Bahsettiginiz igne sanirim S.. ve V... adında cesitleri olan karından yapılan igne. Ben de cok kez 96 kiloya ciktim hatta 100u gormuslugum var. Boyum 1.59 ve yasim da 33. Haziranda diyetisyene gitmek icin bir hormon uzmanina gidip testler yaptirdim ve kilo hikayemden bahsettim. Kendi irademle hep yo-yo diyetler yaptigimi anlayinca istahi kesmesi icin bu ignelerden onerdi. Biraz arastirdim, tabi ki uzman degilim ama kendi adima biraz korktum ve bu kilolara cikip boyle ignelere mecbur kalma hissi canımi cok sıktı ve korkuttu beni. O tetikleyici oldu acikcasi ve hazirandan bu yana 20 kilo verdim. Diyetime uydum yuruyus yaptim. Bazi haftalar da uyamadim yoruldugum sıkildıgım oldu, takildim, bunaldim ama birakmadim. Siz de biraz toplayin cesaretinizi lutfen
seker bagimlisi biri olarak cok iyi anliyorum sizi. Seker tuketimim cok azaldi ama hala canim istemiyor mu istiyor yine de kontrolu kaybetmemeye calisiyorum. Yalniz degilsiniz kolay olmuyor ama oluyor. Benim igneyi tercih etmeme sebebim tiroid kanserini tetikleme ihtimalinin yuksek olmasiydi ki firma da bunu inkar etmiyor. Bu yuzden her ay tiroid kontrolunun yapilmasi gerekiyor. Hatta doktor igneyi kullandigim zaman iyot hapi takviyesi de kesinlikle onermisti. Bir diger konu ise cok kiside safra kesesi ameliyati gerekmis kullanim sonrasinda. Ilacin pahaliligindan bahsetmeme gerek yok zaten. Tercihiniz o yonde olacaksa da bunlari bilin istedim. Insanlar kafasina gore alip kullaniyormus sakin boyle bir sey yapmayin. Doz kontrolu ve tavsiyesini kesinlikle doktor onermeli. Bir de genellikle asiri mide bulantisi yaptigi icin konfor problemi de var.