- Konu Sahibi Amphitrite35
3 yılldır berber olduğum erkek arkadaşımla geçen hafta nişanlandık, ama bu günlere gelene kadar hep sorunlar vardı, benim ailem mezhep olayından dolayı onunla evlenmemi istemiyodu ve ben çok korkuyodum fenalık yapıp beni üzecekler ve erkek tarafına mahçup edecekler istemeye gelirlerse kötü davrancaklar istemicekler diye ama tam tersi oldu. onun ailesinin yaptıkları nişanlımla asıl büyük sıkıntılara ve aramızda hep kavga tartışma çıkmasına yol açtı. 4 kardeşler ve en büyük ablası çok ortalığı karıştırıyo , nişanlım askere gitmeden önce hiçbir problem yoktu ama o askere gidince kendi kendine laflar çıkarıp ortalığı karıştırdı,küçük ablası arayıp soruyodu ilk zamanlar ama diğeri sorunlar çıkarınca oda hiç aramamaya başladı ve nişanlıma benle ilgili olur olmadık şeyler anlatıyolardı nişanlım inanmasada bu sorunlar ikimizin arasında da tartışma yaratıyodu askerdeyken. askerden geldi 6/7 ay iş aradı , bende o sırada işsizdim ve maddi sıkıntılarda bizi yıpratıyodu ve ailesinden kimse napıyosun bi sorunun varmı bişeye ihtiyacın varmı demiyodu, hemen hemen her görüşmemizde yanında kuruş olmadan geliyodu ama sağolsun annem bize maddi anlamada çok destek olduğu için hiç harçlıksız kalmıyoduk ve bu şekilde zman geçiriyoduk. nişanlım bu durumda çok eziliyodu biliyorum ama eğer onun parasının olmasını bekleseydik ayda yılda bir görüşebilirdik ve bitme noktasına gelirdi. ablaları ve ailesi hiçbir konuda destek olmazken ve hiç umurlarında bile değilken oğullarının bu durumu, bide ablaları sitemlere laf sokmalara tavır yapmaya devam ediyodu. nişanlım işe girdi ve artık kararımız ciddi olduğu için ailelerin tanışması ve isteme konularına karar verdik, bu sırlarda bigün büyük ablası bizle görüşmek istedi , kadın öyle doldurmuş ki kendini beni tanımadan etmeden hakkımda neler neler düşünüyomuş , yok kardeşi benle çıktıktan sonra onları ve yiğenlerini arayıp sormuyomuş, yanlarındayken sürekli suratı asıkmış , ben kardeşlerini küçük düşürücü laflar etmişim herkesin yanında eski buluşmalarımızda bi gün, onunla evlenmek için işi inada bindirmişim bir sürü laf söyledi ve bende çok ciddi bi şekilde konuştum daha sonra bu 180 derece döndü ve farklı konuşmaya başladı . biz senle aile olucaz böyle olmaz hep beraber olmalıyız dertlerimizi beraber paylaşmalıyız falan filan demeye başladı ve o günden sonra biraz değiştiler. sonra kendi aralarında yine nişanlımla ablası bi tartışma yaşamış yine ve onlara ilk defa tanışmaya gittiğimiz gün kuzenlerim ve ailemin yanında ablalarının suratı asık bi şekilde hiç konuşmadılar bile sadece yemek koyup durdular önümüze. bu durum benim yakınlarıma da yansıdı tabi , ne ezik davranışlar bunlar dedi kuzenlerim.annem zaten orda huylanmaya başladı bile. maddi durumları bizimle aynı ama yaşantıları çok düşük hala köyde gibi hatta dahada gerilerde yaşıyorlar sanki bizimkiler söylemesede beğenmediklerini yakıştıramadıklarını laflarından anladım iyi düşün iyi tanı diyorlar hep , bu kadar kötü bi durumla ve aileyle ile karşılaşcaklarını düşünmüyorlardı çünkü. isteme günü de babası sanki zorla kız istemeye gelmiş gibi acayip bi tavırlara girdi, sadece bizimkiler konuşuyo bişeyler sorup duruyolar adamda hiç yeterli cevaplar vermiyodu, annem de lafın sonunda adamdan laf çıkmayınca çocuklar bilir cocuklar iyi olsun yeter gibi laflar söyleyip duruyodu, ortam gerilmesin diye. Ablam gibi yakın olduğum bi arkadaşımda bizdeydi o kadar sakin ılımlı bi kişidir ki ama o bile sinir oldu ve kadın en sonunda dayanamayayıp beyefendi ne zaman düşünüyosunuz nişanı düğünü gibi sorular sormaya başladı ve adam öyle bi cevap verdiki şaşırıp kaldık ' siz herşeyi çocuklara bırakıyonuz bizi düşünen yokki ' gibi bi laf etti çok zor tuttum kendimi. adam hem komşu gezmesine gelmiş gibi yayılmış oturuyo hemde laf söyleniyo diye tepki gösteriyo.3 hafta sonrası için nişan için hazırlıklara başladık bunlardan hiç ses seda yok aramıyolar bile , sadece bi kere babası babamı aramış dünür napıyosunuz diye babamda hazırlıklara başladık demiş oda bizde başladık diyip başka bişey demeden kapatmış, ne nişan alışverişinde nede diğer hazırlıklarda hiçbiri ilgilenip arayıp sormadı , böyle olması tabi nişanlımla bizi geriyodu tartışıp duruyoduk onların tavırlarına. sanırım onlara bu durumu yansıttı ki nişana üç gün kala hepsi zoraki aramaya başladılar ama kızgınlıktan açmadım telefonu soruyolarmış bide ndn açmıyo ndn böyle davranıyo diye nişanlıma kızıyolarmış. her şeyi kendim aldım, nişanlımda kendi ihtiyaçlarını kendi maaşıyla yapmaya çalıştı, ne bohça nede takı taktılar nişanda bi miktar para taktılar sadece , o kadar komiiki bizimkiler bilezik taktılar onlar para taktılar bide takı merasimini mikrofonla anons etmeye kalktılar :)) durumları ortada değilmiş gibi. annem kızdı tabi lütfen yapmayın sevmeyiz biz böyle şeyleri diye. o kadar değişik hissettim ki o gece kendimi aşağılanmış hissettim , bide ablası üstüne üstlük olay çıkarmazmı tam biz halay çekerken sen git müziği yarıda kes kendi oyun havalarını açtı oynamaya başladı nişanlımda bu hareketinden utanmış ters ters bakmış sanırım dışarı çıkıp kavga etmişler giderim bak diye tehdit etmiş ve küçük ablasınada hadi gidelim diyip duruyomuş. nişan bitince nişanlıma gece hep beraber biyerlere gidelim dedim eğlenmeye ve oda olur ama param kalmadı yanımda dedi bende bende bi miktar var dedim , oda ablalarıma filanda söyliyim dedi bişey diyemedim kuzenleri ablaları enişteleri benim kuzenlerim ve arkadaşlarım gittik. yedik içtik hesabı isteyince adamlar sanki hiç umurlarında değilmiş gibi kimse elini cebine atmadı benim kuzenimle yarısını nişanlımda benim verdiğim parayı verdi çıktık gittik. bu olanlar benim kafamı çok karıştırıyo şimdi ndn böyleler diye nasıl bi duruma soktum kendimi diye düşünüp duruyorum olanları sürekli, nişanlımı seviyorum ama ben bu insanlarla nasıl geçinicem maddiyatçı ve garip bi yapıları var , kendimi aşağılanmış ve değersiz görmeye başladım. nasıl doğru karar vericem hiç bilemiyorum. lütfen böyle durumlar yaşıyanlar akıl versin bana (