- 20 Ekim 2016
- 6.442
- 30.253
-
- Konu Sahibi Kutupyildizi86
Adınıza çok üzüldüm.Herkese iyi aksamlar, kendimle ilgili fazla ön bilgi vermeden direkt sorunumu yazcam. Ingilizce konusulan bir avrupa ülkesinde ingilizce ögretmenligini yapmaya basladim, ama bu ülkede büyümedim, dili sonradan ögrendim. Dolayisiyla anadili ingilizce olan biri gibi konusamiyorum az da olsa aksanim var ve hala ufak tefek, konu yabanciysa büyük hatalar yapiyorum ama yillarca bu dilin egitimini aldim. Sorun su ki veliler sikayet etmisler anadili ingilizce olmayan biri bizim cocuklarimiza nasil egitim vercek diye, müdür bugun beni yanina cagirip söyledi yanlislarimin üzerinde calismami rica etti, yanlislar yapmamin beni kötü bir ögretmen yapmayacagini söyledi ama ben cok bozuldum, daha dogrusu üzüldüm cünkü bu bügünde yarina düzelticek bir sorun degil ve beklentiler cok yüksek okulda yanlis yapmaya insancil gözle bakilmiyor. Bu ülkede yalniz yasiyorum, derdimi anlatabilcegim beni anlayacak hic kimse yok, özgüvenim yerle bir oldu. Ya bunlari yutup bir sekilde devam edecegim ya da birakip egitimimle alakali olmayan bambaska bir is yapacagim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ögrencilerinize, velilerinize ne derdiniz? Arkadaslarimin hic biri calismiyor, hepsi evli, giyinip süslenip geziyorlar. Bense yillardir kendimi bu kariyere adadim, oh basardim rahatladim derken sorunlarin en büyügünü yasiyorum, kendimi cok cok degersiz hissediyorum. Lütfen yardim edin, bir fikir verin.
Ay sizin de bu koca parasıyla evde oturup mutlu rolü keserken çalışan kadınlara sarmanız kabak tadı verdi artık. Refah içinde yaşıyorsunuz ama basbaya ölüyorsunuz mutsuzluktan bi insan her konuda bu kadar manasız laf sokup kendini rezil etmez diğer türlü
güzel bir icebreaker ile gönülleri alır, kendini sevdirirsin. çooook tatlı bir aktivitem var hep onunla başlarım döneme, hem ona hem bana bayılırlar, aşırı basit bir aktivite ama seviyorlar anlamadığım bi şekilde. ben sana onu anlatayım sen bana nasıl orada iş bulduğunu :))) gerçi 10 yıldır oradaymışsın ama olsun bir yol gösterir belki. bş de haftasonu baya otur ders hazırla, sakin ol, güzel geçecek dersin eminim. ama baya hazırlıklı git hep. ani bişiler çıkarsa da telefondan filan kontrol et emin olarak yaz. tahtada spelling hatası çok basit ama ölümcül bir hata benceFikirlerine güvendigim biri ayni tavsiyeyi verdi; ögrenciler, veliler isteseler tüm bilgileri internetten de bulabilirler ama insan iliskileri sadece okulda gelisir dedi buna kesinlikle katiliyorum bilgiye ulasmak o kadar kolayki artik. Ögrencilere henüz kendimi sevdiremedim cünkü kültür farkindan dolayi biraz yabanci hissediyorum nasil davrancagimi bilmiyorum.
Herkese iyi aksamlar, kendimle ilgili fazla ön bilgi vermeden direkt sorunumu yazcam. Ingilizce konusulan bir avrupa ülkesinde ingilizce ögretmenligini yapmaya basladim, ama bu ülkede büyümedim, dili sonradan ögrendim. Dolayisiyla anadili ingilizce olan biri gibi konusamiyorum az da olsa aksanim var ve hala ufak tefek, konu yabanciysa büyük hatalar yapiyorum ama yillarca bu dilin egitimini aldim. Sorun su ki veliler sikayet etmisler anadili ingilizce olmayan biri bizim cocuklarimiza nasil egitim vercek diye, müdür bugun beni yanina cagirip söyledi yanlislarimin üzerinde calismami rica etti, yanlislar yapmamin beni kötü bir ögretmen yapmayacagini söyledi ama ben cok bozuldum, daha dogrusu üzüldüm cünkü bu bügünde yarina düzelticek bir sorun degil ve beklentiler cok yüksek okulda yanlis yapmaya insancil gözle bakilmiyor. Bu ülkede yalniz yasiyorum, derdimi anlatabilcegim beni anlayacak hic kimse yok, özgüvenim yerle bir oldu. Ya bunlari yutup bir sekilde devam edecegim ya da birakip egitimimle alakali olmayan bambaska bir is yapacagim. Siz olsaniz ne yapardiniz? Ögrencilerinize, velilerinize ne derdiniz? Arkadaslarimin hic biri calismiyor, hepsi evli, giyinip süslenip geziyorlar. Bense yillardir kendimi bu kariyere adadim, oh basardim rahatladim derken sorunlarin en büyügünü yasiyorum, kendimi cok cok degersiz hissediyorum. Lütfen yardim edin, bir fikir verin.
çalışmayan kadınlara kötü bir şey söylememiş ki.çalışmayan eğitimli bir kadın olarak ben hiç alınmadım mesela.ayrıca matematiği kıt matematikçi tarihi pat çat bilen tarihçiler spordan zerre anlamayan beden öğretmenleri gördü bu gözler.ingilizce dende mükemmel olmak zorunda değil.gerek görürse müdür iş akdini sonlandırır zatenKusura bakmayın ben teselli veremeyeceğim çünkü bana tuhaf geldi. Kızımın Türkçe derslerine Suriyeli bir öğretmen girse ne alaka derim bende şahsen. IELTS academic seviyemi C1 olarak belirledi ama gidipte İngilizce konuşulan bir ülkede ingilizce öğretmeni olmam mesela , yemez. En başta yanlış tercih yapmışsınız. Öğretmenlik seviyorsanız başka bir dal seçseymişsiniz keşke. Ayrıca çalışmayan kadınlara laf sokmaya çalışmanız hoş olmamış. İnsanların hayatlarını bilemezsiniz , hiç kimsenin hakkında böyle düşünmeyin lütfen herkes kendi savaşında.
Hem reel hayatımda hem de bu sitede başarılı kadınları gördükçe duydukça gurur duyuyorummm.Kendi çocuğum için de örnek alıyorum senin genç başarılı kadınları miss.Her konuda neden kavga çıkıyorBu konuda konu sahibesi ne yapabilirm nasıl kotarabilirim demiş el-cevap: ben de yurtdışındayım, koca parası iyiyp evde oturuyorum, sen de evde otur... Ne alaka? Konu sahibesi zor olanı başarmış yurtdışında tutunmuş, ne güzel mesleğini icra etme şansı bulmuş neden bıraksın, neden evde otursun? Konu sahibesi gayet iyi bir yerde, ister olduğu yerde kalmak için direnir isterse iş değiştirir ama ne olursa olsun çabalamayı bırakmamalı. Çaba olmadan kariyer olmaz, kimse evde oturarak bir yere varamıyor. Konu sahibesini başardıklarından dolayı tebrik ederim. Burda evkadınları lütfen alınmasın hiçbirine lafım yok, lafım konunun başında konu sahibesine taş atan üyeye. Sonra milleti zorla banlatıyorlar
Çalışmayan evli arkadaşları giyinip süslenip geziyormuş oysa ondan bahsediyorum. Çalışmayıp evli olan insanlar gezer tozar, faydalı şey yapmaz kafası. Şahsen ben ne çalışıyorum , nede süslenip geziyorum ama başka insanlar hakkında böyle önyargılara sahip olmak hoş gelmiyor bana. Ben uzun süre işsizken evlisin ya çok rahatsındır şimdi diyen bekar öğretmen arkadaşım aklıma geldi. O da ingilizce öğretmeniydi tesadüf. Biz dipte hayat savaşı verirken çocukla , kendisi her gece başka mekanda takılıp sonra bana sen rahatsın diyordu.çalışmayan kadınlara kötü bir şey söylememiş ki.çalışmayan eğitimli bir kadın olarak ben hiç alınmadım mesela.ayrıca matematiği kıt matematikçi tarihi pat çat bilen tarihçiler spordan zerre anlamayan beden öğretmenleri gördü bu gözler.ingilizce dende mükemmel olmak zorunda değil.gerek görürse müdür iş akdini sonlandırır zaten
Çalışmayan evli arkadaşları giyinip süslenip geziyormuş oysa ondan bahsediyorum. Çalışmayıp evli olan insanlar gezer tozar, faydalı şey yapmaz kafası. Şahsen ben ne çalışıyorum , nede süslenip geziyorum ama başka insanlar hakkında böyle önyargılara sahip olmak hoş gelmiyor bana. Ben uzun süre işsizken evlisin ya çok rahatsındır şimdi diyen bekar öğretmen arkadaşım aklıma geldi. O da ingilizce öğretmeniydi tesadüf. Biz dipte hayat savaşı verirken çocukla , kendisi her gece başka mekanda takılıp sonra bana sen rahatsın diyordu.