Çok daraldım...

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.072
10.874
248
Selam hanımlar...

Gerçekten uyuyamıyorum. Huzurla başımı yastığa koyup uyuyamıyorum. Allah' a şükür şu an ev dışında bi problemim yok ama bu beni zihnen çok yoruyor. Kiradayız ve 7 senede türlü sebeplerle bu üçüncü evimiz... En son ağzımız yanınca bu eve geçerken "biz uzun süreli oturmayı düşünüyoruz, satma veya başka türlü planlarınız olacaksa hiç girmeyelim" dedik. Yok dediler... (Gerçi bi önceki eve de bu şekilde girdik ama adam 2 senenin sonunda satıcam diye tutturunca çıktık) Neyse şimdiki ev sahibiyle yıllık, Tüfe üzerinden kira artışı olmak üzere anlaştık. Sözleşmemiz iki yıllıktı ve iki yılımız dolunca bunlar bizi evden çıkartma çalışmalarına başladılar. Burda her gün açılan kiracı derdinden dolayı. Bizi çıkarıp dolgun kira almak istiyorlar. Neden ama iki yıl önce ben sadece bu evin kirasına çalışırken iyiydi ya? Çıkmayız dedik nasılsa 5 yıldan önce bi şey yapamazlar diye ama avukata arattılar bizi. Güya ellerinde tahliye taahhütümüz varmış. Eşim kesinlikle böyle bi şey imzalamadığını söylüyor. Pazartesi günü gidip bakacak artık. Biz buraya taşınmadan önce burada oturan komşularla muhit ve bina hakkında konuşurken "Binamız güzel ama ev sahibiniz çok sıkıntılı, sürekli zam ister, sizi rahat oturtmaz" dediler. Biz de nasılsa sözleşme var ne yapabilir ki diye girdik ama işte. Gerçekten kira oranı dışında çok kötü insanlar. Konuşurken karşında insan göremiyorsun. Bizden önce de herkesi burdan para nedeniyle çıkarmışlar.

7 aylık bebeğim var. Gerçekten çok sıkıldım artık. Sürekli düşünüyorum nasıl taşınırım diye. Sürekli taze mama ve ek gıda almak zorunda olan bebekle ne yaparım. Artık yıldım. Kıt kanaat geçinip ev kredisine girelim desek bankalar artan ev fiyatlarından dolayı kredi vermiyor. Ne eşimin ailesi ne benim ailemden bi şey yok. Gerçekten yandım Allah desek uzanacak bi el yok. Yalnızız.

Yani düşünüyorum, çok eski, dökük bi evde olmamıza rağmen burda bile barınamıyoruz... Evin kapılarını görseniz artık sayılı evde vardır bu kapılardan. O kadar eski... İnsan gibi yiyip içemiyoruz. Önceden çalışıyordum, anne oldum evdeyim diye iyice maddi olarak çöktük. Anne olmaya da mı hakkımız yok? Sürekli "Doğurun" diyen devletimiz anne olup işten çıkmak zorunda olan bizlere tazminatı bile hak görmüyor zaten... 6 yıl emek verdiğim işyerinden 1 lira bile tazminat almadan çıktım çünkü hak etmiyorum(!)...

Biz ikimiz de meslek sahibi, yıllarca çalışan bi çift olarak halimiz bu. Başka da diyecek bi şeyim yok...

Son düzenleme:
Maalesef bazı ev sahipleri vicdanlarını kaybetmiş durumda. Kiracının ne yaşadığını umursayan yok. Biz 3 ay önce ev taşıdık ev sahibinin oğlu evlenecek diye, daha şimdiden kara kara düşünüyorum yıl dolunca ya çık derse diye. Sizin ev sahibinizi de Allah bildiği gibi yapsın. İşin hukuki yönünü çok bilmiyorum ama sanırım öyle durduk yere tahliye kararı veremez, ne bileyim uzunca bi süre kira ödememeniz gerekiyor en azından böyle bir karar almaları için. Sizde sorun soruşturun kısasa kısas yapın, hiç olmadı kira artışı istiyorsa makul bir rakamda anlaşmaya çalışın olmaz mı

Son cümleniz tabi ki olur hem de nasıl iyi olur ama bizden 3 katı fiyat istiyor. Avukat arkadaşımız var. Pazartesi eşim avukatın yanına gidince arkadaşımızla görüşeceğiz biz de. Bakalım... Allah sizin de yardımcınız olsun. Gerçekten zor zamanlardan geçiyoruz

Tazminat neden alamadınız çok iyi bilmiyorum ama bi arkadaşımın hamilelik nedeni ile gir çık yaptığında bile tazminat aldığını biliyorum..ev sahibi konusunda haklısın herkes burada ev sahipleri ne yapsın diyorda artık makul bi kira alsınlar ne bu böyle ya diğer ürünlere zam kiracıya da geldi hangi birine yetişsin kiracı başlarını sokacak evde sıkıntı yaşıyorlar var mı ötesi

Bazı insanlar vicdanlarını kaybetmiş. Ev sahiplerinin aldığı ahlarla zaten nasıl iki yakaları bir araya gelecek nasıl o paracıkları harcayacaklar bilmiyorum. Bazı kiracılar da çok vicdansız ama. Ucuz evde oturup mevcut evlerini yüksekten kiraya verenleri duydum, evden çıktığı için binbir zarar verip ev sahibini mağdur edeni de duydum. Allah herkesin kalbine göre versin diyorum. Çok Şükür yerin üstü olduğu kadar altı da var.

Allah yardımcınız olsun demeye geldim. Tez zamanda feraha çıkın inşallah. Aynı yollardan geçmiş biri olarak çok iyi anlıyorum. İnşallah gönlünüzce olur burdan sonrası

Çok teşekkür ederim... Amin.

Hamilelik, doğum nedeniyle maalesef tazminat hak edilmiyor. Bebeğine bakacak kimsenin olmaması işten çıkmaya sebep bile sayılmıyor. Evlenip nikahlanınca hak ediliyor. Hangisi daha mücbir sebep acaba?

Allah yardımcınız olsun. Bu devirde kiracı olmak da ev almak da çok zor. Dua etmekten Başka elimizden bir şey gelmez. Zor günlerden geçiyoruz. Rabbim bundan faydalanan vicdanı olmayan herkesi bildiği gibi yapsın. Elinize gelen bir çık ihdarı yoksa daha süreci başlatmamıştır. Ödmediğiniz kira da yoksa 6 ay kadarda süreniz olur herhalde. Ama huzur vermez. Bir yandan başka bir ev bakın. Ailenizden biri çocuğunuza bakamaz mı? Siz de işe girseniz. Tek maaş çok zor bu devirde.

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NOTER ONAYINDA İMZALANIP MÜHÜRLÜ İMZALI OLMADIKTAN SONRA SİZİ ASLA ÇIKARAMAZ.

Çocuk içinde lütfen Sosyal Hizmetlerden Çocuk için aylık ödeme talep edin….

Ayrıca bu adam sizi rahat bırakmaz siz yinede yeni bir yer bakın huzurunuz için

Amin hepimizin inşallah çok teşekkür ederim.
Her ikimizin ailesinden de farklı ve uzak şehirlerde yaşıyoruz. Ki zaten eşim ailesiyle görüşmüyor. Kesinlikle tek maaşla olmuyor. Yıllarca bunun için çocuk yapmadık. E yaş geldi 35' e. Maddiyatı zaten adam akıllı toplayamadık hiçbi zaman. Bilemiyorum...

Gerçekten ilk dediğiniz gibi bi durum varsa nasıl iyi olur. Noterde hiçbi şey imzalamadık çünkü... Çok teşekkür ederim fikir için ama sosyal hizmetlerin yardım edeceği kadar kötü bi durumda değiliz. Anca kıt kanaat okur istedikleri oranda zam yapmak zorunda kalırsak...

Hamilelik, doğum nedeniyle maalesef tazminat hak edilmiyor. Bebeğine bakacak kimsenin olmaması işten çıkmaya sebep bile sayılmıyor. Evlenip nikahlanınca hak ediliyor. Hangisi daha mücbir sebep acaba?
bebege aileniz baksaydi cikmasaydiniz isten dogum izni verilmedimi . ölü dogum yaptigim halde 4 ay analik izni verildi bana . ev sahibi icin bisey diyemiyorm evet artirmak icin cok ugrasiyorlar ben sadece 1 yil kirada oturdum ama cok cok iyi insanlardi ev sahibim o yuzden bilemiyorm ne yapilir bu konuda. Allah yardimcinz olsun

Çok sağ olun. Ailemle aynı şehirde değiliz

Benim iş arkadaşıma da ev sahibi onu ordan çıkarmak için bir tahliye taahhüdü gösterip avukatla çıkarttırmaya çalıştı ama arkadaşım imzalamadı öyle bir şey. Arkadaşım polise gitti savcılığa başvurdu. Şuan ev sahibi hakkında sahte evraktan ötürü hapis cezası istemi var süreç devam ediyor zam da yapamadı o ev sahibi evrak da elinde patladı 5 bin fazla kapmak için hapse girecek şimdi TÜFE oranına göre ödüyor şimdi arkadaş kirasını siz de hakkınızı arayın evrağın sahte olduğunu düşünüyorsanız. Öyle kolay değil katakulli çevirmek avukata aratıp göz korkutmak

Çok teşekkür ederim. Arkadaşınız ne kadar güzel şanslıymış. Eşim pazartesi gidip avukatın elindeki evraklara bakacak. Bakın ben bu dikkatsizliği yaparım. Bana evrakların arasında boş bi taahhütname imzalatabilirler ama eşim çok pimpiriklidir. Mümkünatı yok ne böyle bi şeye imza atar ne de boş bi kağıda. Bakalım pazartesi göreceğiz ellerindeki neymiş. Yine burayı güncellerim

evet dediğim doğru gayrimenkul danışmanıyım.
Biz ev sahiplerinede söylüyoruz geçerli olması için bu şart başka türlü tahliye taahhütü geçerli olmuyor.

Bizimde aynı durum noter de bişey imzalanmadı tahliye taahhütname fakat kendi tarih koymuş göndermişti ev sahibi itiraz da bulunduk .2.bucuk senedir oturuyoruz ve her ay erken bile gönderiyoruz kirayı. Aç gözlü olmuş bütün ev sahipleri.. az da değil kira nerdeyse asgari ücret kadar

Çok teşekkür ederim. Nasıl imzalatmış size peki boş olarak? Ve sonradan tarih koyduğu nasıl anlaşıldı?

Çok teşekkür ederim. Nasıl imzalatmış size peki boş olarak? Ve sonradan tarih koyduğu nasıl anlaşıldı?
öyle zorunlu olduğunu söylediler emlakcı ve ev sahibi evi tutarken tarih yazmıyodu. İmzaladık öyle. Daha sonra ev sahibi bizim oturduğumuz fiyatın 3 katına vereceğini söyledi kirayı . Bizde cıkmayacağımızı söyledik yılllık tüfe kadar %39 sekilde zamlı ödedik kirayı. Sonra eve tahliye geldi kendiisi bu seneye denk getircek sekilde tarih koymus . cok belli zaten 2 hafta zaman vermiş bide itiraz ettik nisanda dava var ..

Tahliye taahhüdünün noterde alınmış olması şart değil. Diğer koşullar sağlandıktan sonra şekil olarak yazılı olması yeterli. Noterde olması kiracının itiraz olanaklarını kısıtlayacağı için ev sahibi açısından daha güvenli bir yöntem olur sadece.

Burada eksik bilgi edinebilirsiniz. En iyisi eşiniz karşı tarafın avukatının elindeki evrakların birer örneği ile bir avukata danışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…