Çok Kararsız Kaldım,Portbebe mi yoksa Ana kucağı(taşıma koltuğu) mu ?

Yammelina90

Baby loading..
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
659
561
303
Sizlerden fikir almak istiyorum , aramızda deneyimli olanlarda var tabi ve bnm gibi ilk bebeği olacaklarda..
Hastaneden çıkarken ve sonrasındaki ilk aylar dışarı çıkışlarda ( malum kış )
Bunun ve benzeri gibi bir portbebe mi ?

Yoksa bu tarz anakucakları ( taşıma koltukları ) mı ?

Fikirlerinize bnm ve benim gibii kararsız kalanların ihtiyacı oldğuna eminim..

bnde portbebe de var bi ark.mda yenidoğan puseti de vericek.
yernde olsam portbebe alrdm.hem daha uygun hem de yatak oluyor bebek için.
ayrıca ilk zamanlar uyuyorlar hep,belki böyle bir pusette rahatsz olabilir.
ileri de oto koltuğu alrsn sende
ayrıca ne kadar kullanıcaz bakalm bunları.bnce çok çok kaliteli bişi alma ilk pusetini ya da portbebesini

Ben önce ikincisinden aldım. Sonra da portbebenin de gerekli olacağını düşünerek bir de ondan aldım. Bence şu çanta tarzı portbebe ilk başlarda daha mantıklı. Her ikisine de sahip birisi olarak söylüyorum...

EVt bende de portbebe ağır basıyo gibi sebebide kış olucak ve onun içinde sıcacık dururlar die düşünüyorum ve yatar pozisyon olmasıda iyi.
Yok bende enfzla 3-5 ay kullanılack şeye çok para vermeyi düşünmüyorum açkçası aynı fikirdeyim :) fikrin için sağol

aNlıyorum bende baştan anakucğı düşünüyodum ama işlev olarak portbebelerde sıcak olurlar die mantıklı geldi annmde öyle al dedi aşıya vs götürürken kolay olurmmuş. Ve bide taşıma koltuklarının kendii ağırlıkları ortalama 5kg var sanırım aşağı yukarı,geçen elime aldım hiç rahat taşınmaz gibi , e bide içinde bebek olunce taşıyamam ben die vazgeçtm birazda ee hrzmnn eşimle çıksam nyse. Ama pportbebeyle daha rahat aşı vs gidilir sanırsam. Tşkler fikrin için :))

Çok pahalı olmayan ortalama bir şey almak istiyorsan bu linke bak derim. Ben buradan aldım. Mağazasına gidip alırsan bence daha da ucuz olabilir.

944 Babymol Prestij 2 li Puset Ana Kucağı Set - Ürün Kategorileri

bence portbebe aşıya falan götürürken rahat oluyormuş oto koltuğu da alacaksan ileride daha büyük ve iyi birşey alırsın ben portbebe ve çantasını 40 TL ye aldım zaten 4-5 ay kullanırız sonrası yaz olduğu için bebek arabası kullanmayı düşünüyorum

Çok pahalı olmayan ortalama bir şey almak istiyorsan bu linke bak derim. Ben buradan aldım. Mağazasına gidip alırsan bence daha da ucuz olabilir.

944 Babymol Prestij 2 li Puset Ana Kucağı Set - Ürün Kategorileri

Baktım evet ordan düşünüyorum bende almayı hatta eklediğim port bebe ordan buldum :) Haznedarda ki civile girdim dün ama yoktu portbebe orda. Annem fatih te otuuruyo sürekli ordayım bide fatihteki Cİivil e giderim varsa ordan alıırım artık yoksa internetten alıcam bende.

bende ikisinden aldım ikisi de kullanışlı portbebeyi 20 tl aldım çok pahalı değil zaten

nerdeyse yazıyı ben yazdım sanıcam:) bende aynı düşüncelerle portbebe aldım . sanırım en doğru kararı verdim çünkü taşıma koltukları çok da kullanışlı olmayacak biz kış anneleri için

Ben port bebeyi beğenmiyorum. Baştan kolay geliyor ama bebeğiniz her zaman uyumayacak kıpraşıp kımıldayacak o zaman oraya buraya kayacak taşırken rahat edemeyeceksiniz. Sürekli aşağı kaydı mı ağzı yüzü kapandı mı diye aklınız orada kalacak. Ben Ana kucağı-oto koltuğu alcam. Danıştığım bi satıcı bana dedi ki "Kadınlar bunun içine minder yapıp koyuyor bebekler iki büklüm oldu diye korkuyorlar, koskoca bebek firmalarının o kadar uzmanları var bunu akıl edemiyorlar mı sanıyorlar. Bunların özel olarak belirlenmiş açıları var hiç dert etmeyin..." Açıkçası bana da mantıklı geldi. O yüzden ana kucağı almaya karar verdim. Hafta sonu bir kaç yerde baktım öyle 5 kilo ağırlığında da değiller. Gerçi ben arabamız olduğu için daha rahat karar verebiliyorum ama olmasa da port bebe almazdım battaniyeye sarar kucağımda taşırdım

Ben de portbebeden hiç hoşlanmıyorum. Ayrıca otomobil varsa oto koltuğu şart zaten. 0-13 kg taşıma kapasiteli hem ana kucağı hem oto koltuğu olan bir ürün alıcam. Kraft Diadem i düşünüyorum şimdilik.

BENn taşıma koltuğunu elde taşımak zor die almayı düşünmüyodum çünkü zaten bebek arabasıyla birlkte set halinde alıcaktım. Amaaa taaki fikrim değişenekdar. Kışın bebek arabasını nerde kullancam yaza alırım diyodum ama hayıırrr. EVde kullancamm :) küçük krdeşim için de çok kullanmıştık evde kasım doğumluydu oda ve araba almıştı annem evde sürekli onun içindeydi oturur yatar mutfağa her odaya öle götürüyoduk. Ev tipi ana kucağı alacaktım ona da gerek kalmadı çünkü onda yatacağı süree kısıtlı ve yerlerde duruyo mutfakta kışlın yeree koymak pek mantıklı değil bebek arabası varken tabiiii..:) onun için bebek arabası alıcam yazı beklemeden ve travel sistem dedikleri set halinde olandannn onu evde çok kullanacağıma eminim :)) , port bebeyide 1-2 ay için belki alırım basit bşy çünkü ben kanguruya koymak istiyorum sonrasında daha rahat eller serbest oluyo rahat gezeriz öle oğlummlaa :)

ben chicco living, portbebeli travel set almıştım.
anakucağından çok portbebede gezdi kızım, dışarıda hep onda uyudu şimdiye kadar..
o kadar rahat ettikki anlatamam, rüzgar almadı, düz bi şekilde rahatca yattı.
şimdi 4 buçuk aylık biraz biraz oturmak istiyor onda huysuzlanıyor artık..
ama kış bebeği için portbebe güzel bir seçim..

portbebeye ben de oldum olası ısınamamışımdır...çocuğumu eşya muamelesi yapıyormuşum gibi geliyor...aynı şekilde battaniyeyle kucağımda taşımayı tercih ederim...

Bana çocuğun evdeyken sürekli ana kucağında durması da garip geliyor. Bir yere misafirliğe gitsem olur ama kendi evimde bebeğimi ana kucağına hapsetmem

Bana çocuğun evdeyken sürekli ana kucağında durması da garip geliyor. Bir yere misafirliğe gitsem olur ama kendi evimde bebeğimi ana kucağına hapsetmem

Fikrimi yanlş anlamışın galiba canımm.Yani bebek illaki bi yerde duracak :) kooolltukta oturup tv izleyecek hali yok ya .Ev tipi anakucağı ev içinde heran yanına götürwbilmek mesela mutfaktayken koltukta yada beşikte bırkmak yerıine gözünün önünde olmasını sağlıyo bnce çok güzel kolaylık hatta ek gıdalara geçiince orda oturtup mama yedirenler var. . ama bben fazla uzun süreli kullanılmıcağı için bebek arabasını ilk başşta alıp ev içinde ona koymayı düşünüyorum enazından kış bitip arabayla dışarı çkmaya bşlayana kdr . Yani anakucağına bebeği hapsetmıyosun oturtuyosun hatta sırtı yatırıp uyuyabiliyo. Heee ama park yatak desekk dediğine uyar içine hapsedilip oyun parkı denıyo bana da o saçma geliyo mesela :)

Diğer mesajını anladığımı düşünüyordum ama bunu cidden anlamadım :) Benim komşularımda şu oto koltuğu-ana kucağı olanlar var ya bebeği aylarca onda yatırıp kaldırıp ordan oraya taşıyanlar oldu. Bana da bu manasız geldi. Kendi evindeyken neden çocuk yatağında değilde oto koltuğunda uyusun ki? Ondan sonra bizim çocuk yatağına hiç alışamadı hiç uyumadı falan diyorlar. Bebek arabasıyla ilgili anlattıklarını hiç anlamadım zaten. Evde bebek arabası mı gezdireceksin?

Tabiki evde uyurken yatağında uyuycak cnm.,:) e hep uyumıcak sonuça ve uynaık olduğnda da sürekli kucakta hop hop yapamıcaz işim gücüm olacak ve o sürede yatağında bırakmıcam demek istedim :)anakucağının amacı o zaten bebeğin salonda başka odalarda oturup oyalanıp duracak bi yeri olması. Ama bn işte o anakucağını en fazla 6 ay belki kullanacğı için bebek arabamı almışken onun içine koyarım daha iyi dedim ,yanı evde onunla tur attırmak değil maksat :) mesela mutfakta iş yaparken oda onda oyalanabilr gözümün onundde yanı tyzesiiii :) yazarkenn tam istediğini anlatamıyo insan bzen. Nysee öle işte :)

bende portbebeyı hıc estetık bulmuyorum ama ne yazıkkı daha kullanıslı bızım kıs bebeklerımız cın. ama her ıhtımale karsı ben ıkısınıde aldım ne olur ne olmaz dıye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…