- 10 Haziran 2023
- 777
- 2.062
Saçma dediğiniz şeyler psikoloji bölümüne yıllardır yön veren ansiklopediler ve tez yazılan konular. 2 yaşında Çocuğa verdiğin tuvalet eğitimi 30 daki insanın karakterini belirliyor ne demek 5 yaşındaki travma 30 yaşında saçma. O yaşlarda kız çocukları babaya erkek çocukları anneye aşıktır. Bunun üzerine bilimsel tonlarca araştırma var. O büyük hayal kırıklığı insanın hayatına yön verir herkesin psikolojisi aynı degildir bazıları bunu hırs edinerek daha iyi olur bazıları da eli kolu kırık gibi altından tek başına kalkamaz. İsterse başarır ama o isteme güdüsü de her zaman herkeste olmayabilir.
Pardon da olayı nerden anladığınıza bağlı kendinize bana tavsiye vermeye çalışmışsınız.
Baba travmasını dibine kadar yaşadım bunun bendeki etkilerini 19-20 yaşında farkettim güven duygusu,yaş olarak büyük ya da ilgi gösteren kişiler derken bende bir sıkıntı olduğunu anladım.
Bunu anladığım an farklı zaman dilimlerin de 3 ayrı psikologdan yardım aldım devam ettim.
Keza kardeşimin(erkek) psikolojisi çok daha kötüydü babamla yaşananlardan kaynaklı,psikiyatri psikolog derken bunu uzun oldu ama aştık.
Kişi ailemden kaynaklı şöyle sorunlarım var diyorsa sorunun kaynağınıı farketmiş demekki bunu aşmak için adım atacak.Kendisi için hiçbişey yapmadan (bunu farkedipte,farketmeyenler hayatı boyunca yanlış tercihler yapıyor zaten) sadece ağlayıp,zamanını yas tutarak harcıyorsa o onun seçimidir. Kimi insan cidden acıdan beslenir ve iyileşmek istemez.
10-15 yaşındaki çocuğa farketse de bebek misin diye kızamayız destek almak,süreci tek yönetmesi imkansız.
Ama 30-40 lı yaşlara gelmiş insanlar da bunu farkedip,tedavi için uğraşmadan adım atmadan benim travmam var deyip bunu abartarak konuşmasın.
Hayatı boyunca o eksiklik olabilir destekte alsa ama bu kadar olayı ölüyorum raddesinde hatırlamaz.