"Çevremdeki erkekler öyle olduğu için her erkek sinirlenince kırar döker sanıyordum" şeklinde bir cümlenizi okumuştum, o yüzden yanlış kodlamalarınız olduğunu düşündüm. Mutlu ilişkimle çok bir alakası yok aslında bence. Erkek arkadaşımla ilk zamanlarımızda, aramız bozukken, o beni aldatan eski sevgilim geri dönmek istedi. Onu en son gördüğümün üzerinden 1 yıl geçmişti. O an da bu bahsettiğim hissi yaşamıştım. Sanki ben değildim onu seven, onun peşinden koşan. Önemli olan zaman. Kimseyi yara bandı olarak kullanmanıza, yeni insanlarla yeni anılar oluşturmanıza gerek yok. Ya da en azından bu yeni anıların erkeklerle olmasına gerek yok. Zamanla geçecek, bu dönemde kız arkadaşlarınızla konuşmak birlikte vakit geçirmek, biraz östrojen salgılamanızda fayda var. Psikolojinize de iyi gelir.
Karantina sürecinde bunları atlatmak çok daha zor. Martta ben tek yaşarken erkek arkadaşımla kötü bir kavga etmiştik ve bir hafta konuşmadık. İnanın ölmek istedim ilk 2-3 gün. Market dışında evden çıkmıyordum, o da haftada birdi. Bir de yaşanmışlık çok olunca ne görsem erkek arkadaşımı hatırlatıyordu. Birlikte yaşadığımız evde tek yaşıyordum evin her bir santimetre karesinde yaşanmışlık vardı. O ara yapmam gereken bir ödevim vardı, ona odaklandım. Yeni bir diziye başladım. Cildime maskeler yaptım, saçıma bakımlar yaptım. Kız arkadaşlarımla görüntülü konuştum, kafa dağıttık. Erkek arkadaşımla kavga edene kadar neredeyse her gün baktığım çeyizlik tava tencere tabak, gelinlik vs şeylerden uzak durdum.
Özellikle dışarı çıkıp kafa dağıtamayacakken olması çok zor. Olabildiğince o hiç yaşamamış gibi davranmaya çalışın. Sevgilisini, kendisini bir yerlerden bulup onlara bakmak, paylaşımlarına bakmak sadece size zarar verir ve iyileşme sürecinizi uzatır. Kendinize hakim olun, başka şeylere odaklanın. Yeni bir dil öğrenebilirsiniz evdeyken. Eğitim durumunuzu bilmiyorum, çalışmanız gereken önemli sınavlar varsa onlara odaklanın. Kendinize zaman tanıyın. İçinizi dökme ihtiyacınız olduğunda kağıtlara yazın. Eski sevgilinize yazarmış gibi. Sonra da o kağıdı yakın. İnanın iyi geliyor. Hem içinizde kalmıyor söylemek istedikleriniz hem de onunla iletişime geçmemiş oluyorsunuz.