Güldürdünüz beniKusura bakma ama idrar deligi vajina gibi bariz belli olan bir yer degildir yani ki o deligi nerde buldunuz da yanlışlıkla oraya yuklendiniz ayrica evet mumkunati yok ordan iliskiye girmenizin, kisa bir vajinismus atağı yasamissiniz bence
benim o cesaretim çok yok açıkçasıHiç bir yere gitmenize gerek yok. Sadece kiziniz ile açik ve dostça bir iliski kurmaniz gerek. Cinsellik evde tabu degil, tam aksine, kiziniz size herseyi sorabilen bir ortam yaratmaniz yeterli. Ayrica vücüdünü kesf etmeye çalisan, anlamaya çalisan bir ergen adayi dünyanin sonu degildir.
Ve doktorda ebevyn degildir ve ebeveynin yapmasi gereken seyleri doktor söylemesi gerekmiyor. Niyese Türklerde ben bunu çok sik rastliyorum. Sorumluluk hep baskalarina veriliyor. Cocuk yaramaz olunca "babana söyliyecem" birsey oldugunda "doktora söyleyip sana igne vursun", yada bizat doktora gidip doktorun konusmasini istemek,...
Hayir, bu tür hasas konularda bir doktor, bir nevi tanimadigi bir insan, bu kiza bilgi vermek zorunda degil. Hayatin en travmatik olayi olur kiz için. Simdi doktor "cinsellik tüh, kaka" desin, 15 yil sonrada "aah cinsellik çok harika, kocani tatmin etmen gerek" mi desin?
Bu tür hasas konular anneler tarafindan konusulmasi lazim. Yadirgayici degil, bilgi vermek en önemli gaye aslinda. Eger o kiz aglaya aglaya anlatiyorsa yasadiklarini, korkuyorsa, pisman ise, bu yaptiklarinin kötü oldugundan dolayi degil, bilgisiz oldugundan. Bilgisiz oluncada yaptigi seyin çok kötü oldugunu saniyor yada hatta anne çok yadirgarsa o kiz cinsel dürtüleri ile ne yapacagini bilemez ve mastürbasyondan daha ileriye gidebilir. Dedigim gibi, herseyin basi bilgidir.
benimki hala bebekleri doktorların falan koyduğu düşünüyor tvde orda burda duyduklarından tüp bebek laflarından falanbenim o cesaretim çok yok açıkçası
ergenliğin başında doktora götürüp anlayabileceği dilde olacakları dinlemesi gerektiğini biliyorum nerden duyduysam belki de yanlış biliyorum
zaten öle korkutacak bi doktora götürmem sözkonusu değil sadece olabilecekleri benden iyi bilen biri anlatmalı diye düşünüyorum
ama siz açmazsanız başkası açacak gözünü, daha iyi değil ki.. birinci ağızdan en makul şekliyle öğrenmeli çocuğunuz. yoksa sağda solda okulda konuşulacak bunlar. bir anne olarak bunu izah etmek sizin göreviniz..benimki hala bebekleri doktorların falan koyduğu düşünüyor tvde orda burda duyduklarından tüp bebek laflarından falan
aslında anlatmak istiyorum ama gözünü açmaktan da korkuyorum
11 yaşındaki çocuğunuzun bebekleri doktorların koyduğunu düşünmesi ve bunu açıklamamanız da doğru değil.benimki hala bebekleri doktorların falan koyduğu düşünüyor tvde orda burda duyduklarından tüp bebek laflarından falan
aslında anlatmak istiyorum ama gözünü açmaktan da korkuyorum
ama siz açmazsanız başkası açacak gözünü, daha iyi değil ki.. birinci ağızdan en makul şekliyle öğrenmeli çocuğunuz. yoksa sağda solda okulda konuşulacak bunlar. bir anne olarak bunu izah etmek sizin göreviniz..
alla alla ben 6.sınıfya nekadar
malımışım meger ddd
sizin kız anotomiye biraz fazla
yatkın heralde
ben tam 11 yaşımda öğrendim çocuğun nasıl yapıldığını : ) annem o zamana kadar hep "biz babanla evlendik,, birbirimizi çok sevdik, sonra sen oldun, karnımda büyüdün" falan gibi anlatmıştı. benden 1 yaş büyük bir kız arkadaşım bir gün işin doğrusunu anlatınca (tabi kendince, biraz da korkutarak) kanım donmuştu. eve dönüp akşam yemeğinde babama "sen bunu anneme nasıl yaparsın, senden nefret ediyorum, sakın bir daha annemin yanına yaklaşma, bir de utanmadan hala bizimle beraber yaşıyorsun" diye korkunç bir tepki vermiştim. herkes neye uğradığını şaşırmıştı. sonra bir güzel beni oturttular karşılarına, anlattılar çok normal bir şey olduğunu. ama ben idrak edene kadar babama karşı büyük bir öfke beslemiştim hiç unutamam..
benim kızım her haliyle çocuksu
büyümek istemiyorum diyor hep çocuk kalayım diyor pek ergenlik taraklarında bezi yok
ben de öleydim biraz o yüzden böyle davranıyorum heralde
her şeyi bana anlatıyor duyduklarını yaşadıklarını henüz yanlış bi şey görmedim belki o yüzden rahatlığım da korkum da
ne bilim ya siz de haklısınız
çok belgesel izlerben tam 11 yaşımda öğrendim çocuğun nasıl yapıldığını : ) annem o zamana kadar hep "biz babanla evlendik,, birbirimizi çok sevdik, sonra sen oldun, karnımda büyüdün" falan gibi anlatmıştı. benden 1 yaş büyük bir kız arkadaşım bir gün işin doğrusunu anlatınca (tabi kendince, biraz da korkutarak) kanım donmuştu. eve dönüp akşam yemeğinde babama "sen bunu anneme nasıl yaparsın, senden nefret ediyorum, sakın bir daha annemin yanına yaklaşma, bir de utanmadan hala bizimle beraber yaşıyorsun" diye korkunç bir tepki vermiştim. herkes neye uğradığını şaşırmıştı. sonra bir güzel beni oturttular karşılarına, anlattılar çok normal bir şey olduğunu. ama ben idrak edene kadar babama karşı büyük bir öfke beslemiştim hiç unutamam..
belki biraz olsun çıtlatsaydı annem daha öncesinde, temel bilgileri verseydi bu kadar zor yaşamazdım bu durumu.. ama ben de kızınız gibi 11 yaşında çok çocuksuydum ve ergenliğe 14 yaşımda girdim.. annem muhtemelen sizin gibi erken olduğunu düşünmüştü.. ama şimdiki nesil çok daha hızlı büyüyor. her şeyden önce ellerinin altında internet var, olmasa bile okulda neler neler konuşuyorlar kendi aralarında. en sağlıklı ve olması gerektiği gibi bilgiyi siz verebilirsiniz kızınıza..
ama mütemadiyen aşık olur kendisi 3 yaşından beriben tam 11 yaşımda öğrendim çocuğun nasıl yapıldığını : ) annem o zamana kadar hep "biz babanla evlendik,, birbirimizi çok sevdik, sonra sen oldun, karnımda büyüdün" falan gibi anlatmıştı. benden 1 yaş büyük bir kız arkadaşım bir gün işin doğrusunu anlatınca (tabi kendince, biraz da korkutarak) kanım donmuştu. eve dönüp akşam yemeğinde babama "sen bunu anneme nasıl yaparsın, senden nefret ediyorum, sakın bir daha annemin yanına yaklaşma, bir de utanmadan hala bizimle beraber yaşıyorsun" diye korkunç bir tepki vermiştim. herkes neye uğradığını şaşırmıştı. sonra bir güzel beni oturttular karşılarına, anlattılar çok normal bir şey olduğunu. ama ben idrak edene kadar babama karşı büyük bir öfke beslemiştim hiç unutamam..
belki biraz olsun çıtlatsaydı annem daha öncesinde, temel bilgileri verseydi bu kadar zor yaşamazdım bu durumu.. ama ben de kızınız gibi 11 yaşında çok çocuksuydum ve ergenliğe 14 yaşımda girdim.. annem muhtemelen sizin gibi erken olduğunu düşünmüştü.. ama şimdiki nesil çok daha hızlı büyüyor. her şeyden önce ellerinin altında internet var, olmasa bile okulda neler neler konuşuyorlar kendi aralarında. en sağlıklı ve olması gerektiği gibi bilgiyi siz verebilirsiniz kızınıza..
ben tam 11 yaşımda öğrendim çocuğun nasıl yapıldığını : ) annem o zamana kadar hep "biz babanla evlendik,, birbirimizi çok sevdik, sonra sen oldun, karnımda büyüdün" falan gibi anlatmıştı. benden 1 yaş büyük bir kız arkadaşım bir gün işin doğrusunu anlatınca (tabi kendince, biraz da korkutarak) kanım donmuştu. eve dönüp akşam yemeğinde babama "sen bunu anneme nasıl yaparsın, senden nefret ediyorum, sakın bir daha annemin yanına yaklaşma, bir de utanmadan hala bizimle beraber yaşıyorsun" diye korkunç bir tepki vermiştim. herkes neye uğradığını şaşırmıştı. sonra bir güzel beni oturttular karşılarına, anlattılar çok normal bir şey olduğunu. ama ben idrak edene kadar babama karşı büyük bir öfke beslemiştim hiç unutamam..
eMilletin öyle sok olmasina bakma. Hepimiz o yaslarda, o hormanlardan geçtik. Burdakilar "aah bak, ne kadar ahlakliyim" derdindeler. Ve o dertte degillerse açikcasi cinsel, ruhsal ve fiziksel sagliklarindan süphe duyarim.
Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.
Simdi ben size bir sey sormak istiyorum,ben evlendigimde 17 yasindaydim.ve iliskiye girilen yeri bilmiyordum.esimde bilmiyordu.ilk deneyimimizdi.ve biz idrar yaptigimiz yerden yapiyoruk.ve cok rahat bir ailenin kiziydim.ama bilmiyordumm...ve bir gun evli bir arkadsimla konusurken ogrendim ki ayni yer degilmis...ayyy nerdeyse idrar kesem patliyacakti..e sorun bende mi.esimde mi.yani bilmemek bir rahatsizlikmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?