Çok endişeliyim..

huysuzamatatligelin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2016
138
184
hayırlı geceler hanımlar.. benim 6 aylık bir bebeğim var, bugün çok az yoğurt yedirdi babaannesi yoğurt soğuk diye içine sıcak su katıp karıştırdı. Neyse biraz içti. Üzerinden 2-3 saat geçti, ben biraz emzirdim. Ve şiddetli kusmaya başladı. Fışkırtarak.. Aynı anda altını da pisletmişti sulu şekilde. Biz apar topar doktora gittik. Yeni geldik şimdi eve. Doktor kontrol etti ve sıkıntı gözükmüyo dedi, ek gıda verme dedi. Eğer kusma devam ederse yarın gelin serum takıcam dedi. Ateşi falan yok şuan. Ama ilk kez o şekilde kustu ve kusarken çok ağladı çok korktu. Bende çok korktum. İlk bebeğim, tecrübesizim. Şimdi içim hiç rahat değil. Bugün gündüz dışarı da çıkmıştı güneşliydi baya. Güneşten mi olmuştur yoksa yoğurttan mı? Emmek bile istemiyo emerken kustuğu için çok korktu. Şuan uyuyo, emzirmeli miyim? Ve neden kaynaklanmıştır sizce? İçim hiç rahat değil

Not: yoğurdu ilk kez yemiyor, daha önce de yemişti

Canım süt alerjisi olma ihtimali yüksek daha önce yoğurt yemediyse. Benim kızım ilk ek gıdaya başladığında yoğurt yedikten kısa süre sonra kusardı be nitekim süt alerjisi olduğunu öğrendik sonrasında. Hafif ağız kenarında kızarıklıklar oldu mu? Zor bir bebeklik geçirdi mi ? Ağlar mıydı yani suk sık gaz sancısı şeklinde

Üşütmüş olabilir, diş çıkarıyor olabilir.
Yoğurt her zaman yediğinden farklı olabilir.
Bebeğinizin 1 yaşına kadar tüm yemekleri siz kendiniz yapın, yasaklarına ve kurallarına uyarak.
Ne kadar ısrar edilse de kendiniz yapmadığınız bir şeyi vermeyin.
Ayrıca bir şeyi ısıtmak için içine su konmaz, benmari usulü soğutup ılıtacaksınız.
Belki koyduğu çeşme susuydu, dikkat ettiniz mi buna?

Doktor sıkıntı görmediyse bişey yoktur bence. Bebekler bi hasta bi değil böyle böyle büyüyorlar. İçinizi ferah tutun daha ne soğuk algınlıkları gripler ishaller atlatacak :KK49:

Canım süt alerjisi olma ihtimali yüksek daha önce yoğurt yemediyse. Benim kızım ilk ek gıdaya başladığında yoğurt yedikten kısa süre sonra kusardı be nitekim süt alerjisi olduğunu öğrendik sonrasında. Hafif ağız kenarında kızarıklıklar oldu mu? Zor bir bebeklik geçirdi mi ? Ağlar mıydı yani suk sık gaz sancısı şeklinde
Yok hayır gaz sıkıntımız çok olmadı, sakin bi bebek. Yoğurt daha önce de yedi, ilk tadımı değil o yüzden arada kaldım bende. Ağız çevresinde kızarma yok

Üşütmüş olabilir, diş çıkarıyor olabilir.
Yoğurt her zaman yediğinden farklı olabilir.
Bebeğinizin 1 yaşına kadar tüm yemekleri siz kendiniz yapın, yasaklarına ve kurallarına uyarak.
Ne kadar ısrar edilse de kendiniz yapmadığınız bir şeyi vermeyin.
Ayrıca bir şeyi ısıtmak için içine su konmaz, benmari usulü soğutup ılıtacaksınız.
Belki koyduğu çeşme susuydu, dikkat ettiniz mi buna?
Sulandırdığımız için farklı geldi sanırım, güneş mi çarptı falan diye de düşündüm. Şimdi uzun bi süre vermicem ek gıda sanırım

Doktor sıkıntı görmediyse bişey yoktur bence. Bebekler bi hasta bi değil böyle böyle büyüyorlar. İçinizi ferah tutun daha ne soğuk algınlıkları gripler ishaller atlatacak :KK49:
Çok sağolun, ilk defa böyle oldu daha önce hastalık da geçirmedik o yüzden çok panikledim sanırım

Doktorunuz sorun yok dediyse, bebeğinizin durumu kötüye gitmiyorsa zor olduğunu biliyorum ama biraz rahatlayın bence. Takip edersiniz zaten. Uyuyormuş bebeğiniz emmek için uyanırsa emzirebilirsiniz bence ama uyanmasa da takip edin ara ara. Ben hep saat kurardım kalkıp kontrol etmek için. Daha nenelr neler yaşıcaz zamanla tecrübe edinicez Allah beterinden saklasın sağlık sıhhat versin yavrunuza.

Yok hayır gaz sıkıntımız çok olmadı, sakin bi bebek. Yoğurt daha önce de yedi, ilk tadımı değil o yüzden arada kaldım bende. Ağız çevresinde kızarma yok
Daha önce yediğinde sorun olmadıysa hiç takılmayın duruma. O an karnı tokyur fazla gelmiştir, midesini üşütmüştür vs. Ek gıdaya alışma sürecinde zaman zaman olacaktır korkmayın

Öyle bir şey olsa defalarca tekrarlanır kusması ve çok halsiz olur.
Büyük ihtimal yediği dokundu.
Uzun bir süre değil, 10 gün sonra verin.
Ek gıdaya başlangıç aşamalarını, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini okuyun.
Bu konuda doktorunuz ayrıntılı bilgi vermiyorsa mutlaka blogları takip edin.
Ve dediğim gibi kendinizin yapmadığı bir şeyi 1 yaşına kadar asla yedirmeyin(bebek ürünleri hariç) neye alerjisi olduğunu bilemezsiniz.

Doktorunuz sorun yok dediyse, bebeğinizin durumu kötüye gitmiyorsa zor olduğunu biliyorum ama biraz rahatlayın bence. Takip edersiniz zaten. Uyuyormuş bebeğiniz emmek için uyanırsa emzirebilirsiniz bence ama utanmasa da takip edin ara ara. Ben hep saat kurardım kalkıp kontrol etmek için. Daha nenelr neler yaşıcaz zamanla tecrübe edinicez Allah beterinden saklasın sağlık sıhhat versin yavrunuza.
Bende başında beklicem sanırım, umarım devam etmez aynı şikayet. Anne olmadan önce çok relax bi insandım, ne çok değiştiriyor insanı annelik o ağladıkça benim içim parçalandı.. Güzel dilekleriniz içinde çok teşekkür ederim Rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhhat versin

Yoğurt soguk geldi belki de midesini üşüttü. Kv az koymuşsa sicak suyu etki etmemiştir soğuk yedirmistir çocuğa. Hem kusma hem civik kaka usutme belirtisi çünkü

Öyle bir şey olsa defalarca tekrarlanır kusması ve çok halsiz olur.
Büyük ihtimal yediği dokundu.
Uzun bir süre değil, 10 gün sonra verin.
Ek gıdaya başlangıç aşamalarını, nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini okuyun.
Bu konuda doktorunuz ayrıntılı bilgi vermiyorsa mutlaka blogları takip edin.
Ve dediğim gibi kendinizin yapmadığı bir şeyi 1 yaşına kadar asla yedirmeyin(bebek ürünleri hariç) neye alerjisi olduğunu bilemezsiniz.
Çok fazla okuyorum araştırıyorum, yoğurt da ev yapımıydı ama artık başkasının yaptığını da vermeye çekinirim heralde. 10-15 gün kadar ara vericez dediğiniz gibi

Çok fazla okuyorum araştırıyorum, yoğurt da ev yapımıydı ama artık başkasının yaptığını da vermeye çekinirim heralde. 10-15 gün kadar ara vericez dediğiniz gibi
Ev yapımı ama dediğim gibi sizin kendinizin yapması önemli.
Ev yoğurdunu x marka mayayla yaparsanız x marka yoğurt elde edersiniz ev yoğurdu değil.
Bunun gibi şeyler çok önemlidir.
Benim kullandığım tek yoğurt doktorumun önerdiği probiyotikli olduğu için babymix.
İçine konulan su da çeşme suyu olabilir.
Beslenme süreci hem keyif hem eziyettir.
Geçmiş olsun umarım tekrarlamaz.

Ateşlenmeden veya dermansız falan kalmadan her sıkıntıda serum bağlattırmayın.
Çocuk sonra hastalıkla savaşmayı bilemiyor her enfeksiyonda dışardan müdahale istiyor bünyesi.

Geçmiş olsun üşütmüştür bırakın midesi dinlensin emmek için zorlamayın.

X