Canım sanırım insanlar benim ilk yazdığım mesajda takılı kaldılar. Sayfaları okumadıkları için demek istediğimizi anlayamıyorlar.
Benim eşim bana bir gün bile "kilo vermelisin, ya da senin zayıflaman lazım, bacakların kalın." gibi sözler sarfetmedi.
O gün sadece bir gaf yapmıştı , sonra da toparlayamadı.
Daha öncede yazdığım gibi sayfaların tamamını okumakta fayda var, konuya hakim olabilmek için....
Bem 50 kilo iken bile üst beden olarak 36 giyerdim. Alt bedenim 38... Zaten göğüslerim küçük olduğu için çok kötü duruyor.
Ayrıca eşimle tanışmadan önce de bu durum benim için sorundu. Şimdi de öyle...
Kimse kocam böyle istiyor diye bıçak altına yatmaz. Bu benim kendimle alakalı bir konu...
Eğer kişinin elinden bir şey gelmeyen, bedensel sıkıntıları varsa çözümü elbette ki arayacak.... Burun kemiği çok eğri olan bir insanın, bundan rahatsızlık duyuyorsa burun ameliyatı olması çok normaldir.
Çünkü psikolojisi ona göre yönlenir.
Şimdi ben size soruyorum. Üst bedenim 40, alt bedenim 44. Üstelik göğüslerim de küçük... Kafanızda nasıl bir görüntü hayal ediyorsunuz......
"Madem öyle, zayıfla o zaman" diyebilirsiniz. Ama zayıflamak çözüm getirmiyor. Bölgesel fark zayıflayınca da devam ediyor.
Spora gelince, özellikle yürüyüş koşu vb. sporlar bacak yapısını inceltmek yerine kalınlaştırıyor. Kas yapısını geliştirdiğinden dolayı.
Bu durumu sporla uğraşan arkadaşlar daha iyi açıklayacaklardır.
Eğer yürüyüşle bacak incelecek olsaydı ben geçen sene günde tam 2,5 saat yürüştüm. Hızlı ve tempolu. O zaman bacaklarımın incelmesi gerekmiyor muydu.....
Yürüyüş kilo vermek için en gerekli spordur, ama bacak inceltmek için değil....
Bilmiyorum yeterli açıklamayı yapabildim mi......