Aynı işi yapıyoruz bize bu iş için vesile olan onlardı. İşin içinde oldukları için kazanç miktarını gizleme gibi bir olanak yok zaten.İnsanlar sizin nekadar kazandignizi parayi nereye harcadignizi sorma yetkisini nerden biliyor ve buluyor? Kedi icin oldugunu soylemeden ailenizden isteyin bari zor bir durum
Demekki o sizi kardeşi yerine koymamış birde utanmadan hesap soruyor paraniz bitti mi hemen diye.Bunu ben de anlayamıyorum. Ben hiçbir zaman ne maddi konularına ne herhangi bir olaylarına bu kadar söz sahibi olmadım. İddia konusu da nadir bir olay. Oynandığı sırada bize misafirliğe gelmişlerdi. Muhabbet esnasında maç için iddialaşma oldu ve oynanıp denendi. Kaybedilecek olan miktar bizi ne üzer ne fakir ederdi. Eğlence amaçlı bir defa yapılan birşeydi. Yılbaşı bileti almak gibi yani. Kazanılan miktarla da içecek birşeyler ısmarlamıştık aynı gün. Yanlarında yaşandığı için biliyorlar yani. İddialaşma konusuna da birebir dahiller. Bilmiyorum bunca zaman zaten ben onu olmayan kız kardeş yerine koymuştum. Aile gibiydik birbirimize arka çıkıyorduk. Niye böyle oldu bu davranışı hakedecek ne yaptık bilmiyorum.
Aslında uyumsuz değil evladım gibi üzüldüğümü bile anlayıp gelip bana masaj yaparak teselli ediyor. Ama hasta işte.Kediyi sahiplendirin mutlu olacağı biyerde yaşasın
Uyumsuz zor bı kedi belli ki
Uyumsuz mu? Bizim kedimiz de sahiplendigimizden beri aynı mamayi yiyor. Çok da uyumlu. Ama kısırlastırinca veteriner aynı markanın farklı bir mamasina geçin dedi..yemedi bizimki. Yine aynısını aldık. Hatta yavru iken yavrular için olanından alıyorduk onu da hala alıyoruz ayrı kaba da onu koyuyoruz seviyor cunku.Kediyi sahiplendirin mutlu olacağı biyerde yaşasın
Uyumsuz zor bı kedi belli ki
Hasta mı afefersinuz orayı kaçırdım mantar dışında nesi var yavrununAslında uyumsuz değil evladım gibi üzüldüğümü bile anlayıp gelip bana masaj yaparak teselli ediyor. Ama hasta işte.
Bence uyumsuzUyumsuz mu? Bizim kedimiz de sahiplendigimizden beri aynı mamayi yiyor. Çok da uyumlu. Ama kısırlastırinca veteriner aynı markanın farklı bir mamasina geçin dedi..yemedi bizimki. Yine aynısını aldık. Hatta yavru iken yavrular için olanından alıyorduk onu da hala alıyoruz ayrı kaba da onu koyuyoruz seviyor cunku.
Uyumsuz mu oluyor bu? Kedi maddi durumunuzu aşıyor dese anlayacağım da
Zoruma gitti çünkü ben kedimi kızımdan ayırıyormuşum gibi ima etmiş oldu. Yani zoruma giden bu ben sanki elimde para olmasına rağmen mama almıyormuşum gibi davrandı. Kıyaslamasının zoruma gittiği kısım bu. Yoksa tabii ki kedim evladımdan farksız bu yüzden elimdeki son nakitle peynir yerine mama almıştım. Ne demek yani kızın yemese aç mı bırakırsın demesi ne demek. Gidip banka mı soyayımmKedinizi kızınız ile bir tutması niye zorunuza gitti ki 2 yerde yazmışsınız bir de? İkisi de aynı olmuyor mu zaten ayni evde yaşarken?
Belediyeler falan da yapıyor aşıları hiç araştırdiniz mi?
Hangi şehirde yaşıyorsunuz özel değilse
Anladım ben tam tersini anlamışım kusura bakmayın:) aşı için belediyeyi arayabilirsiniz bence. Ama mama kısmını kendiniz halletmek zorundasınız. Ya da sahiplendireceksinizZoruma gitti çünkü ben kedimi kızımdan ayırıyormuşum gibi ima etmiş oldu. Yani zoruma giden bu ben sanki elimde para olmasına rağmen mama almıyormuşum gibi davrandı. Kıyaslamasının zoruma gittiği kısım bu. Yoksa tabii ki kedim evladımdan farksız bu yüzden elimdeki son nakitle peynir yerine mama almıştım. Ne demek yani kızın yemese aç mı bırakırsın demesi ne demek. Gidip banka mı soyayımm
Peki uzman sizsiniz sonuçta.Bence uyumsuz
iyi de bu mantar öyle aman aman masraf gerektiren bişey değil ki. en başında napıp edip götürmeniz gerekirdi. biz de sahiplendiğimizde daha 1.5 aylıkken mantar sorunu vardı, bizimki daha yayılmıştı öyle gelmişti yani bize, 1 ay sürdü iyileşmesi. muayene ve ilaçlı banyo ücreti oluyor, insanda kullanılan mantar ilacı alıyorsunuz düzenli uyguluyorsunuz, hayvana başlık takılıyor ki yalayıp da kaşıyarak yaymasın diye. şimdi arttığı için masrafı da arttı tedavisi daha uzun sürecek. hiç mi yedekte para tutmadan yaşıyorsunuz anlamadım ki. arkadaşınızın aile içi şeyleri bu kadar bilmesi yanlış ama size sinir olmuş kediye iyi bakamadığınız için. bu en azından ameliyat vs gibi operasyon gerektiren aşırı masraflı bişey değil. gözünüzün önünde mantarın büyümesini izlemek yerine keşke ailenizden 200-300 borç bulup bir veterinere götürüp halletseydiniz. belediyelerin, üniversitelerin hizmetlerini araştırabilirdiniz, ücretsiz bişeyler kovalayabilirdiniz. yani bunların hiçbirini yapmadınız mı? elimden bişey gelmiyor diyecekseniz bir an önce başkasına verin kurtulsun hayvancağız.İnanınn ben de çok üzülüyorum durup durup ağlıyorum psikolojim bozuldu iyice. Mantarın genişlediğini gördükçe ağlıyorum ve elimden hiçbir şey gelmiyor.
Gerçekten parası olanın tuzu kuru galiba anlatamıyorsun derdini. Kenara para ayırmadan yaşanır mı diyorsunuz da sizce aylık bin tl ile kenara para ayrılabilir mi? Size mutfak masrafımı bile karşılayamadığımı söylüyorum. Mantarı farkedeli zaten 2-3 gün oluyor. Mama almak yerine vet e götürseydim 50 tl ile tedavi ve masraflar hallolur muydu sizce? Hadi diyelim halloldu, bu sefer de mama alamayacaktım. Sanki paramızın olmaması bir suçmuş gibi davranmak zorunda mısınız yani??? Ne demek ya kızmak??? O zaman ben de beş parasız oldukları dönemde parayla kedi alıp aşılarını yaptıramadılar diye kızsaydım??? Bakamıyoruz diye kızmış mış. Allah o arkadaşı da sizi de düşürmez inş şöyle duruma. Borç istemeyi ben de biliyorum zaten 3 aydır borçla besledim kedimi. Nereye kadar borç alacağım daha?? Kendi ailem bile anca kendilerini düşünüyor aldığım borçların yerine çeyrek altın istiyorlar ne kadar yardımseverler. Kim bilir ben ödeyeceğim zaman altın ne kadar olacak. Ailem bile faydalanma peşinde merhamet sahibi bir tane tanıdığım olsa zaten şu durumda olmazdım.iyi de bu mantar öyle aman aman masraf gerektiren bişey değil ki. en başında napıp edip götürmeniz gerekirdi. biz de sahiplendiğimizde daha 1.5 aylıkken mantar sorunu vardı, bizimki daha yayılmıştı öyle gelmişti yani bize, 1 ay sürdü iyileşmesi. muayene ve ilaçlı banyo ücreti oluyor, insanda kullanılan mantar ilacı alıyorsunuz düzenli uyguluyorsunuz, hayvana başlık takılıyor ki yalayıp da kaşıyarak yaymasın diye. şimdi arttığı için masrafı da arttı tedavisi daha uzun sürecek. hiç mi yedekte para tutmadan yaşıyorsunuz anlamadım ki. arkadaşınızın aile içi şeyleri bu kadar bilmesi yanlış ama size sinir olmuş kediye iyi bakamadığınız için. bu en azından ameliyat vs gibi operasyon gerektiren aşırı masraflı bişey değil. gözünüzün önünde mantarın büyümesini izlemek yerine keşke ailenizden 200-300 borç bulup bir veterinere götürüp halletseydiniz. belediyelerin, üniversitelerin hizmetlerini araştırabilirdiniz, ücretsiz bişeyler kovalayabilirdiniz. yani bunların hiçbirini yapmadınız mı? elimden bişey gelmiyor diyecekseniz bir an önce başkasına verin kurtulsun hayvancağız.
mama için eski maması ile yeni mamasını karıştırarak vermeyi deneyebilirsiniz eğer denemediyseniz.
mama olarak biz de 1 ay öncesine kadar piyasadaki en pahalılarından birini kullanıyorduk. 7 kg almıştık bitti falan işte. tabii kaç ay geçti aradan fiyat uçmuş. çok pahalı olduğu için daha ekonomik bir mamaya geçirdik. arada yaş mama veriyoruz. evde pişen sağlıklı şeylerden veriyoruz değişiklik olsun falan diye. mamalar çok pahalı ama önemli olan mama markası değil içeriği.
İnanın isteyecek yüzüm kalmadı artık o kadar çok borçlandım ki. Bir de çeyrek yerine sayıyorlar. 5 çeyrek borcum oldu şu son 3 ayda. İsterken de artık surat yapılıyor ezim ezim eziliyorum.Ailenizden başka bir şey için diyerek kedinin masraflarını isteyemez misiniz?