• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok ilginçtir ki sezeryanla çok acı çektim......

buket83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
31
1
96
41
Adana
kızlar kimse etkilensin istemıyorum ama çok acayiptir ben sezeryanla çok sancı çektim galıba herkes bana hiç ağrı yok demişti ben de gercekten hiç beklemıyordum acaba o yüzdenmi gerci doktorum da acı eşiğin çok düşük dedi hangısı doğrudur bılmem ama özellıkle belıme iğne yapılcak zaman aklımı yitircek gibi oldum mahvettiler benı gerisinde bişey yok ama kendime geldiğimde ayaklarımdaki karıncalanmalar iğrençti.birde 3 gün yardımsız tuvalet bile yapamamak benmi abarttım bılemıyorum ama 5, gün bitti kendıme geldım allahıma şükür şu an iiiim ama düşünüyorumda zaten ağrı varsa normal doğum yapsaydım keşke...............siz yinede benden etkilenmeyin

kızlar kimse etkilensin istemıyorum ama çok acayiptir ben sezeryanla çok sancı çektim galıba herkes bana hiç ağrı yok demişti ben de gercekten hiç beklemıyordum acaba o yüzdenmi gerci doktorum da acı eşiğin çok düşük dedi hangısı doğrudur bılmem ama özellıkle belıme iğne yapılcak zaman aklımı yitircek gibi oldum mahvettiler benı gerisinde bişey yok ama kendime geldiğimde ayaklarımdaki karıncalanmalar iğrençti.birde 3 gün yardımsız tuvalet bile yapamamak benmi abarttım bılemıyorum ama 5, gün bitti kendıme geldım allahıma şükür şu an iiiim ama düşünüyorumda zaten ağrı varsa normal doğum yapsaydım keşke...............siz yinede benden etkilenmeyin

geçmiş olsun canım, allah bebeğini analı babalı büyütsün. bencede çok ilginç, sezeryanla doğum msırasında acı hisseden ilk seni duydum.

çok tşkler ospelias....doğum sırasında hissetmedım sadece belıme iğne yapılırken belımın koptuğunu hissettım gerısını anlamadım ama ayağımın uyuşmasıda çok sonra geçti benden sonra doğum yapanlar yürürken ben halen uyuşmanın geçmesını beklıyordum.ağrılarım doğumdan snrakı 5 gün feci oldu.kıme sorsam çok rahattık dıyor bendekı şans işte

Kişiden kişiye değişiyor işte.Gerçekten ağrı eşiği diye birşey var...

Çok geçmiş olsun canım.Atlatmışsın çok şükür..Sağlıklı uzun ömür versin Allah...

Çok geçmiş olsun ve bebeğini güle güle büyüt..Okuyunca çok şaşırdım çünkü bende epiduralli sezeryan yaptım..iğne yapılırken hiç acımadı,aynı gün ayaktaydım her işimi kendim yapabilecek durumdaydım ve devamında da hiç ağrım olmadı..seninki şanssız bir durum olmuş..belki de doktorunun dediği gibi ağrı eşiğin düşük olabilir.tekrar geçmiş olsun..

olabılır canım senın bunyen kaldırmamıstır...ben hıç acı çekmedım aynı gun kalktım şükürler olsun banada cok anlattılar acı cekılıyo dıye ama bende ters teptı..

herkesin agri esigi farklidir benim sezeryandan sonraki ilk 3 gunumde cok hafif sancim vardi cok azdi,agri kesici bile almadim.ondan sonraki gunler de daha da iyi oldu...kisiden kisiye degisiyor...

geçmiş olsun canım. ağrı eşiğinden kaynaklanıyor sanırım. ben de spinal oldum hiç acı hissetmedim. uyuşukluk geçmeye başladığında ağrı kesici yaptılar. (3 defa sanırım)ertesi gün kendi isteğimle taburcu oldum. evde ağrı kesici içtim. hiç yatmadım diyebilirim. hatta 3. gün hastaneye kontrole 4. gün oğlumun nüfus kağıdını almaya ben de gittim:)

tşkler kızlar bende spınal oldum ama ılk günler çok kötüydüm ama allaha şükür şuan çok iiim.

belden uyşturmalarda hemen kendine gelemiyobilirlermiş kişiler geçici felçde olabiliyomuş cnm yani normal narkozdaki gibi hemen kalkmayabiliniyomuş

ağrılar sancılar kişiden kişiye değişir bu yüzden kimse okuduklarından etkilenmesin arkadaşlar. ben de sezeryan oldum. sonuçta ağrısız sızısız operasyon olmaz ama ben halimden hep memnun oldum.

tşkler kızlar bende spınal oldum ama ılk günler çok kötüydüm ama allaha şükür şuan çok iiim.

Ben de spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok ama çok memnun kaldım.
Birinci doğumum genel anestezi ile olmuştu ve ayılma kısmı benim için çok sıkıntılıydı;nefes alamamıştım.Oysa spinalde çok sıkıntısız ve acısız bir doğum yaşadım.
Ayrıca benim belime doğru noktayı bulmak için 4 kez iğne yapıldı ama bu aşamada canım hiç acımadı.Kendi adıma spinali tavsiye ederim herkese..
Sanırım siz dediğiniz gibi ağrı eşiğinizin düşük olmasıyla alakalı bir sıkıntı yaşamışsınız.Çok geçmiş olsun..

belden uyşturmalarda hemen kendine gelemiyobilirlermiş kişiler geçici felçde olabiliyomuş cnm yani normal narkozdaki gibi hemen kalkmayabiliniyomuş

Benim çevremdeki birçok kişi de bana felç ihtimaliyle ilgili bir sürü "mış-mişli"korkutucu hikaye anlattığı için çok korktum ama doktorum ve hastabakıcıların anlattıkları sayesinde cesaretimi toplayıp söylenenlere kulaklarımı tıkayarak gittim doğuma.
Ama sezeryanndan sonra odamda 2 saat boyunca "Ya felç olduysam"korkusunu yaşamaktan kendimi alıkoyamadım.İster istemez etkilendim çünkü söylenenlerden.
Hatta kızkardeşime kaç kez ayaklarımı tutturdum;hissediyor muyum diye:)
Gerçekten o 2 saat çok zor geçti,nihayet ayaklarım karıncalanmaya başladı da rahat bir nefes aldım..
Doktorum bana "10 yıldır bu anesteziyi uyguluyoruz,1 kişinin bile felç olduğunu görmedim.Ama genel anestezi yüzünden bir sürü problem yaşadık.Kesinlikle spinal ol"demişti.şutarafagitti
Herkese sıkıntısız ve hayırlı bir doğum dilerim..

Bebeğini güle güle büyüt. Benim ağrı eşiğim inanılmaz düşüktür ama yazdıklarını okuyunca çok ama çok şaşırdım. Ben epidural sırasında hiç ağrı hissetmedim. Sadece sonda takım aşaması beni biraz irite etti o kadar. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra fırt fırt yürüdüm. Bir daha doğum yapa şansım olsa yine epidural seziş yapardım. Sevgiler

ben de epidural oldum sezaryen.2iğne yedim.anestezi uzmanı bana tek tek anlattı ne ne için diye.ilki 2.si içindi.yani esas iğne 2.si! nasıl dişçiye gidersiniz bir iğne yapar çekmeyi ve kanal tedavisini hissetmememiz için; bu da aynı.1.yi yedikten sonra iyice eğilmemi istedi,sonra omuru buldu ve esas iğneyi vurdu yavaş yavaş veeee hemen yatırdı beni.eğer o hemen yatırma gecikirse o zaman felç riski ortaya çıkabilir çünkü iğne deki sıvı 2 omurun arasını biraz açıyor falan filan. galiba sinirler zarar görüyor ve sonunda da felce sebep oluyor.
herşeyden önemlisi size anesteziyi yapacak olanın işinin ehli olması lazım:)
gıkım bile çıkmadı esas iğneyi yerken ama sanki beli ayrılıyormuş gibi hissettim ama gık çıkmadı benden:)
uzman bile güldü vay be dayanıklıymışsın gıkın bile çıkmadı dedi bana ve dikilene kadar da benle konuştu sürekli:) adın ne nerede oturuyorsun nerede doğdun okul en son ne bitirdin falaaaan filaaaan. amaçç uyumamı engellemek:):):)
en sonunda sinirlendim ben yafff sus 2 dakka uyucam dedim:roflol: aaaa hayatta olmaz uyutmam dedi ama gülüyo bayağı:) bir ara nbız düşüyor çünkü tahminimce o da bebek çıktıktan sonra olmaya başlıyor.anlamadım bile ne zaman kestiler ne zaman diktiler :)
habire anestezi uzmanına laf yetiştirdim:):):) hatta bana seni tebrik ederim oldukça cesursun soğukkanlılığını hiç kaybetmedin dedi:)
işte böyleee.
1. uzman işini iyi bilen olacak
2.esas iğneyi yerken biraz dişinizi sıkacaksınız
3.eve çıktığınızda doktorun dediklerini harfi harfine yerine getireceksiniz( beslenmeniz,kalkışacağınız hareketler .....)
normal doğum yapanlar nasıl korkmayın diyor bizde sezaryenden kork mayın diyoruz. normal doğumlar her zaman sorunsuz diye birşey yok.normalde de vajina ağzınızı kesiyorlar hafif bacağınıza doğru sonra dikiyorlar.iyi dikerlrse ne mutlu size yok güzel dikemezlerse Allah yardımcınız olsun:)
her 2 doğum şeklinde de sorun çıkabilir.ama 2sinde de sorun olmaya bilir:) anlatabildimmi:)

hastanede 2saat sonra yürümeye başladım.eve gittim ertesi gün,oturmak nerdeeee :D:D:D:hep ayaktaydım.sadece 2-3 hafta yatakta bir yanımdan diğer yanıma dönemedim o kadar :):)

lütfen her konu için geçerli her duyduğunuza inanmayın hemen.bazı canı tatlı insanlar var birazcık abartıyorlar:):) tabikide her kadın korkar doğumdan ama napalım düştülermi bir kere içimize kaçacak yerimiz yok :):):):):):)
Allah bebiciği olanları analı babalı büyütmeyi nasip etsin:)
doğumu yaklaşanlara yardım etsin:):):)
ben de istiyorum bebiiiiişş diyenleri de muratlarına sağ salim hayırlısıyla erdirsin:):):):

geçmiş olsun canım.allah bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.belki iğneyi tam yerine yapamamışlardır çünkü bende spinal sezeryan oldum,iğneyi 3 defa soktular ve ilk iğnede çok canımyandı,ikincisinde nefesim kesildi beni titreme aldı ve nihayet üçüncüde tam yerine yaptı.belki sendede böyle olmuştur.ama ben kendi adıma sonrasından çok memnunum,iiki olmuşum diyorum..

bende spinal anestezi ile sezeryan oldum. ama anlamadım ve halada anlamıyorum sadece benmi çok acı cektim. benim hiçbişey hissetmeme gibi bişeyim olmadı ya uyuşturulamadım yada ben abartıyorum. arkadaşlar nolur söyleyin benim hissettigim şey sezeryan ameliyetı sırasında sanki yere yatarsında 15 kg lık biri karnına basarya oydu işte. siz nasıldınız ben acı mı desem baskımı desem çok garipti ya. hiçte felçli gibi uyuşmadım ameliyat sonrası da ayaklarım falan karıncalanmadı. anlamadım ki 3,5 ay oldu doğum yapalı hala aklımdan çıkmıyor çözemedim ya nolur söyleyin gram bişey hissetmedinizmi yani? ben birisi kolunuza parmagını sürtünce hissettiginizin aynısını karnım kesilirken hissettim normalmi bu? baskıları, karnımın açılış anına çekme şeklinde hissetmem normalmi? birde karnımı yamuk kesmişler. ameliyat yerim düz diil tik işareti seklinde yukarıya kavisli:(((( söyleyin arkadaşlar normalmiydi bunları hissetmem:(((

bende spinal anestezi ile sezeryan oldum. ama anlamadım ve halada anlamıyorum sadece benmi çok acı cektim. benim hiçbişey hissetmeme gibi bişeyim olmadı ya uyuşturulamadım yada ben abartıyorum. arkadaşlar nolur söyleyin benim hissettigim şey sezeryan ameliyetı sırasında sanki yere yatarsında 15 kg lık biri karnına basarya oydu işte. siz nasıldınız ben acı mı desem baskımı desem çok garipti ya. hiçte felçli gibi uyuşmadım ameliyat sonrası da ayaklarım falan karıncalanmadı. anlamadım ki 3,5 ay oldu doğum yapalı hala aklımdan çıkmıyor çözemedim ya nolur söyleyin gram bişey hissetmedinizmi yani? ben birisi kolunuza parmagını sürtünce hissettiginizin aynısını karnım kesilirken hissettim normalmi bu? baskıları, karnımın açılış anına çekme şeklinde hissetmem normalmi? birde karnımı yamuk kesmişler. ameliyat yerim düz diil tik işareti seklinde yukarıya kavisli:(((( söyleyin arkadaşlar normalmiydi bunları hissetmem:(((

Merhaba canım,
Benim de 3.5 aylık bir oğlum var.Demek ki ikimiz de aynı dönemde ve İstanbul'da spinal anestezi ile doğum yapmışız..Ben bu kadar memnunken senin acı çekmene,hala etkisinden kurtulamamana gerçekten üzüldüm.Çok geçmiş olsun öncelikle..
Şimdi,ben de karnımı dikerlerken,hissettim elbette.Yani senin dediğin gibi koluma birisinin parmağının değmesi şeklinde bir his.Ama sadece bu kadar.Acısız bir temas hissiydi benim yaşadığım.
Ama bir de aramızda şöyle bir fark var.Ben ilk 10 dk.ilaçla uyutuldum.Yani karnımın açıldığı anda ben uyumuştum.Karnımın açıldığı anı hissetmedim yani..
Acaba sen tam uyuşmadan mı başladılar ameliyata,bilmiyorum ki..
Ama düşünmemeye çalışsan canım,yıpratmasan kendini..:teselli:

Back