ÇOK KIRGINIM

Canım sen şimdi uzakta olduğun için dertlenmişsin böyle kendini dışlanmış hissediyorsun,öyle hisetme bak benimde ablam şehir dışında oturur her akşam saat 8de istisnasız arar biliriz onun arayacağını bizim aramak aklımıza gelmez çünkü öyle alıştık senin ki de buna benzer.Uzak olunca ister istemez mahrum kalıyosun tabi bazı şeylerden bu yüzden sen böyle hissediyorsun.Kardeşlerinin çocuklarını annen büyüttüğü için huylarını sularını annelerinden iyi bilir seninkileride onlar kadar çok sever ama çocuğun huyuna suyuna alışkın olmadığı için çok fazla karışmak istemez böyle düşün.
canim dogru diyorsun ama bak bende yillarca oyle bakdim olaya ama simdi dusunuyorumda onlar beni hic aramiyorlar neden nedennnn bunun cevabini bulamiyorum kackez sordum sitem ettim ablam hemen offfleniye pufleniyor kardesim arkamdan diyormuski aman gitmeseydi bi koca ugruna oralara simdi yanimizda olurdu bide arayipda onun icin masrafmi yapcam bizmiyiz suclu demis babam dedi birkac kez annem kardesimin ablamin cocuklarina dogduklarindan itibaren bakiyor annelerinden daha iyi biliyor huylarini cok haklisin nedense benimkiler iki kizdiklarinda annem ayyy halalarina dedesine babaannesine benziyor dedi durdu kardesimin cocuklari icinde ayyy ayni ben ayni teyzesi o kadar baglanmis onlara haklida kendisi bakiyor belki beni kirdigininda farkinda degildi aman anne dedim onlar bize benimkiler hemen halalarina dedesine benzesin el yaa bunlar dedim olurmu onlarda torunum ayagina gitti sevmiyor benimkileri sevmeyebilirde ne hamileligimi nede bebekliklerini gordu ama bana yansitmalari yokmu en cokda bu zoruma gidiyor ablamda surekli oglum icin kucuk miyminti cok bilmis x ne yapiyor diyor bide ablamla kardesim her eve gelene biz bunlari sevemedik yegen gibi goremedik birbirimizin cocuklarinda tattik teyzeligi diyorlar sanki ben sucluymusum gibi

Ben de ayni sekilde hissediyorum....ama buyuk ihtimal sen de ben gibisin o yuzden cok kosmuyolar sana, bana..aglamam hic yani kimseden bisi istemem, para istemem, yardim istemem ...ameliyat olurum kimseye anlatmam...kendi ayaklarim uzerinde durmaya alistim ben...kardeslerimi sallamiyorum da annem zoruma gidiyo...yeri gelince beni cok seviyo guya ama sozde olmasinin cok anlam ve onemi yok...ben aglamadan arasin sorsun isterim...ama ben sogudum artIk biliyomusun....icimi soguttum... zaman zaman aklima geliyo...kardesim mesaj atiyo yok yegenin oyle yok boyle sallamiyorum bile..dunya kimsenin etrafinda donmez..herkesin hayati kendine...herkese anneme bile artik benim yanimda oldugu kadar deger vermeyi ogrendim...

Ben de ayni sekilde hissediyorum....ama buyuk ihtimal sen de ben gibisin o yuzden cok kosmuyolar sana, bana..aglamam hic yani kimseden bisi istemem, para istemem, yardim istemem ...ameliyat olurum kimseye anlatmam...kendi ayaklarim uzerinde durmaya alistim ben...kardeslerimi sallamiyorum da annem zoruma gidiyo...yeri gelince beni cok seviyo guya ama sozde olmasinin cok anlam ve onemi yok...ben aglamadan arasin sorsun isterim...ama ben sogudum artIk biliyomusun....icimi soguttum... zaman zaman aklima geliyo...kardesim mesaj atiyo yok yegenin oyle yok boyle sallamiyorum bile..dunya kimsenin etrafinda donmez..herkesin hayati kendine...herkese anneme bile artik benim yanimda oldugu kadar deger vermeyi ogrendim...
hehhh iste bende istiyorum ben sormadan bi sor halimi hatrimi cocuklarimi hepmi kardesimin esinin onun cocuklari ablamin sorunu olur dunya onlarin etrafinda donuyor sanki hep onlar sikintili hep onlarin sorunu var ben insan degilim cunku hicbir sikindim derdim yok annem uzulmesin diye hic yansitmadim ama son iki yildir soyluyorum yinede ilgilenen yok bende onlara sormuyacam aramiyacam bakalim ne yapacaklar karar aldim merakla bekliyorum sonuc ne olcak

Onlar surekli agladigi yardim istedigi icin onlarin yaninda. Sen hic dert yanmiyosun ya derdin yok veya o halleder kendi basina diye dusunuyordur...benimki de oyle...patladim gecenlerde bana dedi ki ama sen bisi anlatmiyosun ki cagirmiyosun ki...aglamam mI gerekli ille de..senin anne olarak beni cozmus olman gerekli degil mi..bu kIz aglamaz dert yanmaz ama yine de gideyim yaninda olayim..oldu gecen sene ama ne zaman biliyomusun patladim ve icimde kalanlarin hepsini soyledim...o zaman oldu..bunun da benim icin cok fazla bi onemi yok..haa bi de su var..kardeslerimin yanindasin brnim yaninda degilsin deyince de millet kIskanIyo sanIyo ... o yuzden cumleleri iyi secmek lazim...yoksa sucsuzken suclu oluyosun...

Onlar surekli agladigi yardim istedigi icin onlarin yaninda. Sen hic dert yanmiyosun ya derdin yok veya o halleder kendi basina diye dusunuyordur...benimki de oyle...patladim gecenlerde bana dedi ki ama sen bisi anlatmiyosun ki cagirmiyosun ki...aglamam mI gerekli ille de..senin anne olarak beni cozmus olman gerekli degil mi..bu kIz aglamaz dert yanmaz ama yine de gideyim yaninda olayim..oldu gecen sene ama ne zaman biliyomusun patladim ve icimde kalanlarin hepsini soyledim...o zaman oldu..bunun da benim icin cok fazla bi onemi yok..haa bi de su var..kardeslerimin yanindasin brnim yaninda degilsin deyince de millet kIskanIyo sanIyo ... o yuzden cumleleri iyi secmek lazim...yoksa sucsuzken suclu oluyosun...
evet bende yazin yazlik eve gittik annem o gun rahatsiz kac yil sonra gelmis kizinin onune bir yemek cikarmadi ben hazirladim ogun nasil hasta kardesim gelecek esiyle diye parcaliyor kendini yemek hazirlayacam diye cocuklarida durmuyor kardesim acayip yaramazlar bide benimkiler eklendi bende patladim ne varsa icimde kustum annem fenalasdi rolmu yapti bilemem uzun yillar gecti biz yollarimizi ayirali ablamda ordaydi nasil cekiyor kolumdan kizlari aglamaya basladi gitsin istemiyoruz bunu diye ablam fircaldi beni annemi uzmeyemi geldin diye ablam ve kizlari bir hafta konusmadilar yetmezmis gibi kiskanc fesat oldum dedigin gibi ertesi gun annem cok kiskaniyorsan don gel seninkilerede bakarim su hasta halimle gebersemde bakarim dedi ofkeli ofkeli ertesi gun sucsuzken suclu oldum canim aynen dedigin gibi

Evet en iyisi uzak durmak...ben zaten yurt disndayim...kardesime annemin gerektiginde yanimda olmadigini soyledim gecenlerde telefonda..bana dedi ki hangi birimizde ugrassin..ben de dedim ki 7 sene boyunca herkes seninle ugrasti ben ise liseden sonra zaten farkli bi sehirde kendi ayaklarim uzerinde durdum...iki kere ihtiyacim oldu ona dedim..birincisinde oldu ama ikincisinde benim arkamda duramadi dedim sIrf milletle arasI bozulmasIn diye dedim...kem kum etti...o konuda haklisin dedi...dedim ki kirk sene bir yardim istedigimde arkamda duramayan insana ben niye dertlerimi benimle ilgili seyleri anlatayim dedim...zaten hicbir cozum icin ugrasmiyo dedim...yine kem kum gak guk etti...o senin yanina gelmeyi planliyodu dedi..valla dedim gerektiginde yanimda duramayan arkamda olamayan insani ben istemiyorum simdi dedim...uzakta olsun iyi olsun..formaliteden benimle konusmaya vicdanini rahatlatmaya calismasin dedim..kimse dedim beni kullanarak vicdanini rahatlatamaz dedim...annemi savunmaya calisti yine...

Evet en iyisi uzak durmak...ben zaten yurt disndayim...kardesime annemin gerektiginde yanimda olmadigini soyledim gecenlerde telefonda..bana dedi ki hangi birimizde ugrassin..ben de dedim ki 7 sene boyunca herkes seninle ugrasti ben ise liseden sonra zaten farkli bi sehirde kendi ayaklarim uzerinde durdum...iki kere ihtiyacim oldu ona dedim..birincisinde oldu ama ikincisinde benim arkamda duramadi dedim sIrf milletle arasI bozulmasIn diye dedim...kem kum etti...o konuda haklisin dedi...dedim ki kirk sene bir yardim istedigimde arkamda duramayan insana ben niye dertlerimi benimle ilgili seyleri anlatayim dedim...zaten hicbir cozum icin ugrasmiyo dedim...yine kem kum gak guk etti...o senin yanina gelmeyi planliyodu dedi..valla dedim gerektiginde yanimda duramayan arkamda olamayan insani ben istemiyorum simdi dedim...uzakta olsun iyi olsun..formaliteden benimle konusmaya vicdanini rahatlatmaya calismasin dedim..kimse dedim beni kullanarak vicdanini rahatlatamaz dedim...annemi savunmaya calisti yine...
Evet bide gereksiz savunmaları yokmu annemde ablamı özellikle çok savunur o hata yapsa genç o der geçer biz yapalım öfke saçar bende aynı artık uzak durcam arayıp sormayacam belki kıymetli olurum

İkinciside kızlar annem babam kiralarını maaşlarını hep onlara harcadı kredi çekdiler hepsi ev sahibi oldu çoçukları kirada nasıl oturcakmış geçen yıl kızkardeşime ev aldılar iki çoçuğu varmış kızkardeşimin eee benim 3 çoçuğumla oturıyorum yaaa kiralarda ve annem ablamın çoçuklarını bakdı büyüttü şimdi kızkardeşiminkilere bakıyor tatile gittim yazın yavrum peşinde götür ben hepsine bakamam dedi çok zoruma gitti çok:cry:
eee sende iste cnm aglamayana meme yok yani sende ara sitem et sende anne misin be de beni aramıysun hep elalemi kardeslerindne bahsederek bagar cagar yani böyle olmaz kiii

Evet bide gereksiz savunmaları yokmu annemde ablamı özellikle çok savunur o hata yapsa genç o der geçer biz yapalım öfke saçar bende aynı artık uzak durcam arayıp sormayacam belki kıymetli olurum

Aynen annem onlari onlar annemi savunuyo...ben kotu oluyorum abartiyo oluyorum veya alingan oluyorum...diyelim ki geldi bana belli bi sureden sonra bakiyorum ki annem konuyu kardeslerime getirmis yine onlarin dertleri zartlari zurtlari...ve kendisi bisey anlatinca dinlemek hak vermek zorundasin olumsuz bisey yapinca dinlemiyo oluyosun ilgilenmiyo oluyosun ama ben onlarla ilgili bi olay anlatinca olay yaninda bile gerceklesiyo olsa "a ben farketmedim" "bilerek yapmamistir" "o zaman sorunu vardi" herseye bi bahane uyduruyo..sen bana inanmiyosan olaylari gordugun duydugun halde bana hak vermeyip gecistiriyosan veya digerlerinin suclu oldugunu kabul edip de gormemek duymamak isine geliyosa neden ben seni dinleyeyim...ha bununla birlikte kardeslerden biri (dunyayi kendi etrafinda donuyo zanneden) bana habire cocugunun resimlerini gonderiyo..herkes cocugun pesinde pervane yaa beni de oyle yapcak aklisira...hayir ben cocuk delisi bi insan olsam cocuk yapardim zaten...iyice kendilerinden soguttular...

eee sende iste cnm aglamayana meme yok yani sende ara sitem et sende anne misin be de beni aramıysun hep elalemi kardeslerindne bahsederek bagar cagar yani böyle olmaz kiii
Canım kaçkez yapdım ben sorunlu depresyonlu oldum azıcık derdimi anlatsam hemen kardeşimin sorununu onun kocasını onun çoçuklarını yada ablamın sorunlarını atıyor ortaya anlatıyor........anlatıyorrrrr benden geriye hiçbirşey kalmıyor

Aynen annem onlari onlar annemi savunuyo...ben kotu oluyorum abartiyo oluyorum veya alingan oluyorum...diyelim ki geldi bana belli bi sureden sonra bakiyorum ki annem konuyu kardeslerime getirmis yine onlarin dertleri zartlari zurtlari...ve kendisi bisey anlatinca dinlemek hak vermek zorundasin olumsuz bisey yapinca dinlemiyo oluyosun ilgilenmiyo oluyosun ama ben onlarla ilgili bi olay anlatinca olay yaninda bile gerceklesiyo olsa "a ben farketmedim" "bilerek yapmamistir" "o zaman sorunu vardi" herseye bi bahane uyduruyo..sen bana inanmiyosan olaylari gordugun duydugun halde bana hak vermeyip gecistiriyosan veya digerlerinin suclu oldugunu kabul edip de gormemek duymamak isine geliyosa neden ben seni dinleyeyim...ha bununla birlikte kardeslerden biri (dunyayi kendi etrafinda donuyo zanneden) bana habire cocugunun resimlerini gonderiyo..herkes cocugun pesinde pervane yaa beni de oyle yapcak aklisira...hayir ben cocuk delisi bi insan olsam cocuk yapardim zaten...iyice kendilerinden soguttular...
Ayyy aynı kardeşimde öyle biliyormusun sürekli abartı şekilde çoçuklarını anlatıyor herkes üzerine titriyor çoçuklarının he sevmiyormuyum tabiki seviyorum yeğenlerim sonuçda yeminle söylüyorum çoçuklar terbiyesiz küfürcü laf dinlemiyorlar bide laf taşıyorlarmış anneanede duyduğunu babaanneye ondan duyduklarını anneanneye anlatıyorlarmış bende kardeşimle eşine güzel bi davranış değil ağaç yaşken eğilir siz şimdiden tepkinizi koyun dedim damatda arkamdan diyormuşkiii kendi çok düzgün yetiştirmişde sanki küçük kız oyuncak bebeklerini benim kıza vermekden aciz bende duyunca karışmadım acayipde kıskançlar karı koca annem benim küçük kıza yavrum 3 gününüz kaldı bidaha ne zaman görür anneanne sizi dedi oğlan kardeşimde gel dayıya dedi öpüyor anında damat kendi çoçuğuna birşey yokken yapıştırdı bi tane annemde kızımca tv yakın izliyor dedi herkes şokda kardeşimde aldı çoçuğunu kucağına ayyy kırdı biyerini diye nasıl bağırıyor nasıl bağırıyor boşayacam seniiii diye herkes toplandı başlarına acayip birşeyler canım gündem hep biz bizim çoçuklar olsun istiyorlar annem hiç kimseyi sevmesin tek torunları o olsun istiyorlar erkek kardeşimede dedim çoçuğun olsa ne yapardın bunlarla diye deli olurdum abla çok iyi işlerini biliyorlar önce ablamdı şimdi kardeşimiz vallahi bende hayretle izliyorum diyor çoçuk bile şaşırmış ne yapsın bu cadılarla tek başına savaşamıyorkiii hadi ben 4 - 5 yılda birkaç ay görüyorum o ne yapsın

X