Çok kırıldım. Yanlış mı düşünüyorum?

İnsanlar sizin nekadar kazandignizi parayi nereye harcadignizi sorma yetkisini nerden biliyor ve buluyor? Kedi icin oldugunu soylemeden ailenizden isteyin bari zor bir durum
Aynı işi yapıyoruz bize bu iş için vesile olan onlardı. İşin içinde oldukları için kazanç miktarını gizleme gibi bir olanak yok zaten.

Demekki o sizi kardeşi yerine koymamış birde utanmadan hesap soruyor paraniz bitti mi hemen diye.
Ben olsam birdaha yüzüne bakmam.
Kediniz için üzüldüm en iyisi sahiplendirmek kontrol etme şartıyla.

Kediyi sahiplendirin mutlu olacağı biyerde yaşasın
Uyumsuz zor bı kedi belli ki

Kediyi sahiplendirin mutlu olacağı biyerde yaşasın
Uyumsuz zor bı kedi belli ki
Uyumsuz mu? Bizim kedimiz de sahiplendigimizden beri aynı mamayi yiyor. Çok da uyumlu. Ama kısırlastırinca veteriner aynı markanın farklı bir mamasina geçin dedi..yemedi bizimki. Yine aynısını aldık. Hatta yavru iken yavrular için olanından alıyorduk onu da hala alıyoruz ayrı kaba da onu koyuyoruz seviyor cunku.
Uyumsuz mu oluyor bu? Kedi maddi durumunuzu aşıyor dese anlayacağım da

Bence uyumsuz

Zoruma gitti çünkü ben kedimi kızımdan ayırıyormuşum gibi ima etmiş oldu. Yani zoruma giden bu ben sanki elimde para olmasına rağmen mama almıyormuşum gibi davrandı. Kıyaslamasının zoruma gittiği kısım bu. Yoksa tabii ki kedim evladımdan farksız bu yüzden elimdeki son nakitle peynir yerine mama almıştım. Ne demek yani kızın yemese aç mı bırakırsın demesi ne demek. Gidip banka mı soyayımm

Çocuklar için geçerli olan kediler için de geçerli, aç kalırsa yerler. Bizim de bekarken bir kedimiz vardı, mama beğendiremezdik, kuru mamayı bir süre sonra yemedi, doğranmış et şeklinde olan mamadan aldık, bir süre sonra onu da yemedi, kuru mamaya geçtik, veterinerden kaliteli mama aldık onu da yemezdi. Çocuğu yemek yemeyen anneler gibi tek derdim kedimin yemeğiydi. Şimdi iki çocuğum var onlar için o kadar endişelenmedim. Neyse, geçen yaz İzmir’e gittik, bir yerde yemek yerken bir kedi yan masaya gitti, o masanın da köpeği vardı, köpek kediye havladı, öyle bir kovaladılar kediyi sözde hayvanseverler. Sonra biz çağırdık yediklerimizden verdik, o kadar açtı ki kedi ben son kalan etlerimi yemedim ona verdim, oğlum pizza söylemişti sucuklarını salamlarını verdi, onları yedi işte domatesleri, mısırları falan atıyordu önüne ben onları yemez oğlum dedim, anne yiyor dedi. Ekmeklerini falan bir sürü doldurdu oğlum, biz kalkarken kedi hepsini bitirmek üzereydi. Demek ki o kadar açtı. Çok üzüldüm.

Anladım ben tam tersini anlamışım kusura bakmayın:) aşı için belediyeyi arayabilirsiniz bence. Ama mama kısmını kendiniz halletmek zorundasınız. Ya da sahiplendireceksiniz

İnanınn ben de çok üzülüyorum durup durup ağlıyorum psikolojim bozuldu iyice. Mantarın genişlediğini gördükçe ağlıyorum ve elimden hiçbir şey gelmiyor.
iyi de bu mantar öyle aman aman masraf gerektiren bişey değil ki. en başında napıp edip götürmeniz gerekirdi. biz de sahiplendiğimizde daha 1.5 aylıkken mantar sorunu vardı, bizimki daha yayılmıştı öyle gelmişti yani bize, 1 ay sürdü iyileşmesi. muayene ve ilaçlı banyo ücreti oluyor, insanda kullanılan mantar ilacı alıyorsunuz düzenli uyguluyorsunuz, hayvana başlık takılıyor ki yalayıp da kaşıyarak yaymasın diye. şimdi arttığı için masrafı da arttı tedavisi daha uzun sürecek. hiç mi yedekte para tutmadan yaşıyorsunuz anlamadım ki. arkadaşınızın aile içi şeyleri bu kadar bilmesi yanlış ama size sinir olmuş kediye iyi bakamadığınız için. bu en azından ameliyat vs gibi operasyon gerektiren aşırı masraflı bişey değil. gözünüzün önünde mantarın büyümesini izlemek yerine keşke ailenizden 200-300 borç bulup bir veterinere götürüp halletseydiniz. belediyelerin, üniversitelerin hizmetlerini araştırabilirdiniz, ücretsiz bişeyler kovalayabilirdiniz. yani bunların hiçbirini yapmadınız mı? elimden bişey gelmiyor diyecekseniz bir an önce başkasına verin kurtulsun hayvancağız.

mama için eski maması ile yeni mamasını karıştırarak vermeyi deneyebilirsiniz eğer denemediyseniz.

mama olarak biz de 1 ay öncesine kadar piyasadaki en pahalılarından birini kullanıyorduk. 7 kg almıştık bitti falan işte. tabii kaç ay geçti aradan fiyat uçmuş. çok pahalı olduğu için daha ekonomik bir mamaya geçirdik. arada yaş mama veriyoruz. evde pişen sağlıklı şeylerden veriyoruz değişiklik olsun falan diye. mamalar çok pahalı ama önemli olan mama markası değil içeriği.

Son düzenleme:
samimiyetinize güvenerek, kardeş gibiymişsiniz ya ondan açık açık konuşmuş herhalde. insan kendisini aciz hissettiği zaman alıngan olabilir. tüm dünyaya karşı tek başına hissettiğinden olanı olmayanı kafasında kurabilir. siz de samimi olun kırıldığınızı söyleyin o zaman.
kediniz de mırın kırın etse de ne verirseniz onu yer. önemli olan hastalığının tedavi edilmesi. belediyenin vet. hizmetlerinden yararlanırsınız, ilaçlarını alabileceğiniz zaman götürürsünüz. gelip geçer bu günler, üzülmeyin.

Arkadaşınız hadsiz, sizin de sınırlarınızı daha belirginleştirmeniz gerek. Benim de böyle her şeye yorum yapan aşırı müdahaleci arkadaşlarım var bu gibi durumlarda hemen sınır çekiyorum, konuyu değiştiriyorum, karışılmasından hoşlanmadığım belirtiyorum. Kedinizi sahiplendirmeniz önerilmiş, gerçekçi olalım, yetişkin bir tekir kediyi kolay kolay kimse sahiplenmez. Yavru tekirlere yuva bulunamıyor. Ve sahiplendirseniz mutlu olacak mı? Her şey kaliteli mama mı? Sizin sevginiz ilginiz bağınız.. Geçici bir süreç bu. Ve o da ailenin bir üyesi. Hep beraber atlatacaksınız. Hastalığı için veterineriyle konuşup daha sonra ödeyebileceğinizi söyleseniz belki idare ederler. Umarım en kısa zamanda iş bulur toparlanırsınız.

Aylık gelirleri 15bin olan insanlara siz neden binlerce liralık mama/para yardımında bulunuyordunuz ki? Çok yardimseverseniz internette orman beslemesine çıkan, birkaç kuruş parasini hasta hayvanları tedavi etmeye adayan çok insan var (mesela benim kedimi bulup ameliyat ettiren @kesmeşeker) . Yani cok daha ihtiyacı olan tonla yer varken zaten zengin ve zaten sizden para istememiş insanlara para yardımında bulunmanız ilginç olmuş . Belki de durumları iyi olmasına rağmen sizin onlara onlar talep etmeden para göndermiş olmanıza icerledi zamanında, şimdi de bu tavırları ondan (saçma demeyin, çoğu insan eşinin dostunun kendi bebeginden kalma sapasağlam ve kaliteli eşyalari bebeğine getirmesine bile sinir olabiliyor. KK'da bu konuda sayfalarca konu var)
Konuya gelince; umarım bu zor durumdan kolayca çıkarsınız. Kedi mamalari el yakıyor. Ama durup durup kendine yeni zamlar da eklese temizmama sitesi hala muadillerine göre ucuz ve kaliteli. Beş kiloluk mama alsanız, size uzunca bir zaman yeter. Yas mama olarak da ben sokak kedilerine şunu yapıyorum,hem bolkepce oluyro,hem de besleyici
Bir tavada tavuk ciğeri haşlayın, bir tencereye de pirinç,yıkanmış yumurta,havuç , karnabahar vs evde ne varsa koyup üstüne de biraz su koyup haşlayın. Sonra bunların hepsini blendirdan geçirin (evet,yumurtayı kabuğuyla).
Mis gibi yas mama olur. Bunu hem birkaç ayrı YouTube videosu izleyip harmanladim,hem de veteriner arkadaşıma sordum. Bildiğim kadariyla bir zarari yok.
Deneyebilirsiniz... Küçük küçük kavanozlara koyup saklayın, ara ara değişiklik olur

Gerçekten parası olanın tuzu kuru galiba anlatamıyorsun derdini. Kenara para ayırmadan yaşanır mı diyorsunuz da sizce aylık bin tl ile kenara para ayrılabilir mi? Size mutfak masrafımı bile karşılayamadığımı söylüyorum. Mantarı farkedeli zaten 2-3 gün oluyor. Mama almak yerine vet e götürseydim 50 tl ile tedavi ve masraflar hallolur muydu sizce? Hadi diyelim halloldu, bu sefer de mama alamayacaktım. Sanki paramızın olmaması bir suçmuş gibi davranmak zorunda mısınız yani??? Ne demek ya kızmak??? O zaman ben de beş parasız oldukları dönemde parayla kedi alıp aşılarını yaptıramadılar diye kızsaydım??? Bakamıyoruz diye kızmış mış. Allah o arkadaşı da sizi de düşürmez inş şöyle duruma. Borç istemeyi ben de biliyorum zaten 3 aydır borçla besledim kedimi. Nereye kadar borç alacağım daha?? Kendi ailem bile anca kendilerini düşünüyor aldığım borçların yerine çeyrek altın istiyorlar ne kadar yardımseverler. Kim bilir ben ödeyeceğim zaman altın ne kadar olacak. Ailem bile faydalanma peşinde merhamet sahibi bir tane tanıdığım olsa zaten şu durumda olmazdım.

Ailenizden başka bir şey için diyerek kedinin masraflarını isteyemez misiniz?
İnanın isteyecek yüzüm kalmadı artık o kadar çok borçlandım ki. Bir de çeyrek yerine sayıyorlar. 5 çeyrek borcum oldu şu son 3 ayda. İsterken de artık surat yapılıyor ezim ezim eziliyorum.

Ay kusura bakmayın da konuyu baştan sona ağzım açık okudum neresinden tutsam elimde kalacak bi konu. Arkadaşınızın ailenizle ilgili bi kedi yüzünden bu kadar rahat ileri geri konuşabilmesine mı şaşırıyım, son paranızı çocuğunuz yerine kedinize harcamanıza mı, bu yoklukta hala kediye mama beğendirmeye çalışmanıza mı, kedi için geliri olan birinin parasını ödemenize mi yoksa ondan yardım beklemenize mi bilemedim.

Hayvanlar dostlarımız tabii ki çok kıymetli ama bu noktaya varan takıntılar bana hastalıklı geliyor kusura bakmayın. Bakamıyosanız da verin hayvanı, bu insanla da ilişkinizi kesin hatta bence kendi de onu demeye getirmiş zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…