- 21 Kasım 2013
- 1.165
- 749
-
- Konu Sahibi magic girl
canım sen gidince; sadece annende kal o zaman, ablanlar da kalıyorsan kalma. inşallah herşey yoluna girer.Söyledim canım yok iş stresi varmış yok o bu hep bahanesi hazırdı bikere odaya sokup oğlumu bıkdım sizden gidinde kurtulayım demiş çoçuk bana demeden kendi dedi bide özür diledi pasta almış gelmiş yinede af ettim herşeye rağmen aramamaları kadar hiç birşey dokunmuyor bana 4 kardeşiz 3 kız 1 erkek hepimiz evliyiz en iyi erkek kardeşim karşıladı hanımı bide annesinin yazlığına gitmişdi annemde kalıyordu çalışdığı için canım ödü koptu ablam çoçukları rahat edemiyecek diye bi o el üstünde tuttu bizi hele çoçuklara neler yaptı üzülüp kırılmasınlar diye
Ah canım zaten annemde kaldım ablamda kardeşimde kalsam evden atar onlar beni bundan eminimde annemin bile evinde kalmam battı onlara işten çıkan anneme geliyor ablam altkatta oturuyor diğer kardeşim iki sokak ötede annem onların çoçuklarına bakıyor sabahdan akşama kadar onlarda oraya gelip yiyip içip teee gece vakti gidiyorlardı o oturdukları vakit benim çoçukların sesleri ağır gelmiş onlara allah var kardeşiminkilerde küçük benimkilerle birleşince epey ses oluyordu ama ne yapabilirdimki elimden geldiği kadar anlatıyor bağırıyordum çoçuklara yok zaten bidakine eşimle gidecem eşimin ailesinin evi var orda kalırız herkesde mutlu olurcanım sen gidince; sadece annende kal o zaman, ablanlar da kalıyorsan kalma. inşallah herşey yoluna girer.
canım çocuk bunlar tabiki ses olur, hem yeğenlerini o kadar süre görmemişler, ne yazacağımı bilemiyorum. eşinin ailesinin evi müsaitse orada kalman belki senin için daha iyi olur, üzülmemiş olursun.Ah canım zaten annemde kaldım ablamda kardeşimde kalsam evden atar onlar beni bundan eminimde annemin bile evinde kalmam battı onlara işten çıkan anneme geliyor ablam altkatta oturuyor diğer kardeşim iki sokak ötede annem onların çoçuklarına bakıyor sabahdan akşama kadar onlarda oraya gelip yiyip içip teee gece vakti gidiyorlardı o oturdukları vakit benim çoçukların sesleri ağır gelmiş onlara allah var kardeşiminkilerde küçük benimkilerle birleşince epey ses oluyordu ama ne yapabilirdimki elimden geldiği kadar anlatıyor bağırıyordum çoçuklara yok zaten bidakine eşimle gidecem eşimin ailesinin evi var orda kalırız herkesde mutlu olur
Senin yine kardeşlerin yanındaymış canım benim onlarda aramıyor bi erkek kardeşim whatsaapdan yazar arasıra diğerleri ölsem haberleri olmaz bakalım şuanda karar aldım arayıp sormayacam erkek kardeşimede tembih etcem görüşmüyorum desin bakalım merak etceklermiaynı kırgınlık bende de var biliyor musun.
bizde en küçük kardeşim erkek onu çok kayırıyolar.
kızlar olarak hepimiz aynı durumdayız.
annem babam hiç arama bilmezler.
geçenlerde de ben bişeye çok kırılmıştım epeyce aramadım annem tam 2 ay sonra aradı beni.
şimdi de yine bir ay oldu o aramasının üstünden.
aynı şehirdeyiz ama 3 aydır gitmiyorum.
bu haftasonu gitcem bakalım ne laflar sokacaklar.
bilmiyorum ya hep biz arayalım soralım istiyolar, ağızlarına geleni söylüyolar hatta kardeşlere birbirinin dedikodusunu yapıyolar.
bizde kızlar olarak her dakka yazışıyoruz herşeyden de az çok haberimiz oluyor kırılıyoruz tabi onlar bunu bilmiyodur büyük ihtimal.
her yönden beklentisi çok olan anne babalardan bizimkiler.
Amin canım ben yurtdışındayım yanıma gelemezler ama hiçmi insan evladını merak etmez bunlar beni silmiş resmen hayatlarından kaçkez sitem ettim yaptım aynı tas aynı hamam devam
Olabilir canım ama ben onlara bana çağrı atın aramak isterseniz ben aylık ödüyorum ev teli konuşmam bedava diyorum ama ne arayanım var nede soranım hadi o pahalı whatsapp viber var ordan arayabilirler hadi onuda geçtim bir msj atıp msnden görüşelim demeye bile hacetleri yok ben dediğimdede hepsi bir yere gitcek işleri var vakitleri yok bana ayıracak zaten türkiyeye gittiğimdede kardeşim arkadaşlarıyla takıldı hafta sonu diğer günler işte ablamda hep mesaisi vardır bahanesi hazırdı bi erkek kardeşim yanımdaydı onlar beni istemiyorlar şimdi kafamda puzzlımı tamamladımYani uzakta olan genelde kıymeyli olur çünkü her zaman göremez özler arar sorar ama sizde durum tam tersi
Şu da geldi aklıma ama emin olamadım acaba siz yurtdışındasınız diye arama yapma gibi ücretler farklı oluyo daha fazla ödeniyo diye mi düşünüp aramıyolar? Yani telde konuşma ücretleri farklı oluyodu sanırım(yada en azından ben öyle hatırlıyodum) bu sebebten mı her zaman arayamıyolar??
Canım, hep erkek kardeşim yanımdaydı yazmışsın, demek ki gelininiz de yanınızdaydı. o yüzden yine şanslı sayılırsınız, iyi yürekli bir gelininiz var sanırım. pozitif yönleri düşünmeye çalışın…Olabilir canım ama ben onlara bana çağrı atın aramak isterseniz ben aylık ödüyorum ev teli konuşmam bedava diyorum ama ne arayanım var nede soranım hadi o pahalı whatsapp viber var ordan arayabilirler hadi onuda geçtim bir msj atıp msnden görüşelim demeye bile hacetleri yok ben dediğimdede hepsi bir yere gitcek işleri var vakitleri yok bana ayıracak zaten türkiyeye gittiğimdede kardeşim arkadaşlarıyla takıldı hafta sonu diğer günler işte ablamda hep mesaisi vardır bahanesi hazırdı bi erkek kardeşim yanımdaydı onlar beni istemiyorlar şimdi kafamda puzzlımı tamamladım
Evet gelinimizde iyi herhangi bir sorunumuz yok gerçi gelinimizle kimsenin sorunu yok evet erkek kardeşim dört döndü etrafımda eşi annesinin yazlığına gitmişti beraber gezdik çarşıyı avm falanda oda olmasaydı ne yapardım ben tatilimde rezil olurdu ondan bakalım doğru diyorsunCanım, hep erkek kardeşim yanımdaydı yazmışsın, demek ki gelininiz de yanınızdaydı. o yüzden yine şanslı sayılırsınız, iyi yürekli bir gelininiz var sanırım. pozitif yönleri düşünmeye çalışın…
Canım durumları iyiki üstelik 7/24 internetleri var msnden hotmailden bile konuşmaya davet etmiyorlar ben istiyorum açıyorlar 5 dk sonra ya düğüne ya misafirleri gelir sıkılıyorlar annemde dahil ilk lafıda darılma yavrumda işim var dışarı çıkçam kendi yeğenleri gelince ben ordayken darılmasınlar diye gideceği yeri iptal ediyordu
Yok tatlım aramıyacam bakalım merak etceklermi gerçi ben 1 hafta sonra çatlarımda bu sefer tutcam kendimi bakalım işte aklımada kötü şeyler geliyor hadi onlara kızıyorum yaaa yeğenlerime birşey olsa diyorum onlar aramaza bile teyzeyim ben bebişlerime nasıl kıyayım onların hiç suçu yokki anaları ne kadar beni silmiş olsalar bilenazları sana geçiyodur..kırılacağını düşünmüyorlardır..sn yinede kötü düşünme bence..
bence bu düşüncelerini güzelce kırıldığını anlat dile getir susma belki anlarlar yanlış yaptıklarını konuşmazsan kimse bilmez içindekileri ki öz ailen yanikızlar kısa ve öz yazacagım yıllardır böyle ablam kardeşlerim beni hiç aramıyor annemde ne zaman arasam ayyy bende seni arayacakdım rolü yapıyoryani 2 hafta aramadım belki merak ederler diye yok aramadılar dayanamadım ben aradım annem aynı şeyi söyledi yine aynı laf bende seni arayacakdım veeee sürekli kardeşlerimin sorunlarını onların çoçuklarını anlatıyor hiç beni sormuyor seninde bir derdin varmı demiyor ben yıllarca umursamadım takmadım ama son zamanlarda iyice kafama takdım kızkardeşimin oğlu hasta olmuş geçen annem iki gözü iki çeşme çoçuğum ölüyordu diye ablam gece 3 de msj atmış teyzesi tosunumuz ölüyordu diye artık açıp telefon bağırasımmmm varrrr ulennnn neler yaşadım neler atlattım hiç haberiniz oldumu bende buz gibi hastane odalarında ölü gibi gariban gariban yattım anasız babasız kardeşsiz eşim evde çoçuklarla çünkü çoçukları hastaneye sokmuyorlardı mikrop kaparlar diye sezeryanlarla doğum yaptım hiçmi kontorünüz olmadı hep eşim bilgilendirdi yine aramadılar kızlar ne edeyim şimdi ben aramayım sormayımmı onları ya ölürse annem babam azap çekerim keşke arasaydım derim diyor bi yanım bi yanımda arama sorma whatsapplardan yazma diyor ya sizce
aaaa aynı benim yaşadıklarım, bu kadar herşey aynı olurkızlar kısa ve öz yazacagım yıllardır böyle ablam kardeşlerim beni hiç aramıyor annemde ne zaman arasam ayyy bende seni arayacakdım rolü yapıyoryani 2 hafta aramadım belki merak ederler diye yok aramadılar dayanamadım ben aradım annem aynı şeyi söyledi yine aynı laf bende seni arayacakdım veeee sürekli kardeşlerimin sorunlarını onların çoçuklarını anlatıyor hiç beni sormuyor seninde bir derdin varmı demiyor ben yıllarca umursamadım takmadım ama son zamanlarda iyice kafama takdım kızkardeşimin oğlu hasta olmuş geçen annem iki gözü iki çeşme çoçuğum ölüyordu diye ablam gece 3 de msj atmış teyzesi tosunumuz ölüyordu diye artık açıp telefon bağırasımmmm varrrr ulennnn neler yaşadım neler atlattım hiç haberiniz oldumu bende buz gibi hastane odalarında ölü gibi gariban gariban yattım anasız babasız kardeşsiz eşim evde çoçuklarla çünkü çoçukları hastaneye sokmuyorlardı mikrop kaparlar diye sezeryanlarla doğum yaptım hiçmi kontorünüz olmadı hep eşim bilgilendirdi yine aramadılar kızlar ne edeyim şimdi ben aramayım sormayımmı onları ya ölürse annem babam azap çekerim keşke arasaydım derim diyor bi yanım bi yanımda arama sorma whatsapplardan yazma diyor ya sizce
Ahhhh canım kaçkez dile getirdim söyledim hele bi bayram akşamı hıçkırıklara boğuldum anne söyle artık arayıp sormasınlar ablanız kardeşiniz öldü de onlara dedim annemde kendi çok arıyormuş gibi arama sorma sende artık kıymetini bilmeyenleri yavrum üzme kendini benide üzme dedi o kadar halen daha tık yok bir ilerleme yok 3 gün önce aradım çok hastayız evcek dedim anneme yeğenler ses yapıyordu zor konuşduk daha bak aramadılar öldümmü kaldımmı hiç merak bile etmiyor hadi kardeşleri geçtim anne nasıl yavrusunu merak etmezbence bu düşüncelerini güzelce kırıldığını anlat dile getir susma belki anlarlar yanlış yaptıklarını konuşmazsan kimse bilmez içindekileri ki öz ailen yani
Yalnız değilmişim canım benim okadar çok şey varki yazmadığım ve aslada kafama takmadım ama ne olduysa geçen akşam yeğenim hastalanmış msjlara boğdular beni tosunumuz ölüyordu teyzesi öyle böyle kaç msj atılmış gecenin 3. De hemen annemi aradım ağlamakdan konuşamadı çoçuğum ölüyordu nerdeyse diye evine bile yollamamış annesi uyurda bakamaz diye artık koynumdan ayırmam dedi ahhhh anne dedim içimden ben neler yaşadım neler atlattım ya çoçuklarım hiç bu kadar endişelenmedin ertesi gün nasıl oldun diye aramadın dedim kendi kendime çok kafama takmaya başladımaaaa aynı benim yaşadıklarım, bu kadar herşey aynı olur
Kalmaz olurmu canım bilmezmiyim derin bir yara kalıyor en azından senin annen eninde sonunda anlamış senin kıymetini benimkide habire yanındakileri doyurma peşinde kardeşim eşi çalışıyor iyide maaşları var arabaları tamirhanede kalmış çıkaramamışlarda annem 3 bin liralık bileziğini bozdurmuş bana anlatıyor anne daha 6 ay önce verdin 10 bin 3 tanede takını verdin onları ödeyemidiler sürekli niye veriyorsun sen hep hayatlarında olmayacaksın bırak alışsınlar düşüp kalkmaya dedim sen vermezsin kendi evlatlarına diye beni azarladıAllah büyük benim ailem de aynı şeyi bana yaptı, anlatsam siz evlatlık mısınız dersiniz. Fakat Allah büyük, 30 lu yaşlarımın başlarında ananem bakıma muhtaç hale geldi ,annemde kalmaya başladı ve anneme kötü davranmaya başladı. Annem bir gün bana "ananen beni hiç sevmiyor,anlamıyorum" dedi. Gülsemmi ağlasammı bilemedim :) Allah büyük sonra annemin bana yaklaşımları değişti, galiba yaşlanınca benim ona bakma ihtimalim aklına geldi, artık iyi davranıyor. Ama kırılganlıklar unutulmuyor.Annelerin yaptıkları travma olarak kalır. 20 yıl boyunca nerdeyse her akşam rüyamda annemi bana kötü davranırken görür ağlayarak uyanırdım, artık geçti şükür.
ben kaç kere ameliyat oldum, hem de hamileyken, bildiğin yatalak oldum,git kayınvalidenin yanında doğur diyen bir annem vardı. Doğum yaptım, gelmicem ama konu komşu ne der diye geliyorum demişti. Şimdi sağlıklıyım ve elime para geçiyor, benden iyisi yok.Abim benle konuşmuyor, annem konuşmamasını destekliyor :) Aynı anneden miyiz diye düşünmeye başladım :) Bir kitap aldım, Var olan annenin yokluğu diye. Kendi kendimi tedavi ettim, şimdi annem yaptıklarının pişmanlığını yaşıyor belli. Bu sefer de ben ağırdan alıyorumYalnız değilmişim canım benim okadar çok şey varki yazmadığım ve aslada kafama takmadım ama ne olduysa geçen akşam yeğenim hastalanmış msjlara boğdular beni tosunumuz ölüyordu teyzesi öyle böyle kaç msj atılmış gecenin 3. De hemen annemi aradım ağlamakdan konuşamadı çoçuğum ölüyordu nerdeyse diye evine bile yollamamış annesi uyurda bakamaz diye artık koynumdan ayırmam dedi ahhhh anne dedim içimden ben neler yaşadım neler atlattım ya çoçuklarım hiç bu kadar endişelenmedin ertesi gün nasıl oldun diye aramadın dedim kendi kendime çok kafama takmaya başladım
Oh ne güzel canım iyi yapıyorsun asla taviz verme iyice pişman olsun abinide boşver bende ablamla kardeşimi takmıyacam ne halleri varsa görsünler annede hayret ettim belki ben türkiyede olsaydım gelirdi annem bilemiyorumki orda hiç hasta olmadım yada senin annen gibimi yapardıben kaç kere ameliyat oldum, hem de hamileyken, bildiğin yatalak oldum,git kayınvalidenin yanında doğur diyen bir annem vardı. Doğum yaptım, gelmicem ama konu komşu ne der diye geliyorum demişti. Şimdi sağlıklıyım ve elime para geçiyor, benden iyisi yok.Abim benle konuşmuyor, annem konuşmamasını destekliyor :) Aynı anneden miyiz diye düşünmeye başladım :) Bir kitap aldım, Var olan annenin yokluğu diye. Kendi kendimi tedavi ettim, şimdi annem yaptıklarının pişmanlığını yaşıyor belli. Bu sefer de ben ağırdan alıyorum