ben de epidural oldum sezaryen.2iğne yedim.anestezi uzmanı bana tek tek anlattı ne ne için diye.ilki 2.si içindi.yani esas iğne 2.si! nasıl dişçiye gidersiniz bir iğne yapar çekmeyi ve kanal tedavisini hissetmememiz için; bu da aynı.1.yi yedikten sonra iyice eğilmemi istedi,sonra omuru buldu ve esas iğneyi vurdu yavaş yavaş veeee hemen yatırdı beni.eğer o hemen yatırma gecikirse o zaman felç riski ortaya çıkabilir çünkü iğne deki sıvı 2 omurun arasını biraz açıyor falan filan. galiba sinirler zarar görüyor ve sonunda da felce sebep oluyor.
herşeyden önemlisi size anesteziyi yapacak olanın işinin ehli olması lazım:)
gıkım bile çıkmadı esas iğneyi yerken ama sanki beli ayrılıyormuş gibi hissettim ama gık çıkmadı benden:)
uzman bile güldü vay be dayanıklıymışsın gıkın bile çıkmadı dedi bana ve dikilene kadar da benle konuştu sürekli:) adın ne nerede oturuyorsun nerede doğdun okul en son ne bitirdin falaaaan filaaaan. amaçç uyumamı engellemek:):):)
en sonunda sinirlendim ben yafff sus 2 dakka uyucam dedim:roflol: aaaa hayatta olmaz uyutmam dedi ama gülüyo bayağı:) bir ara nbız düşüyor çünkü tahminimce o da bebek çıktıktan sonra olmaya başlıyor.anlamadım bile ne zaman kestiler ne zaman diktiler :)
habire anestezi uzmanına laf yetiştirdim:):):) hatta bana seni tebrik ederim oldukça cesursun soğukkanlılığını hiç kaybetmedin dedi:)
işte böyleee.
1. uzman işini iyi bilen olacak
2.esas iğneyi yerken biraz dişinizi sıkacaksınız
3.eve çıktığınızda doktorun dediklerini harfi harfine yerine getireceksiniz( beslenmeniz,kalkışacağınız hareketler .....)
normal doğum yapanlar nasıl korkmayın diyor bizde sezaryenden kork mayın diyoruz. normal doğumlar her zaman sorunsuz diye birşey yok.normalde de vajina ağzınızı kesiyorlar hafif bacağınıza doğru sonra dikiyorlar.iyi dikerlrse ne mutlu size yok güzel dikemezlerse Allah yardımcınız olsun:)
her 2 doğum şeklinde de sorun çıkabilir.ama 2sinde de sorun olmaya bilir:) anlatabildimmi:)
hastanede 2saat sonra yürümeye başladım.eve gittim ertesi gün,oturmak nerdeeee
:hep ayaktaydım.sadece 2-3 hafta yatakta bir yanımdan diğer yanıma dönemedim o kadar :):)
lütfen her konu için geçerli her duyduğunuza inanmayın hemen.bazı canı tatlı insanlar var birazcık abartıyorlar:):) tabikide her kadın korkar doğumdan ama napalım düştülermi bir kere içimize kaçacak yerimiz yok :):):):):):)
Allah bebiciği olanları analı babalı büyütmeyi nasip etsin:)
doğumu yaklaşanlara yardım etsin:):):)
ben de istiyorum bebiiiiişş diyenleri de muratlarına sağ salim hayırlısıyla erdirsin:):):):