Cok gerginim, huzursuz ve mutsuz..

tek evlat sizin kocaniz olmadigina gore haklisiniz bence.
ne gerek var aylarca kalmaya insanlarin uzerinde (evlat bile olsa)
her bir cocugunda 15 gun kalsa 2 ay eder zaten.hemde insanlar bu kadar bunalmaz.aylarca kaynana-kayinpeder ile yasayacaktim madem niye evlendim?oturur anam-babamla yasardim.

Öküzlük bende.. İnandim..
İste biz zaten fazla almanyada kalmayacagiz.. Senede bir kere gelecegiz 1-2 hafta kalacagiz dediler evlenmeden önce.. Kizlarda var zaten falan filan.. Böyle kim kabul etmez..
Nerden bileyim2-3 ayda bir damlayacaklarini.? Nerden bileyim uzun süre kalacaklarini? Nerden bileyim kizlarinda kalmayacaklarini?
Keske ayrilmaya karar verdigimde, geri dönmeseydim diyorum ama son pismanlik neye yarar..
Kizim olmasa bir dakika düsünmem, yine ceker giderim.. Ama ben babasiz büyüdügüm icin, onunda babasiz büyümesini istemiyorum. Bu cok düsündürüyor iste beni..
Bir yandanda böyle huzursuz yasamaya ne kadar dayanabilirim diye düsünüyorum..
Bilmiyorum bilmiyorum...

Nil11, canım benim işin cidden zor, yani yemegin nesini begenmiyorlar ??, ben eskiden tuzlu yaparmışım eşimin annesi öyle derdi, benim elim öyle alışmış
sonra bu sefer tuz eklerken 2 cimdik atıyorsam bir cimdik atmaya basladım, sonra cok domates sosu koyuyormuşum yemek kan gölü gibi oluyormuş
ben sevmeme ragmen, baktım ne kadar koyuyorsam yarısı kadar koydum, bi sure sonra bahane bulamamaya basladılar. Hatta sana önerim sozune guvendigin
bir komşundan ve yemekden coook iyi anlayan birine annesinin sevdigi yemekleri yap ve ondan eleştirmesini iste, mesela eskiden köftelere cok kara biber koyardım
eşimin annesi "yanıyorum su verin " derdi, bi komşumda aynı şeyi diyince, koydugum miktarı azalttım oldu bitti. birkac yemek sonrası bahanelerini tükettim.
Oda meselesine gelince, o konuda ayıp etmişler sonucta o oda artık torun odası , ne yani cocuk odası olmayacakmı, bu insanlar torunlarını sevmiyor mu ? Bu ne bencillik böyle. Salon da yatacak yer yokmu ? Ev kac m2 ? Eger ev kucukse neden kalabalık geliyorlar. Gelceklerse diger akrabalarında kalsın bir kısmıda. Ama sanırım amac
seni zor durumda bırakmak.

arkadasim anladigim kadari ile sen esinle olan sorunlarini halletmissin,adam degismis-duzelmis.niye pismanlik yasiyorsun dondugun icin.bunun icin ayrilmayi dusunmen yanlis.senin huzursuzlugun kv-kp surekli sizde kalmalari.bence sen araya esini koy.o konussun ailesi ile.boyle nereye kadar?sende sinir hastasi olur cikarsin.
bu arada esin ne diyor senin bu rahatsizligin karsisinda?

Ulkemizde insanlarin cogu oglunun evi varken damadina gitmiyor/ bu sorunu yasayan sadece sen degilsin/ ayni binada oturanlar ya da yillardir ayni evin icinde yasayanlar ne yapsin/ Esin senin icin degismis/ elinden geleni yapmis. Anne babasina da ne desin yani? karim istemiyor kalmayinmi desin. Bu sebep icin huzurunuzu bozmayin. duydugum bir laf var cok sevdim/

Hik diye attigini, hap diye kaparlar/ bir baska sekli de senin sumuk diye attigini baskasi simit diye kapar/ ya da kacan balik buyuk olur vs/ vs/

Bir arkadasim var begenmeyip bosandigi esi kendinden guzel kizla evlendi/ simdide face inden bebeklerinin fotolarina bakiyor/

Amaclarini bende anlasam?! Beni evden kacirmakmi? Huzursuzmu etmek?! Bilmiyorum ki?!
3 sene torun torun diye basimin etini yediler simdide niye cocuk odasi oldu diye basimin etini yiyorlar!!
Salon da iki cek yat var.. Orda rahat edemezlermis..
Esim benimle evlenmeden önce, ücü 2 odali evde kaliyorlardi.. Esimin ayri odasi vardi, onlarda salonda yerde döşeğin üzerinde yatiyorlardi. Cek yat sunduk begenmiyorlar, acilir örtülür iki yatak aldik begenmiyorlar. Neymis niye odalarini cocuk odasi yapmisiz..
Biri et ve makarna yemez, öteki pilav ve sebze yemez. Ne yapacagimi sasiriyorum.. Yok tuzlu olmus, yok tuzsuz olmus..

Esimde beni oyalayip duruyor.. Yaptigi baska birsey yok.. Tamam ayri ev tutacaklar, tamam ablamlardada kalacaklar.. Beni sinir eden bir sebepde bu, beni oyalamasi..
En son geldiklerinde babasiyla kavga etti.. İste niye onlarin odasini cocuk odasi yapmisiz diye babasi esime bagirdi.. Hergün baska bir bahaneyle evde huzursuzluk cikardilar.. Esimde sonunda dayanamdi, rahat edemiyorsan fazla durma burda, git geri türkiyeye dedi. Fazla duracaksan kendinize ayri ev kiralayin dedi..
Ama degisen birsey yok!! Ne yazik ki!!

Siz acaba eşim düzelirmi demiyorsunuz, eşimden ayrılmak istiyorum artık diyorsunuz. Keza eşiniz değişmiş ve artık eskisi gibi değil yani sorun olmaması lazım, her sorunlu koca için eşler bunu ister, değişsin.. Ama sizinkinin değişmesi size yetmememiş. Siz silmişsiniz. Ailesi neticede o sizin onu sildiğiniz kadar pervazıca silemez. Ne olursa olsun gelmesinler evime denmemeli eşin anne ve babasına.. Biraz kincisiniz ama evlilikte bu kin çok daha zarardır nacizane fikrim..

Kinciyim evet, ne yazik ki, ama elimde degil. Böyle degildim ben, beni böyle yaptilar. Herseyi kafaya takan, kücücük konuyu büyütten, kücük birseyde herseyi tekrar hatirlayan.
Engel olmaya calisiyorum, takmamaya ve düsünmemeye calisiyorum.. Ama nerye kadar, bir gün geliyor iyice doluyorum ve patliyorum. Sonucta bende bir insanim, sabir tasi degil..

canım eşin burda fazla durmayın yada kendinize ev kliralayında demiş ki bunu her erkek anne babasına diyemez adam daha ne yapsın kolundan tutup kapıya koyamaz ki anne baba sonuçta hem de yaşlı insanlar günahtır
bence sen ve eşin bu konuyu görümcelerle konuşun geldiklerinde bize rahat vermiyorlar sürekli kavga çıkarıyorlar herşeyimize karışıyorlar en iyisi 15 er gün sırayla hepimizde kalsınlar böylelikle kimse bunalmamış olur deyin biraz ısrarcı olun.belki onlar anne babalarını yanlarında kalmaları için ikna edebilirler

En son olan olaydan dolayi kp büyük kizina demiski.. Bundan sonra herkeste 1 hafta kalacagiz.. Görümcem tabiki babasina birsey diyememis.. Görümcem bana telefon acti, anlatti, banada dediki iste biz calisiyoruz, zamanimiz yok, yerimiz yok, hem oglu dururken kizlarinin evinde kalmalari ayip.. Buna karsilik ne diyebilirsin ki..
Görümcemlerin isi hep öglene kadar. Nasil zamanlari olmuyor?? Suan calismiyorum kizim daha kücük oldugu icin ama calisirken hergün sabah 8 den aksam 7 ye kadar calisiyordum. Eve geliyordum yemek yapiyordum o saatten sonra, evin islerini yapiyordum.
Yerleri yokmus.. Benimde 3 odam var onlarinda 3 odasi var..
Onlar istemiyorlar annesini babasini, bahane arayip buluyorlar ve bizim üstümüze yikiyorlar, daha dogrusu benim üstüme!!!

sende açık açık söyle canım anne babaya bakmanın kızı erkeği yok tabiki sizde de kalacaklar boşuna işi yeri bahane etmeyin de.hakkını savun canım susma.eşinde konuşsun görümcelerin iyi uyanıkmış aynı zamanda vicdansızlarda.Allah evladında hayırlısını versin diye boşa dememişler

görümcen tek kelimeyle terbiyesizmiş. evladın kızı erkeği mi olurmus.istemiyor anasını babasını

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.evladına bile

gorumceye bak sen!!!
ana-babaya bakmanin kizi erkegi mi olur?oyle olsa analar tek erkek dogururdu zaten.yarin miras soz konusu olsa erkek evlat-kiz evlat demez herhalde gorumcen.
sana tavsiyem kocanin ustune gitme daha fazla.onu suclar gibi cephe alma adama.adam diyecegini demis.dua et kocan seni bu durumda ailesine ezdirmiyor.Allah korusun!!!inan su an yasadiklarina "sukur" ederdin.bunlar dertmiymis derdin.
gorumcenle de kocanla birlikte konusun.

Benide kimse yanlis anlamasin. Ben nedensiz onlari istemiyorum. Bana cok sey yaptilar, dediler, unutulacak seyler degil. İlk baslarda susuyorum yutuyordum ama bir yere kadar dayaniyor insan. Artik zaman geliyor karsiligini veriyorum onlara, o zamanda kötü gelin saygisiz gelin oluyorum. Gidiyorlar herseyi kizlarina anlatiyorlar...
Galiba buda benim kaderim, yapacak birsey yok!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…