çok korkuyorum :( Kızım kızlık zarını bozmuş olabilirmi ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Muyap
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kusura bakma ama idrar deligi vajina gibi bariz belli olan bir yer degildir yani ki o deligi nerde buldunuz da yanlışlıkla oraya yuklendiniz ayrica evet mumkunati yok ordan iliskiye girmenizin, kisa bir vajinismus atağı yasamissiniz bence
Güldürdünüz beni :KK48:

Hiç bir yere gitmenize gerek yok. Sadece kiziniz ile açik ve dostça bir iliski kurmaniz gerek. Cinsellik evde tabu degil, tam aksine, kiziniz size herseyi sorabilen bir ortam yaratmaniz yeterli. Ayrica vücüdünü kesf etmeye çalisan, anlamaya çalisan bir ergen adayi dünyanin sonu degildir.

Ve doktorda ebevyn degildir ve ebeveynin yapmasi gereken seyleri doktor söylemesi gerekmiyor. Niyese Türklerde ben bunu çok sik rastliyorum. Sorumluluk hep baskalarina veriliyor. Cocuk yaramaz olunca "babana söyliyecem" birsey oldugunda "doktora söyleyip sana igne vursun", yada bizat doktora gidip doktorun konusmasini istemek,...

Hayir, bu tür hasas konularda bir doktor, bir nevi tanimadigi bir insan, bu kiza bilgi vermek zorunda degil. Hayatin en travmatik olayi olur kiz için. Simdi doktor "cinsellik tüh, kaka" desin, 15 yil sonrada "aah cinsellik çok harika, kocani tatmin etmen gerek" mi desin? :KK14:

Bu tür hasas konular anneler tarafindan konusulmasi lazim. Yadirgayici degil, bilgi vermek en önemli gaye aslinda. Eger o kiz aglaya aglaya anlatiyorsa yasadiklarini, korkuyorsa, pisman ise, bu yaptiklarinin kötü oldugundan dolayi degil, bilgisiz oldugundan. Bilgisiz oluncada yaptigi seyin çok kötü oldugunu saniyor yada hatta anne çok yadirgarsa o kiz cinsel dürtüleri ile ne yapacagini bilemez ve mastürbasyondan daha ileriye gidebilir. Dedigim gibi, herseyin basi bilgidir.
benim o cesaretim çok yok açıkçası
ergenliğin başında doktora götürüp anlayabileceği dilde olacakları dinlemesi gerektiğini biliyorum nerden duyduysam belki de yanlış biliyorum
zaten öle korkutacak bi doktora götürmem sözkonusu değil sadece olabilecekleri benden iyi bilen biri anlatmalı diye düşünüyorum

benim o cesaretim çok yok açıkçası
ergenliğin başında doktora götürüp anlayabileceği dilde olacakları dinlemesi gerektiğini biliyorum nerden duyduysam belki de yanlış biliyorum
zaten öle korkutacak bi doktora götürmem sözkonusu değil sadece olabilecekleri benden iyi bilen biri anlatmalı diye düşünüyorum
benimki hala bebekleri doktorların falan koyduğu düşünüyor tvde orda burda duyduklarından tüp bebek laflarından falan
aslında anlatmak istiyorum ama gözünü açmaktan da korkuyorum

benimki hala bebekleri doktorların falan koyduğu düşünüyor tvde orda burda duyduklarından tüp bebek laflarından falan
ama siz açmazsanız başkası açacak gözünü, daha iyi değil ki.. birinci ağızdan en makul şekliyle öğrenmeli çocuğunuz. yoksa sağda solda okulda konuşulacak bunlar. bir anne olarak bunu izah etmek sizin göreviniz..

alla alla ben 6.sınıfya nekadar
malımışım meger ddd
sizin kız anotomiye biraz fazla
yatkın heralde

11 yaşındaki çocuğunuzun bebekleri doktorların koyduğunu düşünmesi ve bunu açıklamamanız da doğru değil.

ama siz açmazsanız başkası açacak gözünü, daha iyi değil ki.. birinci ağızdan en makul şekliyle öğrenmeli çocuğunuz. yoksa sağda solda okulda konuşulacak bunlar. bir anne olarak bunu izah etmek sizin göreviniz..
:KK51::KK51::KK51::KK51:
benim kızım her haliyle çocuksu
büyümek istemiyorum diyor hep çocuk kalayım diyor pek ergenlik taraklarında bezi yok
ben de öleydim biraz o yüzden böyle davranıyorum heralde
her şeyi bana anlatıyor duyduklarını yaşadıklarını henüz yanlış bi şey görmedim belki o yüzden rahatlığım da korkum da
ne bilim ya siz de haklısınız

fen bilgisini çok seviyor insan vucudunu falan iyi tanıyor hayvanları da
belki de ona çok doğal geliyordur

ay aklıma ne geldi. 9 - 10 yaşlarındayken annem bi gün beni karşısına aldı
" kızım sakın parmagını orana sokma " dedi. ben de düşünüyorum içimden manyak mıyım ben böyle bi şey yapım. annem bilmediğim bi şeyi öğreterek bana yol göstermiş oldu ama ben şeytana uyup yapmadım :)))
Belki de aa nasıl oluyor diye yapacaktım. Demek ki aklım başımdaymış. o yaştakilere salak muamelesi yapaktan artık vazgeçin.

:KK51::KK51::KK51::KK51:
benim kızım her haliyle çocuksu
büyümek istemiyorum diyor hep çocuk kalayım diyor pek ergenlik taraklarında bezi yok
ben de öleydim biraz o yüzden böyle davranıyorum heralde
her şeyi bana anlatıyor duyduklarını yaşadıklarını henüz yanlış bi şey görmedim belki o yüzden rahatlığım da korkum da
ne bilim ya siz de haklısınız
ben tam 11 yaşımda öğrendim çocuğun nasıl yapıldığını : ) annem o zamana kadar hep "biz babanla evlendik,, birbirimizi çok sevdik, sonra sen oldun, karnımda büyüdün" falan gibi anlatmıştı. benden 1 yaş büyük bir kız arkadaşım bir gün işin doğrusunu anlatınca (tabi kendince, biraz da korkutarak) kanım donmuştu. eve dönüp akşam yemeğinde babama "sen bunu anneme nasıl yaparsın, senden nefret ediyorum, sakın bir daha annemin yanına yaklaşma, bir de utanmadan hala bizimle beraber yaşıyorsun" diye korkunç bir tepki vermiştim. herkes neye uğradığını şaşırmıştı. sonra bir güzel beni oturttular karşılarına, anlattılar çok normal bir şey olduğunu. ama ben idrak edene kadar babama karşı büyük bir öfke beslemiştim hiç unutamam..
belki biraz olsun çıtlatsaydı annem daha öncesinde, temel bilgileri verseydi bu kadar zor yaşamazdım bu durumu.. ama ben de kızınız gibi 11 yaşında çok çocuksuydum ve ergenliğe 14 yaşımda girdim.. annem muhtemelen sizin gibi erken olduğunu düşünmüştü.. ama şimdiki nesil çok daha hızlı büyüyor. her şeyden önce ellerinin altında internet var, olmasa bile okulda neler neler konuşuyorlar kendi aralarında. en sağlıklı ve olması gerektiği gibi bilgiyi siz verebilirsiniz kızınıza..

ben tam 11 yaşımda öğrendim çocuğun nasıl yapıldığını : ) annem o zamana kadar hep "biz babanla evlendik,, birbirimizi çok sevdik, sonra sen oldun, karnımda büyüdün" falan gibi anlatmıştı. benden 1 yaş büyük bir kız arkadaşım bir gün işin doğrusunu anlatınca (tabi kendince, biraz da korkutarak) kanım donmuştu. eve dönüp akşam yemeğinde babama "sen bunu anneme nasıl yaparsın, senden nefret ediyorum, sakın bir daha annemin yanına yaklaşma, bir de utanmadan hala bizimle beraber yaşıyorsun" diye korkunç bir tepki vermiştim. herkes neye uğradığını şaşırmıştı. sonra bir güzel beni oturttular karşılarına, anlattılar çok normal bir şey olduğunu. ama ben idrak edene kadar babama karşı büyük bir öfke beslemiştim hiç unutamam..
belki biraz olsun çıtlatsaydı annem daha öncesinde, temel bilgileri verseydi bu kadar zor yaşamazdım bu durumu.. ama ben de kızınız gibi 11 yaşında çok çocuksuydum ve ergenliğe 14 yaşımda girdim.. annem muhtemelen sizin gibi erken olduğunu düşünmüştü.. ama şimdiki nesil çok daha hızlı büyüyor. her şeyden önce ellerinin altında internet var, olmasa bile okulda neler neler konuşuyorlar kendi aralarında. en sağlıklı ve olması gerektiği gibi bilgiyi siz verebilirsiniz kızınıza..
çok belgesel izler
hayvan çiftleşmesini yavruların büyümesini üremesini falan biliyor
hatta kendi de anlatıyor şöle oluyor böle büyüyor falan diye
belki dağlantı da kuruyo olabilir
bizim evde erkek olmadığından belki öle merak falan da olmadı karşı cinse karşı
ama ben de böleydim o yüzden normal karşıladım sanırım
okulda çok anlattık çocuklara ama kendi çocuğun olunca öle olmuyormuş işe
benim yine de çok cesaretim yok artık bakıcaz çaresine

ama mütemadiyen aşık olur kendisi 3 yaşından beri
aşkı da en çok oynamak istediği arkadaşına hissettiği şey sanıyor =))

Diyelim ki jinekologa götürdünüz kızınızı ve yine diyelim ki zar bozulmuş.
Ne olacak o zaman? Kızınıza ister istemez farklı davranmayacak mısınız, belki daha öfkeli veya tahammülsüz? Kızınız daha 12 yaşındayken sonuçlarını bilmeden yaptığı bir şey için istemeden de olsa farklı bir tavır görmeyi hak etmiyor bence.

Yaşı büyüyünce durumu anlatırsınız, bilmek istiyorsa gider kendi kontrol yaptırır. Sonuçta şu anda bilmek sinirinizi daha da bozmaktan başka işe yaramayacak.

:KK70:

Kiziniz bir erkek arkadasiyla bunu yasamis olabilir mi? Belki kendinden buyuk biri ona ilgi duyuyordu bişeyler yasandi o da size kendince bir sey anlattı.
Kizlar regl olduktan sonra birden gelisiyor. Akillari cocuk ama fiziken gelismis oluyor. Hersey olabilir bunu araştırın bence. Birinin tacizine vs de ugramis olabilir.

Size göre normalse ben anormalim çünkü üniversite birinci sınıfta ilk defa mastürbasyon yapmıştım o da sürtünmeyle. Ve istanbul gibi bir şehirde doğup büyüdüm. Hadi diyelim devir değişti ama yine de 12 yaş bu deneme icin gerçekten küçük bir yaş. Hele ki bir cisim sokmak... konu sahibi kızını asla Jinekologa götürme.fakat bi pedagog yardımı şart. Ayrıca çocukların cinselliğe bu yaşlarda çok takilmamalari için sosyal aktivite ve spora yönlendirin

Ben bilmiyordum. Ne kadar ahlakliyim derdinde değilim. ama iyi ki de size göre cahillikse cahil kalmışım o yaşlarda. Çünkü belki de bunları bilseydim o yaşlarda erkeklerle hala sokaklarda futbol oynamazdim. Cinsel sağlığa gelince bi sorunum yok çok şükür. Ayrıca cinsellik çok sıradan gelmediği için kötü, olumsuz şeyler yaşayıp ruhsal sağlığımı da bozmadim.
Çocuk gelin ne kadar iğrenç igreti bir kavramsa Küçük kadin da o derece iğrenç. Birakalim bunları normallestirmeyi de çocuklarımiz biraz daha çocuk kalabilsin
Milletin öyle sok olmasina bakma. Hepimiz o yaslarda, o hormanlardan geçtik. Burdakilar "aah bak, ne kadar ahlakliyim" derdindeler. Ve o dertte degillerse açikcasi cinsel, ruhsal ve fiziksel sagliklarindan süphe duyarim.
e

[QUOTE
Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.

ice1985, post: 37186158, member: 588770"]Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.[/QUOTE]
Burda sorun kesinlikle sizde.zira madem o derece bilinçsizdiniz 17 gibi bir yaşta neden evlendiniz
Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.

Back