• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok dertliyim...Canım çok sıkkın...Nişanlımın annesi beni çok düşündürüyor...

guguklu

Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2014
6
0
6
34
İstanbul
Nişanlımla 7 yıl bir flört döneminden sonra evlenmeye karar verdik. Bu 7 yıl zarfında o ve ben okullarımızı bitirmiş ve ben onun askerden dönmesini, işe girmesini bekledim. İkimiz de farklı memleketlerdeniz. İkimiz de örf, adetlerden pek anlamayız. İşte bu yüzden şuan sorunlar yaşamaktayım. Nişan tarihimizi okulların yarı dönem tatiline girdiği zamana denk getirdik nişanlımın isteğiyle. Çünkü ağbisi bir üniversite de okutman ve işi dolayısıyla şehir dışında. Neyse kayınvalidem o sıralar doktor doktor dolaştığı için bizi pek arayıp sormadı. Biz de iyi niyetli olduğumuzdan hoş gördük. Nişanlımla konuştuğumuz bir gün yüzüklerimizi dayısının keseceğini söyledi. Ben de pek anlamam ya tamam dedim. Bu arada istendiğim günden evvel sözde kıza bir yüzük geleceğinden yüzük seçmeye gittik. Baktım kayınvalide nişan yüzüklerini de seçtiriyor. Ben çok mahcup oldum hem tek başınayım hem de yanımda para yok. Daha önce nişanlıma karşılıklı olarak yüzükleri alacağımızı söylemişti ama o da unutmuş sonradan öyle dedi. Bunun haricinde de seti de beğendirttiler bana. Kadını tanımadığımdan kırmak istemedim ve bunun dışında kendimi mahcup hissettiğimden hemen seçip oradan çıkmak istedim. İstendiğimde kayınvalidem bütün insanlar içinde şimdi şartınız nedir diye konuşmaya başlamış. Annem de bunun yeri olmadığını daha sonra konuşulması gerektiğini söylemiş. Bunlar bizim taraftan bir gelin almışlar ve bu yüzden gözleri korkmuş. İşte kız kına gecesini siz ayrı biz ayrı yapacağız demiş. Sonra bu kız bohçasına kumaşlık elbise aldırmak istemiş ama kabul etmemişler falan filan. Ben de gözleri korktukları için sorduklarını düşündüm hep. Fakat kayınvalidenin şu sözü dikkatimi çekti ‘Bana şart koşmayın yalnız ben yapacağımı biliyorum’ demişti. Neyse bohçamı çok şükür eksik etmediler ama makyaj malzemeleri biraz pahalı tuttu. Onların paraları çıkışmadı biz verdik sonra onlar da bize geri ödediler. Böyle şeylerin olması doğal sonuçta ama nişanlımın bohça alışverişinden dönerken 5-6 yıl borç ödeyeceğim demesi beni üzdü. Nişan günü geldi çattı beni ve ailemi ne arayan var ne soran. Bu arada yüzükleri ağbimin kesmesi gerektiğini ablam söyledi. Bu arada kuaförü nişanlıma onların karşılaması gerektiğini ve kuaförün istediği fiyatı söyledim. O da çok buldu ama seninkini karşılarım dedi kimisi annesinin, kardeşinin de karşılanmasını istiyor dedi. Ben de tamam dedim ama bu arada söylediği laf da dikkatimden kaçmadı işte yengesi evlenirken gelin olacağını söylememiş de öyle saçını yaptırıp tacını takmış. Sanırım bunlar daha önceden konuşulmuş ki bana söyledi. Nişan günü kayınvalide eve girdiği gibi en büyük oğlunun yüzükleri keseceğini söyledi. Kendi evi gibi nişanımı yönetti. Ağbim de yurtdışından gelmiş, yüzüklerimi kesmeyi umuyordu. Çok üzüldüm bu konuda. Kayınvalide bir de diyor ki ha siz ha biz ne fark eder değil mi diye. Annem ve ablam arada ben varım diye ses etmediler, fark etmez dediler. Daha sonra ben nişanlıma bütün bu olanları anlattım. Belki biraz anlatırken sert çıkışmış da olabilirim ama hakarete varan şeyler ağzımdan hiç çıkmadı. Annen niye elinde nişan tepsisiyle gelip böyle yaptı. Niye hiç aranmadık. Ondan sonra taktığı bilezik için beni niye aramadı benim bildiğim aranılır, beğendirilir dedim ona. O da seni yormak istememiştir falan dedi. Ben de öyle şey mi olur dedim koluma bile olmadı ki gerçekten öyle. Beğenmedin mi dedi hayır dedim. Nişanlım da benim söylediklerime alındı. O ruh haliyle gidip her şeyi annesine anlatmış. Bizim de aramız limoni oldu bu olaydan dolayı. Bir mesaj attı işte takı para mevzuları olacaksa ben yokum bu işte. Ben de bizimkilere-babam hariç-durumu anlattım çok üzüldüler. Annem konuşmak istedi izin vermedim. Sonra biz aramızda konuyu öyle böyle hallettik gibi. Görümcem de hamileydi ve doğum yaptıktan sonra onu aradım, tlflere cevap vermedi. Kayınvalideyi aradım annemle beraber hayırlı olsun dedik. İkinci aramamda görümcem yine telefonlarıma cevap vermedi. Yine kayınvalideyi aradım. Bu sefere kayınvalide demediğini bırakmadı bana. Yok, işte onları çok uyarmışlar bizim taraflardan kız almayın diye. O lafları söylemişim mahvetmişim onu. Bu yüzden kızı iki gün doğuramamış o yüzden tlflere bakmıyormuş. Nişanlıma demiş ya o ya ben! İşte düşün taşın benim evime başkalarının dolduruşlarıyla gelme bizim evimizde yok öyle şeyler diye. Sen böyle birisi değilsin ben seni böyle tanımadım dedi. Sanki ben evlerinden hiç çıkmıyormuşum gibi konuştu. Halbuki bi iade-i ziyarette kadını tanıdım o kadar. Cahilmişim çünkü akrabalarının yanına tanışmaya gitmemişim. (Ben nişanlımla konuşurken bu konu hakkında işte kendimi nişan günü yalnız hissettim kimse benle tanışmadı sizden dedim. Kızlar sizde nasıl bilmem ama bizde kız gitmez erkek tarafının akrabalarına tanışmak için. Onlar tanıştırır.Nişanımızı evde yaptık biz. O yüzden ben odadaydım çıkmadım yüzükler kesilene kadar. Yüzükler kesilecek yüzükler nerde diye nişanlımı çağırdığımızda annesi üşüştü,tepsiyi aldı organize etti nişanımı kendisi. Oturma odasından çağırdı kendi tarafını bizimkiler bi şey anlayamadı bile. Birden oldu bitti her şey. Ailemle doğru düzgün bir foto bile çekilemedim o kadar karıştı işte. Nişanlım da saf mıdır nedir söylediğimde ona bunu işte biz gizli bi şey yapmıyorduk ki herkes oraya nişan için geldi. Anlamadı bi türlü nato kafa nato mermer yani.)İşte o bilirmiş kızı doğum yaptıktan sonra nişanımızı yapmayı ama biz istemişiz, ağbimi beklemişler falan. Biz onlara sadece nişan yapılırsa cumartesi günü olmalı dedik o kadar. Çünkü ertesi günü ağbimin yola çıkması gerek. Arayacağı varsa da aramayacakmış bundan sonra. Bir de düğün alışverişi yapılacağı vakit böyle olursa baştan olmasın dedi. Taktığı bileziği değiştireceği varsa değiştirmedim, alacağım varsa da almadım dedi. Ben de anneme ve ablamlara durumu anlattım. Moralim çok bozuldu ve sonrasında nişanlımı aradım annesinin yaptıklarını anlattım haberim yok dedi sakinleş ben konuşucam dedi. Olaydan sonra da babasıyla konuşmuş babası ikisine de kızmış. Oğluna benim görevim seni evlendirmek, bir yola çıktıysan sonunu getir bu çocuk oyuncağı değil demiş. Olaydan sonra da konuşmak için buluştuk ama doğru düzgün de konuşamadık. O halen annesinin verdiği takıyı hediye olarak görüyor. Sinirlerim hopladı. Annesinin yaptıklarına kadar ben haksızmışım ama şimdi annesi ve ben de haksızmışım. Annen dedim bana rest çekti o da sen de çektin dedi. Nasıl yani dedim işte o tepsi olayını anlatırken rest çekmiş oldun dedi. İşte biz karar vericez devam edip etmeyeceğimize dedi bir de. Annem ve ablamlara anlattım olayı. Çok üzüldüler. Ablam da akıl verdi dedi ki tamam olayı kapatın de ki ben ne bileyim siz de hediye biz de takı. Ama annenden gözüm korktu de dedi. Bunu aradım bakmadı tlflere. Mesaj attım. Mesajla anlattım ablamın dediklerini. Sonra da dedim ki böyle tlfleri açmayarak olmaz kedi köpek gibi kavga edelim ama küsmeyelim dedim. Ertesi sabah mesaj atmış. İşte beni de anladığını onu da benim anlamam gerektiğini, önümüze bakmamızı işte ailesi örf adet bilmeyebilir dedi. Yanıt vermedim çünkü çok moralim bozuktu. Sonrasında aradı konuştuk falan. Benden annesini aramamı rica etti onla konuşmuş işte o sinir anıyla falan söylemiş. Ablası arkadaşlarının da tlflerine bakmıyormuş bebekle ilgilendiğinden. Ben de dedim ki ben daha önce aradığımda yanıtlayamazsa dönüş yapıyordu bana ne bileyim dedim. Gerçi ben bu dediklerine de pek itibar etmiyorum artık yaşadıklarımdan dolayı. Çünkü hak edecek bir şey yapmadım bunları. Derdim sadece neden son anda haberdar olmamız, aranmamamız. Tamam, hasta olabilir ama o kadar da mı yani bir tlf açmak zor mu? Psikolojim bozuldu resmen. Daha ben bu ailenin içine girmeden yaşıyorum bunları. Ne yapacağımı, nasıl davranacağımı bilemiyorum. Şimdi yarın görüşücez nişanlımla ama ona son kez bu konuyu konuşup kapatalım dedim. Derdimi nasıl anlatabilirim kızlar, ne yapmam gerek? Bir de bana bir mesajında benim tanıdığım sen maddi ve basit şeylere bakmazdın falan demişti. Bazı şeyler lafı bile olmamalıydı falan. Konuşmaya çalıştığımız o gün gene nişandan sonra niye bunları söyledin daha öncesinde söyleseydin falan dedi ben de dedim ki ne zaman söyleseydim evlenince mi hayır hiçbir zaman dedi. Şok oldum resmen. Annesine düşkünlüğünü görmemiştim şimdiye kadar ama ben ilk mesajından hani şu ben yokum mesajından sonra onunla konuştuğumda annesinin laflarını aynen bana söylemişti. Memleketler kısmı hariç. Sadece işte o takı hediyeydi. Almayabilirdi. Beğenmemezlik olur mu? İşte yanlış anlama ama biz tek taş yüzük de almayabilirdik sana ki bu lafı annesi de söyledi kızlar. Canım çok sıkkın. Büyük ablama kalsa nişanı atayım, diğer ablam da gene çok üzüldü çünkü kendisi severek evlendiği için anlıyor halimden. O da dedi ki iki ucu b…u değnek diye. Nişanlımı seviyorum ama bu olanlar canımı çok yaktı. Sabahları hep uyumak istiyorum, gün içersinde de hiçbir şey yapasım yok. Bu yazıyı bile zorla yazdım resmen. Depresyona girmekten de korkuyorum açıkçası.

Canım bencede cok dertlisin ama nisan da tek taş almaları sart yani almayabilirdk dememeleri lazmdı. Nişanlın annesinin lafını cok fazla onemsiyorsa bu sizin icin evlendktn sonra da sorn olabilr. Bence kendini toparladıktan sonra duzgun bi şekilde nişanlınla konus olan biteni. ben nişanlanrken maddi konuda bizmde tartısdıgımz olmstur ama hiç bi zaman ilk basta boyle olcaksa ben yokum demedi nişanlım. Belki de nişanlın annesnn lafına gore sana oyle diyodur. Annesi şimdidn boyle olcksa hiç olmasn demştr oda ona bakarak oyle diyodur cunku gercektn seven biri ufak bi zorlugu gorp kacmaz mucadele eder benm bildigim sama simdiden soylm eger evlenrsn kaynanandn uzak bi yerde tut evi yoksa aranız evlendkten sonra da bozulur dikkatli ol şimdidn Allaha sabır versn

Nisanlınızın ailesi cok önyargılı baslamıslar buluttan nem kapmıslar resmen hani bisey olsa da laf soksak uste ciksak olay cikarsak gibi, sizin istedikleriniz zaten yapilmasi gerekenler neden bunlari lutuf gibi soylemislerki anlamak mumkun degil.. Nisanlinizda bitiyor is biraz ailesiyle sizin aranizdaki dengeyi kurabilmeli laf tasimaktan daha cok ise yarar..
Sizin dediklerinizi onlara onlarin dediklerini size daha yumusatarak anlatsa, empatiyle kopruyu kurabilse daha isin basinda bu kadar yuzgoz olunmadan orta yol bulunur tatli dille yapilanlar unutulabilir geri donusu olmayan yolda degilsiniz.. Ama iste iki tarafin da hosgorusu gerek, sadece sizinle olacak is degil..

Nisanlınızın ailesi cok önyargılı baslamıslar buluttan nem kapmıslar resmen hani bisey olsa da laf soksak ustk olay cikarsak gibi, sizin istedikleriniz zaten yapilmasi gerekenler neden bunlari lutuf gibi soylemislerki anlamak mumkun degil.. Nisanlinizda bitiyor is biraz ailesiyle sizin aranizdaki dengeyi kurabilmeli laf tasimaktan daha cok ise yarar..
Sizin dediklerinizi onlara onlarin dediklerini size daha yumusatarak anlatsa, empatiyle kopruyu kurabilse daha isin basinda bu kadar yuzgoz olunmadan orta yol bulunur tatli dille yapilanlar unutulabilir geri donusu olmayan yolda degilsiniz.. Ama iste iki tarafin da hosgorusu gerek, sadece sizinle olacak is degil..

Canım bencede cok dertlisin ama nisan da tek taş almaları sart yani almayabilirdk dememeleri lazmdı. Nişanlın annesinin lafını cok fazla onemsiyorsa bu sizin icin evlendktn sonra da sorn olabilr. Bence kendini toparladıktan sonra duzgun bi şekilde nişanlınla konus olan biteni. ben nişanlanrken maddi konuda bizmde tartısdıgımz olmstur ama hiç bi zaman ilk basta boyle olcaksa ben yokum demedi nişanlım. Belki de nişanlın annesnn lafına gore sana oyle diyodur. Annesi şimdidn boyle olcksa hiç olmasn demştr oda ona bakarak oyle diyodur cunku gercektn seven biri ufak bi zorlugu gorp kacmaz mucadele eder benm bildigim sama simdiden soylm eger evlenrsn kaynanandn uzak bi yerde tut evi yoksa aranız evlendkten sonra da bozulur dikkatli ol şimdidn Allaha sabır versn

Bana da annesinden etkilenerek öyle söylüyor gibi geldi. Zaten babasıyla bu konuyu konuştuktan sonra bir telefon görüşmemiz oldu. Bana babasının arkasında olduğundan bahsetti. Ben de annesinden akıl falan almamasını babasını dinlemesini söyledim. Ağbisi de evlendiği zaman böyle sorunlar yaşadığını ama kendi aralarında hallettiklerini ve bu konuyu da ikimizin kendi aramızda halletmemizi öğütlemiş. En son konuyu kapatalım diye mesaj attıktan sonra beni aradığında ailesine böyle bir daha anlatmayacağını söyledi. Nişanlım tabiiki ne kendi ailesine ne de benim aileme yakın oturalım istemiyor. İşe yakın yerlerde oturalım istiyor. Tabiiki annesine yakın oturmak istemem. Ya şimdi bununki erkek aklı. Ona anlatmak zor. Mesela takı mevzusunda bana benden bir şey istemiş ve ben yapmamış olsaydım o zaman böyle konuşabilirdin dedi. Nişanda aldıkları tek taş pırlantaydı ve ben oraya pırlanta alacağım düşüncesiyle gitmedim zaten. İnsanın kendini anlatması ne kadar zormuş. Ay hayır bir de kadın diyor benim durumum yok kocam emekli ben sana daha fazlasını yapamam otellerde düğün yapamam diye. Sanki otelde düğün yapın dedim ben onlara. Bunların aynısını nişanlıma dedim annnesine kızdığı her halinden belliydi. Zaten annesi bana telefonda öyle konuştu diye 1 hafta boyunca annesiyle konuşmadı.Olay kapansın diye attığım mesajdan sonra annesini arayıp benim derdimin sadece nişan yüzüklerimizi alırken mahcup olduğum u falan söylemiş işte benim almam gerektiğinden bahsetmiş. Annesi de beni sevdiğinden jest yapmış güya ama tam bilmiyorum. Yarın sakin bir şekilde öğrenmeye çalışacağım. Onların taktıklarından bana ne. Zaten kayınvalide olacak akıl verdi evlendikten sonra bozup daha iyisini daha güzelini alırmışım. Görümce olacak da bir de eğitimli güya. Benimki söylediklerimi bunlara söylediğinde kayınvalide nin dediğine göre nasıl ben peşin hüküm verirmişim annelerine demiş bu yüzden bakmıyormuş telefonlarıma. Ay sanki ben yanmıştım ona. Yardım kızlar ne olur nasıl davranmam nasıl konuşmam gerek akıl veein bana...

Canım bence onlar ne derse desn alttan al cunku evlennce onlarda senn ailen olucak ve hic bir sey unutulmuyo cocugun olsa bile kayınvaliden bu yasadıklarınızı yuzune vurur sen mutsuz olursun, bi sorun olursa nişanlınla konusup onun halletmesini bekle cunku sen gorumcene yada kayınvalidene birsey dersn bu nişanlınn kulagına gider aranız bozulur. Mesela ben oyle yapıyodm birsey diyolardı bana sakın dille konuşuyodm onlara belli etmiyordm sonra nişanlmla konusunca annen bana boyle boyle dedi aramız bozulmasn diye birsey demedm diyordm oda tamm ben hallederm diyodu gercektnde hallediyodu yani demek istedigim su sen onlara birsey soylemezsn gorumcen falan senn hakında nişanlına birsey soylemz aranz bozulmaz bırak senn soylicegn seyleri nisanlın soylesn kayınvalidene sunu unutma gelinle kayınvalidenn arası bozuldugu zaman duzelmesi cok zor ama ogluyla araları bozulsa bile oglunu atamaz hemen duzelir araları yardımcı olabilmişimdr umurım. İnşallah hersey istedigin gibi olur

Canım bence onlar ne derse desn alttan al cunku evlennce onlarda senn ailen olucak ve hic bir sey unutulmuyo cocugun olsa bile kayınvaliden bu yasadıklarınızı yuzune vurur sen mutsuz olursun, bi sorun olursa nişanlınla konusup onun halletmesini bekle cunku sen gorumcene yada kayınvalidene birsey dersn bu nişanlınn kulagına gider aranız bozulur. Mesela ben oyle yapıyodm birsey diyolardı bana sakın dille konuşuyodm onlara belli etmiyordm sonra nişanlmla konusunca annen bana boyle boyle dedi aramız bozulmasn diye birsey demedm diyordm oda tamm ben hallederm diyodu gercektnde hallediyodu yani demek istedigim su sen onlara birsey soylemezsn gorumcen falan senn hakında nişanlına birsey soylemz aranz bozulmaz bırak senn soylicegn seyleri nisanlın soylesn kayınvalidene sunu unutma gelinle kayınvalidenn arası bozuldugu zaman duzelmesi cok zor ama ogluyla araları bozulsa bile oglunu atamaz hemen duzelir araları yardımcı olabilmişimdr umurım. İnşallah hersey istedigin gibi olur

Evet doğru söylüyorsunuz... En mantıklısı sizin dediğiniz gibi yapmak... Alttan alıp sakin bir dille anlatmak... Tabii artık kaynanaya olabildiğince mesafe koyarım bundan sonra. Zaten benim huyum öyle hemen herkesle içli dışlı olamam. Ay kadın bir de yerinde duramıyor. Misafir gibi otursana geldiğin yere. Bütün odaları dolaşıyor. Evimize 4 kez gelmişliği var kendi daha ilk gelmeden itibaren kendi evi gibi davranmaya başlıyor. Ama belli ilk önce saflar gibi bilmemezliğe vurup evirip çevirip istediğini yaptırıyor. Allah yardımcım olsun... Dualarınızı eksik etmeyin kızlar...

Son düzenleme:
Evet doğru söylüyorsunuz... En mantıklısı sizin dediğiniz gibi yapmak... Alttan alıp sakin bir dille anlatmak... Tabii artık kaynanaya olabildiğince mesafe koyarım bundan sonra. Zaten benim huyum öyle hemen herkesle içli dışlı olamam. Ay kadın bir de yerinde duramıyor. Misafir gibi otursana geldiğin yere. Bütün odaları dolaşıyor. Evimize 4 kez gelmişliği var kendi daha ilk gelmeden itibaren kendi evi gibi davranmaya başlıyor. Ama belli ilk önce saflar gibi bilmemezliğe vurup evirip çevirip istediğini yaptırıyor. Allah yardımcım olsun... Dualarınızı eksik etmeyin kızlar...

Aynen canım biraz mesafeni koruman iyi olur hem evlennce evine fazla gelmez =) Evin her tarıfını dolaştıgına gore sanırım teftiş yapıyo =) Allah yardmcın olsun, şimdidn kaynanalık yapıyo, inşallah evlennce bu kadar zorluk cekmezsnz ama nişanı atmaya dusunme eger seviyorsan her zorlugun ustesnden gelirsinz. Nişanlanmadan hiç bi sorun yoksa gayet iyi anlaşıyorsanz, bunlarn hepsi nişanlandıktan sonra basladıysa bu senn ve nişanlın arasında ki sorun degl, onun ailesiyle yasadıgın sorunlar eviniz ayrı olcagı için fazla bi sorun olmaz. Kafana takma onemli olan senin nişanlınla aranızda ki sorunlar eger yoksa gerisi yavaş yavas cozulur.

Canım herşeyi orf adete gore yapmak zorunda değilsiniz. Bızımde memleket farkından dolayı kültür orf adet farkı var bızde cok bilmeyiz nusanlımla bunları ama ne nısanlım kendi ailesini karıstırtıyor nede ben. Altınmıs yuzukmus bunlara takılma. Benım soz nisan bı arada oldu bana tektas yüzük alyans ince günlük kolye ve mınık küpe takıldı günlük hepsi. Biz nısanlımla çıktık beğendik. Hatta ben dedım tatlım sımdı uygun fiyatlı alalım daha sonra düğünde iyisini alırız dıye. Ancak kv ve kp ramazan bayramında kalın bilezik taktılar içlerinden geldı. Ama kp oğluna parasını vermiş kızım ne istiyorsa hangi modeli istiyorsa al demıs. Sadece kendisi bütçeyi ayarladı. Bızde ne annem ne babam sunu istiyoruz bunu istiyoruz demedik. Herkesin adeti farklı. Hediye gelmişse beğenmedim demen yanlış olmuş nazıkce teşekkür edip evlendikten sonra onu bozdurup gönlünce baska bısey alabilirsin. Yanı bunları cok dert etmeyin. O onu dedı bu bunu dedı olaylarına girmeyin. Yoksa ayrılırsınız canım. Kafanuza gore takılın.

Canım herşeyi orf adete gore yapmak zorunda değilsiniz. Bızımde memleket farkından dolayı kültür orf adet farkı var bızde cok bilmeyiz nusanlımla bunları ama ne nısanlım kendi ailesini karıstırtıyor nede ben. Altınmıs yuzukmus bunlara takılma. Benım soz nisan bı arada oldu bana tektas yüzük alyans ince günlük kolye ve mınık küpe takıldı günlük hepsi. Biz nısanlımla çıktık beğendik. Hatta ben dedım tatlım sımdı uygun fiyatlı alalım daha sonra düğünde iyisini alırız dıye. Ancak kv ve kp ramazan bayramında kalın bilezik taktılar içlerinden geldı. Ama kp oğluna parasını vermiş kızım ne istiyorsa hangi modeli istiyorsa al demıs. Sadece kendisi bütçeyi ayarladı. Bızde ne annem ne babam sunu istiyoruz bunu istiyoruz demedik. Herkesin adeti farklı. Hediye gelmişse beğenmedim demen yanlış olmuş nazıkce teşekkür edip evlendikten sonra onu bozdurup gönlünce baska bısey alabilirsin. Yanı bunları cok dert etmeyin. O onu dedı bu bunu dedı olaylarına girmeyin. Yoksa ayrılırsınız canım. Kafanuza gore takılın.

Doğru söylüyorsunuz ama şöyle bir şey de var. Bunlar ilk önce kendileri her şeyi usulünce istediler. Tabii ki öyle olması benim için de güzeldi. Kayınvalide anneme demiş diğer çocuklarında böyle bir şey yapmamışlar. İşte ilk oğlu uzak memleketten biriyle evlenmiş hep otellerde kalmışlar pek bir şey yapamamışlar. Kızının ilk evliliği de öyle sorunlu olmuş. İkincisi de şuan iyi ama yine böyle şeyler yapmamışlar. Görümcem demiş bizde bir şey yapılmadı bari bu son kardeşimiz onun hiç bir şeyini eksik etmeyelim. Hani yanlış anlamayın sakın parada pulda gözüm yok. Ben bir keresinde nişanlıma demiştim sen bilsen bizdeki adetleri kaçarsın herhalde o da bana demişti ki bizim adetleri uygulasak altınlarla donanman gerekir. Tabii donanıp donanmamam umrumda değil. Umrumda olan bunlarda da adet var uygulamak istiyorlar hem bizden de ağırmış adetleri-bunu nişanlımın laflarından yola çıkarak söylüyorum-ama iş uygulamaya gelince evirip çevirmeleri canımı sıkıyor. Konuşalım dendi bir şey konuşulmadı. Ne bileyim benden büyük iki ablam var evli hadi bırakın onları arkadaşlarımdan-ki arkadaşlarımın hepsi benim yöremden değil-böyle bir şey görmedim,duymadım. Sanki kendi başıma nişanlanıyorum gibi oldu. Beni rahatsız eden;bir şey yapmak istiyorlar ve bundan son anda haberimiz olması. Öyle şey mi olurmuş. Vallah evet resmiyet olacak ki evime her gün gelmek istemesin öyle karışmasın. Zaten Allah izin verirse bir iş bulup çalışacağım çünkü nişanlımın tek maaşıyla hele ki İstanbul gibi bir şehirde yaşamak çok zor. Hem böylelikle çalıştığım için her zaman gelme fırsatı yakalayamaz. Umarım öyle olur. Zaten nişanlımı sevmesem, maddi şeylere bakıyor olsam ondan çoktan ayrılırdım. Sonuçta Allah'a şükürler olsun ailemin durumu kendimize yetecek kadar iyi.

Son düzenleme:
Aynen canım biraz mesafeni koruman iyi olur hem evlennce evine fazla gelmez =) Evin her tarıfını dolaştıgına gore sanırım teftiş yapıyo =) Allah yardmcın olsun, şimdidn kaynanalık yapıyo, inşallah evlennce bu kadar zorluk cekmezsnz ama nişanı atmaya dusunme eger seviyorsan her zorlugun ustesnden gelirsinz. Nişanlanmadan hiç bi sorun yoksa gayet iyi anlaşıyorsanz, bunlarn hepsi nişanlandıktan sonra basladıysa bu senn ve nişanlın arasında ki sorun degl, onun ailesiyle yasadıgın sorunlar eviniz ayrı olcagı için fazla bi sorun olmaz. Kafana takma onemli olan senin nişanlınla aranızda ki sorunlar eger yoksa gerisi yavaş yavas cozulur.

Ne bileyim nişanlım bu olayla ilgili konuştuğumuzda şöyle bir şey demişti annem zaten öyle kaynanalık yapacak biri değil falan diye ama bakalım Allah izin verir de yaşarsak görürüz yapıp yapmayacağını. Ablam da dedi ayağını denk al bak bir şeyde pençelerini gösterdi sana diye ama evet ablam da doğru söylüyor. Hayır yani ben yanlış bir şey söylesem amenna sonuçta ben onlardan bir beklenti içerisindeyim. Haber bekliyorum çünkü benim bildiğim kıza ne yapılacaksa ona beğendirilmesidir. İlk başlarda onu bunu almak için çağırmasını bildiler eh haliylen insan da biliyor nişanda bir şeyler takılacağını o kadar da duymamış yaşamamış değiliz hani ;) Nişana kalmış 2-3 gün ses seda yok. Problem bu yani. Neden hiç bir şeyden haberimiz olmuyor da son anda oluyor. Hayır yani insan düşünmez mi bu kızın koluna olacak mı olmayacak mı, beğenir mi beğenmez mi? Şahsen şuan bir arkadaşımın doğum günü var kara kara düşünüyorum kıza ne hediye etsem diye. Sonuçta hem beğendiği hem de kullanabileceği bir şey olsun istiyorum. Kayınvalide bileziği takacak koluma minnacık bir şey anca iki boy büyüğünü alsa olur koluma. Mahcup olmasın diye elinden alıp zorla koluma soktum,çıkarınca da zorla çıkardım sandım ki kırılacak. Nişanlım da haberi yok böyle şeylerden o da saf saf seni çağırmayarak yormak istememiştir dedi.

Doğru söylüyorsunuz ama şöyle bir şey de var. Bunlar ilk önce kendileri her şeyi usulünce istediler. Tabii ki öyle olması benim için de güzeldi. Kayınvalide anneme demiş diğer çocuklarında böyle bir şey yapmamışlar. İşte ilk oğlu uzak memleketten biriyle evlenmiş hep otellerde kalmışlar pek bir şey yapamamışlar. Kızının ilk evliliği de öyle sorunlu olmuş. İkincisi de şuan iyi ama yine böyle şeyler yapmamışlar. Görümcem demiş bizde bir şey yapılmadı bari bu son kardeşimiz onun hiç bir şeyini eksik etmeyelim. Hani yanlış anlamayın sakın parada pulda gözüm yok. Ben bir keresinde nişanlıma demiştim sen bilsen bizdeki adetleri kaçarsın herhalde o da bana demişti ki bizim adetleri uygulasak altınlarla donanman gerekir. Tabii donanıp donanmamam umrumda değil. Umrumda olan bunlarda da adet var uygulamak istiyorlar hem bizden de ağırmış adetleri-bunu nişanlımın laflarından yola çıkarak söylüyorum-ama iş uygulamaya gelince evirip çevirmeleri canımı sıkıyor. Konuşalım dendi bir şey konuşulmadı. Ne bileyim benden büyük iki ablam var evli hadi bırakın onları arkadaşlarımdan-ki arkadaşlarımın hepsi benim yöremden değil-böyle bir şey görmedim,duymadım. Sanki kendi başıma nişanlanıyorum gibi oldu. Beni rahatsız eden;bir şey yapmak istiyorlar ve bundan son anda haberimiz olması. Öyle şey mi olurmuş. Vallah evet resmiyet olacak ki evime her gün gelmek istemesin öyle karışmasın. Zaten Allah izin verirse bir iş bulup çalışacağım çünkü nişanlımın tek maaşıyla hele ki İstanbul gibi bir şehirde yaşamak çok zor. Hem böylelikle çalıştığım için her zaman gelme fırsatı yakalayamaz. Umarım öyle olur. Zaten nişanlımı sevmesem, maddi şeylere bakıyor olsam ondan çoktan ayrılırdım. Sonuçta Allah'a şükürler olsun ailemin durumu kendimize yetecek kadar iyi.

Canım ozaman bırak onlar davulu istedikleri gıbı çalsın. Sizde istediğiniz gibi çalın.. Yapacak bırsey yok. Ama nısanlınla sakın kavgaya dusmeyın. Nısanlın bir şey derse canım orta yolu bulamıyoruz annen nasıl istiyorsa oyle yapsın bızımkılerde nasıl ıstıyolarsa oyle yapacak. Ufak tefek şeyler ıcın biz birbirimizi kırmayalım dersin. Tabıkıde calısmalısın evlenince. Ve kv cok ıyı bir ıınsan olsa dahi bıraz mesafe her zaman iyidir.

Ne bileyim nişanlım bu olayla ilgili konuştuğumuzda şöyle bir şey demişti annem zaten öyle kaynanalık yapacak biri değil falan diye ama bakalım Allah izin verir de yaşarsak görürüz yapıp yapmayacağını. Ablam da dedi ayağını denk al bak bir şeyde pençelerini gösterdi sana diye ama evet ablam da doğru söylüyor. Hayır yani ben yanlış bir şey söylesem amenna sonuçta ben onlardan bir beklenti içerisindeyim. Haber bekliyorum çünkü benim bildiğim kıza ne yapılacaksa ona beğendirilmesidir. İlk başlarda onu bunu almak için çağırmasını bildiler eh haliylen insan da biliyor nişanda bir şeyler takılacağını o kadar da duymamış yaşamamış değiliz hani ;) Nişana kalmış 2-3 gün ses seda yok. Problem bu yani. Neden hiç bir şeyden haberimiz olmuyor da son anda oluyor. Hayır yani insan düşünmez mi bu kızın koluna olacak mı olmayacak mı, beğenir mi beğenmez mi? Şahsen şuan bir arkadaşımın doğum günü var kara kara düşünüyorum kıza ne hediye etsem diye. Sonuçta hem beğendiği hem de kullanabileceği bir şey olsun istiyorum. Kayınvalide bileziği takacak koluma minnacık bir şey anca iki boy büyüğünü alsa olur koluma. Mahcup olmasın diye elinden alıp zorla koluma soktum,çıkarınca da zorla çıkardım sandım ki kırılacak. Nişanlım da haberi yok böyle şeylerden o da saf saf seni çağırmayarak yormak istememiştir dedi.

Yok siz her konuda haklisnz ama nisanlinz demis ya annem fazla kaynanilik yapmaz diye ben ablanizn dedigine katiliyorum ufak bi sorunda neler soyledi bi de siz yanlis birsey soyleseydinz kim bilir neler olurdu bence dikkatli olun kaynanalik yapcak birisine benziyo

Yok siz her konuda haklisnz ama nisanlinz demis ya annem fazla kaynanilik yapmaz diye ben ablanizn dedigine katiliyorum ufak bi sorunda neler soyledi bi de siz yanlis birsey soyleseydinz kim bilir neler olurdu bence dikkatli olun kaynanalik yapcak birisine benziyo

Ay ay sormayın demin nişanlımla telefonda konuşuyordum sinirlerim hopladı resmen. Beli ağrıyordu bunun için mr'a gircekti gece yarısı saat 3:55teydi randevusu. Gittin mi dedim bana dedi ki annem gitme dedi sanki ben çocukmuşum gibi ben de gitmedim. Doktor buna demiş mr veriyorum ama bir şey çıkacağını zannetmiyorum diye. Ben de dedim ki annen gitme demiş ama o çok biliyor bütün mrlar gece yarısı yapılıyor. O da özelde yaptırcam dedi. Ne farkeder dedim özel de aynı. Hatta biz daha nişanlı değilken bu bir işe girmişti ama vardiyalı bir işti. Annesi o işi de bırakmasını sağlamıştı hoş ben de öyle bir işte çalışmasını istemiyordum ama benim bu kaynanayla çok işim var. Ama hafiften hafiften de benimkini iğnelicem sen anneci çıktın başıma diye. Anne sözünden bakıyorum sen çıkmıyormuşsun hiç diye. Bakalım ne diyecek. Ay vallah çok sıkıldı şimdi canım ya. Ne yapacağım ben :43: :50::50::50: Kadın herhalde son oğlu diye bunu hayatının merkezi mi ne yapmış anlamadım gitti. Ay afakanlar bastı resmen....

Son düzenleme:
Back
X