşun ama sakın doktor karıştırmayın...birde tokat atmaktan bahsetmişsiniz inanamıyorum ya lütfen karşınızdaki sizin çocuğunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…