Çok gerginim ve karar veremiyorum

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.974
17.991
248
28
Günaydın.
Konu biraz uzun olabilir çünkü kafamdakileri pek toparlayamıyorum. Uzun süredir İstanbul’da yaşıyorum. Burada olmayı da seviyorum aslında. Hayatın hızlı akması, imkanların bolluğu, sosyal aktiviteler hatta sokaklarında boş boş gezmek bile güzel. Ama hayat pahalılığı ve İstanbul’un daha da pahalı olması sebebiyle ne uzayabilir ne de kısalabilirim gibi geliyor. İş kurmayı düşünüyorum ama burada kiralar malum. Merkezi bir yerde 40 metrekare yerler bile ateş pahası. Kazanç olduğu gibi kiraya gider zaten buna gücüm de yok. Şu an çalıştığım işten de memnun değilim. Mesai saatleri çok uzun ve iş tanımları birbirine geçmiş durumda. Tek kişiden bir sürü iş bekleniyor ve kendime ayıracak en ufak vaktim bile kalmadı. Kısacası memlektim Aydın’a geri dönmeyi düşünüyorum. Fakat orada iş imkanları burayla kıyaslanamaz bile. Zaten geri dönersem de kendi işimi kurmak için dönerim. Ama çok çok kararsızım ve pişman olmaktan korkuyorum. Şu an annem Aydın’da yani onun yanına döneceğim. Uzun süredir kendi evimdeyken bir anda anne evine dönmek nasıl etki eder hiç bilmiyorum. Konforlu olacağı kesin ama malum anne evinde anne kuralları geçer. Bu saatten sonra uyum sağlayabilir miyim emin olamıyorum.

Tüm bunların yanı sıra İstanbul’da olduğum süreçte kardeşim dediğim insanlardan hiçbir yardım görmedim. Çok uzun yıllardır arkadaştık fakat manevi olarak en ufak yardımları olmadı. Sorsalar aramızdan su sızmaz. Ben sitem ettim ama bu durum değişmedi. Yani bu desteksizlik de çok yoruyor beni. O da yetmezmiş gibi Aydın’dan arkadaşım gelecekti. Ama söylediği tarihten daha önce gelmeye karar vermiş. Ev düzenim zaten tam oturmuş değil bunu ona da söyledim ama benim için önemli değil dedi. Zaten işten geç çıkıyorum yatılı misafir ağırlamak benim için ölüm gibi bir şey. Yani ev anca ev arkadaşım ve bana kadar yeterli. Çünkü tüm düzeni tek başıma desteksiz kurdum, en ufak aile ya da çevre desteği olmadı. Dolayısıyla eşyalar da bize yetecek kadar.
Bunu da şu sebeple anlattım; artık en ufak tahammülüm kalmadı. Üstüme yük değil destek arıyorum. Ama insanlar anlamıyor bunu ya da işlerine gelmiyor bilemiyorum. Sabah işe gideceğim akşam eve geleceğim saat olmuş bilmemkaç ve aynı odada falan yatacağız. Gelme sebebi tamamen keyfi. Gerçekten tahammülüm kalmadı.
Aydın’a dönüp sıkıcı ama kendi işimi kurduğum ve konforu olan bir hayat sürmek mi burada kalıp biraz daha çabalamak mı? Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

Aydına dönüp mental sağlığımı korumak derdim. İstanbul güzel, sosyal imkanları bol vs. diyorsunuz ama bunların tadını çıkaracak zamanınız da enerjiniz iş ve trafikle emiliyor. Çok iyi kazanç elde ettiğiniz, memnun olduğunuz işiniz olsa amenna diyeceğim ama o da yok.
Şartları daha iyi olan bir iş aramak için kendinize süre verin, olmuyorsa yıpratmayın kendinizi. Taşı toprağı altın değil ya, Afganı Suriyelisi dolu keşmekeş bi şehir..

İnsanlar ne kadar düşüncesiz. Evdeki imkanlar belliyken hala yatılı misafir olarak gelmeleri. Anlayışlı bir insan olsa durumunuzu söyleyin diyeceğim ama zaten öyle olsa gelmezdi.

Diğer konuya gelirsek oraya dönüp yeni bir iş kuracaksınız vs uuzn bir süre kendi evinize çıkamaycağınızı kabullenin. Bunu göze alabiliyor musunuz? Anneniz geçimsiz biri mi her şeye karışır mı? Yoksa size destek olur mu?

Bir dönüm noktasındasınız anlayabiliyorum. İyi düşünün. Kendi işinizi kuracaksınız ilk aylarda yüksel ihtimal birikiminizden yersiniz, onu da düşünün. İyi şanslar.

Günaydın.
Konu biraz uzun olabilir çünkü kafamdakileri pek toparlayamıyorum. Uzun süredir İstanbul’da yaşıyorum. Burada olmayı da seviyorum aslında. Hayatın hızlı akması, imkanların bolluğu, sosyal aktiviteler hatta sokaklarında boş boş gezmek bile güzel. Ama hayat pahalılığı ve İstanbul’un daha da pahalı olması sebebiyle ne uzayabilir ne de kısalabilirim gibi geliyor. İş kurmayı düşünüyorum ama burada kiralar malum. Merkezi bir yerde 40 metrekare yerler bile ateş pahası. Kazanç olduğu gibi kiraya gider zaten buna gücüm de yok. Şu an çalıştığım işten de memnun değilim. Mesai saatleri çok uzun ve iş tanımları birbirine geçmiş durumda. Tek kişiden bir sürü iş bekleniyor ve kendime ayıracak en ufak vaktim bile kalmadı. Kısacası memlektim Aydın’a geri dönmeyi düşünüyorum. Fakat orada iş imkanları burayla kıyaslanamaz bile. Zaten geri dönersem de kendi işimi kurmak için dönerim. Ama çok çok kararsızım ve pişman olmaktan korkuyorum. Şu an annem Aydın’da yani onun yanına döneceğim. Uzun süredir kendi evimdeyken bir anda anne evine dönmek nasıl etki eder hiç bilmiyorum. Konforlu olacağı kesin ama malum anne evinde anne kuralları geçer. Bu saatten sonra uyum sağlayabilir miyim emin olamıyorum.

Tüm bunların yanı sıra İstanbul’da olduğum süreçte kardeşim dediğim insanlardan hiçbir yardım görmedim. Çok uzun yıllardır arkadaştık fakat manevi olarak en ufak yardımları olmadı. Sorsalar aramızdan su sızmaz. Ben sitem ettim ama bu durum değişmedi. Yani bu desteksizlik de çok yoruyor beni. O da yetmezmiş gibi Aydın’dan arkadaşım gelecekti. Ama söylediği tarihten daha önce gelmeye karar vermiş. Ev düzenim zaten tam oturmuş değil bunu ona da söyledim ama benim için önemli değil dedi. Zaten işten geç çıkıyorum yatılı misafir ağırlamak benim için ölüm gibi bir şey. Yani ev anca ev arkadaşım ve bana kadar yeterli. Çünkü tüm düzeni tek başıma desteksiz kurdum, en ufak aile ya da çevre desteği olmadı. Dolayısıyla eşyalar da bize yetecek kadar.
Bunu da şu sebeple anlattım; artık en ufak tahammülüm kalmadı. Üstüme yük değil destek arıyorum. Ama insanlar anlamıyor bunu ya da işlerine gelmiyor bilemiyorum. Sabah işe gideceğim akşam eve geleceğim saat olmuş bilmemkaç ve aynı odada falan yatacağız. Gelme sebebi tamamen keyfi. Gerçekten tahammülüm kalmadı.
Aydın’a dönüp sıkıcı ama kendi işimi kurduğum ve konforu olan bir hayat sürmek mi burada kalıp biraz daha çabalamak mı? Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Kesinlikle Aydın'da sıkıcı ama rahat bir hayat derdim. Böylece insanların İstanbul üssü olmaktan kurtulmuş da olursunuz.

İstanbulda iş yapabilme potansiyeliniz daha fazla olabilir, o nedenle kira ve giderleri daha kolay karşılayabilirsiniz. Ben olsan şansımı İstanbulda denerdim. Duruma göre memleketime dönerdim. Arkadaşınıza da müsait olmadığınızı söyleyebilirsiniz ki eviniz müsait değilmiş.

İnsanlar ne kadar düşüncesiz. Evdeki imkanlar belliyken hala yatılı misafir olarak gelmeleri. Anlayışlı bir insan olsa durumunuzu söyleyin diyeceğim ama zaten öyle olsa gelmezdi.

Diğer konuya gelirsek oraya dönüp yeni bir iş kuracaksınız vs uuzn bir süre kendi evinize çıkamaycağınızı kabullenin. Bunu göze alabiliyor musunuz? Anneniz geçimsiz biri mi her şeye karışır mı? Yoksa size destek olur mu?

Bir dönüm noktasındasınız anlayabiliyorum. İyi düşünün. Kendi işinizi kuracaksınız ilk aylarda yüksel ihtimal birikiminizden yersiniz, onu da düşünün. İyi şanslar.
İşin gülünç yanı evin durumunu söyledim. Ekstra yatacak yer olmadığını da söyledim ama yok onun için önemli değilmiş. Ama benim için önemli çünkü işe gidiyorum. Üstelik geleceği tarihi de erkene çekti. Macera peşinde biraz ama ben zor durumda kaldım.
Evet zaten ayrı eve çıkmam. Annem geçimsiz değildir ama zor bir kadındır. Kendi düzeninden taviz vermek istemez. Pek birbirimize benzemiyoruz. Her anne gibi o da hala çocukmuşum gibi davranabiliyor illa ki geriliyoruz. Aydın bana sıkıcı geliyor gerçekten küçük bir yer. Ama kendi işimi kurmak ve konforlu bir yaşam da aklımı çelmiyor değil. Yorumunuz için teşekkürler🤍

Yalnız yaşamaya kendi ayakları üzerinde durmaya alışık biri için anne evine dönmek zordur, o yüzden kesin şöyle yapmalısınız diyemiyorum ama İstanbul’un ekonomik şartlarını da çok iyi biliyorum, İstanbul’da bırakın bir işyerinin kirasını, tek başına bir evin kira ve fatura giderlerini bile karşılamak zorlaştı, ki ev arkadaşıyla yaşıyorsunuz, mesleğiniz nedir bilmiyorum ama çalıştığınız yerden daha iyi şartlara sahip bir iş bulma imkanınız var mı?

İstanbul’da yeni bir iş şansınız varsa deneyin yoksa Aydın’a dönün kendi işinizi kurup işleri rayına oturtup kendi kendinize yetebilecek kıvama gelince evinizi ayırırsınız.

Nasıl bir iş kurmayı düşünüyorsunuz? Çünkü bazen küçük şehirde açılacak niş bir alan İstanbulu sollayacakken bazen de İstanbulda açmak kira farkına bile değecek kadar çok kazandırır.

Yalnız yaşamaya kendi ayakları üzerinde durmaya alışık biri için anne evine dönmek zordur, o yüzden kesin şöyle yapmalısınız diyemiyorum ama İstanbul’un ekonomik şartlarını da çok iyi biliyorum, İstanbul’da bırakın bir işyerinin kirasını, tek başına bir evin kira ve fatura giderlerini bile karşılamak zorlaştı, ki ev arkadaşıyla yaşıyorsunuz, mesleğiniz nedir bilmiyorum ama çalıştığınız yerden daha iyi şartlara sahip bir iş bulma imkanınız var mı?

İstanbul’da yeni bir iş şansınız varsa deneyin yoksa Aydın’a dönün kendi işinizi kurup işleri rayına oturtup kendi kendinize yetebilecek kıvama gelince evinizi ayırırsınız.
Aslında daha iyi bir iş bulabilirim belki. Kiramı ve masraflarımı karşılayabiliyorum ama birikim yapma gibi bir şansım pek olmuyor. Yeni işlere bakınıp biraz şansımı denedikten sonra olmazsa Aydın’a gidebilirim. Ama bu uzun süre aydın’da yaşayacağım anlamına geliyor. Burada iş kurabilmek için devlet desteği vs bunları araştırıyorum eğer bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok güzel olur

Aydın’a dönün. İstanbuldaki fırsatları değerlendirme şansınız oluyor mu? Sosyal etkinliklere katılacak vaktiniz ve paranız kalıyor mu? Bunlar önemli.

Aydında canınız sıkıldığında 1 saate Kuşadası’na ya da 1buçuk saate İzmir’e geçebilirsiniz. İstanbul içinde bir yerden bir yere gitmekle aynı şey bence :KK53:

Aslında daha iyi bir iş bulabilirim belki. Kiramı ve masraflarımı karşılayabiliyorum ama birikim yapma gibi bir şansım pek olmuyor. Yeni işlere bakınıp biraz şansımı denedikten sonra olmazsa Aydın’a gidebilirim. Ama bu uzun süre aydın’da yaşayacağım anlamına geliyor. Burada iş kurabilmek için devlet desteği vs bunları araştırıyorum eğer bilginiz varsa paylaşabilirseniz çok güzel olur
Devlet desteği hakkında bilgim yok:( bu konulara aşina arkadaşlar yol gösterecektir🙏
Siz yazışmalarınızdan anladığım kadarıyla Aydın’a mecburiyetten gideceksiniz, o yüzden önce İstanbuldaki imkanları zorlayın derim, gözünüze kestirdiğiniz iş ilanlarına cv bırakın, kardeşim sizden 20 yaş büyük, senelerdir bir firmada çalışıyordu ama aynı sizin gibi işyerinde görev tanımı birbirine girmişti, patronları 2 şirketin tüm muhasebe işlerini kardeşime yüklediler, çalışanların idaresi vs vs hepsini tek maaşla yaptırıyorlardı, maaşta da oldukça cimrilerdi canına tak etti imkanlarını beğendiği birçok yere cv bıraktı, yaşından dolayı değerlendirmeye girmeyeceğini sanıyordu ama tam tersi oldu, çok daha iyi şartlarda yeni bir iş buldu ihbar süresi dolunca oraya geçecek, siz de şansınızı zorlayın, ne zaman ki tüm yollara başvurdum ama olmadı dersiniz o zaman Aydın’ı düşünürsünüz, hani güle oynaya gidecek olsanız düşünmeyin gidin derdim ama siz zorunluluktan gitmeyi düşünüyorsunuz.

Ne işle meşgulsünüz? Hangi sektörde iş kurmak istiyorsunuz?

Arkadaşinıza müsait değilim diyerek bunu çözebilirdiniz, hayır demeyi öğrenmek gerekiyor. Diğer mesele ben de 20 yıldır büyük şehirdeyim, memleketime dönüp daha konforlu yaşamak çekici geliyor, ama 20 li ve 30l u yaşlarımın başını doyasıya büyük şehirde yaşadım. şimdi sıkılırsam uçağa atlar gelirim kafasındayım. Beklentiye, hayat tarzına bağlı

Günaydın.

Tabiki aydın ya da İzmir
Niye aydindan istanbula gittiniz onu da anlamadım

Su İstanbul bı bana mı itici geliyo
Moda bile😔

Günaydın.

Ben aydın tarafındayım istanbuldan yerleştim ilaç gibi geldi manevi destek istersen her zaman yardımcı olurum ☺️ bende kendi işimi yapıyorum.. seni anlıyorum.. İstanbul malesef huzuru en son bulacağımız yer işi olsun yaşam olsun.. anne yanına dönsen bile işini kurduktan sonra bakarsın durumlara eve çıkarsın her şey yolunda gittiği vakit.
Anne evini bir geçiş süreci olarak gör

ardaşınız gelsin ,
gelince onunla biraz dertleşin , belki ev işelerine destek olur sizi biraz motive eder.
Moralmen iyi gelebilir , iş kurmak vs için hemen acele etmenize gerek yok işten istediğiniz anda istifa edebilirsiniz .bence biraz seçimleri bekleyin ve yıllık izniniz varsa kullanıp kafa toplayın .

Tabiki aydın ya da İzmir
Niye aydindan istanbula gittiniz onu da anlamadım

Su İstanbul bı bana mı itici geliyo
Moda bile😔
Aydın güzel tabii ama iş imkanları falan kısıtlı. Nüfus az. İstanbul iş yönünden avantajlı ben de mezun olduktan sonra tecrübe kazanmak istedim. Ne kadar beklerseniz o kadar paslanıyorsunuz çünkü. İstanbulu şehir olarak çok seviyorum ama tek başınıza düzen kurmak çok yorucu. Ve çevrenizdeki insanlar da empati kurmuyorsa iyice zor hale geliyor maalesef

Back
X