• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok istiyorum ama unutamiyorum..

tatlım nişanlı biri olarak baktım olaya.. sana yaptıklarını bana yapılmıs gıbı gordum ve cok haklısın.. bekara karı bosamak kolay derler.. harbıden oyleymıs . nısanlanınca anladım. kayınvalıden sana bırak onları soylemeyı azıcık suratını bıle assa nasıl gucune gıder ınsanın.. benım kayınvalıdemle aram ıyı onu cok sevıyorum ama sana denılenlerı deseydı bana kafayı yerdım herhalde. bıde eşim arkamda değilsee tahmın bıle edemıyorum.. psıkolojık destek almanı tavsıye edıyorum.. baska turlu atlatamazsın... burdan hıcbırımız yardım edemeyız sıze.. yardım etmek cok ısterdım ama olmuyor ıste uzmanlar bunun caresını bılıyorlar..

yapılanların ,çekilenlerin unutulacağını hiç sanmıyorum çünkü insanın içine öyle bir işliyor ki.bunları unutmaya çalıştıkça mutlaka yine geçmişi hatırlatacak ya bir söz ya da davranışta bulunuyorlar ki yaranı yine deşiyorlar .ben bunları çok iyi biliyorum.maalesef geçmişe dönüp bunları değiştiremeyiz onun için takmamaya çalışmak lazım.ama bende sizin gibiyim zaman geçtikçe unutacağıma bazen gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor yaptıkları haksızlıklar.eşlerimizede haksızlık yapmasalardı onlar aynen devam edeceklerdi bence.anlamaları için illa ailelerinden yara mı almaları gerekiyor?neden daha önce görmüyorlar,demek ki görüpte görmüyorlarmış ben kendi eşim için böyle düşünüyorum.allah bizlere bu yaşananları unutturacak güç ve sabır versin.erkekler eşlerinin ailelerinden böyle şeyler görseler ne yaparlardı acaba ?aslında bunu da sorgulamak gerekiyor.acaba erkekler nasıl tepki verirler?bizim gibi sabredip idare etmeye çalışıp ,kendilerini ezdirirlermiydi ve bizim için fedakarlık yaparlarmıydı?çok merak ediyorum.

Tam bana göre bir konu olmus,eşimin ailesinden öyle haksızlıklar ayrımlar gordum ki ve hala da görüyorum.geçmiş bugun gelecek birbirine karisiyor ben de.ne yapacagimi şaşırıyorum nasil davranacagimi da.esimse bazen hak verir bazen gurur yapar.aslinda ne dese de boş.onlara karşı bi durusu olmadıkça.hiçbirsey olmamış kirilmamis gibi davrandikca.ama tavır alsa da onlar daha beter olacak o zaman yine ben uzulecegim niye böyle oluyor diye,cunku ben aslında gercekten Iyi ilişkiler içinde olmak isterdim.bende sinir üzüntü birbirine karisiyor.Bu daha kötü.diyorum ki tüm haksızlıklari kotulukleri ayrımcılıklari Allah a havale ediyorum ve O na sığınıyorum tekrarlarından.onlara da mesafeli olcam ama kötü olmayacağım yeri gelince kendimi de savunacagm diyorum.yeri gelince lafimi da söyleyeceğim diyorum

Bende senin gibi unutamıyorum ne eşimin nede ailesinin yaptıklarını gece rahat bi uyku bile uyuyamıorum boşanmak istiorum ilerde pişman olmaktan korkuorum

akrabamız yaşlı bir teyze var. yaklaşık 45 yıllık evli. evliliğinin ilk 5 senesi kayınvalide ile oturmuş ve çok çekmiş. bir türlü yaranamamış. eşi de aynı seninki gibi "ama anam haklı" deyip dururmuş.

hala eşine söylenir, en güzel günlerim üzüntüyle geçti diye...

eşi de cevap verir; 40 yıldır kaynanadan uzak, istediğin gibi seni yaşatıyorum, şu 5 seneyi bir türlü unuttaramadım diye...

dil yarası kolay kapanmaz. tevekkül ol ve Allaha havale et onları...

ne yaptıysa hepsi kendilerinde çıkıyor diğmi.. sende onların kaynanalarına laf at.. negüzel kaynanaları var bak karışmıyor.. sen böyle yaptın yada yapıyosun değilde.. ne bileyim dil yarası kapanmıyor gerçekten...

Sen sana yapılanları affedemediğin için hala böyle acı çekiyorsun.Kuranı Kerimde affedin diye yazıyor dolayısıyla içinden hem eşini hem de ailesini affetmeni tavsiye ediyorum. Bu sana karışmalarına izin ver anlamına gelmiyor sadece artık onlara kızgın olmamak anlamına geliyor. Bu kızgınlık en çok sana zarar verir ve mutsuz eder çünkü. Kuranı kerimden bu durumla ilgili ayetleri oku canım.

Son düzenleme:
kaynanan kesin duldur dul kayınvalideler genelde oğullarına sahiplenip gelinlerine eziyet etmekten büyük haz alıyorlar unutma konusuna gelirsek unutamazsın kardeşim ama affedebilirsin boşver onlar günahlarıyla yaşasınlar bende yaşadım aynı şeyleri bazen uyumadan önce aklıma gelir kendimi yerim sonra uzak olduğum için allaha dua ederim sende affet yeri geldiğinde de sizi allaha havale ettim de bu onlara yeterde artar bile :16:

sende benm gibisin galiba geçmişi unutamayanlardansın çok zor oluyo:50: böyle bi huy.. kendimize yapıyorz başkasına degil. keşke biraz vurdum duymaz olabilseydik. eskiyi unut eger eşin sana karşı suan iyiyse mutlu bi yuvan varsa unut ..

Son düzenleme:
Affedemediğimiz için unutamıyoruz. Eğer siz başarabilirseniz affedin. Onlar için değil kendiniz için yapın bunu diyordu bir yazar. ,Ben başaramıyorum bir türlü.
Eşime aşıktım ben. Koca adam annesinin dolduruşlarına kandığı için artık umrumda değil. Kendisi de söylüyor uzaklaştın iyice diye. Sebebi ben değilim dedim. Ona da söyledim. Ölüm bu, kim önce gider bilinmez annene de sana da yedirdiğim içirdiğim helali hoş olsun ama bil ki ona seni doldurup aramızı açtığı için, sana da ona kanıp karşıma geçtiğin için hakkım helal değil dedim. Sen ki kul hakkından çok korkan insan, ötelerde senden alacağım bir hakkım var dedim. Bazen düşünüyorum belki eşime yine de kıyamayıp ederim çünkü kötü de olsa annesi, timsah gözyaşı da olsa o yalandan ağlayınca içi acıyor kanıyor. Ama annesine asla. Ben her aklıma geldiğinde Allahım sana havale ettim, en iyisini sen bilirsin diyorum. Biraz da olsa rahatlıyorum.

resmen kendimi gördüm sende. sevgili eşim ailesinin bana yaptıklarını beni ağlattıklarına, kırdıklarına hiç sesini çıkarmadı. dizinde hıçkıra hıçkıra ağladım kızkardeşi yüzünden, bana lafları saydı saydı tek kelime etmedim. ablası, kızkardeşi, annesi, yengesi, abileri hepsi beni kelimenin tam anlamıyla hor görüp, ezdiler. yengesi bile yani ne alaka. bunları görüp hiç sesini çıkarmadı. haklıyken beni hep haksız yaptı. bebeğim oldu çocuğun çocuğu oldu dediler, ramazanda sen nasıl oruç tutmazsın diyip hesap sorarlar. ta ki bana yaptıklarını eşime yapana kadar. bir yerden sonra onu da hor görmeye başladılar, "istenmeyen" ilan ettiler. şimdi ben ne kadar çok hatalar yapmışım diyor. ben affedemedim hala ne ailesini ne de eşimi. içimde hala fırtınalar kopuyor. allah'a havale ediyorum, bazen sinir krizleri geçiriyorum aklıma gelince.

üzgünüm ama eşiniz size yapılan saygısızlıklardan dolayı annesiyle arasına mesafe koymamış
ne zaman ki kendisini üzecek birşey yapmışlar o zaman orda bi durun demiş
yani hazırlıklı olun yarın öbür gün ailesiyle sular durulunca aynı günler yine sizi bekliyor
en azından bari unutun bu zamanların tadını çıkarın

Eşine asla eskiden yaptığı haksızlıkları söyleyip tartışma.
Zamanla çok büyük kavgalara yol açıyor.
Kaynanana ver cevabını.
Eskilerin acısını çıkar ondan.
Ama eşine çok fazla açma bu konuları.
Çünkü inan bana huzursuzluktan başka bir işe yaramıyor.
Kaynanana karşı ufacık yaptığı bir haksızlıkta bile sesini çıkar.
Seni rahatlatır.
Eşinle olan kısım ise zamanla üzelir umarım.
Eşinle iyi ol.Kendini sevdir, nefret ettirme.
Annem haklıymış demesin.
Eşim ne kadar iyi huyluymuş desin.
O DA BÖYLECE SANA YAPTIĞI HAAKSIZLIKLARIN FARKINA VARIR..

akrabamız yaşlı bir teyze var. yaklaşık 45 yıllık evli. evliliğinin ilk 5 senesi kayınvalide ile oturmuş ve çok çekmiş. bir türlü yaranamamış. eşi de aynı seninki gibi "ama anam haklı" deyip dururmuş.

hala eşine söylenir, en güzel günlerim üzüntüyle geçti diye...

eşi de cevap verir; 40 yıldır kaynanadan uzak, istediğin gibi seni yaşatıyorum, şu 5 seneyi bir türlü unuttaramadım diye...

dil yarası kolay kapanmaz. tevekkül ol ve Allaha havale et onları...

çok güzel bir örnek Gerçekten…bu iki insanın konu hakkında diyaloğu tam anlatıyor derdimizi. Bir kere yürek acıyınca derinden olmuyor eskisi gibi, düzelmiyor. Konu kapanıyor yıllar akıp gidiyor, hayatın son demine geliyorsun belki yine de o kısmı söküp atamıyorsun hayatından.. ben çok iyi anladım bu örneği.

Back
X