• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok istiyorum ama unutamiyorum..

Birnefes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2012
40
0
0
Almanya
Esimle nisanlandigimiz günden bugüne kadar, sorun cikaran bir es/gelin olmadim. Istedigim gelinlige " amaaan birgün icin bu kadar pahalisina gerek yok" dendi, kabul ettim daha uygununa baktim ( durumlari cok cok iyi oldugu halde) dügün kartimi kendileri secmis getirdiler " tamam neyse o kadar para verilmis hepsi cöpe gitmesin " dedim kabul ettim vb bunun gibi bir cok seye pozifit gözle baktim.
Evlendim geldim ruhastasi kizkardesi ile ugrastim, annesi desen saka ile karisik enseme patlatmaktan tut etegimin yirtmacina " yirtiginden g.tün görünüyor" demeye, aileme hakaret ederek konusmaktan, bebegimi benim sülaleme benziyor diye asagilamaya kadar bircok sey yapti.

Hatta birgün sacimi perma yaptirmak istemistim, sacim uzundu belime kadardi, ben kestirip perma yaptirmak istedim esim ok dedi. Kuaföre gittik sacimi kestirdim ve perma yaptirdim. Kuaför sacimi taramamami ve toplamamami, kendiliginden kurumasini söyledi. Arabaya bindik eve geliyoruz (o zaman kayinvalidemlerle birlikte kaliyoruk, evlendikten 5 ay sonra evimize ciktik) esim arabada bana " sacini topla, annem görmesin, sevmez o böyle perali falan saclari" dedi. Bende " ne diyorsun ya, sana sordum yaptirayimmi diye, sende tamam dedin. Simdi ise annem sevmez topla diyorsun, ben senlemi evliyim yoksa annenlemi? " dedim.
Eve gelince ben odama ciktim, esim asagidaydi annesi sacimi görünce " napti o sacina" falan demis, esimde " karisma tamam" demis, annesi aglamis " senden böyle seydemi duyacaktim" diye. Esim odaya geldi yanima " sen ne demek istedin " falan dedi. Bende " hem evet yaptir dedin sonrada annem sevmez dedin, asil sen ne yapmaya calisiyorsun " dedim. O zamanda 2 aylik hamileyim. Esim bana " annemi senin yüzünden aglattim, sabaha annemin gönlü yapilmis, yüzü gülüyor olarak görmezsem cok kötü olur" dedi. Sabaha kadar agladim kalorifer dibinde. Daha neler yaptilar..

Esimi seviyordum, iyi bir insan oldugunu biliyordum ,beni sevdigini de ama iste annesine bagimliydi. Onun icin sabredip, elimden geldigince anlatiyordum ailesinin yaptiklarini, gözü acilsin diye ama anlamamakta israr ediyordu. Hep gecistiriyor, " sen yanlis anlamissindir, öyle yapmak istememislerdir, öyle demek istememislerdir" gibi seyler söyleyip duruyordu. Ta ki bana yaptiklarini, kendisine de yapaya baslamalarina kadar.
Bana yaptiklari saygisizligi, kötülügü esimede ufak ufak yapmaya basladiklarinda esim sesini cikarmaya basladi. Esim ses cikarinca onlarda daha sert tepki verdi ve esim iyice anladi.
Anladiktan sonrada, onlarla iletisimi en aza indirdi, bana nasil böyle davranirlar diye sinir oldu. Simdi anladi herseyi ama benim cektiklerim benim aklimdan gitmiyor.
Bazen birsey oldugunda o günleri hatirliyorum, kendi icimde " unut, hatirlama o günleri, gecti artik" diyorum. Bazen kendimi teskin edebiliyorum ama bazen edemiyorum ve esime " sen beni hic sahiplenmedin ilk evlendigimizde, simdi ise o günlerin acisi benim icimi sizlatiyor" diyorum.
Esimde " unut artik, gecmisi geri getiremem" falan diyor.
Arkadaslar ben nasil kurtulacagim bu acidan, nasil tamamen kapanacak icimdeki bu yara.

ah ah canım benim yaa seni belki en iyi anlayanlardan biriyimdir şuan..çünkü benzerini yaşadım ben de kayınvaldemle değil hemde eşimin halaları ve babannesiyle..
eşim bna hak verdi ama onlara karşı savunamadı beni ağzını açıp birşey demedide ben konuştum sonra kötü olan da ben oldum...

bazen yatmadan önce bi an geliyor aklıma ve kendime eşime kızıyorum..nasıl şu lafı demedim..bööle davranmadım diye...
inan zaman başka birşey değil...unutmak için ne yapsan nafile...sadece zaman...

Yaptiklarini hicbi zaman unutmazsin, unutamazsin, cünkü canin cok yanmistir. Tek düsünmen gereken sey; artik kurtuldum ve esimde biliyor yaptiklarini o yüzden benim tarafimda.
Kendi annemden biliyorum, babaannem ve eltileri yapmadiklarini birakmamislar anneme, ama annem ve babam sadece mesafeyi baya bi acip - küsmeden - onlardan ayaklarini cekmisler. Sizde öyle yapmissiniz belliki, yaptiklari seyleri unutamazsin, ama seni güclendirdigini ve birdaha tekrarlanamiycagini bilip ona göre düsünmelisin.. Esine sürekli hatirlatmanin iyi ikir oldugunu sanmiyorum, yeterince üzülmüstü oda zaten, hem zamani geri alamaz dedigi gibi..
Dilerim düsünmemeye calisip kendini cocuguna ve esine daha cok baglarsin :)

hangimizin hayatında buna benzer sıkıntılar olmadı ki erkekler evliliğin ilk yıllarında çok toy oluyorlar çok kalp kırıp saçma sapan davranışlarda bulunuyorlar eşlerine sahip çıkamıyorlar eğer eşinle şimdi mutluysan eskiyi unutmaya çalışacaksın aklına kötü anıları değil güzel anıları getirmeye çalışacaksın başka yolu yok:50:başka türlü ancak kendini yıpratırsın

canım esının gozu acılsın dıye sen ne anlatsan da anlamazlar .
helekı soz konusu aılesı ıse .asla anlamazlar ,anlamadıgı gıbı de
senı suclarlar .onlar anca kendı gorecek kı o zaman anlayacak ınanacaklar .
nıtekım esın de herseyı kendı gormus artık .ve aılesını suclu oldugunu anlamıs .
o zaman bu tum olumsuzluklara karsı nasıl sabredıp umut edıyorsan sımı de,
esın duzelmıs ıken unutmaya bak gecmısı .
benı yanlıs anlamanızı ıstemem ama,gecmıste yapılanlara sabredıyorsunuz
hep duzelecek dıye umut edıyorsunuz ,adam duzelıyor ıstedıgınız kıvama gelıyor
bu sefer de "gecmısde yapılanları unutamıyorum "dıye dert arıyorsunuz kendınıze
ben de bunu anlamıyorum gercekten .

en azından şuanda eskisi gibi değil eşiniz. her insan hata yapar. şükredip mutlu olmaya bakın. zamanla unutursunuz umarım.

Esimle nisanlandigimiz günden bugüne kadar, sorun cikaran bir es/gelin olmadim. Istedigim gelinlige " amaaan birgün icin bu kadar pahalisina gerek yok" dendi, kabul ettim daha uygununa baktim ( durumlari cok cok iyi oldugu halde) dügün kartimi kendileri secmis getirdiler " tamam neyse o kadar para verilmis hepsi cöpe gitmesin " dedim kabul ettim vb bunun gibi bir cok seye pozifit gözle baktim.
Evlendim geldim ruhastasi kizkardesi ile ugrastim, annesi desen saka ile karisik enseme patlatmaktan tut etegimin yirtmacina " yirtiginden g.tün görünüyor" demeye, aileme hakaret ederek konusmaktan, bebegimi benim sülaleme benziyor diye asagilamaya kadar bircok sey yapti.

Hatta birgün sacimi perma yaptirmak istemistim, sacim uzundu belime kadardi, ben kestirip perma yaptirmak istedim esim ok dedi. Kuaföre gittik sacimi kestirdim ve perma yaptirdim. Kuaför sacimi taramamami ve toplamamami, kendiliginden kurumasini söyledi. Arabaya bindik eve geliyoruz (o zaman kayinvalidemlerle birlikte kaliyoruk, evlendikten 5 ay sonra evimize ciktik) esim arabada bana " sacini topla, annem görmesin, sevmez o böyle perali falan saclari" dedi. Bende " ne diyorsun ya, sana sordum yaptirayimmi diye, sende tamam dedin. Simdi ise annem sevmez topla diyorsun, ben senlemi evliyim yoksa annenlemi? " dedim.
Eve gelince ben odama ciktim, esim asagidaydi annesi sacimi görünce " napti o sacina" falan demis, esimde " karisma tamam" demis, annesi aglamis " senden böyle seydemi duyacaktim" diye. Esim odaya geldi yanima " sen ne demek istedin " falan dedi. Bende " hem evet yaptir dedin sonrada annem sevmez dedin, asil sen ne yapmaya calisiyorsun " dedim. O zamanda 2 aylik hamileyim. Esim bana " annemi senin yüzünden aglattim, sabaha annemin gönlü yapilmis, yüzü gülüyor olarak görmezsem cok kötü olur" dedi. Sabaha kadar agladim kalorifer dibinde. Daha neler yaptilar..

Esimi seviyordum, iyi bir insan oldugunu biliyordum ,beni sevdigini de ama iste annesine bagimliydi. Onun icin sabredip, elimden geldigince anlatiyordum ailesinin yaptiklarini, gözü acilsin diye ama anlamamakta israr ediyordu. Hep gecistiriyor, " sen yanlis anlamissindir, öyle yapmak istememislerdir, öyle demek istememislerdir" gibi seyler söyleyip duruyordu. Ta ki bana yaptiklarini, kendisine de yapaya baslamalarina kadar.
Bana yaptiklari saygisizligi, kötülügü esimede ufak ufak yapmaya basladiklarinda esim sesini cikarmaya basladi. Esim ses cikarinca onlarda daha sert tepki verdi ve esim iyice anladi.
Anladiktan sonrada, onlarla iletisimi en aza indirdi, bana nasil böyle davranirlar diye sinir oldu. Simdi anladi herseyi ama benim cektiklerim benim aklimdan gitmiyor.
Bazen birsey oldugunda o günleri hatirliyorum, kendi icimde " unut, hatirlama o günleri, gecti artik" diyorum. Bazen kendimi teskin edebiliyorum ama bazen edemiyorum ve esime " sen beni hic sahiplenmedin ilk evlendigimizde, simdi ise o günlerin acisi benim icimi sizlatiyor" diyorum.
Esimde " unut artik, gecmisi geri getiremem" falan diyor.
Arkadaslar ben nasil kurtulacagim bu acidan, nasil tamamen kapanacak icimdeki bu yara.

Unutmayacaksiniz, zamanla onlarla nasil yasamaniz gerektigini ögreneceksiniz.
Biliyorum zor , sancili , ama gecmiste yasanilan tatsiz seyler icin simdiyi
feda etmek cokta akillica degil. Kalbinizin kirildigi anlar akliniza geldiginde esinize " sana
kirildim, biliyorum gecmis geri getiremezsin ama bana daha sıkı sarilirsan daha kolay
unuturum" deyin.

konunuzu okuyunca su sözlerinz
- Onun icin sabredip, elimden geldigince anlatiyordum ailesinin yaptiklarini, gözü acilsin diye ama anlamamakta israr ediyordu. Hep gecistiriyor, " sen yanlis anlamissindir, öyle yapmak istememislerdir, öyle demek istememislerdir" gibi seyler söyleyip duruyordu. Ta ki bana yaptiklarini, kendisine de yapaya baslamalarina kadar- aynı benim yasadıklarıma benm dilime tercüme etmişssinz bende8ay beraber otrdum yasadıklarınzın benzerini yasadım unutulmuyo o günler benm de eşim anladı anladı ama ben cökünce genede cok şükür
inanın5yıl gecti üstünden en ufak tartısmamızda eşimn yüzüne vuruyorum tüm ailesinn yaptıklarını istemeden yapıyorum ama napım elimde deil ki:47:

Hepiniz haklisiniz. Dediginiz gibi esimin anlamasini bekledim ve sabrettim. Simdi anladi ama sanki, o zaman ailesinin yaptiklarina sabrederken bu kadar canim yanmamisti. Birazda simdi gördügüm seyler tazeliyor yaralarimi. Mesela esimin kiz kardesleri simdi evliler ve istedigi gibi saclarini yaptirirlar, giyinirler, eltim bu durumu kayinvalideme demis " bak kizlarinda istedigi gibi davraniyorlar sen bize hep karistin" diye. Kayinvalidemde " onlarin baslarinda esleri var banane " demis bu beni bir kez daha yaraladi, tüm yaralarimi tekrar acti mesala.
KEndi kendime " onlarin basinda kocalari vardida bizimki neydi" diyorum, ayni sekilde esimede diyorum.
Istemiyorum ama diyorum, unutamiyorum, istiyorum unutmak ama olmuyor birgün bir kücük olay oluyor ve beni gecmise götürüyor.:43:

Son düzenleme:
unutmak çok zor hele de insanın kocası bile bazen yanında olmayınca. ama en önemlisi eşinin de bu durumu farketmiş olması. şimdi eşinizle sımsıkı birbirinize kenetlenin yuvanıza tek bir kötülük sokmayın,geçmişi birbirinize hatırlatıp üzmeyin birbirinizi, çükü fazlasıya üzülmüşsünüz:) Rabbim yuvanıza huzur mutluluk versin kem gözlerden sakınsın

unutmak çok zor hele de insanın kocası bile bazen yanında olmayınca. ama en önemlisi eşinin de bu durumu farketmiş olması. şimdi eşinizle sımsıkı birbirinize kenetlenin yuvanıza tek bir kötülük sokmayın,geçmişi birbirinize hatırlatıp üzmeyin birbirinizi, çükü fazlasıya üzülmüşsünüz:) Rabbim yuvanıza huzur mutluluk versin kem gözlerden sakınsın

amin canm amin cümlesine:26:

amaaaan kıs boşver eşin senin tarafında ya eninde sonunda seni anlamış çatlasın kaynanan

eşi hiç anlamayanlar ne yapsın mesela ben artık umudum da yok

amaaaan kıs boşver eşin senin tarafında ya eninde sonunda seni anlamış çatlasın kaynanan

eşi hiç anlamayanlar ne yapsın mesela ben artık umudum da yok

sanada rabbim yardım eylesin canm elbet birgün anlıycaktırlar

tatlim zaten kendi kizlarina karismiyolar gelinlerine karisiyolar birak bosver dusunme esinle mutluysan gerisini dusunup dusunup kendini hirpalama dusundukce dahada kizar hirs yaparsin bosver esinle mutlu olmaya bak.

geçmişi düşünmek yarar sağlamazki canım
bilirim unutmak zordur ama düşündükçede canın yarar
iyi şeyler düşün unut olanları
geçmişteki sızıların geleceğini etkilemesine izin verme

size kötülük edenleri Allaha havale ettim demek insanı bir nebze ferahlatıyor. intikam alarak içinizi ferahlatamayacağınaza göre Aallah onları bildiği gibi yapsın .

tatlım senı okadar cok ıyı anlıyorum kı cunkı buna benzer olaylar bende yaşadım ama işte olayları unutmak bıraz zaman alıyo.bende senın gıbıyım bılıyormusun hıc bır seyı untamıyorum ufacık kavgada eşimin yuzune vuruyorum..ama aslında hata yapıyorum o ıstermıydıkı ailesının boyle kotu ınsanlar olmasını.malesef ınsanlar anne babasını dogarken secemıyor yoksa kım ısterkı oyle bır ınsanların cocukları olmayı.allah hepımıze sabır versın..
bende bır ogul annesyım o kadar cok korkuyorumkı kotu ınsan olmaktan allah aklımı alıcagına canımı alsın dıyorum ben nasıl oglumun mutluluguna mane olurum allah aşkına bunlar nasıl anne babalar yahu..
her gece dua edıyorum ınşallah ben de onlar gıbı vıcdansız olmam...

Unutmak icin caba gostermenize gerek yok.

Sevmemeniz yeterli sonucta onlar hayatinizda olmak zorunda. Birakin oyle kalsinlar.

Esiniz de yaninizda. Sallayin gitsin.

Back